Tamo su zemljotresi i ostale prirodne katastrofe gotovo svakodnevnica.
Hm.
Ima vjerovatna neka tolerirana homoseksualna zajednica, dok su tu, ima da shake-a.Sara03 wrote:Ako se ne varam, Indonezija je država sa najvećom muslimanskom populacijom na svijetu.![]()
Hm.
Nemam namjeru da te uvrijedim, ali mislim da uopste nisi procitao ove clanke, osim bombasticnog naslova i par uvodnih paragrafa. Jer da jesi, znao bi da ovo istrazivanje jos nije ni blizu kredibilno da dokaze bilo kakve teorije u nauci.broj dva wrote: https://www.theguardian.com/science/201 ... e-gay-gene
https://science.sciencemag.org/content/ ... 6/eaat7693
Izvolite. Ima toga jos, Google vam moze pomoci u potrazi za informacijama.
A istrazujuci dalje, vrlo brzo sam nasao i ovaj clanak koji se osvrce upravo na istrazivanje koje si linkao: (takodjer u najnovijem izdanju magazina)Same-sex sexual behavior is influenced by not one or a few genes but many. Overlap with genetic influences on other traits provides insights into the underlying biology of same-sex sexual behavior, and analysis of different aspects of sexual preference underscore its complexity and call into question the validity of bipolar continuum measures such as the Kinsey scale. Nevertheless, many uncertainties remain to be explored, including how sociocultural influences on sexual preference might interact with genetic influences.
Ukratko receno: Nista nije ni blizu dokazano. Linkovi koje si postavio vise potvrdjuju moje navode nego tvoje, i jos ce dosta pure trebati da se to promjeni.There is an inclination to reduce sexuality to genetic determinism or to resent this reduction. Attributing same-sex orientation to genetics could enhance civil rights or reduce stigma. Conversely, there are fears it provides a tool for intervention or “cure.” Same-sex orientation has been classified as pathological and illegal and remains criminalized in more than 70 countries, some with the death penalty.Because Ganna et al. found that the genetic loci they isolated predict less than 1% of same-sex behavior of individuals, using these results for prediction, intervention, or a supposed “cure” is wholly and unreservedly impossible. Rather, by calculating the ceiling of what is potentially attributed to genetics with a SNP-heritability of 8 to 25% and isolating specific loci, this study serves as a guide to the potential magnitude of genetic effects we may eventually measure and a sign that complex behaviors continue to have small, likely polygenic, influences. Future work should investigate how genetic predispositions are altered by environmental factors, with this study highlighting the need for a multidisciplinary sociogenomic approach.
Ili dragom Bogu/allahu sta god, jednostavno nije po volji kakve se sve gluposti po ovoj temi valjajumirsek wrote:Ima vjerovatna neka tolerirana homoseksualna zajednica, dok su tu, ima da shake-a.Sara03 wrote:Ako se ne varam, Indonezija je država sa najvećom muslimanskom populacijom na svijetu.![]()
Hm.
U Indoneziji sve homoseksualac do homoseksualca.mirsek wrote:Ima vjerovatna neka tolerirana homoseksualna zajednica, dok su tu, ima da shake-a.Sara03 wrote:Ako se ne varam, Indonezija je država sa najvećom muslimanskom populacijom na svijetu.![]()
Hm.
Bloo zna više o vjeri, nego mnogi vjernici. Ali ne želi da vjeruje?yasaq wrote:Plitka glavo niti jedno niti drugo, izvor je plemeniti Qur'an ! Al' isto se pominje u svim svetim knjigama !Bloo wrote:Sto je charming ...plain vanilla wrote: ne znam izvor grada, ali znam da je ovo kopirano s fejsa, efendija siri ljubav
Koristenje dijelova Starog zavjeta i hebrejskih svetih knjiga kao "validnih historijskih zapisa" iz vremena davnih daavnih kao prijetnju...
Ako ih ne podrzavas, automatski te proglasavaju protivnikom, homofobom, neprijateljem, braniteljem njihovh prava.S4mpion wrote:Polahko, vjerovatno si izbačen iz cipela, ali saberi se.scarface32 wrote: Vi mi licite na ovog is scene. Pogledaj film, usput.
To što je neko iznio drugačije mišljenje ne znači da mrzi, a pogotovo ne da je homoseksualac, to je kampanja LGBT ekstremista koju svi trebamo osuditi, kao civilizovani ljudi.
Apsolutno se slazem.beni-bu-man wrote:Imaju pravo da prosetaju, organizuju skup... nek setaju... 8. septembra 2 kilometra nek prohodaju... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio... najbolje bi bilo da tu nedelju, taj period, dionica kojom ce proci bude potpuno prazna... to je najbolja reakcija onih kojima smeta... sve ostalo je naopako i vodi ka nasilju...
