Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

славянин

#9301 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

zposao wrote:
славянин wrote:
Bloo wrote:Moja je iskrena želja da ćemo uskoro imati Povorku ponosa kao na slikama iz Beca. Građani na trotoaru koji mašu i plješću, ljudi posvuda pomiješani sa policijom i redarima...
Ja se nadam da cemo imati uskoro normalno sudstvo,policiju,kompetentnu upravu,sposobne ljude u vlasti,manju administraciju.. ima li kakav lobi da podrzi to ;-)

Mućno :lol:

Pušćeni smo mi niz vodu ima dvajes i kusur godina. Ovo je ko neki rezervat u srcu Evrope :D

Dođu stranci ko na safari vidjet izumrle vrste i vrate se kući pričajući kako su bili u strašnoj Baznija. Ovi im kući dadnu sva odličja. 8)
Al kada treba paradu gurati onda skace se sa svih strana da se intervenise i pokreti se prate budnim okom - cudi me da nisu “izrazili zabrinutost” za prava lgbt kao za ostale teme a ne stisni pritisni.
Rampage

#9302 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rampage »

relativno84 wrote:Koliko kmecanja jer nije bilo sranja :shock:

Ništa strašno, malo "poskok" raja razočarana :thumbup: :bih:
beni-bu-man

#9303 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

славянин wrote:
beni-bu-man wrote:
славянин wrote: I onda bi svijet dosao i popravio nam sve probleme :wink:
reko bih da ucimo dovu neku
Princip uzmite ovo sto mi ovako radimo tipa parade to mora jer mora -a sto se tice sudstva,uprave,korupcije,seperatizma - to trebate se vi dogovoriti :roll:
Znam brate sve znam, u subotu sam nesto pisao pa cu sam sebe da citiram
beni-bu-man wrote: Glavna tema današnjeg skupa su porodica i djeca. Puna usta priče o važnosti djece i porodice...
Pazi sad, visina dječijeg doplatka u Zeničko-dobojskom kantonu je 14KM,u KS 33KM...Hej, 14KM!! Niko nije ni spomenuo! Dječija kuhinja u Lukavcu dnevno pripremi 200 obroka, a kako ni oni sami ne znaju. Niti imaju pare niti koga zanimaju ta djeca.
A predstavnici onih koji su danas bili najglasniji su skoro u Parlamentu FBiH bili suzdržani ili glasali protiv povećanja naknada trudnicama i porodiljama!! Jbg, tradicionalne vrijednosti. Današnji skup je bio skup licemjernih šupaka!!
SmokingMan

#9304 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Izgleda da je to bilo to što se tiče strane podrške BIH,mi ćemo i dalje ostati u ovakvom socioekonomsko-političkom poretku,koji,kako stvari stoje,njima uveliko dogovara....
Ramzess Veliki

#9305 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Sace me torbicom ... :lol:

Likovi ne kontaju da ih podrzavam, slobodno se j..te ... cak sam takve cuvao da ne ostanu bez posla jer su se prcali po sluzbenim prostorijama, valjda ti primitivni zivotinjski nagoni, imaju ljudi potrebu sta ces im, nek se vole ...

Kazu mi u Pakistanu otpusti pedere, j... se u skladistu sa hranom, reko vi cete prije ostati bez posla, jedva naucili pakistance da nam skuhaju nesto bosansko, vi bi da ih otpustim? Pa da opet jedemo kari na stotinu nacina? :roll:
Ista prica i za geometre ... gdje cu naci dobrog geometra, a i biseksualci su, imaju zene, djecu ... ponekad se natakare sta ima veze ...

Slabo su me citali ... Valjda im ne ide citanje nego samo monolog ... dodju po svaku cijenu iznijeti svoje misljenje nekome koga nije briga za njihovo misljenje ... :?
Ramzess Veliki

#9306 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

SmokingMan wrote:Izgleda da je to bilo to što se tiče strane podrške BIH,mi ćemo i dalje ostati u ovakvom socioekonomsko-političkom poretku,koji,kako stvari stoje,njima uveliko dogovara....
Odlican osvrt, sve receno. Dosta je bilo zabave, nastupa nasa zbilja ...

:sad:
HAVANA

#9307 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

Koje sad ova,isto slijepi mis.Treba joj sisu otkinut. :D Meni jedan dan ne smetaju a drugi dan bi ih podavio kad pocnu o djeci,porodici... :angry: :angry:

Image

LGBT aktivista Maša Gesen: Naš krajnji cilj je razaranje i uništenje porodice
Objavljeno prije 1 dan . u pon, sep 9th, 2019
„Ovde se ne radi o pravima homoseksualaca na brak, već o tome, da instituciju i brak, kao takav, odnosno porodicu, treba – demontirati! Porodica ne treba dalje postojati u klasičnom obliku.”

