Pozdrav. Ovako prije nekoliko sedmica sam kupio nesto u Italiji i u radnji sam trazio povrat pdva. Prodavac mi je dao te neke papire i to sam trebao negdje pokazati na granici. Međutim skroz sam bio zaboravio na to, nit sam sta pokazao nit sad hocu taj povrat pdva. Zanima me.da li mogu imati sada nekih problema ili nesto jer fakat nemam pojma o ovome
Hvala
Povrat Pdv-a
- mayab
#2 Re: Povrat Pdv-a
Nema problema, nisi to ovjerio na izlazu iz EU, ne možeš taj povrat realizirati, a i ne želiš , dakle nikom ništa , baci te papire da ti ne smetajunezznalicaa wrote:Pozdrav. Ovako prije nekoliko sedmica sam kupio nesto u Italiji i u radnji sam trazio povrat pdva. Prodavac mi je dao te neke papire i to sam trebao negdje pokazati na granici. Međutim skroz sam bio zaboravio na to, nit sam sta pokazao nit sad hocu taj povrat pdva. Zanima me.da li mogu imati sada nekih problema ili nesto jer fakat nemam pojma o ovome
Hvala
-
kaw_liga
#3 Re: Povrat Pdv-a
Rodjak je kupio Pc za 1000km u Hr i prijavio na Hr carini da bi dobio povrat pdv 200km ali su ga na Bih oglobili sa 330km po kojoj osnovi da plati više..kad je u Hrvatskoj stopa PDV na 25%...kazu da su to novi neki propisi ako je tako onda se nista ne isplati više kupiti preko grane
- KB9
#4 Re: Povrat Pdv-a
tvoj rodjak samo nije pretjerano pametan