Povratak imovine
-
FFK as Lucy01
#1 Povratak imovine
Citam da se u mnogim zemljama Istocne Evrope pokrece inicijativa za povratak imovine koja je nacionalizacijom oduzeta za vrijeme komunizma. Zanima me da li takva jedna inicijativa postoji u BiH i ako da, gdje mogu procitati i informisati se vise o tome?
-
tempora
#3 Re: Povratak imovine
Da je vratiti prvo ukradeno od ovog sistema.Lucy01 wrote:Citam da se u mnogim zemljama Istocne Evrope pokrece inicijativa za povratak imovine koja je nacionalizacijom oduzeta za vrijeme komunizma. Zanima me da li takva jedna inicijativa postoji u BiH i ako da, gdje mogu procitati i informisati se vise o tome?
-
Mr_M
#4 Re: Povratak imovine
Ta mogucnost postoji.Lucy01 wrote:Citam da se u mnogim zemljama Istocne Evrope pokrece inicijativa za povratak imovine koja je nacionalizacijom oduzeta za vrijeme komunizma. Zanima me da li takva jedna inicijativa postoji u BiH i ako da, gdje mogu procitati i informisati se vise o tome?
Jedan moj rodjak je prije par godina vratio u svoje vlastinstvo nekih 10-ak hektara zemlje, koja je bila oduzeta njegovom ocu za vrijeme bivse drzave.
Najbolje se moze o tome informisati u opstinskim ustanovama, koje su nadlezne za ta pitanja.