LGBT aktivista Maša Gesen, koja je uz to i novinar, ruski pisac i bivši direktor ruskog izdanja „Radio Sloboda“, koja, kako sama tvrdi, ima i američko državljanstvo, predstavila je javnosti planove, realne borbe za uvođenje istopolnih „brakova“.

Tokom diskusije u Sidneju, u kojoj je i ona učestvovala i tom prilikom, u jednom momentu, ona otvoreno priznaje, da je svrha ovog „rata“, ne borba za dobijanje jednakosti u društvu, lezbo i gej populacije, već je pozadina svega, cilj, koji traži: punu demontažu porodice!

„Ovde se ne radi o pravima homoseksualaca na brak, već o tome, da instituciju i brak, kao takav, odnosno porodicu, treba – demontirati! Porodica ne treba dalje postojati u klasičnom obliku. Borba homoseksualaca „za brak“ obično krije ono, šta planiramo da uradimo supružanskom paru, kada postignemo cilj. Priče o tome, da institucija porodice pri tome, neće pretrpeti nikakvih izmena i promena, nisu istinite“.

Gesenova vjeruje, da se ova institucija mora promeniti. „Po mom mišljenju, porodica dalje, uopšte ne bi trebala da postoji,“ – direktno i bez okolišenja je izjavila i dodala, da joj se veoma dopada uzimati učešća u stvaranju mitova, čiji je cilj, drugačiji od uobičajenog.

Da bi ilustrovala potrebu eliminisanja porodice, ona je kao primer navela svoju „porodicu“, gde troje djece, imaju petoro odraslih roditelja, koji ih gaje i podižu. Prema njenim proračunima, „petoro roditelja su podijeljeni u dijve grupe od po tri“. Maša Gesen dalje kaže da: „želi da živi u takvom pravnom sistemu koji će imati sposobnost da legalizuje tu realnost, tako da se ne slaže sa institucijom braka i porodice“!
Ramzess Veliki

#9308 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

:thumbup:

Citaju li ovi pomodarci sto su poletjeli da se pokazu kao jako moderni i svjesniji od ostalih ???
SmokingMan

#9309 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Ramzess Veliki wrote:
SmokingMan wrote:Izgleda da je to bilo to što se tiče strane podrške BIH,mi ćemo i dalje ostati u ovakvom socioekonomsko-političkom poretku,koji,kako stvari stoje,njima uveliko dogovara....
Odlican osvrt, sve receno. Dosta je bilo zabave, nastupa nasa zbilja ...

:sad:
I neka poguraju ovo sa sporom Sejdić-Finci,red je..... :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9311 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pici »

Image
Ommadawn

#9312 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Pa ako ćemo pravo - porodica i nije ništa urođeno.
Bloo
Globalna šefica

#9313 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Mozemo i mi generalizirati na osnovu ekstremnog primjera.
Izvucem nekog mizoginog kretena i popljujem sve muskarce. Ukljucujuci i Havanu.
HAVANA

#9314 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

Ma hodajte,zenite se,udajite,jebe mi se.Al ne diraj u djecu i porodicu.Ne nameci svoje kao ispravno.Ne smaraj ljude okolo.Ko i religija.Pocinju smarati.Podrzavam ih da se bore za svoja prava ali onog trena kad mi pocnes nametati tvoje kao ispravno odes fino u PM ko i svi smaraci.Sta sad ja trebam pljeskat sto je neko homoseksualac.To nesta sad in il sta?
Ramzess Veliki

#9315 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Slazem se da porodicu treba rasformirati.
Ja sam za lavovsku porodicu, jedan lav i vise lavica koje love za njega i tove ga ... :oops:
HAVANA

#9316 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

Bloo wrote:
Ja ovo ne mogu ni da citam do kraja,toliko gluposti na jednom mjestu je previse za mene.
moet-perignon

#9317 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Ramzess Veliki wrote:Sace me torbicom ... :lol:

Likovi ne kontaju da ih podrzavam, slobodno se j..te ... cak sam takve cuvao da ne ostanu bez posla jer su se prcali po sluzbenim prostorijama, valjda ti primitivni zivotinjski nagoni, imaju ljudi potrebu sta ces im, nek se vole ...

