Povrat PDV iz Hrvatske?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

mayab

#76 Re: Povrat PDV iz Hrvatske?

Post by mayab »

BarbaDue wrote: 05/10/2025 20:26 Pa što me onaj, kao neki šef uze lopatom. Još mi fino naglasi da se ne moram zaustavljati na granici.
Ne znam što te pogrešno informirao, ali poanta tog zaustavljanja je da ti carinik opečati račun,
kao i da se po potrebi sam carinik uvjeri da je ta roba sa tobom i da ide van iz države ,
što je osnova za povrat PDV-a
folder

#77 Re: Povrat PDV iz Hrvatske?

Post by folder »

A zašto šaljete papire u Global Blue, je li to obavezan korak? ja sam shvatio da je to opcionalno :skoljka:

nekoliko puta sam radio povrat, svaki put mi dođe notifikacija u Global Blue aplikaciji kad trgovac unese kupovinu, onda kad carinik ovjeri ... i nakon par dana novac se pojavi na računu.
Pandakonda

#78 Re: Povrat PDV iz Hrvatske?

Post by Pandakonda »

folder wrote: 07/10/2025 10:11 A zašto šaljete papire u Global Blue, je li to obavezan korak? ja sam shvatio da je to opcionalno :skoljka:

nekoliko puta sam radio povrat, svaki put mi dođe notifikacija u Global Blue aplikaciji kad trgovac unese kupovinu, onda kad carinik ovjeri ... i nakon par dana novac se pojavi na računu.
Meni je receno da se mora. I meni dođe notifikacija u app ali isto tako pise da moram poslati papire u određenom roku. Upravo zbog toga je global blue koverta ustvari koverta za slanje gdje odma pise adresa gdje treba da ide. Samo se odnese na postu
folder

#79 Re: Povrat PDV iz Hrvatske?

Post by folder »

Pandakonda wrote: 07/10/2025 12:50
folder wrote: 07/10/2025 10:11 A zašto šaljete papire u Global Blue, je li to obavezan korak? ja sam shvatio da je to opcionalno :skoljka:

Meni je receno da se mora. I meni dođe notifikacija u app ali isto tako pise da moram poslati papire u određenom roku. Upravo zbog toga je global blue koverta ustvari koverta za slanje gdje odma pise adresa gdje treba da ide. Samo se odnese na postu
hm, čudno. doduše ja više kupujem u Srbiji, ne znam ima li kakve veze, evo transakcije iz januara, kaže da je sve završeno i da nema više nikakvih radnji :-)

Image
Post Reply