Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post Reply
dallton

#151 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by dallton »

rado_vidjen wrote:gledati marvu kako se trese ko prut, uz lazne osmijehe, gledati kako mu troglava azdaja nicice pada na koljena kao na samo bogojavljanje - neprocjenjivo!

a tek onaj aplauz i "spontano" ustajanje hahahahah...kako su samo MALI! :D

opet ce svecano obecati da ce slusati svog gopodara, da ce biti marljivi i odgovorni na tom putu, ispraviti prethodne greske i bespotrebno ne zaostravati medjunacionalne odnose.
a cim mu vide ledja, zna se - nastavi po starom! :lol:
ja se nadam da ce nastaviti po starom, pogotovo dodo i nadam se da ce na starom putu dobiti opstu podrsku svojih vjernih glasaca
konrad

#152 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by konrad »

dallton wrote:
konrad wrote:Eto Biden je zabrinut :lol: i reko je da mozete izabrati i put koji nije po nasem ceifu, ali cemo vas onda gurnut u bijedu (ko da vec nisu) itd itd bla bla bla
Evropa kao nema pojma sta radi, jedino mi Amerikanci znamo itd itd bla bla sve u svemu dosta umjerene izjave onako uopstene, ta nece valjda reci, nemocni smo da bilo sta uradimo. Velika razlika u odnosu na ponasanje od prije 10 godina.
SAD ova sada 2009 i ona SAD 1999 nije ista zemlja. SAD 2009 je umorna od intervencija, ekonomski u jako teskoj situaciji, njena doktrina liberalne ekonomije dozivljava poraz, drzava radi ono sto nije nikad, a to je da pokriva ogromne gubitke industrije, i to bez nekih izgleda na uspjeh.
U isto vrijeme Kina, a pogotovu Rusija nije onaj dzin na koljenima iz 1999 sto je dokazala smlativsi njihovog sticenika Gruziju za dva dana, rjesivsi rat u Ceceniji. A jos jedan od pokazatelja da SAD uprkos svemu sto pokusavaju nisu uspjeli da uguraju Kosovo u UN.
Jedna mala Slovacka je u stanju da im kaze, ma odyebite od nas vise i nemojte nas vise zvat i dosadjivat u vezi Kosova.

Imam utisak da SAD zeli samo da pokvari ono sto Evropa pokusava, a to je da stvori zemlju gdje ce ljudi sami doci do dogovora koji ce tu zemlju onda stvoriti stabilnom na jedan duzi period, dok SAD muljavi po obicaju i zeli silom da rijesi sve, ali ta sila nije vise ono sto je bila.
tebi izgleda osnovne koordinate u BiH nisu jasne jos uvijek...sve sto ti gore govoris mozda jeste ili nije tacno, al ako jeste, tim gore po tebe i takve kao ti...jer ako se ne sjecas nato je pod americkim vodjstvom intervenirao da spase totalnu propast pc-a...
Davno je to bilo i NATO je interveniso i prije toga, inace trenutno potpuno irelevantno. Na srecu vrijeme ratova je proslo.
Vidim da ti je stalno neka zelja za protjerivanjem stanovnistva, pominjanje traktorijada itd
Bolesno i zalosno.
armin071

#153 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by armin071 »

konrad wrote:
dallton wrote:
konrad wrote:Eto Biden je zabrinut :lol: i reko je da mozete izabrati i put koji nije po nasem ceifu, ali cemo vas onda gurnut u bijedu (ko da vec nisu) itd itd bla bla bla
Evropa kao nema pojma sta radi, jedino mi Amerikanci znamo itd itd bla bla sve u svemu dosta umjerene izjave onako uopstene, ta nece valjda reci, nemocni smo da bilo sta uradimo. Velika razlika u odnosu na ponasanje od prije 10 godina.
SAD ova sada 2009 i ona SAD 1999 nije ista zemlja. SAD 2009 je umorna od intervencija, ekonomski u jako teskoj situaciji, njena doktrina liberalne ekonomije dozivljava poraz, drzava radi ono sto nije nikad, a to je da pokriva ogromne gubitke industrije, i to bez nekih izgleda na uspjeh.
U isto vrijeme Kina, a pogotovu Rusija nije onaj dzin na koljenima iz 1999 sto je dokazala smlativsi njihovog sticenika Gruziju za dva dana, rjesivsi rat u Ceceniji. A jos jedan od pokazatelja da SAD uprkos svemu sto pokusavaju nisu uspjeli da uguraju Kosovo u UN.
Jedna mala Slovacka je u stanju da im kaze, ma odyebite od nas vise i nemojte nas vise zvat i dosadjivat u vezi Kosova.

