Povratak 90-tih

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Point.

#1 Povratak 90-tih

Post by Point. »

......and it feels great! :music2: :music:

Soundgarden se opet okupiJo, Alice In Chains je ponovo tu (Layne Staley R.I.P), cujem da je i Faith No More na okupu i snimaju novi album, Skunk Anansie je izdao povratnicki album prosle godine, Suede se okupio nanovo, Pearl Jam, Aerosmith, Metallica, Bon Jovi su uvijek i bili tu. Ljudi jesmo li upali u neku dimenziju i vratili se u 90-te, barem muzicki? To doba je bilo zlatno, barem meni.

Ebo vise i gage i rihanne i p. materine Holivudskih turbo popasankoji ne znaju gitare u ruke staviti. :run:
Ridjobrki

#2 Re: Povratak 90-tih

Post by Ridjobrki »

Još da se mogu okupiti dijelovi lubanje Kurta Cobaina... :sad: :roll:
Point.

#3 Re: Povratak 90-tih

Post by Point. »

Bas sam konto to napisati. Al za razliku od mnogih, ja doticnog i Nirvanu nikad nisam previse gotivio. AIC i PJ su mi svjetlosnim godinama bili i ostali........bolji.
Ridjobrki

#4 Re: Povratak 90-tih

Post by Ridjobrki »

Ma bogzna na šta će to sad ličiti, koliko je to do umjetničkih pobuda a koliko do otanjile kase. Nekad je bolje kad se zna kad treba prestati. Ja bih više volio jednu supergrupu od istaknutih članova tih grunge bendova kao što se to znalo dešavati sa veličinama iz drugih razdobl ja - Cream, Traveling Wilburys pa i DLR.
dezurni_ucenik

#5 Re: Povratak 90-tih

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 16:49, edited 1 time in total.
LSD

#6 Re: Povratak 90-tih

Post by LSD »

Uzimanje pare na racun stare slave...ti reunioni su cisto sranje, nema tu karaktera ni sekunde, cim se oni pojave bez novog albuma samo 15 godina stariji sve je jasno zašto su se okupili i pojavili....mi smo ovdje samo zbog para i drugo nas ne zanima, što bi rekli Kud Idijoti....cast izuzecima, kao npr. matorom Maidenu kojima nije mrsko uci u studio i po stare dane i snimati novi album.
rahmanjin

#7 Re: Povratak 90-tih

Post by rahmanjin »

zaboravio si take that, i oni su se ponovo okupili :D
shin

#8 Re: Povratak 90-tih

Post by shin »

LSD wrote:Uzimanje pare na racun stare slave...ti reunioni su cisto sranje, nema tu karaktera ni sekunde, cim se oni pojave bez novog albuma samo 15 godina stariji sve je jasno zašto su se okupili i pojavili....mi smo ovdje samo zbog para i drugo nas ne zanima, što bi rekli Kud Idijoti....cast izuzecima, kao npr. matorom Maidenu kojima nije mrsko uci u studio i po stare dane i snimati novi album.
/thread

Layne Staley - Mrtav
Mike Starr - Mrtav
Kurt Cobain - Mrtav
Chris Cornell - U klimaksu
Mike Patton - zabacio u glumu
Tad Doyle - od 1999 nije aktivan

Mada, Steve Fucking Albini i dalje dere guzove :mrgreen:
Erzsebet

#9 Re: Povratak 90-tih

Post by Erzsebet »

Možda im se i Štula pridruži...
shin

#10 Re: Povratak 90-tih

Post by shin »

Ahhh, Štula i njegova vjerna baza fanatika koja ceka uskrsnuce od '88 :D
King_Jeremy

#11 Re: Povratak 90-tih

Post by King_Jeremy »

Posto nema zasebne teme, a smatram ovu prikladnom, da skrenem paznju da su foo fighters-i omogucili preslusavanje novog albuma na svom sajtu. Pa, ko voli, nek' izvoli :mrgreen:
Tasha11

#12 Re: Povratak 90-tih

Post by Tasha11 »

90-te....hmmmm... :run:
dezurni_ucenik

#13 Re: Povratak 90-tih

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 17:08, edited 1 time in total.
cyprus

#14 Re: Povratak 90-tih

Post by cyprus »

Jah, i ja čekam reunion SEVEN UP-a 8-)
sheilak

#15 Re: Povratak 90-tih

Post by sheilak »

Meni AIC sada i nisu nesto. Bez Laynea. Nekako se izgubila carolija svega toga.

Ovo sto radi Chris Cornell u zadnje vrijeme je :D .

Pearl Jam, mozda, ali opet to nije to.

Ne odgovaraju vise duhu vremena, prezivjeli su sami sebe. Meni je zao, ali mislim da je to vrijeme proslo.

S druge strane, i vrijeme Euro-trash-a isto tako. :D
Better Man

#16 Re: Povratak 90-tih

Post by Better Man »

Meni su AIC i sada odlicni. Bio sam skeptican glede novog pjevaca i novih pjesama, ali kad sam to cuo pitao sam se da li je uopce legendarni Layne mrtav. Kao da on pjeva. PJ su istinske legende i dokaz da kvaliteta nikad ne umire. Soundgarden izgleda snimaju novi materijal, pa cemo vidjeti kako ce zvucati. Mudhoney su jos jedne legende tog vremena i dan danas prase.
Not My Idea

#17 Re: Povratak 90-tih

Post by Not My Idea »

RIP Kurt
05.04.1994. - 05.04.2011.
4zr4

#18 Re: Povratak 90-tih

Post by 4zr4 »

90-te su moja omiljena muzicka era. Obicno ta ponovna okupljanja ne ispadnu bas najbolje, tako da ne ocekujem nista veliko od toga.
Emi_Nevermind

#19 Re: Povratak 90-tih

Post by Emi_Nevermind »

Danas na Jango.com citav dan Muhoney, Pearl Jam i Blind Melon. Grunge me drma..

