Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#251 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Toto »

Bajdena je Klintonka poslala u Srbiju da dovuce u USA onog studenta sto mu je Srbija organizovala bijeg iz americkog zatvora. Ispostavilo se da Srbija nema para da plati stete koje je par pijanih studenta napravilo po Americi.
Na srbijsku nesrecu premlatuili su i nekog studenta koji je Klintonkin porodicni prijatelj pa im je Klintonka poslala ovog Bajdena da utjeruje milionske iznose stete koju su ti studenti napravili po USA.
Srbijanska vlada odrzava vanredne i tajne sastanke da sakupi milionske iznose odstete. Platili su do sada par miliona ali su poceli pristizati i novi racuni.

@edit
Povoljan momenat kad je RS mogla kliznuti politickim putem iz BiH je protutnjao pored RS. Taj momenat se zvao "Abhazija i Otesija". Srbi su imali plan da Kosovo namire sa RS. Rusi su ih pretekli na globalnom planu i tu su Srbi popusili i od USA i od Ruske brace. Rusi i Amri su poravnali racune i Srbija moze samo da izazove kakvo sranje - tipa Sarajevskog atentata i novog I svjetskog rata - dok BiH ne udje u NATO. Dodik se "ucuto" otcjepljenja onog momenata kad se Rusija politicki kutarisala Balkana i otfikarila Srbiju.
zrikavac48

#252 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by zrikavac48 »

Arc_Angel wrote:Odličan govor

Kulturno i direktno im je Biden stavio do znanja da mjesta za nacionalizam sa bilo koje strane više nema, najviše mi se svidjelo kada je rekao ili ćete ići naprijed i imate našu podršku i pomoć ili ćete raditi kako ste u zadnje tri godine ali onda ste sami i bit će te još siromašniji a vaša djeca i historija će vam suditi.

Nadam se samo da je narod gledao ovaj govor, neće li mu više doći iz zadnjice u glavu. Jer onaj dio što se odnosi na sud naše djece i historije važi za sve nas a ne samo za političare koji ove godine sjede u parlamentu.

Sud djece i historije je postojao i postojace dok je svijeta i vijeka, te razumnom bilo ko to ne treba napominjati. Razuman covijek/gradjanin kada na izborima uzima birack(i)e listic/e i prije nego sto zaokruzi svoj izbor kandidat(a)e za svo(g)je zastupnik(a)e jos jedanput pomisli na buducnost svoju i svoje djece. Sto znaci da razumnom covijeku /gradjaninu ne treba da dodje neko sa strane da bi mu rekao: "Ej covijece misli na buducnost svoje djece".
Ovaj moj komentar ne znaci da sam protiv dolaska Bidena, ali me ljuti sto smo takvi kakvi smo pa nam moraju dolaziti stranci da nam drze lekcije, ne one za prvacice, nego kako da ustanemo i prohodamo.
Liska

#253 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Liska »

Tako nam i treba. Kad ne znamo sami reci svojim politicarima ovo sto je rekao Biden, onda nam treba doci netko sa strane i drzati lekcije. Sto opet govori da mi generalno i nismo bas normalni ili da nam je inteligencija ispod normalnog nivoa. Ali opet ne ocekujem neke pomake jer je svatko izvukao svoje zakljucke iz ovog govora. Silajdzic misli da ce Amerika ukinuti RS, Dodik misli da je RS neupitna, i idemo dalje i jos nize. Covjek nam je lijepo rekao da cemo biti, ako vec i nismo, najsiromasnija zemlja u Europi s ovim politicarima. Zar treba nesto vise?
JThomas

#254 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by JThomas »

nama je jedino rješenje da postanemo pravi protektorat, mi nismo sposobni da sami sobom upravljamo.

svaki od njih misli da je prozvao sve osim njega samog.
zrikavac48

#255 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by zrikavac48 »

Lakat Jebić wrote:
adnan_hz wrote:jeste li primjetili da jedini Incko, Silajdzic i Brankovic znaju engleski.... hehehhe ovo ostalo se sve pati sa slusalicama
bas meni stari govori, vidi ih sto su nepismeni

al treba bit posten pa rec da nam komplet predsjednistvo zna engleski (il se pravi da zna, nisu imali slusalice) :D
Prije bi se moglo reci "da se prave Englezi"
patrius