Imam utisak da SAD zeli samo da pokvari ono sto Evropa pokusava, a to je da stvori zemlju gdje ce ljudi sami doci do dogovora koji ce tu zemlju onda stvoriti stabilnom na jedan duzi period, dok SAD muljavi po obicaju i zeli silom da rijesi sve, ali ta sila nije vise ono sto je bila.
tebi izgleda osnovne koordinate u BiH nisu jasne jos uvijek...sve sto ti gore govoris mozda jeste ili nije tacno, al ako jeste, tim gore po tebe i takve kao ti...jer ako se ne sjecas nato je pod americkim vodjstvom intervenirao da spase totalnu propast pc-a...
Davno je to bilo i NATO je interveniso i prije toga, inace trenutno potpuno irelevantno. Na srecu vrijeme ratova je proslo.
Vidim da ti je stalno neka zelja za protjerivanjem stanovnistva, pominjanje traktorijada itd
Bolesno i zalosno.

E moj analiticaru. Bolje je tebi proucavaj ti istoriju i "istorijsku pobedu Srba na Kosovu". Od ovoga gore boldiranog i "istorijske pobede Srba na Kosovu" ja vecih gluposti odavno nisam procitao....
jeza u ledja

#154 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by jeza u ledja »

konrad wrote: Imam utisak da SAD zeli samo da pokvari ono sto Evropa pokusava, a to je da stvori zemlju gdje ce ljudi sami doci do dogovora koji ce tu zemlju onda stvoriti stabilnom na jedan duzi period, dok SAD muljavi po obicaju i zeli silom da rijesi sve, ali ta sila nije vise ono sto je bila.
Ma daj ba ne nasmijavaj nas...
karanana

#155 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by karanana »

tajna sluzba je u parlamentu na krace vrijeme digla uzbunu na visi nivo za vrijeme bidenovog govora jer su hemijski detektori identificirali povecan nivo otrovnih gasova. medjutim, ubrzo se ispostavilo da su gasovi dolazili iz pravca stolice milorada dodika, tacnije iz pravca njegovih nogu jer je doticni skinuo ciplele i spremao se da gadja potpredsjednika u cemu ga je tajna sluzba blagovremeno sprijecila

(SRNA)
hamzibeg

#156 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by hamzibeg »

karanana wrote:tajna sluzba je u parlamentu na krace vrijeme digla uzbunu na visi nivo za vrijeme bidenovog govora jer su hemijski detektori identificirali povecan nivo otrovnih gasova. medjutim, ubrzo se ispostavilo da su gasovi dolazili iz pravca stolice milorada dodika, tacnije iz pravca njegovih nogu jer je doticni skinuo ciplele i spremao se da gadja potpredsjednika u cemu ga je tajna sluzba blagovremeno sprijecila

(SRNA)
Ne znam ali ja sam cuo da je dolazila iz njegovog straznjeg dijela otvora na stolici .... :lol: :lol:
tamara*

#157 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by tamara* »

Arc_Angel wrote:A jeste čuli kad kaže

mi smo se u americi umorili od slušanja vaše nacionalističke retorike , pa kako vama nije više dosadilo :D :D :D :D :D :D šukonuo im ga je pravo.

ali naj jače je definitivno kada se prije kritika izvinjava što to mora to da radi u "našem parlamentu" ako ovi parlametarci imaju imalo mozga skontat ce koliko glopo , jadno i mizerno izgledaju u ocima svijeta, kada mora da dodje drugi državnik u vaš parlament i da vam upućuje kritike :D :D :D :D :D :D

stvarno su ovi naši jade one najveće bijednici pravi
I šta je tu impresivno?
Pokazao se opet onaj podanički mentalitet, podmetni se svakom okupatoru da ti pali klempe, i još mu se šeretski kezi...Komentari su u stilu, mi retardi a oni svemir, kako da ne...
Ima li se bar minimum dostojanstva?

Došao okupator da potvrdi šta je zapišano. On nešto prijeti i drži slovo, ucjenjuje i prevaspitava. Može mu se, ali neće do zore.
Kada bi se ova bjelosvjetska bagra skinula svijetu sa grbače, svijet bi odahnuo.
Strpljen spašen.
jeza u ledja

#158 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by jeza u ledja »

tamara* wrote:

mi smo se u americi umorili od slušanja vaše nacionalističke retorike , pa kako vama nije više dosadilo :D :D :D :D :D :D šukonuo im ga je pravo.

ali naj jače je definitivno kada se prije kritika izvinjava što to mora to da radi u "našem parlamentu" ako ovi parlametarci imaju imalo mozga skontat ce koliko glopo , jadno i mizerno izgledaju u ocima svijeta, kada mora da dodje drugi državnik u vaš parlament i da vam upućuje kritike :D :D :D :D :D :D

I šta je tu impresivno?
Pokazao se opet onaj podanički mentalitet, podmetni se svakom okupatoru da ti pali klempe, i još mu se šeretski kezi...Komentari su u stilu, mi retardi a oni svemir, kako da ne...

