Povratak na hrvatski način.

homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

basta sljezove boje wrote:
Nemoj me krivo shvatiti, ali situacija ti je ista i ovdje u Hrvatskoj. Srbi se ne mogu vratiti jer su njihove kuće zaposjele izbjeglice iz Bosne. Ja bih ipak volila da svatko dođe na svoje i da se ovo mučenje jadnog naroda zaustavi.

ona nema pojma po obicaju. Svi ucesnici tzv. traktorijade koji su zavrsili u RS-u su dobili bh. drzavljanstva. Neki imaju dvostruka i trostruka, a neki nisu ni trazili njima mrsko hr. drzavljanstvo, tako da oni vise veze sa Hrvatskom nemaju niti ih zanima povratak. Obzirom da imaju bh. drzavljanstva za koja se niko u ovoj drzavi ni ne pita kako su ih dobili, oni su problem RS-a i BiH a ne Hrvatske
Zar zaista misliš da je Srbima iu Like, sa Banije, Korduna i td. ugodniji život u Bosni (mislim da ih u Hercegovini uopće i nema) nego u Hrvatskoj. U čijim domovima ovdje žive, na čijoj zemlji. Na zemlji Hrvata i Muslimana, prognanih ratom, uglavnom.
Zar misliš da se svi Srbi, koji nisu uprljali ruke, ne bi vratili na svoj posjed u Hrvatskoj, samo da ne postoje mnogobrojne opstrukcije i izražene netrpeljivosti. Zar misliš da niko od njih ne bi rado preuzeo svoju hrvatsku Putovnicu, na koju, naravno, imaju pravo.

Postupak hrvatskog društva iz uvodnog teksta ovog podforuma je, svakako, za svaku pohvalu, ali ja ipak smatram da je izuzetak, i da je učinjen u cilju osvajanja glasova birača.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ja nemam nista s tim, samo sam objektivni promatrac. Otidji u Banju Luku pa pitaj ljude zasto ne zele uzeti putovnice i zasto im je draza Banja Luka od Zagreba. Uopce ne ulazim u motive, samo konstatiram situaciju. Za mene je diskutabilno bosansko drzavljanstvo tih ljudi koji zive u BiH od 1995. za razliku od nekih koji se istjeruju i kojima se oduzima bh. drzavljanstvo
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

basta sljezove boje wrote:ja nemam nista s tim, samo sam objektivni promatrac. Otidji u Banju Luku pa pitaj ljude zasto ne zele uzeti putovnice i zasto im je draza Banja Luka od Zagreba. Uopce ne ulazim u motive, samo konstatiram situaciju. Za mene je diskutabilno bosansko drzavljanstvo tih ljudi koji zive u BiH od 1995. za razliku od nekih koji se istjeruju i kojima se oduzima bh. drzavljanstvo
Diskutabilno je BiH državljanstvo i jednih i drugih, svakako
Prozor

Post by Prozor »

Akcija je za pohvalit, narucito zbog ove spomenute djece. Nazalost na Balkanu nista ne moze proci bez politickog uplitanja, zasto je zapravo ova tema uopce na politici?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Prozor wrote:Akcija je za pohvalit, narucito zbog ove spomenute djece. Nazalost na Balkanu nista ne moze proci bez politickog uplitanja, zasto je zapravo ova tema uopce na politici?
Zato da bi OSA pokazao kako se to radi u "multietničkoj" sredini....
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Ahmmed wrote:
Prozor wrote:Akcija je za pohvalit, narucito zbog ove spomenute djece. Nazalost na Balkanu nista ne moze proci bez politickog uplitanja, zasto je zapravo ova tema uopce na politici?
Zato da bi OSA pokazao kako se to radi u "multietničkoj" sredini....
Ahmede, zaista ti ne trebaju ovi navodnici, dođi malo ovamo i vrlo brzo ćeš uvidjeti da svi manje više robujemo nekim stereotipima. Nije Hrvatska jednonacionalna država, naravno da povratak ne teče glatko, ali da li teče u BIH? A i ne zaboravi da se mnogi i ne smiju vratiti. Upravo danas je dan sijećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Nisu se sami ubili, uvelike su im pomogli njihovi susjedi. Da li će se ti susjedi vratiti? Ne vjerujem. Naravno da neke koči spora birokracija, mnogi povratnici su dobili obnovu svojih domova, mnogi preko svojih opunomoćenika (jer se sami ne smiju vratiti a znaju i sami zašto) traže svoja prava, ali ne smatraju za obavezu da barem anonimno jave gdje su grobovi onih koje su ubili. Ima tu Ahmede svega, nije sve crno bijelo. Ima u Vukovaru policajaca, koji uredno nakon posla idu u Srbiju gdje žive. Ima stvari o kojima novinari ne pišu, jer su posve "normalne", nisu senzacija, ali mi živimo među takvim stvarima.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

basta sljezove boje wrote:
dalmatinka wrote:
LjepoticaiZvjer wrote:iz ovog teksa jedino sto mogu zakljuciti je da postoji JEDNA slovom i brojem porodica srba koja se fino vratila u hrvatsku. e fakat imate puno razloga za biti ponosni. mene bi zadivio statisticki podatak na kojem pise postotak srba vracenih u hrvatsku u odnosu na broj pobjeglih.

u svakom slucaju akcija je za pohvaliti, nadam se da ce ih biti jos, pa da malo olaksate nasu drzavu od vasih stanovnika koji zive u zaposjednutim bosanskim kucama , s obzirom da je vec opste poznato da vecina hrvatskih srba danas zivi u bih.
Nemoj me krivo shvatiti, ali situacija ti je ista i ovdje u Hrvatskoj. Srbi se ne mogu vratiti jer su njihove kuće zaposjele izbjeglice iz Bosne. Ja bih ipak volila da svatko dođe na svoje i da se ovo mučenje jadnog naroda zaustavi.
ona nema pojma po obicaju. Svi ucesnici tzv. traktorijade koji su zavrsili u RS-u su dobili bh. drzavljanstva. Neki imaju dvostruka i trostruka, a neki nisu ni trazili njima mrsko hr. drzavljanstvo, tako da oni vise veze sa Hrvatskom nemaju niti ih zanima povratak. Obzirom da imaju bh. drzavljanstva za koja se niko u ovoj drzavi ni ne pita kako su ih dobili, oni su problem RS-a i BiH a ne Hrvatske
ako pod ona mislis na mene toplo bih ti savjetovala da onda mene direktno citiras i komentarises. a to sto se mi po obicaju ne slazemo mi jos vise pokazuje da sam upravu ( u sustini ti se slazes samnom jedino kad branim hrvate i hrvatski narod, a ja za razliku od tebe nemam pozitivnu rijec samo za hrvate, a negativnu za sve ostale) a na ostatak tvog komentara ne vrijedi uopste trositi rijeci.

a sto se tice dalmatinke imamo u nekim stavovima razlicita misljenja,ali postujem osobu koja kaze da bi voljela da svako dodje na svoje i da se mucenje jadnog naroda zaustavi. mogla bi ti basto nesto iz toga nauciti.
Post Reply