pa ja vec spisak poceo pravititranquil wrote:Sve se pljuje komunizam, a ovamo se priželjkuje sistem poput onog u Sjevernoj Koreji, u kome će država određivati koje su frizure dopuštene.r_faruk wrote:naravno, dakle manjina,Hakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
6. djeca sa razlicitom bojom bilo cega
Povorka ponosa u Sarajevu
-
r_faruk
#4726 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Ramzess Veliki
#4727 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa ponosni sto se prce u kakicu.Rugafet wrote:E na šta smo spali u pm. baš daleko smo dogurali
Sve sve ali ime kao povorka ponosakakvog ponosa pobogu si brate
- mirsek
#4728 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Samo sto se ovdje radi o devijaciji u seksualnom nagonu koji je nastao pod raznoraznim uzrocima, izmedju ostalog traumama iz mladosti.
Ni blizu devijaciji u boji koze ,ociju, kose itd.
Big NOOO za usvajanje od strane nagonsko devijantnih sa vrlo zabrinjavajucim uzrocima i posljedicama te devijacije.
Big NOOO za usvajanje od strane nagonsko devijantnih sa vrlo zabrinjavajucim uzrocima i posljedicama te devijacije.
-
detroit-mercy
#4729 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kod nekih africkih plemena, albino djeca su na cijenuHakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
- MarshalDodik
#4730 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kako ce djetetu koje je ostavljeno /napusteno od strane heterosekusalnog para najoptimalniji uslov biti povratak paru iste seksualne orjentacije.?Probudit ce to djetetu teske traume. Ako ne odmah, onda moguce nekad naknadno kada sazrije sto moze dovesti do sumanutih ideja, mrznje, nasilnickog ponasanja, krvoprolica...mirsek wrote:Nisam, dijete treba da odrasta u uslovima najblizim uobicajenim, prirodnim, standardnim i socijalno i drustveno najprihvatljivijim. Dijete nema izbora, njega se ne pita. Onda mu treba dati najoptimalnije uslove, a to LGBT roditelji sigurno nisu.
Sad se mozemo pucati filozofijom, metafizikom, mozemo malo i alhamijada ubaciti ali to je jednostavno tako.
Dijete se ne pita ni ko ce ga napraviti, kad ce ga napraviti, niti kak(v)o "ispasti". Sta kazes o borbi za prava djeteta u prenatalnom periodu pa i ranije? Ili to vec opet nije prirodno?
Sto je nekada bilo prirodno, danas nije. Prilicno jednostavno za shvatiti. Svijet se mijenja pa tako i svi ostali kriterijumi.
Onda sva djeca neka budu odgajana u duhu klasicne porodice iz vremena prije parne masine odnosno bilo kakvog tehnoloskog "krika" ili jos bolje iz doba nekog tri posljednja Bozija poslanika. Vjerujem da bi to bilo totalno prirodno za tvoju percepciju.
-
detroit-mercy
#4731 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A kad babo malo popijemirsek wrote:Samo sto se ovdje radi o devijaciji u seksualnom nagonu koji je nastao pod raznoraznim uzrocima, izmedju ostalog traumama iz mladosti.
-
Hakiz
#4732 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovakve upise bi bilo najbolje ignorisati, ali naići će možda neko ko će povjerovati.mirsek wrote:Samo sto se ovdje radi o devijaciji u seksualnom nagonu koji je nastao pod raznoraznim uzrocima, izmedju ostalog traumama iz mladosti.
- mirsek
#4733 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bolje nego u startu natakarenoj porodicnoj zajednici homoseksualaca.detroit-mercy wrote: Znaci bolje da ostanu u sirotistu
Usvajanjem se trebaju rjesavati problemi a ne stvarati novi.
- S4mpion
#4734 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tako je.Hakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
- mirsek
#4735 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ti citiraj ili nadji druge uzroke, nije frka.Hakiz wrote:Ovakve upise bi bilo najbolje ignorisati, ali naići će možda neko ko će povjerovati.mirsek wrote:Samo sto se ovdje radi o devijaciji u seksualnom nagonu koji je nastao pod raznoraznim uzrocima, izmedju ostalog traumama iz mladosti.
Kako ti znas kako se postaje homoseksualac, pricao ti jedan iz komsiluka da je to jace od njega i ti mu povjerovao ?