#256 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by patrius »

Liska wrote:Tako nam i treba. Kad ne znamo sami reci svojim politicarima ovo sto je rekao Biden, onda nam treba doci netko sa strane i drzati lekcije. Sto opet govori da mi generalno i nismo bas normalni ili da nam je inteligencija ispod normalnog nivoa. Ali opet ne ocekujem neke pomake jer je svatko izvukao svoje zakljucke iz ovog govora. Silajdzic misli da ce Amerika ukinuti RS, Dodik misli da je RS neupitna, i idemo dalje i jos nize. Covjek nam je lijepo rekao da cemo biti, ako vec i nismo, najsiromasnija zemlja u Europi s ovim politicarima. Zar treba nesto vise?
Mozda mi znamo i vise reci,i vjerovatno bi i rekli,ali nismo "u poziciji" :oops:
Liska

#257 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Liska »

Uglavnom sami smo birali i poziciju i opoziciju, kao i svoju poziciju. Amerikanci nam za to nisu krivi. Svatko ima onakvu vlast kakvu zasluzuje. Kad zasluzimo bolju vlast, mozda nam vise nece dijeliti ove lekcije za retardirane osobe.
nokia6170

#258 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by nokia6170 »

Liska wrote:Tako nam i treba. Kad ne znamo sami reci svojim politicarima ovo sto je rekao Biden, onda nam treba doci netko sa strane i drzati lekcije. Sto opet govori da mi generalno i nismo bas normalni ili da nam je inteligencija ispod normalnog nivoa. Ali opet ne ocekujem neke pomake jer je svatko izvukao svoje zakljucke iz ovog govora. Silajdzic misli da ce Amerika ukinuti RS, Dodik misli da je RS neupitna, i idemo dalje i jos nize. Covjek nam je lijepo rekao da cemo biti, ako vec i nismo, najsiromasnija zemlja u Europi s ovim politicarima. Zar treba nesto vise?
juce je samo jos jednom, po zna koji put, demonstrirano da imamo ljuske u odijelima i sa quasi diplomama... bez obrazovanja, kucnog odgoja i kulture zivljenja.

bajden je odrzao maestralan govor kojem bi i pozavidio ponajbolji holivudski glumac. nasi politicari su izgledali kao mala djeca iz vrtica juce u onoj sali parlamenta bosne i hercegovine.

juce nam je pokazano kakvi ljudi vode ovu drzavu i za koga bh gradjani glasaju.

kurcimo se na hiljadugodisnjim tradicijama drzava na ovim prostorima, nekim pricama o kolijevkama evropske civilizacije i dodje nam jedan prosjedi stari cikica iz drzave nastale na evropskom sljamu koja ima historiju ni 300 godina i odrzi nam predavanje o civilizaciji, kulturi zivljenja i pogledima na svijet i realnost.
Mahalac

#259 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Mahalac »

JThomas wrote:nama je jedino rješenje da postanemo pravi protektorat, mi nismo sposobni da sami sobom upravljamo.

svaki od njih misli da je prozvao sve osim njega samog.
I to bi bio zakljucak jucerasnje posjete Bajdena kojeg iduce hefte vise nece niko ni spominjati.
dallton

#260 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by dallton »

nokia6170 wrote:
juce je samo jos jednom, po zna koji put, demonstrirano da imamo ljuske u odijelima i sa quasi diplomama... bez obrazovanja, kucnog odgoja i kulture zivljenja.

bajden je odrzao maestralan govor kojem bi i pozavidio ponajbolji holivudski glumac. nasi politicari su izgledali kao mala djeca iz vrtica juce u onoj sali parlamenta bosne i hercegovine.

juce nam je pokazano kakvi ljudi vode ovu drzavu i za koga bh gradjani glasaju.