Došao okupator da potvrdi šta je zapišano. On nešto prijeti i drži slovo, ucjenjuje i prevaspitava. Može mu se, ali neće do zore.
Kada bi se ova bjelosvjetska bagra skinula svijetu sa grbače, svijet bi odahnuo.
Strpljen spašen.
Okupator?
tamara*

#159 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by tamara* »

Jok, Deda Mraz.
_majevica_

#160 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by _majevica_ »

Bosna i Hercegovina je uskoro clanica NATO saveza htjeli mi to ili ne htjeli.. :D
sarlo

#161 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by sarlo »

...
Mahalac

#162 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Mahalac »

tamara* wrote:

I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
Pacaglu
jeza u ledja

#163 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by jeza u ledja »

tamara* wrote:Jok, Deda Mraz.
Ko je okupator?
Jedini okupator kojeg se ja sjecam je bombardovan 95-e od strane Amera, i to ponajvise zaslugom danasnjeg njihovog VP.
Na kojeg ti okupatora mislis?
Ridjobrki

#164 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Ridjobrki »

Mahalac wrote:
tamara* wrote:

I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
Pacaglu

Ma nije ba, pod Jones magijom je... To može da se reši, postoji način - ritual spaljene keruše. ;-) Tako bar Tarot kaže...
Hladan kao led

#165 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Hladan kao led »

biden je opasan i nevrijeme se sprema 8-) ma nije to tako ni lose da se rijese neke stvari za sva vremena 8-)
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#166 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Hame_ »

Evo tridesetak slika, a ako treba i video (ukoliko niko ne uploada na YT) šibnem i video govor Bidena...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#167 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jeza u ledja wrote:
tamara* wrote:Jok, Deda Mraz.
Ko je okupator?
Jedini okupator kojeg se ja sjecam je bombardovan 95-e od strane Amera, i to ponajvise zaslugom danasnjeg njihovog VP.
Na kojeg ti okupatora mislis?
Na Turke vjerovatno...patoloska mrznja ubija. :oops:
konrad

#168 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by konrad »

Ridjobrki wrote:
Mahalac wrote:
tamara* wrote: I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
Pacaglu

Ma nije ba, pod Jones magijom je... To može da se reši, postoji način - ritual spaljene keruše. ;-) Tako bar Tarot kaže...
Nije cudo sto je Muharem Serbezovski poslanik u Parlamentu. Dovoljno je pogledati ovakve bijedne komentare Ridjobrkog i Mahalca.
Odsutstvo minimuma kulture. Ko neki cobani sto nikad skole nisu vidjeli.
Last edited by konrad on 19/05/2009 22:33, edited 1 time in total.
Hladan kao led

#169 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Hladan kao led »

milence ko da sjedi u kuci strave i uzasa :lol: nisam kga odavno viodio onako tuznog :lol:

zasto cutis cutis srbine tuzni :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#170 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Hladan kao led wrote:milence ko da sjedi u kuci strave i uzasa (Parlament BiH)
Predobro... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#171 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Ridjobrki »

konrad wrote:
Ridjobrki wrote:
Nije cudo sto je Muharem Serbezovski poslanik u Parlamentu. Dovoljno je pogledati ovakve bijedne komentare Ridjobrkog i Mahalca.
Odsutstvo minimuma kulture. Ko neki cobani sto nikad skole nisu vidjeli.

Ironija i sartkazam su varijante sofisticiranog humora, što je izvan intelektualnog domašaja i mogućnosti poimanja čobana poput tebe. Dvica!
Last edited by Ridjobrki on 19/05/2009 22:40, edited 1 time in total.
Hladan kao led

#172 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Hladan kao led »

tamara* wrote:

I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
budi malo jasnija please 8-)
Drvosjeca iz Dejcica

#173 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Hladan kao led wrote:
tamara* wrote:

I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
Šamara ponekad nije jasna sama sebi. :D
ld

#174 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by ld »

joj crnjaka
99% ovih ,,nasih,, nabilo slusalice,a kad se izjasnjavaju svi kao govore engleski,ali ,,pasivno,,
ma mozda je biden trebao da ih sve zatvori u sali i nek se pomarisu,pa ko bude najjaci,nek uzme vlast
Hladan kao led

#175 Re: Povratak SAD-a na politicku scenu Balkana

Post by Hladan kao led »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hladan kao led wrote:
tamara* wrote:[I šta je tu impresivno?

Strpljen spašen.
Šamara ponekad nije jasna sama sebi. :D
mozda kopira sa drugih foruma pa malo polupala loncice :dance:
Post Reply