Povrat imovine, zidovi traze svoje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bosna_E wrote:Nista onda mirci ni ti nemoj cekat nego predaj zahtjev da ti se vrati Butmir :P
hehehe nije butmir moj, ali dok se mama skroz oporavi, nemoj misliti da je necu za rukav vuci dok ne vratimo zemlju IZUZETU mome djedu...
znas sta me nervira? nervira me to sto se naglasava da JEVREJI traze povrat....
kakve veze ima KO TRAZI POVRAT?!?!? niko se ovdje bunio nije kada se pricalo o crkvi koja je izgradjena na temeljima dzamije i kako tu treba da se vrati dzamija...
svi su bili za rusenje crkve ....E, muka mi je od dvostruklih arshina....da nisam zagrizena bosanka, davno bih dala petama vjetra....al se evo i dalje borim....
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Drago mi je, jer te svijeće, kao i ramazanski kandilji ili svijeće na Svisvete, osvjetljavaju put starom Sarajevu kako bi se ono, sigurno i sretno, jednog dana ipak vratilo kući . .[/quote]

Nije direktno vezano za temu ali je prekrasno :)
Prince

Post by Prince »

Koliko li Čaršije traži pokretač teme ?

Ma nema ništa od toga, Mostarac je najbolje rekao, nikom se ništa neće vratiti, pa ni židovima, ionako drže cijeli svijet, a u ovoj državi nisu zaslužili ništa, jer su se svi ispalili u Izrael na početku rata. Ko ih yebe...
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Povrat imovine, zidovi traze svoje
Mislim da se moze razgovarati samo o prvom dijelu recenice. Nakon sto se utvrde principi, nebi trebalo biti vazno jesul' u pitanju Jevreji, Muslimani, Hrvati, Srbi ili bilo ko drugi!!!
savjest

#55 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by savjest »

Uh wrote:50,000 kvadratnih metara zemljista potrazuje zidovska zajednica. Kazu da je veliki dio Bas Carsije njihov, cak 45%. Traze zgrade, pasnjake, livade sume i tako dalje.

Jeli to moguce ljudi moji?

Kada ce ta vasa NDH stampa vec jednom prestati pisati kretenske tekstove u vezi RBIH?

Mislite li da nemate dovoljno problema u vasoj kifli? Mislim prednjacite u broju samoubistava u Europi, prednjacite po broju mrtvih u saobracajnim nesrecama, ubijanja po parkinzima, na hiljade oruzanih pljacki koje se desavaju svake godine( na rangu kolumbije) itd... i opet se ima vreme za svakodnevne debilske tekstove u vezi RBIH?
kekec

Post by kekec »

Pitanje 1
Da li ce se Carsija rusiti, ako se donese odluka o vracanju kvadrata prijasnjim vlasnicima.
Danasnja Carsija izgleda sasvim drugacije od one iz doba "oduzimanja", cini mi se. :)
Pitanje 2
Ako se kvadrati budu vracali vlasnicima, da li ce oni otkupiti objekte
koji se danas tu nalaze, a koji nisu postojali onda kada su tadasnji vlasnici
ostali bez svoje imovine. :)

Nije u pitanju livada.
Cak ni sume nisu iste. Drvece je bar malo
poraslo u ovih zadnjih 60-tak godina. :-)

Treba vracati imovinu, ali ce to u mnogim slucajevima biti ogroman problem.
Ipak se gradilo, mjenjalo, rusilo...
Fair Life

Post by Fair Life »

Dakle...

Ko je jamio-jamio, ko je zijanio-zijanio.

A da sad tu formulu primijenimo na ovaj nas poslednji rat... i parolu "svi na svoje" bacimo u trnje. Zatim... bacimo i zahtjev za ratnom odstetom...

I tako dalje i tako blize... ZajebaHno.

PS. . .Bas me zanima hoce li IVZ uspjeti povratiti svoje... vakufsko.
Mr_M

Post by Mr_M »

posto je ovo politicka tema, molio bih modove da je prebace na podforum "politika".
Tomo82

#59 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by Tomo82 »

savjest wrote:
Uh wrote:50,000 kvadratnih metara zemljista potrazuje zidovska zajednica. Kazu da je veliki dio Bas Carsije njihov, cak 45%. Traze zgrade, pasnjake, livade sume i tako dalje.

Kada ce ta vasa NDH stampa vec jednom prestati pisati kretenske tekstove u vezi RBIH?

Mislite li da nemate dovoljno problema u vasoj kifli? Mislim prednjacite u broju samoubistava u Europi, prednjacite po broju mrtvih u saobracajnim nesrecama, ubijanja po parkinzima, na hiljade oruzanih pljacki koje se desavaju svake godine( na rangu kolumbije) itd... i opet se ima vreme za svakodnevne debilske tekstove u vezi RBIH?
Kaj si vec krenul s cugom?
Il si prirodno debilan?

