Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
r_faruk

#5701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by r_faruk »

:D
1Dante1

#5702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

Bodkin wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Škobo Habu wrote:

:ginisovac:

Po ovoj logici svaki heteroseksulaca bi trebao biti nobelovac!?
Nisam to rekao, a u ranijim postovima sam napisao da su za mene svi ljudi isti, gdje god da se bubaju.
Imam poznanika koji su imali seks sa drugim muskarcima ali ih niko ne smatra gejevima nego opasnim kriminalcima. To su face, a ne tetkice neke koje skrecu paznju na sebe oblaceci zensku garderobu. :thumbup:
Znaci ok je da ga stavljas frajerima sve dok si zajeban :D
Normala, ljudi ne moraju trazit niciju validaciju, guze jer im se guzi. Ne moraju paradirat i govorit ljudima da im mora bit ok sto se oni guze. :D
mali jomu

#5703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

U mnoštvu komentara na društvenim mrežama o povorci ponosa, koja je zakazana za 8. septembar u Sarajevu, istakao se jedan - Sabita izTarčina.

- Ovoje krava kojaje rodila tele prije 2 mjeseca. daje kojim slučajem vo volijo vola a krava volila kravu ovog teleta nebi bilo - napisao je na Facebooku ovaj imaginarni lik

Image
S4mpion

#5704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Al' ipak ćemo spucat' desetku u cijeli, kakva god nam načela bila.

Hvala normalnim kravama i volovima. :mrgreen:
julisiz es grant

#5705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/organiz ... /190902094

Hoće li cijela ruta biti zatvorena policijskim kordonima, ili samo Titova?
madner

#5706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by madner »

Bloo wrote:
madner wrote:
Bloo wrote:
A "projektovana" karijera bi bila.... :mrgreen: ona tradicionalna rodno stereotipna karijera?

Ne treba ti škola da rađaš, kopaš, kuhaš...?

Ovo prevazilazi nešto što se pokušava prikazati kao rat spolova, ovo je nepojmljivi užas.

Da u 21. stoljeću imaš ovoliki broj NEPISMENIH žena. A nepismene su jer im neko nije pružio priliku samo zato što su žene?
Karijera koja istima daje najvece sanse za uspjeh u zivotu po iskustvo donosilaca odluka.

Ne ulazim u slobodni izbor svake jedinke kako da maksimizira vrijednost, da misle da im je pismenost plus, bile bi pismene.
Nepismenima nazivaju ljudi koji ne znaju pročitati ili napisati jednostavan tekst u vezi sa svakidašnjim životom ili pak nepoznavanje pisma, neupućenost u vještinu čitanja i pisanja.

S obzirom da se sve ovo uči u osnovnoj školi, da li jedinka u tom dobu (od 7 godine) može ovako racionalno razmišljati (moram naučiti čitati i pisati jer će mi to biti plus u daljnjem životu) ili pak ima svog zakonskog skrbnika koji odlučuje u njeno ime?
Vidim visok nivo nerazumjevanja napisanog. Mnozina se spominje, odluke se donose od strane drugih.

Zasto bi tjerali ljude da zive po vasem sistemu vrijednosti :D , ako je sistem takav da pismenost nije plus, a nikog drugog ne ometa, cemu to nametanje?
rumenige_brajtner

#5707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

Ramzess Veliki wrote:
Škobo Habu wrote:
Ramzess Veliki wrote: Problem je sacica homoseksualaca koji misle da su napredniji od vecine svjetske populacije jer se kresu u guzicu, I kao papagaji pokusavaju gebelskovim stilom jednu neistinu proturiti kao istinu. Ja ne vidim da bubanje u bulju podize ljudsku svijest, mnogi kriminalci su u zatvorima kresali druge muskarce pa zbog toga ne zavrsise knjizevnost nego ostase kriminalci.
:ginisovac:

Po ovoj logici svaki heteroseksulaca bi trebao biti nobelovac!?
Nisam to rekao, a u ranijim postovima sam napisao da su za mene svi ljudi isti, gdje god da se bubaju.
Imam poznanika koji su imali seks sa drugim muskarcima ali ih niko ne smatra gejevima nego opasnim kriminalcima. To su face, a ne tetkice neke koje skrecu paznju na sebe oblaceci zensku garderobu. :thumbup:
:lol: :lol: :-)
znači, karanje u bulju u zatvoru je ok, to su ono opasni kriminalci, a van zatvora je pederluk?! primjenivši tu logiku, ok bi ti bilo i da ti ga zabije opasni kriminalac?
e tačno ne vjerujem šta čitam :lol:
Bloo
Globalna šefica

#5708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

madner wrote: Vidim visok nivo nerazumjevanja napisanog. Mnozina se spominje, odluke se donose od strane drugih.