-
broj dva
#4736 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Igrom slučaja poznajem mnogo homoseskualaca, i muškaraca i žena i ama baš niko od njih se ne smatra poremećenim. Možda pomaže što takođe žive u sredini koja ih ne smatra poremećenima.S4mpion wrote:Česti to ljudi govore, ali ipak ga doživljavaju kao poremećaj, svjesno ili podsvjesno.r_faruk wrote:ne radi se o poremecaju uopste...
- tranquil
#4737 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Iz tvog odgovora može se nazrijeti da ti imaš neko intimnije iskustvo od priča iz komšiluka, da ne kažem "ličnije"?mirsek wrote:Kako ti znas kako se postaje homoseksualac, pricao ti jedan iz komsiluka da je to jace od njega i ti mu povjerovao ?
-
Hakiz
#4738 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tebi je, naravno, jasno da svaka razičitost nije poremećaj?S4mpion wrote:Tako je.Hakiz wrote:U tom slučaju je različita boja očiju ili kose kod ljudi iste boje kože takođe poremećaj.
Ako na primjer kažemo da su razlike između bora i bukve uzrokovane poremećajem, koje je od ta dva drveta "original" a koje je nastalo poremećajem originala?
- mirsek
#4739 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ha cuj, covjek pokusava onako da ismije tvoj post, pa mu samo dovedes u pitanje kredibilitet izvora informacija.tranquil wrote:Iz tvog odgovora može se nazrijeti da ti imaš neko intimnije iskustvo od priča iz komšiluka, da ne kažem "ličnije"?mirsek wrote:Kako ti znas kako se postaje homoseksualac, pricao ti jedan iz komsiluka da je to jace od njega i ti mu povjerovao ?
Posto komentarises na njegovom fonu, evo, predlazem da ti da u znak solidarnosti posudis svoje dijete LGBT paru preko ljetnog raspusta, da vidimo kako ces se osjecati i da li si iskren prvenstveno prema sebi.
- mirsek
#4740 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemam problem sa njima, tolerisem i prihvatam njihove slabosti. Kod usvajanja su poceli malo puno da traze i to u vrlo osjetljivoj oblasti.broj dva wrote:Igrom slučaja poznajem mnogo homoseskualaca, i muškaraca i žena i ama baš niko od njih se ne smatra poremećenim. Možda pomaže što takođe žive u sredini koja ih ne smatra poremećenima.S4mpion wrote:Česti to ljudi govore, ali ipak ga doživljavaju kao poremećaj, svjesno ili podsvjesno.r_faruk wrote:ne radi se o poremecaju uopste...
Mozda im jadnim mozak ne radi kako treba od tog poremecaja, pa ne znaju..
-
r_faruk
#4741 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
heh, mozda i ovim drugim mozak ne radi, mozda je neki poremecaj pa ne mogu da shvate da postoje drugi i drugaciji. nego, spremate li se za ciglane, vidim neko okupljanje najavljeno?
-
Hakiz
#4742 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Slušaj, mirsek:
Opšta saglasnost u naučnoj zajednici je ta da su ljudi, mi homosapiensi, jer bilo je više vrsta ljudi, porijeklom iz Afrike i da nas je tada bilo između 200 i 2.000 te da smo se iz Afrike rasuli po planeti.
Ti ljudi su bili crni zbog sunca.
Ako si ti bijel onda to znači da si ti devijacija, da si nastao greškom, da si mutant, nenormalan i neprirodan itd.
Pa, majka mu stara, dokle više...
Opšta saglasnost u naučnoj zajednici je ta da su ljudi, mi homosapiensi, jer bilo je više vrsta ljudi, porijeklom iz Afrike i da nas je tada bilo između 200 i 2.000 te da smo se iz Afrike rasuli po planeti.
Ako si ti bijel onda to znači da si ti devijacija, da si nastao greškom, da si mutant, nenormalan i neprirodan itd.
Last edited by Hakiz on 28/08/2019 15:45, edited 1 time in total.
- tranquil
#4743 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa dobro što se odmah ljutiš, samo pitam. Ali eto ne mora biti da si iskusan, nego vidim samo da te baš zanima, da ne kažem "svrbi" ova tema, pa surfaš o tome, čitaš, tražiš, edukuješ se, eksperimentišeš. Nema ništa loše u tome.mirsek wrote:Ha cuj, covjek pokusava onako da ismije tvoj post, pa mu samo dovedes u pitanje kredibilitet izvora informacija.tranquil wrote:Iz tvog odgovora može se nazrijeti da ti imaš neko intimnije iskustvo od priča iz komšiluka, da ne kažem "ličnije"?mirsek wrote:Kako ti znas kako se postaje homoseksualac, pricao ti jedan iz komsiluka da je to jace od njega i ti mu povjerovao ?