Znas kad pita gluh glupog: koliko je 4+4?
Veli glup: 6.
Gluh: Na qurcu te nosam...
flashco

Post by flashco »

Zadig wrote:kad smo kod toga, i nek unuk josipa broza nesto plati...na konto sto je tito oduzimo isto
:D

ako tako pogledas na stvar, onda bi Turska trebala hrpu platiti za oduzimanje kvadrata.
addem

Post by addem »

Palestinci godinama traze povrat svoje zemlje i nista ne dobijaju :(
MBA

Post by MBA »

ostro i na prvu wrote:
Pa cak ni malo respekta od sarlatana kao sto si ti,ako nista onda zbog konvoja hrane i ljekova koji su unosili u grad a bogami nisu samo djelili svojima.
Oteto se treba vratiti, naravno.

Po pitanju konvoja, ja sam dobro upucen u tematiku (kako ono kazu--iz provjerenih, familijarnih izvora bliskih JZ). Tacno je da je namjera Zajednice bila da pomogne ljudima, ali, isto tako je tacno da su ne-Jevreji poput Danila, Ace Kojica, i ostala klika zgrnuli tesko-zamislive svote novca na svercu hranom i ljudi. Profitirali su na neutralnoj poziciji Jevreja.

Ti isti Serbi posjeduju Cro putovnice, a vjerovatno i dokumenta drugih drzava.
MBA

Post by MBA »

No, ni "moji" iz HKD Napredak nisu nista bolji. Upotreba humanitarne pomoci za bogacenje pojedinaca. Obican covjek ima dosta razloga da bude jedan, a mozda i bijesan.
MBA

Post by MBA »

ostro i na prvu wrote:
MBA wrote:No, ni "moji" iz HKD Napredak nisu nista bolji. Upotreba humanitarne pomoci za bogacenje pojedinaca. Obican covjek ima dosta razloga da bude jedan, a mozda i bijesan.
Slazem se sa tobom,svugdje ima korova,ali nemoj da etiketiramo citavu zajednicu zbog nekoliko ljudi i izjave u smisli kojih j... itd. nemaju mjesta u multietnickom Sarajevu za koje su mnogi dali zivote.

Naravno, nisu zajednice/udruzenja, vec pojedinci.
MBA

Post by MBA »

MBA wrote:
ostro i na prvu wrote:
MBA wrote:No, ni "moji" iz HKD Napredak nisu nista bolji. Upotreba humanitarne pomoci za bogacenje pojedinaca. Obican covjek ima dosta razloga da bude jedan, a mozda i bijesan.
Slazem se sa tobom,svugdje ima korova,ali nemoj da etiketiramo citavu zajednicu zbog nekoliko ljudi i izjave u smisli kojih j... itd. nemaju mjesta u multietnickom Sarajevu za koje su mnogi dali zivote.

Naravno, nisu zajednice/udruzenja, vec pojedinci.

A, ja sam bio sretan jer sam imao sta da trgujem sa tim profiterima!
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

zidovi traze svoje........
neka traze, neka traze,hashima ce dobit....
flashco

Post by flashco »

ah,,,,,,,koliko ce turska morat vracat,,,,,,,ili to nece ici tako daleko,,,,,,,,ama,,,,,,, nama su uvijek otimali neke siledjije.......
Harrys

Post by Harrys »

Procitah ovo na temi o buducnosti Sarajeva:

Pogled u buduc´nost
Centar elitnog turizma i biznisa
Sadasˇnji Holiday Inn ima povrsˇinu od 35.000 kvadratnih metara.

pa samo uporedite sa bombasticnim uvodom ove teme.
ragib

#69 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by ragib »

Svakako da treba svakome vratiti svoje.
zidovi trebaju da dobiju svoje a palestinci svoje.
Fair Life

#70 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by Fair Life »

ragib wrote:

Palestinci u Bosni da dobiju svoje? Jesu li to oni nekad nesto imali u BiH pa im je neki od prethodnih 'nedemokratskih' rezima oduzeo?

Ne razumijem...
ragib

#71 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by ragib »

Fair Life wrote:
ragib wrote:

Palestinci u Bosni da dobiju svoje? Jesu li to oni nekad nesto imali u BiH pa im je neki od prethodnih 'nedemokratskih' rezima oduzeo?

Ne razumijem...
Izvini sto se nisam dobro izrazio

Mislio sam na Izrael.
Uh

#72 Re: Povrat imovine, zidovi traze svoje

Post by Uh »

ragib wrote:
Fair Life wrote:
ragib wrote:Svakako da treba svakome vratiti svoje.

Ne razumijem...
Izvini sto se nisam dobro izrazio

Mislio sam na Izrael.

Kakve veze ima Izrael sa BiH ili sa Sarajevom i povratkom imovine?
Vrlo si se glupo izrazio Ragibe
Post Reply