Zna li neko kako se zove treca pjesma po redu na Superfuzz Bigmuff? Ona sto pocinje -- mumy mumy mumy look at your son?
So What!

#20 Re: Povratak 90-tih

Post by So What! »

The Cranberries se vratio sa albumom Roses!

Emi_Nevermind

#21 Re: Povratak 90-tih

Post by Emi_Nevermind »

Niko ne spominje Jerry Cantrell-a. On je mozak iza AIC, Stainly je bio preludi vokal "iz konzerve", ali sa Cantrellom AIC jos zivi :)
dale cooper

#22 Re: Povratak 90-tih

Post by dale cooper »

Interesantna je ta nostalgija za prošlim vremenima, vjerovatno ima veze sa periodom u kojem
smo odrastali, pa nam je sad sve iz tog vremena idealizirano i nedodirljivo.
Ali realno govoreći i sad se pravi sjajna muzika, samo treba znati gdje tražiti i vidjeti malo
dalje od top lista. Internet i razni blogovi su to u mnogočemu olakšali.
Što se tiče ovih reuniona raznih grunge i inih bendova, hvala ali ne hvala. Ako me već uhvati
želja da čujem nešto od njih, poslušaću klasike. Objektivno u većini slučajeva ovi bendovi nemaju
više ponuditi ništa što je danas muzički relevantno, samo podgrijane stare recepte za nostalgičare.
dezurni_ucenik

#23 Re: Povratak 90-tih

Post by dezurni_ucenik »

dale cooper wrote:Interesantna je ta nostalgija za prošlim vremenima, vjerovatno ima veze sa periodom u kojem
Ali realno govoreći i sad se pravi sjajna muzika, samo treba znati gdje tražiti i vidjeti malo
Što se tiče ovih reuniona raznih grunge i inih bendova, hvala ali ne hvala. Ako me već uhvati
želja da čujem nešto od njih, poslušaću klasike. Objektivno u većini slučajeva ovi bendovi nemaju
više ponuditi ništa što je danas muzički relevantno, samo podgrijane stare recepte za nostalgičare.

Da se pravi sad bas toliko sjajna muzika ,nisi u pravu.Da ima bandova odlicnih ima,,,Kasabian,LCD Soundsystem nprAli recimo prije si u 15 minuta na MTV mogao da vidis spotove Spice klix,2Paca,Prodigy,Smashing Pumpkins,Metallice,Radiohead.Znaci svako se mogao naci u spotovima MTV.Danas, smece zestoko.Krecuci od el.muzike koja postaje sramotna zahvaljujuci Rihanii,Guetti,lmfao, slicnim glupostima pa onda pogledaj ko se danas smatra hip hoperom .Lil Wayne :lol:

Sto se tice reuniona,Alice In Chains su i dalje odlicni.Faith No More sam gledao na Exitu,premda nisam neki njihov fan,ali ljudi znaju da naprave odlicnu atmosferu.
dale cooper

#24 Re: Povratak 90-tih

Post by dale cooper »

CVIKERASH wrote:
dale cooper wrote:Interesantna je ta nostalgija za prošlim vremenima, vjerovatno ima veze sa periodom u kojem

Da se pravi sad bas toliko sjajna muzika ,nisi u pravu.Da ima bandova odlicnih ima,,,Kasabian,LCD Soundsystem nprAli recimo prije si u 15 minuta na MTV mogao da vidis spotove Spice klix,2Paca,Prodigy,Smashing Pumpkins,Metallice,Radiohead.Znaci svako se mogao naci u spotovima MTV.Danas, smece zestoko.Krecuci od el.muzike koja postaje sramotna zahvaljujuci Rihanii,Guetti,lmfao, slicnim glupostima pa onda pogledaj ko se danas smatra hip hoperom .Lil Wayne :lol:

Sto se tice reuniona,Alice In Chains su i dalje odlicni.Faith No More sam gledao na Exitu,premda nisam neki njihov fan,ali ljudi znaju da naprave odlicnu atmosferu.
Kasabian su kita od benda. Blijeda kopija onoga što su nekada radili Primal Scream i Stone Roses.
Ja ne govorim o muzici koju možeš vidjeti na televiziji, ako je to mjerilo, naravno da izgleda da
je muzika danas loša. Ali meni MTV nikada nije ni bio mjerilo kvaliteta ili nešto što sam pratio
(osim ako nisu specializirane emisije tipa 120 Minutes, ali to je bilo davno) i što mi je utjecalo na
formiranje muzičkog ukusa. Pratim magazine tipa Uncut, The Wire te online publikacija kao Pitchfork,
Fact ili Resident Advisor. Gomile dobre muzike već iz ove godine ima kao što je Julia Holter, Men, novi
Lambchop, Burial, Caretaker, Earth i da ne nabrajam dalje. Pogledaj malo godišnje liste ovih publikacija
što sam spomenuo pa ćeš otkriti gomilu dobre muzike iz različitih žanrova.
dezurni_ucenik

#25 Re: Povratak 90-tih

Post by dezurni_ucenik »

Da,da Kasabian su bas prava kita od banda

:lol:

Iskreni,ne riSe. :D

reci jos da ti valjaju Adele i Florence and Machine ,da su bolji od Kasabiana...

Nista od tih tvojih navedenih hipsterskih gluposti koja samo moze da posere Pitchfork i slicne gluposti,nije ni do koljena nijednom bandu 90tih....Nema tu nikakve revolucije.....
Last edited by dezurni_ucenik on 24/03/2012 13:23, edited 1 time in total.
Post Reply