kurcimo se na hiljadugodisnjim tradicijama drzava na ovim prostorima, nekim pricama o kolijevkama evropske civilizacije i dodje nam jedan prosjedi stari cikica iz drzave nastale na evropskom sljamu koja ima historiju ni 300 godina i odrzi nam predavanje o civilizaciji, kulturi zivljenja i pogledima na svijet i realnost.
sta ces kad smo nikogovici koji misle da su nesto bitno
Liska

#261 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Liska »

Stvarno sam uzivao slusajuci govor. Zato je Amerika Amerika a mi smo to sto jesmo, kako god to nazivali. Kod nas ne bi nasao politicara koji bi mogao tako kratko i jasno stvari obrazloziti kao Biden. Bio sam ponosam, ali i zalostan jer ipak nisam Amerikanac. Od hrabrog Dodika sam, najmanje, ocekivao da ustane i da pokaze srednji prst Bidenu, a iza njega da idu mali pacici. Od Silajdzica sam ocekivao da ustane i kaze Neka nam vjecno zivi dvoentiteska BiH, ali nije imao muda za to. Da su ljudi kao sto nisu, istu vecer bi se sastali i dogovorili sve sto se treba dogovoriti za bolji ustroj drzave i napredak. Nazalost, Biden je tu jedan dan a jedino da je stalno sa njima u Parlamentu, nesto bi se i postiglo.
Arc_Angel

#262 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Arc_Angel »

zrikavac48 wrote:
Arc_Angel wrote:Odličan govor

Kulturno i direktno im je Biden stavio do znanja da mjesta za nacionalizam sa bilo koje strane više nema, najviše mi se svidjelo kada je rekao ili ćete ići naprijed i imate našu podršku i pomoć ili ćete raditi kako ste u zadnje tri godine ali onda ste sami i bit će te još siromašniji a vaša djeca i historija će vam suditi.

Nadam se samo da je narod gledao ovaj govor, neće li mu više doći iz zadnjice u glavu. Jer onaj dio što se odnosi na sud naše djece i historije važi za sve nas a ne samo za političare koji ove godine sjede u parlamentu.

Sud djece i historije je postojao i postojace dok je svijeta i vijeka, te razumnom bilo ko to ne treba napominjati. Razuman covijek/gradjanin kada na izborima uzima birack(i)e listic/e i prije nego sto zaokruzi svoj izbor kandidat(a)e za svo(g)je zastupnik(a)e jos jedanput pomisli na buducnost svoju i svoje djece. Sto znaci da razumnom covijeku /gradjaninu ne treba da dodje neko sa strane da bi mu rekao: "Ej covijece misli na buducnost svoje djece".
Ovaj moj komentar ne znaci da sam protiv dolaska Bidena, ali me ljuti sto smo takvi kakvi smo pa nam moraju dolaziti stranci da nam drze lekcije, ne one za prvacice, nego kako da ustanemo i prohodamo.
Sud historije postoji, ali kod nams ovdje sada slabo to nesto.

ja samo kažem da oni ljudi koji su sjedili u tom momentu u prlamentu (ovo se samo odnosti na parlamentarnu većinu, nacionalne stranke) ako imaju imalo mozga skontat ce koliko su glupi jadni i mizerni i bijedni, bez trunke obraza, časti, etike ili bilo kojeg drugog uzvišenog ideala.

I zato i jeste potrebno da im dodje jedan Biden i da im onako drzi govor i da ih ponizava. svaki put kada je rekao "izvinite što moram ovako da govorim u vašem parlamentu" nije se on njima izvinjavo što je njemu tobože neugodno nego im je samo stavio do znanja koliko je on iznad njih svih u tom momentu, a samim tim i većini naroda u ovoj zemlji.

i stvarno ispada tako da nam moraju govoriti jer zaista većina ljudi u ovoj državi nema dva grama mozga u glavi, a dokaz za to je da 15 godina od kako se rat završio ta većina ljudi tjera svoj neki fursat, i frustracije ispoljavaju jedni prema drugima. iz svega ovoga može da se zaključi da je većina naroda u državi mentalno bolesna, neuka, debilna i šta sve ne, ovce su za njih ovdje bića sa superiornom inteligencijom. jer čim većina ljudi nerazmišlja o budućnosti svog potomstva svaki komentar je suvišan.