Zasto bi tjerali ljude da zive po vasem sistemu vrijednosti :D , ako je sistem takav da pismenost nije plus, a nikog drugog ne ometa, cemu to nametanje?
Primjecujem visok nivo odbijanja da se prihvate cinjenice. Pogotovo kad se osvrnemo na izreceno, moje i tvoje.
Ne ometa. Treba biti nepismena zena. To ti daje sansu da se takmicis na slobodnom trzistu rada.

Nije mi jasno zasto negiras cinjenice, osim dusevnog zadovoljstva trolanja. A cinjenice samo pokazuju jad i bijedu ove drzave i polozaja zena u njoj i stanovnika generalno.
madner

#5709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by madner »

Bloo wrote:
madner wrote: Vidim visok nivo nerazumjevanja napisanog. Mnozina se spominje, odluke se donose od strane drugih.

Primjecujem visok nivo odbijanja da se prihvate cinjenice. Pogotovo kad se osvrnemo na izreceno, moje i tvoje.
Ne ometa. Treba biti nepismena zena. To ti daje sansu da se takmicis na slobodnom trzistu rada.

Nije mi jasno zasto negiras cinjenice, osim dusevnog zadovoljstva trolanja. A cinjenice samo pokazuju jad i bijedu ove drzave i polozaja zena u njoj i stanovnika generalno.
Upravo suprotno, ja prihvatam cinjenice. Roditelji djela populacije ne misle da je pismenost plus.

Sada bi neko nametno ljudima svjetonazor, jer mu se ne poklapa sa sopstvenim. To vidim ironiju, jer kada to isto rade hetero jedinke, postaju neki fobovi.

Dakle ili ste zato da drustvo ne moze da sudi o drugima ili ste protiv. :D
Škobo Habu

#5710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

mali jomu wrote:U mnoštvu komentara na društvenim mrežama o povorci ponosa, koja je zakazana za 8. septembar u Sarajevu, istakao se jedan - Sabita izTarčina.

- Ovoje krava kojaje rodila tele prije 2 mjeseca. daje kojim slučajem vo volijo vola a krava volila kravu ovog teleta nebi bilo - napisao je na Facebooku ovaj imaginarni lik

Image
Nekako sam vazda im'o averziju spram ovoga Sabita. Sad znam i zašto. :nasolji1:
Ramzess Veliki

#5711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

rumenige_brajtner wrote:
Ramzess Veliki wrote:Nisam to rekao, a u ranijim postovima sam napisao da su za mene svi ljudi isti, gdje god da se bubaju.
znači, karanje u bulju u zatvoru je ok, to su ono opasni kriminalci, a van zatvora je pederluk?! primjenivši tu logiku, ok bi ti bilo i da ti ga zabije opasni kriminalac?
Ne, ok bi mi bilo da ga tebi neko zabije, a mene da zaobidje. :D
Ramzess Veliki

#5712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:
Drustvo ce uvijek suditi o drugima htjeli mi to ili ne.
Bloo
Globalna šefica

#5713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

madner wrote:
Bloo wrote:

Upravo suprotno, ja prihvatam cinjenice. Roditelji djela populacije ne misle da je pismenost plus.

Sada bi neko nametno ljudima svjetonazor, jer mu se ne poklapa sa sopstvenim. To vidim ironiju, jer kada to isto rade hetero jedinke, postaju neki fobovi.

Zapravo u skladu sa clanom 5. Zakona o osnovnom obrazovanju isto je obavezno. Roditelji placaju kazne u slucaju da odbiju poslati djecu u skolu.
Roditelji zenske (i muske djece) ovime krse zakon.
Tako da im drzava "namece svjetonazor" o pismenosti. Odnosno obavezu opismenjavanja vlastitog potomstva ciji su zakonski skrbnici.
Tako je i sa pravima LGBTQIA+ populacije.
Ako postojanje istih nije zabranjeno zakonom (u nekim drzavama jeste) to onda nije nametanje svjetonazora.

