Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Korisničkoime

#6101 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

xoklix wrote:
_Scarlett_ wrote:
xoklix wrote: Šta smo to trebali biti ? Krstaši,četnici,nacisti ?
Reazlika izmedju cetnika i islamista je sto su cetnici najvece zlo prema pripadnicima drugih nacija, dok su islamisti jednako zlo prema drugima i prema "svojima".

Cetniku 100 puta vise smeta Bosnjak, Albanac, Hrvat nego Srbin ateista.

Islamistu 100 puta vise smeta Bosnjak ateista nego Srbin ili Hrvat.

Cetnik pravi stetu drugim nacijama, islamista u prvom redu pravi stetu svom narodu. Islamista Bosnjak ce psovati Bosnjakinje koje nose minice ili piju alkohol ili izlaze kasno navece. Cetnik to Srpkinjama nece raditi.

Islamista Bosnjak ce prihvatiti da mu ratni zlocinci koji su doslovno ubijali Bosnjake setaju po gradu, ali ce napasti homoseksualce Bosnjake koji nkom zlo nisu napravili u zivotu ako rade isto.
Meni 50% šire i uže familije klanja svaki vakat,ostalih 50% ide na dzumu i poneki namaz.
I nikad nisam čuo takve komentare od njih.
To što ti na klixu ili fb procitas je druga priča.
Totalno irelevantno uzimati takve komentare gdje uglavnom šljam piskara i nerijetko posežu za krajnje desnim/lijevim izjavama ne bi li dobili koji lajk i tako se istakli/napumpali sebi ego.
Ja vazda na ovoj temi govorim da ne terminologija problem i nakaradna svi se koriste nekim terminima a kad malo procitas shvatis da jedan te isti termin nema za svakog isto znacenje, tako je tesko bilo kakvu ozbiljnu diskusiju povesti.
Prilicno sam siguran da @scarlett pod islamistom nije mislila ljude koji idu u dzamiju i klanjanju odnosno obavljaju svoje vjerske obaveze. To su u sustini muslimani a ne islamisti. Termin islamista kao mozemo reci prilicno nov ili novoskovan u siroj upotrebi oznacava radikalne ili ekstremne pripadnike nase vjere. Njihov se radikalizam ogleda prije svega u odnosu spram osoba druge vjere gdje je prema njima savim legitimno takve osobe oznaciti kao nepozeljne ili cak ubijati. Islamisti opravdavaju npr.teroristicke napade kao sasvim opravdano postupanje buduci da se radi o nevjernicima a takve u ime Islama je dozvoljeno ubijati. Jos gori od nevjernika su Islamistima muslimani koji se ne pridrzavaju svoje vjere.
Ovo je samo pojednstavljeno tumacenje termina islamista i sigurno bi se moglo nesto dodati ili oduzeti ali je sasvim sigurno pod islamiste ne spadaju ljudi koji obavljaju svoje vjerske duznosti, onda bi i ja bio islamista.
MarlboroGold

#6102 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

kolobok wrote:
Dori wrote: Naravno, ako neko mrzi crnce i javno govori o tome bice oznacen kao rasista, neko ko uvrijedi pokrivenu zenu, bice oznacen kao islamofob, a neko kome smetaju gay osobe kao homofob. I to je sasvim normalno...
Nije isto napadati ideju i ideologiju i napadati osobu. Ja se apsolutno slažem da je nedopustivo maltretirati osobu jer je homoseksualac, ali je posve legitimna stvar iznijeti kritiku LGBT ideologije prema kojoj je činjenica da je homoseksualnost urođena ili da biološki muškarac može postati žena, čak i bez operacije.

Ali na Zapadu se i kritika ideologije proglašava homofobijom i suzbija svim sredstvima.
:lol:

Nevjerovatno.

:zid:
kolobok

#6103 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kolobok »

MarlboroGold wrote: :lol:

Nevjerovatno.

:zid:
Što je nevjerovatno? :?

Ne možeš pojmiti da netko može biti protiv neke ideologije, a istovremeno ne mrziti ljude koji je propagiraju?
S4mpion

#6104 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

_Scarlett_ wrote:
xoklix wrote: Najbolje da smo četnici ili krstaši bili, ubijali,silovali i pljačkali sve što nam se na putu nadje.
Vi da ste protiv cetnika koliko ste protiv pedera, borili biste se protiv njih istim snagama.

Gdje su protesti, prijetnje, kurcevi palcevi kad ratni zlocinci hodaju po Sarajevu? Gdje su onda silni muslimahni :lol: Nema ih, u misiju rupu otisli, briga ih.