i ona TAMARA nešto sere , ko mi smo svi poltorni, moramo da slusamo, jok neg eto mi smo najpametniji, rađamo se ovdje u bosni kao sveznajući nek mi bog oprosti. eto toliko smo pametni da na nas 4 miliona baosanaca i hercegovaca nema premca u čitavom svijetu.

ja sam imao priliku da dobar dio svog djetinjstva provedem u srbiji, i ovo sve sto sada ovdje gledam i slusam podsjeća me na na nacionaliste u srbiji u periodu 1991-2000 i to mi se gadi i jeza me uhvati svaki put kada cujem takvu nacionalističku priču ( ne odnosi se na tebe ) kakva sada izlazi iz usta većine ljudi u ovoj državi.

malo sam otišao sa teme oprostite mi ali me emocije ponijele.
Ridjobrki

#263 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Ridjobrki »

zgembo_sa wrote:Najjaci su mi komentari nasih politicara na Bidenov govor :D
Sve i jedan ga tumaci na svoj nacin, svi vide u govoru podrsku njima, svi se apsolutno slazu sa Bidenom, niko se nije nasao prozvan, kao da je Biden govorio o nekom tamo u Zimbabveu :D

Znaju oni jako dobro šta je on njima rekao kad nije bilo kamera u blizini... ;-)
nokia6170

#264 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by nokia6170 »

Liska wrote:Stvarno sam uzivao slusajuci govor. Zato je Amerika Amerika a mi smo to sto jesmo, kako god to nazivali. Kod nas ne bi nasao politicara koji bi mogao tako kratko i jasno stvari obrazloziti kao Biden. Bio sam ponosam, ali i zalostan jer ipak nisam Amerikanac. Od hrabrog Dodika sam, najmanje, ocekivao da ustane i da pokaze srednji prst Bidenu, a iza njega da idu mali pacici. Od Silajdzica sam ocekivao da ustane i kaze Neka nam vjecno zivi dvoentiteska BiH, ali nije imao muda za to. Da su ljudi kao sto nisu, istu vecer bi se sastali i dogovorili sve sto se treba dogovoriti za bolji ustroj drzave i napredak. Nazalost, Biden je tu jedan dan a jedino da je stalno sa njima u Parlamentu, nesto bi se i postiglo.
moj Liska...ko da odrzi govor..pa to je misaona imenica za nase politicare...pa oni ne znaju cestito procitati govor kojim im se napise na papiru dok ga citaju...a sto se tice Dodika..pa taj ne zna srociti dvije recenice da izvali neki krkanluk ili uvrijed nekoga na bilo kojoj osnovi..ne postoji nijedan govor dodika a da u sebi ne sadrzi..jebanje, sranje, vrijedjanje itd.

A Haris nikad nije ni znao drzati govor, svaki njegov nastup odise nervozom.

Bajden nam je pokazao zasto u nase skole treba uvesti predmet oratorstvo koje je cak i postojalo u 19. vijeku u obrazovnom sistemu kod nas...samo ce biti problem ko bi drzao nastavu iz tog predmeta, jer su nam ucitelji, nastavnici i profesori nadareni isto koliko Dodik i Silajdzic.
etovidis

#265 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by etovidis »

Ono sto je Biden govorio u parlamentu je dobro, ali komentari na forumu su malo euforicni.
Momentum sada postoji, ali problemi su isti. Na kraju cemo opet, kao i sve ostale drzave, sami morati rjesavati skoro sve nase probleme.
klif

#266 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by klif »

Zasto se cudis da
nokia6170 wrote:...imamo ljuske u odijelima i sa quasi diplomama... bez obrazovanja, kucnog odgoja i kulture zivljenja.
kada i ti, kao intelektualna elita Bosne i Hercegovine, imas sljedece misljenje o gospodinu Biden-u i SAD-u:
nokia6170 wrote:...jedan prosjedi stari cikica iz drzave nastale na evropskom sljamu koja ima historiju ni 300 godina
Zamisli samo kakva je situacija na nizim intelektualnim nivoima.