Posto komentarises na njegovom fonu, evo, predlazem da ti da u znak solidarnosti posudis svoje dijete LGBT paru preko ljetnog raspusta, da vidimo kako ces se osjecati i da li si iskren prvenstveno prema sebi.
Jedino si me razočarao kada si ubacio u priču moju djecu. Ne samo zato što je to prilično nisko, nego si se time i raskrinkao - cijelo vrijeme nam sviraš žalopojke o tome kako treba zaštititi djecu od "zlih pedera", a onda olako daješ prijedloge da se mojoj djeci uradi upravo ono od čega ih navodno štitiš. I to samo zato jer se oko nečega ne slažemo na javnom forumu. Niže od toga može, ali ne puno.
-
r_faruk
#4744 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
7. mirsekHakiz wrote:Slušaj, mirsek:
- arzuhal
-
allem_77
#4746 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Među 1106 osoba koje su u Hrvatskoj zaražene virusom HIV-a sve je veći postotak muških homoseksualaca (56,1 posto krajem 2013.) pa je nezaštićeni spolni odnos među pripadnicima te rizične skupine postao najčešći put prijenosa HIV infekcije.
HIV se može prenijeti na tri osnovna načina. On je prisutan u krvi...
Nakon prolaska povorke treba dobro oprati ulice. Vjerojatno ih ima dosta zaraženih HIV virusom. Neki od njih će pljuvati. Opasno je ako imaju krvavi ispljuvak.
HIV se može prenijeti na tri osnovna načina. On je prisutan u krvi...
Nakon prolaska povorke treba dobro oprati ulice. Vjerojatno ih ima dosta zaraženih HIV virusom. Neki od njih će pljuvati. Opasno je ako imaju krvavi ispljuvak.
-
Hakiz
#4747 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovaj tvoj post kroz svu ironiju opasno tukne na nacizam.
- mirsek
#4748 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jesam, mutant sam po kozi, i to nema nikakvog uticaja na moje ponasanje, nagone, rasudjivanje.Hakiz wrote:Slušaj, mirsek:
Ja sam vec 1000 puta rekao, nemam nista protiv LGBT, nek prave parade, nek se vole, seksaju, nek probaju zivjeti sto bolje znaju ALI ih smatram poremecenim na nacin koji stvara ogroman spisak potencijalnih problema za usvojenu mladu jedinku koja treba da se razvija u svim svojim aspektima.
Last edited by mirsek on 28/08/2019 16:16, edited 1 time in total.
- S4mpion
#4749 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naravno.Hakiz wrote:Tebi je, naravno, jasno da svaka razičitost nije poremećaj?S4mpion wrote:
Tako je.
Ako na primjer kažemo da su razlike između bora i bukve uzrokovane poremećajem, koje je od ta dva drveta "original" a koje je nastalo poremećajem originala?
- mirsek
#4750 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tema me zanima jer mi ide na neku stvar LBGT hipokrizija i kukumakanje o nekim nadripravima.tranquil wrote:
Pa dobro što se odmah ljutiš, samo pitam. Ali eto ne mora biti da si iskusan, nego vidim samo da te baš zanima, da ne kažem "svrbi" ova tema, pa surfaš o tome, čitaš, tražiš, edukuješ se, eksperimentišeš. Nema ništa loše u tome.
Jedino si me razočarao kada si ubacio u priču moju djecu. Ne samo zato što je to prilično nisko, nego si se time i raskrinkao - cijelo vrijeme nam sviraš žalopojke o tome kako treba zaštititi djecu od "zlih pedera", a onda olako daješ prijedloge da se mojoj djeci uradi upravo ono od čega ih navodno štitiš. I to samo zato jer se oko nečega ne slažemo na javnom forumu. Niže od toga može, ali ne puno.
A vidii, kako se okrenes braniti/napadati kad treba za svoje, sta god da se kaze odmah ih ne bi izlagao riziku, oprezan do maximuma. Al bi zato neku tamo djecu dijelio ko bombone jer treba razmisljati o osjecajima i zeljama LGBT populacije. Vrlo hinjski pokusavas podvaliti da ja nesto "zelim" tvojoj djeci, ne, nego sam upravo htio da dokazem kako je lako tudjim k.... gloginje mlatiti, i ti si to svojim odgovorom i pokazao. Cestitam