povratak direktora sa funkcije

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
potrebna

#1 povratak direktora sa funkcije

Post by potrebna »

Imam veliku neodumicu, pa ako neko ima odgovor da mi olakša muke. Uglavno, da ne dužim, trenutno sam uposlena na mjestu školskog psihologa na određeno. Mjesto je čisto, jer je gospođa koja je radila prije mene otišla u penziju i uskor bi trebao biti javni konkurs. Međutim, aktuelna direktorica škole tvrdi da ima diplomu psihologa i da će ona po isteku mandata na to radno mjesto. Pitanje: s obzirom da je ona sa mjesta učiteljice imenovana za direktora, zar se ona ne mora vratiti na to radno mjesto? Odnosno, može li se ona "nekako" preraspodjeliti na radno mjesto na kojem nikada nije radila i nema dana radnog staža na tim poslovima? Postoje indicije da je Školski odbor internom preraspodjelom dotičnu rasporedio na moje radno mjesto? Pomagajte, da mogu sa obrazom pozvati Kantonalnu upravo za inspekcijske poslove? Btw, ja ispunjavam sve uvjete konkursa. :idea: Zahvaljujem :roll:
casanova123

#2 Re: povratak direktora sa funkcije

Post by casanova123 »

pa bit ce i drugih kandidata valjda.. neka pobijedi najbolji i najbolje kvalifikovan :D
ovo bi trebalo da bude normalno medjutim ovo je u nasem drustvu nenormalno..

stvarno ne mogu da ti dam neki konkretan odgovor ali zasto ta direktorica ne dobije opet mjesto direktora skole? pa ne mijenjaju se svako malo direktori u skolama.. kako kod nas u Drugoj Gimnaziji niko ne voli direktoricu pa ona jos uvijek direktrica iako je lopov i kriminalac(ne, nije uspjesna pa da govorim da je lopov, nego je fakat lopov) :D
potrebna

#3 Re: povratak direktora sa funkcije

Post by potrebna »

I kod mene je slična situacija. Iako protiv aktuelne direktorke ima masa krivičnih prijava i slično, to ništa ne znači. A što se tiče mandata, kaže neće se više kandidovati nego hoće na radno mjesto za koje nema ni stručni ispit položen. Ja ću ganjati pravdu, pa možda i uganjam. Vidjet ćemo :-D
Post Reply