Stanje svjesti naroda BiH je ovdje dobro opisano:
nokia6170 wrote:...kurcimo se na hiljadugodisnjim tradicijama drzava na ovim prostorima, nekim pricama o kolijevkama evropske civilizacije
a ovdje je opisano stanje predstavnika tih naroda:
nokia6170 wrote:...nasi politicari su izgledali kao mala djeca iz vrtica juce u onoj sali parlamenta bosne i hercegovine
Da si se zahvalio gospodinu Biden-u, jer je
nokia6170 wrote:... odrzao maestralan govor

cime je jos jednom potvrdio prijateljstvo i odanost SAD drzavi i gradjanima BiH, pridruzio bih se tvojoj zahvalnosti, jer nam je prijeko potreban neko ko ce svakodnevno biti tu da nam
nokia6170 wrote:... odrzi predavanje o civilizaciji, kulturi zivljenja i pogledima na svijet i realnost.
Ovako mi presotaje jedino to da mu se zahvalim u sopstveno ime.
dallton

#267 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by dallton »

nokia6170 wrote:
Liska wrote:Stvarno sam uzivao slusajuci govor. Zato je Amerika Amerika a mi smo to sto jesmo, kako god to nazivali. Kod nas ne bi nasao politicara koji bi mogao tako kratko i jasno stvari obrazloziti kao Biden. Bio sam ponosam, ali i zalostan jer ipak nisam Amerikanac. Od hrabrog Dodika sam, najmanje, ocekivao da ustane i da pokaze srednji prst Bidenu, a iza njega da idu mali pacici. Od Silajdzica sam ocekivao da ustane i kaze Neka nam vjecno zivi dvoentiteska BiH, ali nije imao muda za to. Da su ljudi kao sto nisu, istu vecer bi se sastali i dogovorili sve sto se treba dogovoriti za bolji ustroj drzave i napredak. Nazalost, Biden je tu jedan dan a jedino da je stalno sa njima u Parlamentu, nesto bi se i postiglo.
moj Liska...ko da odrzi govor..pa to je misaona imenica za nase politicare...pa oni ne znaju cestito procitati govor kojim im se napise na papiru dok ga citaju...a sto se tice Dodika..pa taj ne zna srociti dvije recenice da izvali neki krkanluk ili uvrijed nekoga na bilo kojoj osnovi..ne postoji nijedan govor dodika a da u sebi ne sadrzi..jebanje, sranje, vrijedjanje itd.

Bajden nam je pokazao zasto u nase skole treba uvesti predmet oratorstvo koje je cak i postojalo u 19. vijeku u obrazovnom sistemu kod nas...samo ce biti problem ko bi drzao nastavu iz tog predmeta, jer su nam ucitelji, nastavnici i profesori nadareni isto koliko Dodik i Silajdzic.
kakve bolan nase skole, nemamo tri naucnika koja nesto vrijede, ima ljudi sposobnih koliko hoces, al svi uspjevaju tek kad odu vani...mozda bi nam bilo najbolje baciti jednu atomsku bombu, pobiti sve, naseliti kineze i napraviti perspektivnu zemlju, sa nama samima nama nema napretka

i kao sto je neko vec primjetio, komentari kvazi politicara nakon govora su svi na istom fonu "Bajden je uputio jasnu poruku" (prva recenica), a onda druga recenica kojom se objasnjava da je bajden rekao upravo ono sto datom politicaru odgovara (ima entiteta, jedinstvena, mora se ovo ili ono sto ja vec odavno pricam...)... a koliko sam ja skontao jedino jasno sto je bajden rekao "ili napravite sebi zivot da valja ili cete biti sirotinja, sto vec jeste" - to je meni bio jedini jasan dio
zrikavac48

#268 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by zrikavac48 »

dallton wrote:posteno govoreci
Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da je potpredsjednik SAD Džozef Bajden danas poslao jasnu poruku predstavnicima vlasti u BiH, ali da ne vjeruje da će ona imati efekte na aktere koji vode politiku u BiH.

Komšić je rekao da je Bajden tokom današnjeg obraćanja u parlamentu BiH uputio nekoliko poruka snažne podrške BiH, te kritikovao domaće vlasti za sve što je urađeno.

