Moja strana je samo jedna, a to je BiH.Point. wrote: Ko to mi? Ko si ti? Bosanac? Na ciju stranu cete vi stati?
Nikakve i nicije druge strane ja ne zauzimam.
Moja strana je samo jedna, a to je BiH.Point. wrote: Ko to mi? Ko si ti? Bosanac? Na ciju stranu cete vi stati?
I moja je samo BiH. Svaki oblik secesije i daljneg cijepanja BiH, a to je svakako i ideja o trecem, je napad na BiH. Pa ti zali sad skripare.Ripicipi wrote:Moja strana je samo jedna, a to je BiH.Point. wrote: Ko to mi? Ko si ti? Bosanac? Na ciju stranu cete vi stati?
I meni je priča o povratku na ustav RBiH podgrijasvanje tenzija. Svaka akcija stvara reakciju, i normala - mudo Marijanovo.Point. wrote:Ko podgrijava tenzije, onaj koji bi da rusi BiH nekakvim kmecanjima o trecem entitetu ili oni koji vam puknu mudo marjanovo na takve ideje? Svaka akcija stvara reakciju.Hafis wrote:Mi ćemo vama dijasporcima puknuti šamaričnu zbog zbog stalnog podgrijavanja tenzija na društvenim mrežama.Point. wrote: Budete li kmecali o trecem, povratak na ustav republike BiH je sasvim realna mogucnost da vam puknemo jednu realnu samarcinu. Naravno, mudo marjanovo vam je zagarantovano.
Sad je tebe.
Jbg. ti kad spominjes Hrvate, vjerovatno su ti u glavi "skripari", dok je meni u glavi npr. Pero Gudelj.Point. wrote:I moja je samo BiH. Svaki oblik secesije i daljneg cijepanja BiH, a to je svakako i ideja o trecem, je napad na BiH. Pa ti zali sad skripare.Ripicipi wrote:Moja strana je samo jedna, a to je BiH.Point. wrote: Ko to mi? Ko si ti? Bosanac? Na ciju stranu cete vi stati?
Povratak na Ustav RBiH je teoretski moguć, vjerujem i da je pravno utemeljen, ali je neprovodiv. I svakako da je i tema o ovom Ustavu nepotrebna i da za sobom povlači još više tenzija, koje u ovom trenutku nikom ne trebaju. Daytonski ustav u principu i nije toliko loš i moguće ga je provoditi. Za njegovu promjenu potrebna je, prije svega, iskrena politička saradnja i koncenzus u bitnim pitanjima, što je u ovom trenutku, sa aktuelnom političkom garniturom na pozicijama vlasti, jednostavno nemoguće. Zaključak je da moramo izabrati novu političku postavu koja će imati sposobnost i pregovaračka umijeća da postigne saradnju i unaprijedi političke odnose i konačno promijeni ustav kako svima podjednako odgovara.dogtag wrote:Šta vi mislite o svemu ovome, da li je to dobra ideja i da li bi to trebalo imati ovako alternativno rješenje spremno u slučaju blokade ili pokušaja neke secesije ili napada na sadašnji DMS ili se treba prepustiti stihiji i totalnoj obezglavljenosti bez ikakvog rezervnog plana?
orinoco wrote:Povratak na Ustav RBiH je teoretski moguć, vjerujem i da je pravno utemeljen, ali je neprovodiv. I svakako da je i tema o ovom Ustavu nepotrebna i da za sobom povlači još više tenzija, koje u ovom trenutku nikom ne trebaju. Daytonski ustav u principu i nije toliko loš i moguće ga je provoditi. Za njegovu promjenu potrebna je, prije svega, iskrena politička saradnja i koncenzus u bitnim pitanjima, što je u ovom trenutku, sa aktuelnom političkom garniturom na pozicijama vlasti, jednostavno nemoguće. Zaključak je da moramo izabrati novu političku postavu koja će imati sposobnost i pregovaračka umijeća da postigne saradnju i unaprijedi političke odnose i konačno promijeni ustav kako svima podjednako odgovara.dogtag wrote:Šta vi mislite o svemu ovome, da li je to dobra ideja i da li bi to trebalo imati ovako alternativno rješenje spremno u slučaju blokade ili pokušaja neke secesije ili napada na sadašnji DMS ili se treba prepustiti stihiji i totalnoj obezglavljenosti bez ikakvog rezervnog plana?
Ovaj haos u drzavi koji prijeti da predje u nesto vise i nesto gore je posljedica suspenzije ustava RBiH tacnije SRBiH, posto je jos tada bila aktuelna ta drzava. Zapad je ucinio veliku nepravdu prema nama.orinoco wrote:Povratak na Ustav RBiH je teoretski moguć, vjerujem i da je pravno utemeljen, ali je neprovodiv. I svakako da je i tema o ovom Ustavu nepotrebna i da za sobom povlači još više tenzija, koje u ovom trenutku nikom ne trebaju. Daytonski ustav u principu i nije toliko loš i moguće ga je provoditi. Za njegovu promjenu potrebna je, prije svega, iskrena politička saradnja i koncenzus u bitnim pitanjima, što je u ovom trenutku, sa aktuelnom političkom garniturom na pozicijama vlasti, jednostavno nemoguće. Zaključak je da moramo izabrati novu političku postavu koja će imati sposobnost i pregovaračka umijeća da postigne saradnju i unaprijedi političke odnose i konačno promijeni ustav kako svima podjednako odgovara.dogtag wrote:Šta vi mislite o svemu ovome, da li je to dobra ideja i da li bi to trebalo imati ovako alternativno rješenje spremno u slučaju blokade ili pokušaja neke secesije ili napada na sadašnji DMS ili se treba prepustiti stihiji i totalnoj obezglavljenosti bez ikakvog rezervnog plana?
