Povrat PDV-a

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Krivokapic

#1 Povrat PDV-a

Post by Krivokapic »

Odabrao sam prostor koji planiram da kupim(starogradnja). Moja kompanije je je registrovana kao PDV obeznik, pa me interesuje da li se može ostvariti povrat PDV-a na osnovu kupovine poslovnog prostora?

Osim toga, možete dati komentare, šta mislite da li da taj poslovni prostor registrujem na firmu(d.o.o.) ili na nekog člana porodice?

Pozdrav
Eshek

#2 Re: Povrat PDV-a

Post by Eshek »

Krivokapic wrote:Odabrao sam prostor koji planiram da kupim(starogradnja). Moja kompanije je je registrovana kao PDV obeznik, pa me interesuje da li se može ostvariti povrat PDV-a na osnovu kupovine poslovnog prostora?

Osim toga, možete dati komentare, šta mislite da li da taj poslovni prostor registrujem na firmu(d.o.o.) ili na nekog člana porodice?

Pozdrav
Ako si jači izvoznik i ako prostor uspiješ deklarisati kao sredstvo za rad, možeš se kutarisati PDV-a.

BTW, zajebi d.o.o., bolje to na nekog u famEliji registruj.
gaius

Post by gaius »

kako ćeš dobiti povrat pdv-a kada se na promet nekretnina (starih) ne plaća PDV.. a teško da je starogradnja koja je nabavljena sa ulaznim PDV-om pa da ti prodavac može obračunati PDV..

pretpostavljam da ti je prodavac fizičko lice.. ako je tako kupi na firmu (sredstva, amortizacija), PDV zaboravi.. mada ovu kombinaciju ti unekoliko može pokvariti novi zakon o porezu na dobit..

uglavnom na pdv zaboravi.. eto.. :)
Post Reply