Odabrao sam prostor koji planiram da kupim(starogradnja). Moja kompanije je je registrovana kao PDV obeznik, pa me interesuje da li se može ostvariti povrat PDV-a na osnovu kupovine poslovnog prostora?
Osim toga, možete dati komentare, šta mislite da li da taj poslovni prostor registrujem na firmu(d.o.o.) ili na nekog člana porodice?
Pozdrav
Povrat PDV-a
Moderator: anex
-
Eshek
#2 Re: Povrat PDV-a
Ako si jači izvoznik i ako prostor uspiješ deklarisati kao sredstvo za rad, možeš se kutarisati PDV-a.Krivokapic wrote:Odabrao sam prostor koji planiram da kupim(starogradnja). Moja kompanije je je registrovana kao PDV obeznik, pa me interesuje da li se može ostvariti povrat PDV-a na osnovu kupovine poslovnog prostora?
Osim toga, možete dati komentare, šta mislite da li da taj poslovni prostor registrujem na firmu(d.o.o.) ili na nekog člana porodice?
Pozdrav
BTW, zajebi d.o.o., bolje to na nekog u famEliji registruj.
-
gaius
kako ćeš dobiti povrat pdv-a kada se na promet nekretnina (starih) ne plaća PDV.. a teško da je starogradnja koja je nabavljena sa ulaznim PDV-om pa da ti prodavac može obračunati PDV..
pretpostavljam da ti je prodavac fizičko lice.. ako je tako kupi na firmu (sredstva, amortizacija), PDV zaboravi.. mada ovu kombinaciju ti unekoliko može pokvariti novi zakon o porezu na dobit..
uglavnom na pdv zaboravi.. eto..
pretpostavljam da ti je prodavac fizičko lice.. ako je tako kupi na firmu (sredstva, amortizacija), PDV zaboravi.. mada ovu kombinaciju ti unekoliko može pokvariti novi zakon o porezu na dobit..
uglavnom na pdv zaboravi.. eto..