Povrat Pdv-a

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nezznalicaa

#1 Povrat Pdv-a

Post by nezznalicaa »

Pozdrav. Ovako prije nekoliko sedmica sam kupio nesto u Italiji i u radnji sam trazio povrat pdva. Prodavac mi je dao te neke papire i to sam trebao negdje pokazati na granici. Međutim skroz sam bio zaboravio na to, nit sam sta pokazao nit sad hocu taj povrat pdva. Zanima me.da li mogu imati sada nekih problema ili nesto jer fakat nemam pojma o ovome

Hvala
mayab

#2 Re: Povrat Pdv-a

Post by mayab »

nezznalicaa wrote:Pozdrav. Ovako prije nekoliko sedmica sam kupio nesto u Italiji i u radnji sam trazio povrat pdva. Prodavac mi je dao te neke papire i to sam trebao negdje pokazati na granici. Međutim skroz sam bio zaboravio na to, nit sam sta pokazao nit sad hocu taj povrat pdva. Zanima me.da li mogu imati sada nekih problema ili nesto jer fakat nemam pojma o ovome

Hvala
Nema problema, nisi to ovjerio na izlazu iz EU, ne možeš taj povrat realizirati, a i ne želiš , dakle nikom ništa , baci te papire da ti ne smetaju :thumbup:
kaw_liga

#3 Re: Povrat Pdv-a

Post by kaw_liga »

Rodjak je kupio Pc za 1000km u Hr i prijavio na Hr carini da bi dobio povrat pdv 200km ali su ga na Bih oglobili sa 330km po kojoj osnovi da plati više..kad je u Hrvatskoj stopa PDV na 25%...kazu da su to novi neki propisi ako je tako onda se nista ne isplati više kupiti preko grane
KB9

#4 Re: Povrat Pdv-a

Post by KB9 »

tvoj rodjak samo nije pretjerano pametan
Post Reply