Povratak na ustav RBiH je reakcija na akciju o trecem. Znaci za svako kmecanje o trecem dobicete rekaciju u formi ustava RBiH i naravno jedno oznojeno mudo marjanovo da zasladite.Hafis wrote: I meni je priča o povratku na ustav RBiH podgrijasvanje tenzija. Svaka akcija stvara reakciju, i normala - mudo Marijanovo.
Ko su glasniji, Pero ili skripari i HDZ gmizavci iz hercegovackog krsa?Ripicipi wrote: Jbg. ti kad spominjes Hrvate, vjerovatno su ti u glavi "skripari", dok je meni u glavi npr. Pero Gudelj.
Sve dok ti zbog "skripara" budes gazio i Peru Gudelja, to je promasena politika po ovu zemlju.
Slazem se u potpunosti sa ovom tvojom inicijativom i organizovanju alternativnog rijesenja Bosnjakabosanaca kao sto su Ustav R BiH, Vlada, Pravna institucija, Ekonomska institucija, Krizni stab, Policija, Vojska itd u formi uspavanih celija za nedaj boze.dogtag wrote:S obzirom na sve učestalije kršenje ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, nepoštivanja odluka Ustavnog suda, te ne provođenjem njegovih odluka te prijetnjih otcjepljenjem koje je najavljeno za 2018 godinu iz manjeg entiteta, kao i niza međusobno kordinisanih akcija Dodik-Čović na zaustavljanju BiH na njenim Euroatlanskim integracijama, odnosno njenog saveza u NATO-u:
Postavlja se pitanje: da li je vrijeme došlo da se počne ozbiljno razmišljati o zbijanju redova između pro-bosanski orijentisanih stranaka, intelektualaca, građana i održavanju jedne konferencije o budućnosti BiH i njenom uređenju u slučaju propadanja Dejtonskog mirovnog sporazuma ? Mislim da bi se trebalo imati jedno već spremno alterativno rješenje u slučaju pokušaja secesije ili pokušavanju uspostavljnja silom nekog novog entiteta. Znači imati gotovu platformu odnosno stav i ustav da se ne bi bavili nespremni posljedicama kao što je to slučaj do sada bio!
Možda već početi razmišljati o formiranju Vlada u sjeni kao i Armije u sjeni koja bi bila spremna odgovoriti u slučaju nekog oružanog napada? Razmotriti i ove opcije?
Oni imaju svoje planove u razbijanju BiH, kako Dodik tako i Čović kroz neki Hns, kojim vrše pritiske i ucjenjuju ostatak BiH i većinu njenih građana! Mislim da ne treba potcijeniti ove prijetnje ma kako one sad izgledale nerealne ali stvari se mogu vrlo brzo promjeniti, a što oni i čekaju!
Ideja okupljanja oko građanskog ustava RBiH izgleda nikad nije ni imao ozbiljnu alternativu, kad se pogleda ovo nakaradno uređenje koje je nametnuto ratom, etničkim čišćenjem, genocidom itd. Ovo rješenje jeste zaustavilo rat ali nije reintegrisalo zemlju niti obezbjedilo poštovanje ljudskih prava niti povratak a da ne govorimo o ekonomskom razvoju koji je ovim neprirodnim uređenjem doživio potpuni kolaps!
Taj ustav rješava sve probleme, ljudska prava, prava manjina itd. Jedan sasvim realan i moderan ustav po uzoru na sve razvijene demokratske zemlje! Mislim da je to stav većine građana ove zemlje! Pa realno ne mogu oni biti vječni taoci manjine i njihovih megalomanskih želja! I ne znam kome može smetati takvo pošteno uređena zemlja osim onima koji rade na njenom razbijanju?!
Šta vi mislite o svemu ovome, da li je to dobra ideja i da li bi to trebalo imati ovako alternativno rješenje spremno u slučaju blokade ili pokušaja neke secesije ili napada na sadašnji DMS ili se treba prepustiti stihiji i totalnoj obezglavljenosti bez ikakvog rezervnog plana?

Al' ovo su krvavi momenti, ti vječiti recidivi, refleksivno naučena srpsko-hrvatska ili hrvatsko-srpska (mi smo tako to zvali u školi tada: srpsko-hrvatski jezik ili hrvatsko-srpski, valjda da se ne uvrijede ni Srbi ni Hrvati, da svaki od njih bude jednom prvi u nazivu našeg zajedničkog jezikaSEYOboy wrote:Znači li povratak ustava rbih i vraćanje imena muslimani a ne ostavljanje regionalne odrednice bOsnjaci
Sent from my Nokia 3310
Neće, promjeniće se amandmanom i biće republika ravnopravnih građana a ne nekih povlaštenih komšijskih takozvanih naroda!SEYOboy wrote:Znači li povratak ustava rbih i vraćanje imena muslimani a ne ostavljanje regionalne odrednice bOsnjaci
Sent from my Nokia 3310