Kazu mi u Pakistanu otpusti pedere, j... se u skladistu sa hranom, reko vi cete prije ostati bez posla, jedva naucili pakistance da nam skuhaju nesto bosansko, vi bi da ih otpustim? Pa da opet jedemo kari na stotinu nacina? :roll:
Ista prica i za geometre ... gdje cu naci dobrog geometra, a i biseksualci su, imaju zene, djecu ... ponekad se natakare sta ima veze ...

Slabo su me citali ... Valjda im ne ide citanje nego samo monolog ... dodju po svaku cijenu iznijeti svoje misljenje nekome koga nije briga za njihovo misljenje ... :?
uslovi u kojima, odvojen od porodice, radis i zivis su onako zatvorski. pa zato ispoljavas bijes prema tome, jer si i sam na granici. :)
ako vec i nisi, a zalis sto je ispalo tako.
HAVANA

#9318 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

:lol: Zaboli me glava

Imam troje djece koji imaju petoro roditelja, manje-više (smijeh) i ne vidim zašto ne bi mogli zakonski imati petoro roditelja. Ne vidim zašto bismo izdvojili dvoje od to petoro roditelja i pretvorili (samo) njih u zakonski priznat par. Jer među tih petoro roditelja su dvije grupe koje imaju dva različita državljanstva…
Moderatorka: Možda bi trebalo da nam to objasnite, jer nas tih petoro roditelja malo zbunjuje. Vjenčali ste se u Massachusetsu…?
Gessen: Vjenčala sam se u Massachusetsu sa svojom bivšom partnerkom koja je Ruskinja i tada smo imale dvoje djece, od kojih je jedno usvojeno, a drugo sam ja rodila. Prekinule smo nekoliko godina kasnije, a onda sam par godina kasnije upoznala svoju novu partnerku koja je upravo dobila bebu. Biološki otac te bebe je moj brat, a biološki otac moje kćerke je čovjek koji živi u Rusiji i kog moj usvojeni sin takođe smatra svojim ocem. Tako da je to petoro roditelja, podijeljenih u dvije grupe od troje ljudi koje imaju dva različita državljanstva (smijeh). I zaista, voljela bih da živim u zakonskom sistemu koji odražava tu stvarnost. I ne mislim da je to kompatibilno sa institucijom braka.
славянин

#9319 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote:
Auu izraza :shock:

Jesi li razmisljala da upises “gender studies” mozda ? :lol:
HAVANA

#9320 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

A najbolji je dernek u amsterdamu.Bas se ismijem.Nadundulis se,sjedes na onaj zidic i gledas...Nevjerovatno. :lol:
Hajvan

#9321 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajvan »

nije joj dobro…

nisu je roditelji pitali da li zeli doci na ovaj svijet

moshmislit!?!
beni-bu-man

#9322 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

HAVANA wrote:A najbolji je dernek u amsterdamu.Bas se ismijem.Nadundulis se,sjedes na onaj zidic i gledas...Nevjerovatno. :lol:
shooj sta bi sve sad dao za par onih gljivica :mrgreen:
insomnia78

#9323 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Ma hodajte,zenite se,udajite,jebe mi se.Al ne diraj u djecu i porodicu.Ne nameci svoje kao ispravno.Ne smaraj ljude okolo.Ko i religija.Pocinju smarati.Podrzavam ih da se bore za svoja prava ali onog trena kad mi pocnes nametati tvoje kao ispravno odes fino u PM ko i svi smaraci.Sta sad ja trebam pljeskat sto je neko homoseksualac.To nesta sad in il sta?
Upravo ovo zadnje. Eto bila parada al nisu zadovoljni, bilo puno murije. Oni hoce da narod pjeva i plese sa njima. Kad pocne i to onda ces se morati malo i bocati u guzove :D
HAVANA

#9325 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:Ma hodajte,zenite se,udajite,jebe mi se.Al ne diraj u djecu i porodicu.Ne nameci svoje kao ispravno.Ne smaraj ljude okolo.Ko i religija.Pocinju smarati.Podrzavam ih da se bore za svoja prava ali onog trena kad mi pocnes nametati tvoje kao ispravno odes fino u PM ko i svi smaraci.Sta sad ja trebam pljeskat sto je neko homoseksualac.To nesta sad in il sta?
Upravo ovo zadnje. Eto bila parada al nisu zadovoljni, bilo puno murije. Oni hoce da narod pjeva i plese sa njima. Kad pocne i to onda ces se morati malo i bocati u guzove :D
Ne plesem ni sa zenom a ne s njima.Ja za sankom sjedim.Il u kifli. :D
Locked