"U posljednje tri godine BiH nije napravila korak naprijed nego veliki korak nazad", rekao je Komšić.
i provala dana
Dodik: RS ima iste vrijednosti kao SAD
19.05.2009. 19:28

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da se može naći kapacitet za kompromis da BiH nađe načina da ispuni uslove za pridruživanje EU, i naveo da RS u tom pogledu ima iste vrijednosti kao Sjedinjene Američke Države.

:run:

Da kao Sjedinjene Americke Ddrzave, ali pocetkom 20-tog stoljeca.
zrikavac48

#269 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by zrikavac48 »

jeza u ledja wrote:
tamara* wrote:
Arc_Angel wrote:A jeste čuli kad kaže

mi smo se u americi umorili od slušanja vaše nacionalističke retorike , pa kako vama nije više dosadilo :D :D :D :D :D :D šukonuo im ga je pravo.

ali naj jače je definitivno kada se prije kritika izvinjava što to mora to da radi u "našem parlamentu" ako ovi parlametarci imaju imalo mozga skontat ce koliko glopo , jadno i mizerno izgledaju u ocima svijeta, kada mora da dodje drugi državnik u vaš parlament i da vam upućuje kritike :D :D :D :D :D :D

stvarno su ovi naši jade one najveće bijednici pravi
I šta je tu impresivno?
Pokazao se opet onaj podanički mentalitet, podmetni se svakom okupatoru da ti pali klempe, i još mu se šeretski kezi...Komentari su u stilu, mi retardi a oni svemir, kako da ne...
Ima li se bar minimum dostojanstva?

Došao okupator da potvrdi šta je zapišano. On nešto prijeti i drži slovo, ucjenjuje i prevaspitava. Može mu se, ali neće do zore.
Kada bi se ova bjelosvjetska bagra skinula svijetu sa grbače, svijet bi odahnuo.
Strpljen spašen.
Okupator?
Kad je rijec o zapisavanju, Karadjic i ostatak njegovog copora zapisase granicu, ali vrijeme i "meteorologija" cine svoje.
nokia6170

#270 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by nokia6170 »

dallton wrote:
nokia6170 wrote:

kakve bolan nase skole, nemamo tri naucnika koja nesto vrijede, ima ljudi sposobnih koliko hoces, al svi uspjevaju tek kad odu vani...mozda bi nam bilo najbolje baciti jednu atomsku bombu, pobiti sve, naseliti kineze i napraviti perspektivnu zemlju, sa nama samima nama nema napretka

i kao sto je neko vec primjetio, komentari kvazi politicara nakon govora su svi na istom fonu "Bajden je uputio jasnu poruku" (prva recenica), a onda druga recenica kojom se objasnjava da je bajden rekao upravo ono sto datom politicaru odgovara (ima entiteta, jedinstvena, mora se ovo ili ono sto ja vec odavno pricam...)... a koliko sam ja skontao jedino jasno sto je bajden rekao "ili napravite sebi zivot da valja ili cete biti sirotinja, sto vec jeste" - to je meni bio jedini jasan dio
ovo boldirano se Bajden jedino zajebao kad je izjavio jer upravo onima kojima se obratio to ne pije vode...napravili su oni sebi kvalitetne zivote, oni nisu sirotinja, oni su se debelo obezbijedili da bi im i dobro situraniji amerikanci pozavidjeli. imaju svi jaci imovinski karton od bajdena smijem se kladiti.

samo je trebao dopuniti recenicu da "pravite od naroda koji bas je birao jos vecu sirotinju, a bogatite se preko njihovih ledja"
tamara*

#271 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by tamara* »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tamara* wrote:Bila sam dovoljno jasna, a po vašim "plemenitim" komentarima i uvredama vidim da ste dobro čuli šta sam rekla.
Šamara da li se cujemo...? :cry:
Izgleda da se ovdje jedino razumije ono što je bukvalno napisano, a ne razumije izraz tipa "kažem, čuješ ili da ti se nacrta da bi shvatio".
Bila sam jasna kada sam komentarisala dolazak Bajdena, a vama kojima je isti dobrodošao takav stav smeta i počelo je vrijeđanje.
covjekjegulja