Ako pretpostavimo da su se nekad zene izborile za pravo na skolovanje, a drustvo na pravo na osnovno obrazovanje, povorka bi onda analogijom bila borba za prava pripadnika gore navedene populacije.
Ako ti smatras da pismenost nije nuzna za dalji uspjeh u zivotu, a ni obavezna, onda mozes uputiti nadleznom vijecniku prijedlog za izmjene zakona?
Da li si ti tada pismenofob?

Usporedba ti je pogresna jer su ti i premise pogresne na osnovu kojih zelis da navuces zakljucak.
rumenige_brajtner

#5714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

Ramzess Veliki wrote:
rumenige_brajtner wrote:
Ramzess Veliki wrote:Nisam to rekao, a u ranijim postovima sam napisao da su za mene svi ljudi isti, gdje god da se bubaju.
Ne, ok bi mi bilo da ga tebi neko zabije, a mene da zaobidje. :D
osim ako je mangup koji će ti ga zabit, a da te i ne pita jel ti to hoćeš ili nećeš. tad bi se pokunjio i rekao, ok to je opasan kriminalac, nije peder.
vidiš legendo, ima ih koji uživaju u istospolnom sexu a nisu siledžije niti kriminalci (uz obostran pristanak bez prisile), ali ih ti kinjiš i osporavao bi im prava samo zato jer si jači od njih. polako i zaobilazno dođe i ti do poente održavanja povorke ponosa i sličnih manifestacija.
madner

#5715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by madner »

Izvlacenje na zakonske norme nema smisla. Kada je uvedeno obavezno skolovanje i homoseksualna djela su bila zakonski kaznjiva. To sto je odustala od jednog a ne od drugog ne znaci da je odustala od principa. Sto znaci da drustvo kroz drzavne zakone ima pravo da namece stavove. Tako da je onda samo pitanje sta nametnutit a sta ne.

Nametanje svetoznazora je u svakom slucaju, momak kaze da su bolesni, ova mu namece da nisu. :D

Inace nisu se zene izborile za na pravo za skolovanje, niti drustvo za pravo za osnovno obrazovanje. To bi impliciralo da je su bili u sukobu sa nekom stranom pa pobjedili.
broj dva

#5716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

mali jomu wrote:U mnoštvu komentara na društvenim mrežama o povorci ponosa, koja je zakazana za 8. septembar u Sarajevu, istakao se jedan - Sabita izTarčina.

Image
Svaka mu je na mjestu al opet grješi :mrgreen:
piupiu

#5717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Image
Krave doprisnose globalnom zatopljenju. Živjeli gay volovi! :oops: :mrgreen:
S4mpion

#5718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Gdje li je raja iz Saraj'va sakrila ove tenkove što će njima gazit' povorku propagatora dok pravi pripadnici LGBT skupine budu sjedili kući. :komi:
Bloo
Globalna šefica

#5719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

madner wrote:Izvlacenje na zakonske norme nema smisla. Kada je uvedeno obavezno skolovanje i homoseksualna djela su bila zakonski kaznjiva. To sto je odustala od jednog a ne od drugog ne znaci da je odustala od principa. Sto znaci da drustvo kroz drzavne zakone ima pravo da namece stavove. Tako da je onda samo pitanje sta nametnutit a sta ne.

Nametanje svetoznazora je u svakom slucaju, momak kaze da su bolesni, ova mu namece da nisu. :D

Inace nisu se zene izborile za na pravo za skolovanje, niti drustvo za pravo za osnovno obrazovanje. To bi impliciralo da je su bili u sukobu sa nekom stranom pa pobjedili.
Jesu se izborile :) od Aspasije iz Mileta do Stake Skenderove :)
Da, jesu bile u sukobu sa patrijahalnom sredinom i percepcijom da žene ne mogu da se obrazuju niti da im je to potrebno.

Kako doći do dolje navedenog promišljanja, ako ti nije dozvoljeno ni da naučiš da čitaš :)
Devojčice se od samog početka socijalizuju da prihvate situaciju i ideologiju muške supremacije koja doprinosi tome da se prihvati primena širokog dijapazona diskriminatornih praksi. To znači da ne samo da devojke i žene nisu društveno i ideološki dovoljno opremljene da uzvrate (pa čak ni da ih dovedu u pitanje) na otvorene ili podrazumevajuće nepravde kojima su podvrgnute, nego da u odsutnosti alternativnih modela uloga i ponašanja one, u stvari, usvajaju i propagiraju dominantne socijalne i kulturne vrednosti, koje se bore protiv njihove sopstvene polne grupe. Iz tog razloga ženama je potreban jak društveni, kulturni i ekonomski podsticaj da razviju osećanje za sopstvenu vrednost i da prenesu to osećanje dolazećoj generaciji. Obrazovanje žena da tretiraju same sebe i svoje kćeri bolje, treba udružiti sa pokušajima da se stvori "kritička svest" u ženama (i muškarcima) o njihovoj situaciji.
tandmand