Moze covjek rokati po Bosnji godinama, silovati mu sestru, ubijatu mu brata, nece on nista. Ali zato kad dodje stotinjak isfeminiziranih muskaraca i lez zene, tu su da protestuju, izrazuju bijes i gnjev, da grde i psuju.
Eto zašto u povorci neće biti pripadnika LGBT-a, neće da ih brukaju ovi "liberalni" heteroseksualci željni muslimanske krvi.
Dori

#6105 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Dori »

kolobok wrote:
Nije isto napadati ideju i ideologiju i napadati osobu. Ja se apsolutno slažem da je nedopustivo maltretirati osobu jer je homoseksualac, ali je posve legitimna stvar iznijeti kritiku LGBT ideologije prema kojoj je činjenica da je homoseksualnost urođena ili da biološki muškarac može postati žena, čak i bez operacije.

Ali na Zapadu se i kritika ideologije proglašava homofobijom i suzbija svim sredstvima.
Kritika je tvoje demokratsko pravo, naravno....Svi imamo pravo reci sta mislimo i kako se osjecamo. Ali zabraniti nekome nesto, samo zato sto se to nama ne svidja, je daleko od demokratije i ima potpuno drugaciji naziv.
Concord

#6106 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Concord »

kolobok wrote: Nije isto napadati ideju i ideologiju i napadati osobu. Ja se apsolutno slažem da je nedopustivo maltretirati osobu jer je homoseksualac, ali je posve legitimna stvar iznijeti kritiku LGBT ideologije prema kojoj je činjenica da je homoseksualnost urođena ili da biološki muškarac može postati žena, čak i bez operacije.

Kakav homofob, upravo si napao fundamente na kojima pravdaju svoje postojanje, nesto najgore sto im mozes reci. Ubrzo ce se naci jedan od ovih dezurnih branitelja da ti objasni kako je to ustvari iskonska mrznja, koja je proizasla iz toga jer si latentni peder.
S4mpion

#6107 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

_Scarlett_ wrote:
Gdje ste vidjeli da su se sukobili sa cetnicima ili cak navijacima u RSu recimo? :lol: Nikad, taj film neces nikada gledati.
Zapravo, gledali smo ga 4 godine u 4D-u. Mosh mislit', gledali film koji traje 1425 dana. :komi:

Eh sad, druga je stvar ako nisi bila tu kad je bilo najteže. :komi:
hAZNADAR

#6108 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

kolobok wrote:
hAZNADAR wrote:Problem okrenuti glavu na ulici na nesto sto to se ne svidja? Jednom u godini?
Meni osobno nije, uopće ne osporavam njihovo pravo da prosvjeduju.

Ali će mi itekako biti problem kad se danas-sutra bude ograničavalo pravo govora svima koji se ne slažu s LGBT ideologijom i etiketiralo ih se kao ektremiste i mrzitelje samo radi iznešenog stava, bez ikakvog poziva na nasilje ili slično. Na Zapadu si danas ekstremni desničar ako kažeš da si protiv istospolnih brakova ili da biološki muškarac ne može zakonski postati žena samo zato što se tako osjeća. U 50 godina se od razumnog zahtjeva za toleranciju došlo do uvođenja verbalnog delikta i neke nove ljevičarske kvazi-religije pod državnom provedbom.
Imas kristalnu kuglu mozda? Pravis problem od pretpostavke. Na zapadu nije bas tako crno kako opisujes,.. problem je samo jednom Balkancu objasniti da ljudi svoju aveziju prema necemu uglavnom cuvaju za sebe i da demokratija nije srati javno po nekoj grupaciji. Naravno da treba da postoji verbalni delikt,... jer niko ne smije da se proglasava opasnim za drustvo samo zato sto zivi svoj zivot kako hoce a nikome ne smeta niti sta natura.

Uostalom - imas pravo biti desnicar - to je skroz legalna i regularna politicka opcija koja nigdje nije izopcena.

Neki ljudi ce te uvijek smatrati ekstremistom - kao i ovdje na forumu samo ako nisi crven, liberalan, malogradjanin,... po njihovom ukusu. Pa i ja koji otvoreno branim paradu i tebi pariram - cu pojedinim ovdje uvijek biti nacionalista, fasista, islamista,... libo me q za njima.

Ne bojim se ja ni pedera ni nikaba. Sve sto je u okvirima legalnog i zakona je skroz OK. Te parade nisu nigdje donijele nikakvo zlo, niti izvrsile uticaj na drustvo, vrbovale lijepu hetero djecicu da promijene tabor,....
tranquil

#6109 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

Fino se vidi kako se kod nekih pojačava retorika s približavanjem termina povorke pa iz neslaganja i gađenja prelaze u otvoreno hajcanje i govor mržnje. Prvo smo imali bolesnike, pa pedofile, a sada je dodano još i "željni muslimanske krvi".

