Vjerovatno se para nema unazad dvije godine u KS, pa iz tog razloga "probijaju" rokove kada je u pitanju prva i druga koverta. Prosle godine sam cekao na isplatu skoro pa 3 mjeseca od prve koverte, a zakonski rok je mjesec dana od slanja prve koverte. Pitanje je da li bi isplatili nakon 3 mj, da nisam poslao mail (na koji niko nije odg), i na kraju nazvao, pa mi kao rekla evo danas smo je pripremili za postu.
Za ovu godinu sam prvu kovertu dobio krajem Juna (Ilidza), koliko cu cekati drugu, vidijet cemo. Ne bi me zacudilo da to ode do kraja septembra.
Suma Sumarum, para fali u KS pa iz tog razloga ide "kilavo"
Povrat poreza
Moderator: anex
-
Dzontra_Volta
#1677 Re: Povrat poreza
Ja juče dobio drugu kovertu.
S obzirom da je sad manji iznos u pitanju, jer nije ostalo još puno kredita, nisam slao urgencije. Inače, ne znam je li slučajno, ali kad god bih urgirao vezano za probijanje rokova, dolazila je druga koverta u roku od nekih 10-15 dana.
U Ministarstvu finansija KS je vjerovatno postulat: ko ne pita, njemu ni ne treba.
S obzirom da je sad manji iznos u pitanju, jer nije ostalo još puno kredita, nisam slao urgencije. Inače, ne znam je li slučajno, ali kad god bih urgirao vezano za probijanje rokova, dolazila je druga koverta u roku od nekih 10-15 dana.
U Ministarstvu finansija KS je vjerovatno postulat: ko ne pita, njemu ni ne treba.
-
Apoll0
#1678 Re: Povrat poreza
Sta raditi kada se prvi put predao povrat a nema ni jedne koverte?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
-
Dzontra_Volta
#1680 Re: Povrat poreza
Ne bih ja mailove slao, tanko današnja administracija to zarezuje.
Napiši, isprintaj i pošalji poštom ili direktno na protokol (ili pošalji faxom ako imaš negdje pristup, to još uvijek bolje funkcioniše nego email).
Napiši, isprintaj i pošalji poštom ili direktno na protokol (ili pošalji faxom ako imaš negdje pristup, to još uvijek bolje funkcioniše nego email).