CVIKERASH wrote:dale cooper wrote:Interesantna je ta nostalgija za prošlim vremenima, vjerovatno ima veze sa periodom u kojem
smo odrastali, pa nam je sad sve iz tog vremena idealizirano i nedodirljivo.
Ali realno govoreći i sad se pravi sjajna muzika, samo treba znati gdje tražiti i vidjeti malo
dalje od top lista. Internet i razni blogovi su to u mnogočemu olakšali.
Što se tiče ovih reuniona raznih grunge i inih bendova, hvala ali ne hvala. Ako me već uhvati
želja da čujem nešto od njih, poslušaću klasike. Objektivno u većini slučajeva ovi bendovi nemaju
više ponuditi ništa što je danas muzički relevantno, samo podgrijane stare recepte za nostalgičare.
Da se pravi sad bas toliko sjajna muzika ,nisi u pravu.Da ima bandova odlicnih ima,,,Kasabian,LCD Soundsystem nprAli recimo prije si u 15 minuta na MTV mogao da vidis spotove Spice klix,2Paca,Prodigy,Smashing Pumpkins,Metallice,Radiohead.Znaci svako se mogao naci u spotovima MTV.Danas, smece zestoko.Krecuci od el.muzike koja postaje sramotna zahvaljujuci Rihanii,Guetti,lmfao, slicnim glupostima pa onda pogledaj ko se danas smatra hip hoperom .Lil Wayne
Sto se tice reuniona,Alice In Chains su i dalje odlicni.Faith No More sam gledao na Exitu,premda nisam neki njihov fan,ali ljudi znaju da naprave odlicnu atmosferu.
Kasabian su kita od benda. Blijeda kopija onoga što su nekada radili Primal Scream i Stone Roses.
Ja ne govorim o muzici koju možeš vidjeti na televiziji, ako je to mjerilo, naravno da izgleda da
je muzika danas loša. Ali meni MTV nikada nije ni bio mjerilo kvaliteta ili nešto što sam pratio
(osim ako nisu specializirane emisije tipa 120 Minutes, ali to je bilo davno) i što mi je utjecalo na
formiranje muzičkog ukusa. Pratim magazine tipa Uncut, The Wire te online publikacija kao Pitchfork,
Fact ili Resident Advisor. Gomile dobre muzike već iz ove godine ima kao što je Julia Holter, Men, novi
Lambchop, Burial, Caretaker, Earth i da ne nabrajam dalje. Pogledaj malo godišnje liste ovih publikacija
što sam spomenuo pa ćeš otkriti gomilu dobre muzike iz različitih žanrova.