Ridjobrki wrote:Američki angažman na Balkanu u drugoj polovini 90-ih je jedan od rijetkih pozitivnih poteza njihove vanjske politike u zadnjih 20-ak godina, koliko god zakašnjeo, neadekvatan i nekompletiran bio. Tu oni nisu bili bullies kao na Bliskom Istoku već su bili na strani onih koji su bili bullied od strane Miloševića nakon što je EU kilavila usljed nedostatka spremnosti, odlučnosti, resursa i mehanizama.
Zato su oni iz naše perspektive (ostavimo braću po strani...) demokrate i pozitivce. Dodatni bodovi za umjetnički dojam idu zato što je bila riječ o intervenciji iz koje nisu imali nikakvu vidljivu, neposrednu i konkretnu dobit. Ispali su pozitivci i badass zaštitnici slabih a onda je došao Bush i prioriteti su se kanda malko izmijenili...
U svakom slučaju, ovako rani angažman nove administracije u BiH je jako dobar znak i sigurno je da će Hilldog i Hoolbrooke završiti posao ovdje. A neka Bošnjaci ne misle da će to biti na njihovo oduševljenje. Srbi pogotovo.
To je tvoje subjektivno misljenje.O pozitivnostima ili negativnostima njihove politike moze se razglabati dok se boje ne rastope
Za mene nacija koja je sjebala svijet i pokusava ostatak covjecanstva pretvoriti u Tamagotchi ljubimce ne moze biti nikad demokratska!
Kakav umjetnicki dojam i kakvi bakraci

Nigdje na svijetu nisu bili a da nemaju debelu korist od toga,glupo mi je uopste da pisem ovo jer to valjda svako razuman vidi!
Nece nama donijet Holbruk nista dobro,koliko god to zvuci kao klise al mi koji zivimo u BiH se moramo sami dogovoriti kako i kuda dalje.U protivnom uvijek ce se jedan osjecat sjeban a od tog prosto receno nema haira...