#5720 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tandmand »

"povorka ponosa"
a čime se to ponose?
S4mpion

#5721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Živio instagram, živjela edukacija. :komi:
Darh Wader

#5722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Darh Wader »

Hoće li Bakir Izetbegović predvoditi povorku ponosa ? S obzirom na njegovu dugogodišnju devijaciju u ponašanju yebe svoj narod godinama.
Bloo
Globalna šefica

#5723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

piupiu wrote:

Image
Samo klonirano GMO meso :oops:
HAVANA

#5724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by HAVANA »

piupiu wrote:

Image
Prde i volovi valjda,il je kod njih nagodan prdez? :D
Ramzess Veliki

#5725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

rumenige_brajtner wrote: osim ako je mangup koji će ti ga zabit, a da te i ne pita jel ti to hoćeš ili nećeš. tad bi se pokunjio i rekao, ok to je opasan kriminalac, nije peder.
vidiš legendo, ima ih koji uživaju u istospolnom sexu a nisu siledžije niti kriminalci (uz obostran pristanak bez prisile), ali ih ti kinjiš i osporavao bi im prava samo zato jer si jači od njih. polako i zaobilazno dođe i ti do poente održavanja povorke ponosa i sličnih manifestacija.
Nije se rodio mangup koji ce ga meni zabiti sinko …

Da ti legenda , tebi I po ne znam koji put I drugima kaze - kad uzmes na sebe pravo da komentarises osobu a ne samo jedan njegov post, prvo procitaj postove koje je ranije ta osoba napisala … dakle meni gej osoba, transeksualci, nimfomanke (posebno ne one …), dvospolci, trospolci, apsolutno niko nicim ne smeta, neka svako radi sta voli dok se ne namece drugima.

Ovdje imamo pokusaj reklamiranja gej nacina zivota djeci u vrticima, naivnoj djeci koja su sklona vjerovati da Deda Mraz zaista postoji, toj dobroj djecici jedna odvratna zla grupa ljudi (ne mogu ih drugacije ni nazvati jer zele da manipulisu tom djecicom) zeli utjecati na njihovu zivotnu naivnost, djeci koju mi zasticujemo pricama o pcelicama I cvijecu, ljude lkoji dijele njihove slike trpamo u zatvore, premlacujemo pedofile koji ih vrebaju … ta grupa zlih ljudi bi da im dijeli pamflete gdje se cike vole I uzimaju malu djecu, da budu njihova djeca. I sta ce ta mala bica pitati? A Zasto nema mame? I Sta ce im zle cike reci? Da se tate vole I da djetetu ne treba mama (ili tata) I objasnjavat ce da oni mogu voljeti svog vrsnjaka istog spola I da je to u redu. I da je normalno da kazu ne zelim biti djecak, od danas cu biti djevojcica, jer se djevojcice bolje druze, I bit ce pohvaljeni I bodreni za taj ci. I kako ce ta mala neiskvarena, nevina bica reagovati?

Znam da vas ta mala bica ne interesuju, jer da vam je stalo do njih, ne biste im kvarili djetinjstvo sa takvim stvarima. Vama je stalo samo do vas samih. Nama je stalo I do te djecice. U tome je bit I poanta, nije u paradi. Poanta je u onome sto je vec odstampano I sto se sprema dijeliti po skolama od strane organizatora parade.

Bez toga slobodno, pa mozete I gologuzi mahati raji sa kamiona, setati obuceni kao cuke sa povodcima, kako god zelite. Neko ce zaista doci, mnogi ce samo zaobici taj dio grada.

Ali ne djecu. Ovdje se ni jedan gej nije ogradio od dijelenja reklamnih materijala djeci u vrticima I osnovnim skoklama, sto je vrlo zabrinjavajuce I baca sumnju na vase stvarne namjere. Sve sto sam procitao od vasih komentara su nebuloze kao I gornja, u smislu ako si protiv parade ti si homofob, primitivan, zaostao I slicno. To je sve sto znate napisati. Niko se nije ogradio od zloupotrebe djecije naivnosti.

Bad, bad gays … koliko vas ima slike maloljetnih djecaka u racunarima ???
Locked