Pa vidiš da pokušavaju iscerati zlo, ali ne daju Himallem_77 wrote:
Bloo zna više o vjeri, nego mnogi vjernici. Ali ne želi da vjeruje?
Kao što i pojedini pederi znaju da je homoseksualizam zlo, ali ne žele da priznaju?
Vazda starog pitam što danas niko ne pretvara štap u zmijuJThomas wrote:da ja danas (ozbiljno) ustvrdim da mi se žena pretvorila u stub soli, neki bi vjernik bi prvi rekao - evo ga pjano pobudalio, vidiš da ne treba cugati, da je bog i to dobro propisao. ali...tada je moglo
Da nisi bio na Džumi? Efendija nešto slično prozbori, nakon hutbe.beni-bu-man wrote:... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio...
Znas li ti koliko oni imaju zabacenih mjesta po onim dzunglama, tu ni predator ne smije da zalazi...Sara03 wrote:U Indoneziji sve homoseksualac do homoseksualca.mirsek wrote:Ima vjerovatna neka tolerirana homoseksualna zajednica, dok su tu, ima da shake-a.Sara03 wrote:Ako se ne varam, Indonezija je država sa najvećom muslimanskom populacijom na svijetu.![]()
Hm.
ccc
ja prosle godinje na moru probo ga razdvojiti, al nemereVelkoski wrote:Vazda starog pitam što danas niko ne pretvara štap u zmijuJThomas wrote:da ja danas (ozbiljno) ustvrdim da mi se žena pretvorila u stub soli, neki bi vjernik bi prvi rekao - evo ga pjano pobudalio, vidiš da ne treba cugati, da je bog i to dobro propisao. ali...tada je moglo
Kak ces ignorisati mene dok vristim obucena u rozebeni-bu-man wrote:Imaju pravo da prosetaju, organizuju skup... nek setaju... 8. septembra 2 kilometra nek prohodaju... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio... najbolje bi bilo da tu nedelju, taj period, dionica kojom ce proci bude potpuno prazna... to je najbolja reakcija onih kojima smeta... sve ostalo je naopako i vodi ka nasilju...
Ne tobejarabai kakva dzuma ja sam nevjernikallem_77 wrote:Da nisi bio na Džumi? Efendija nešto slično prozbori, nakon hutbe.beni-bu-man wrote:... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio...
Nekako bih se usudila reći, da su tamo erupcije vulkana zapravo simulacija Džehenema.mirsek wrote:Znas li ti koliko oni imaju zabacenih mjesta po onim dzunglama, tu ni predator ne smije da zalazi...
tvoju glavicu nemerem nikako ignorisatiBloo wrote:Kak ces ignorisati mene dok vristim obucena u rozebeni-bu-man wrote:Imaju pravo da prosetaju, organizuju skup... nek setaju... 8. septembra 2 kilometra nek prohodaju... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio... najbolje bi bilo da tu nedelju, taj period, dionica kojom ce proci bude potpuno prazna... to je najbolja reakcija onih kojima smeta... sve ostalo je naopako i vodi ka nasilju...
Neeeee, civilizacija je kad ti sebi uzmeš za pravo da nekom određuješ seksualnu orijentaciju.broj dva wrote:Ako je to civilizacija računaj me pod barbare.S4mpion wrote: Polahko, vjerovatno si izbačen iz cipela, ali saberi se.
To što je neko iznio drugačije mišljenje ne znači da mrzi, a pogotovo ne da je homoseksualac, to je kampanja LGBT ekstremista koju svi trebamo osuditi, kao civilizovani ljudi.
Da ja ugledam takav prizor, kriomice bih izvukao pljosku iz dzepa i diskretno je ispustio u najblizi kontejner te miroljubivo zakljucio da zestina vise nije za mene, a mozda bih cak i marku pive promijenioBloo wrote:Kak ces ignorisati mene dok vristim obucena u roze![]()
Vrijeđanje postaje tako karakteristična odlika ove teme, barem se malo suzdrži, ako moderacija već nije djelovala, potrudi se da to ne zloupotrebljavaš.Sara03 wrote:Opet Lutov narod i ostale bajke.![]()
Šampinjon ne izlazi iz full retard modusa.![]()
...
Svako ko ima imalo mozga sloziti ce seConcord wrote:Apsolutno se slazem.beni-bu-man wrote:Imaju pravo da prosetaju, organizuju skup... nek setaju... 8. septembra 2 kilometra nek prohodaju... umjesto sto poklanjate toliko paznje treba okrenuti glavu i potpuno ignorisati... cilj setnje i jeste da probudi reakciju... bez reakcije skup nije uspio... najbolje bi bilo da tu nedelju, taj period, dionica kojom ce proci bude potpuno prazna... to je najbolja reakcija onih kojima smeta... sve ostalo je naopako i vodi ka nasilju...