#272 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by covjekjegulja »

sta se nasih politicara tice sud djece kad su oni svojoj djeci obezbjedili milione iz tudjih dzepova? onda bajden kaze kako ameriku nije briga za unutrasnje uredjenje vec samo da drzava funkcionise na pravi nacin. pa iz toga svaka strana moze da procita bas ono sto zeli. sve ko i dosad.
bihpatriot

#273 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by bihpatriot »

tamara* wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tamara* wrote:Bila sam dovoljno jasna, a po vašim "plemenitim" komentarima i uvredama vidim da ste dobro čuli šta sam rekla.
Šamara da li se cujemo...? :cry:
Izgleda da se ovdje jedino razumije ono što je bukvalno napisano, a ne razumije izraz tipa "kažem, čuješ ili da ti se nacrta da bi shvatio".
Bila sam jasna kada sam komentarisala dolazak Bajdena, a vama kojima je isti dobrodošao takav stav smeta i počelo je vrijeđanje.
Da Vi niste slucajno iz Hercegovine???

:lol:
dallton

#274 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by dallton »

nokia6170 wrote:
dallton wrote:
nokia6170 wrote:

ovo boldirano se Bajden jedino zajebao kad je izjavio jer upravo onima kojima se obratio to ne pije vode...napravili su oni sebi kvalitetne zivote, oni nisu sirotinja, oni su se debelo obezbijedili da bi im i dobro situraniji amerikanci pozavidjeli. imaju svi jaci imovinski karton od bajdena smijem se kladiti.

samo je trebao dopuniti recenicu da "pravite od naroda koji bas je birao jos vecu sirotinju, a bogatite se preko njihovih ledja"
nije bajden govorio njima - zna on dobro da su oni nepopravljivi lopovi za koje je zatvor tipa guantanamo humanisticka nagrada - nego narodu...ne cudi se on onim koji kradu i ubijaju kad mogu - po sistemu moze mi se jebe mi se - nego narodu kojem ti po rezultatima izbora narocito ne smeta, zato je valjda i dao onaj komentar "mi smo se zamorili od vase retorike, a kako vama nije dosadilo" - to je po meni upuceno narodu, sto bi se retorikom zamorio onaj koji od nje super zivi, nema lakseg nacina zivota
zrikavac48

#275 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by zrikavac48 »

Ridjobrki wrote:
Kingdom_of_Bosnae wrote:
Kljuc svega i najbolje rijesenje !! Nek stoje entiteti,samo promijeniti imena i mirna Bosna ! Srbi ako se toliko busaju da je multietnicka ,tim bi potezom to i dokazali.
:roll:

Zavirimo malo u Multiethnicity for Dummies...

Zamislimo da imamo farmu krava. U njoj živi 150 krava i sve su simentalske pasmine. U gradu nemamo zoološki vrt a mi bismo ga željeli... I ti i ja se sjetimo farme krava. Dođemo ti i ja i skinemo tablu "Farma krava" i stavimo tablu "Zoološki vrt". I imamo li zoološki vrt?

Nemamo, još uvijek imamo jebenu farmu krava sa 150 krava simentalske pasmine. Nema majmuna, nema žirafa. Samo jebene simentalske krave.

Gospodine Silajdžiću, razumijete li sad o kakvom rješenju govorimo?
E da su ONI (SDA; HDZ) htijeli da se to rjesava na jednostavan nacin, odmah nakon "Dejtona" sva moguca raspoloziva materijalna sredstva (a bilo ih je, jer u tom casu nisu jos sva bila razgrabljena, a i donacije su pristizale) usmjerena na pomoc povratnicima. Ili bolje receno da su povratnici dobili iz inozemstva pristigle donacije koje su pokrali oni kojima je to dostupno bilo (a riba smrdi od glave) danas bi ime manjeg entiteta bio pod upitnikom.( I onda bi na toj farmi bilo pored pomenutih krava i konja, i dupina, i lavova, i dr zivine)
Post Reply