Nadajmo se da će sve proći u redu, ali bude li nažalost došlo do neželjenih incidenata, biće to naravno "neodgovorni pojedinci", "izazvani od učesnika", možda čak i "podmetnuti elementi", u svakom slučaju to će biti skroz nevezano za jezik mržnje kojim se trovalo u periodu prije povorke.
Last edited by tranquil on 04/09/2019 15:29, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#6110 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Sara03 wrote:Evo jedne grdne lezbe. :| :D

Image
https://people.com/celebrity/former-mis ... ut-as-gay/
Laze bona, laze … imao sam poznanica tako ko ova, gori zemlja, plesacice, nastupale na bolje posjecenim motorijadama I skupljim klubovima. Kad im neko pridje odmah kazu Mi smo lezbe, da odbiju dosadnjakovice.
Sara03

#6111 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
tranquil

#6112 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

Ramzess Veliki wrote:
Sara03 wrote:Evo jedne grdne lezbe. :| :D

Image
https://people.com/celebrity/former-mis ... ut-as-gay/
Laze bona, laze … imao sam poznanica tako ko ova, gori zemlja, plesacice, nastupale na bolje posjecenim motorijadama I skupljim klubovima. Kad im neko pridje odmah kazu Mi smo lezbe, da odbiju dosadnjakovice.
:lol:

Ako se činjenice protive vašem poimanju svijeta, utoliko gore po činjenice :D
Ramzess Veliki

#6113 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Citajuci neke mas komentare na paradu po fejsu shvatio sam da smo (ne ja, ne jos neki ljudi) kao narod jedna fuj odvratna primitivna bagra.
Fuj !!! :twisted:

Hrabro I ne dajte se !!! :thumbup:
S4mpion

#6114 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

mariamaria wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Zanimljivo da su sve lezbe onako najblaže rečeno grdne pa kad im, dok su još hetero, propadnu sve šanse kod muškaraca bivaju ogorčene na iste pa traže utjehu kod vaginalisa.

O maljavim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.

Svaka sloboda ugrožava nečiju slobodu, da li od hetero ili homo.

Gdje ti zivis ? S kim se druzis, koje kanale gledas na tv-U? Jel samo avaz citas ili uopce ne citas? onako cisto iz radoznalosti pitam. Ne mogu da shvatim da jos uvijek postoje ljudi koji u 21-om vijeku ovako razmisljaju. Ko tebi ugrozava slobodu? Sacica homoseksualaca sto ce prosetati gradom!
Svi ste muskarcine na forumu, i svi ste muskarcine kad se treba boriti protiv parade ponosa, al niko nece izaci da podrzi radnike, borce, studente... ili ne do Bog da neko izadje da se usprotivi anarhiji i pljacki drzave. Uspavane ljepotice od muskarcina!
Zapravo, ovo je uvreda za homoseksualce. Oni u nedjelju neće šetati u povorci, jer ne žele da ih bruka gomila liberalnih heteroseksualaca željnih krvi svakog ko ne dijeli njihovo mišljenje, a pogotovo muslimanske krvi. :mrgreen:
Euphoria

#6115 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Euphoria »

Ramzess Veliki wrote:Citajuci neke mas komentare na paradu po fejsu shvatio sam da smo (ne ja, ne jos neki ljudi) kao narod jedna fuj odvratna primitivna bagra.
Fuj !!! :twisted:

Hrabro I ne dajte se !!! :thumbup:
Jel ovo neka iznenadna promjena stava i prevazilazenje trauma iz djetinjstva? :lol:
:kiss:
mali Ninja

#6116 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

ovo_mi_je_nick wrote:Zanimljivo da su sve lezbe onako najblaže rečeno grdne pa kad im, dok su još hetero, propadnu sve šanse kod muškaraca bivaju ogorčene na iste pa traže utjehu kod vaginalisa.

O maljavim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.

Svaka sloboda ugrožava nečiju slobodu, da li od hetero ili homo.
:lol: :thumbup:
S4mpion

#6117 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Kad Amerikanci naprave film:

Image

:mrgreen:
tranquil

#6118 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

Ako se homoseksualci ne mogu razmnožavati, kako to da se S4mpion-ov gay drug razmnožio i postao množina?

Ili se mogu razmnožavati samo ovi imaginarni?
Bodkin

#6119 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:Image
:lol: :lol: :lol: vjernici...isto da njima prijetis transformersima sad ili borgom
beni-bu-man

#6120 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Bodkin wrote:
plain vanilla wrote:Image
:lol: :lol: :lol: vjernici...isto da njima prijetis transformersima sad ili borgom
Pozivanje protiv ¨parade ponosa¨, a oslanjajući se na religiiju nije ništa drugo nego izraz frustracije zbog poraza religije.
Bodkin

#6122 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

Nista, ostaje im uvjerenje da ce vjecno goriti
dragma
Vozim: Pješe

#6123 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dragma »

sinuhe

#6124 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sinuhe »

Idemo i na paradu :thumbup: