Povoljan Zubar

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mia00

#1 Povoljan Zubar

Post by mia00 »

Moj decko je zbog lijecenja teze bolesti osto bez zuba, zapravo ima ih jos par, ali su katastrofalni. Zubara smo posijetili, da vidimo koliko bi nas izaso njegov popravak i ostale prepreke koje on treba da uradi na svojoj vilici. Rezultat je bio 4500KM, sto je za nas sok, jer jedva sastavljamo kraj sa krajem.
Da li ovdje neko zna neke povoljne zubare, ili neke koji nude popust za one koji su u finansijskim problemima, ili neke opcije za otplacivanje duga? Nama je ovo bitno, posto je zbog tog lijecenja dobio ostecenja i na drugim organima, pa bi smo htjeli da sredimo ono sto mozemo, da ne dolazi do jos gorih pogorsanja.
Hvala unaprijed

p.s. da jos dodam, mi se nalazimo u Sarajevu
melb26sa

#2 Re: Povoljan Zubar

Post by melb26sa »

Isli na stomatologiju ili privatniku? Uvijek mozete bar pitati za placanje na rate.

Bas je nedavno jedna djevojka spominjala da je placala po 1000 KM ili malo vise za implantate a to ce tvom momku sigurno trebati ako je izgubio vecinu zuba.
nova_korisnica

#3 Re: Povoljan Zubar

Post by nova_korisnica »

mozda ovdje neko ima sa studija stomatologije pa ti to moze pouzdano reci, ali mislim da studenti koje gore odradjuju praksu rade zube (popravke, protetika) ili besplatno (vjerovatno ako si osiguran) ili uz neku minimalnu participaciju...eh sad..to bi vam bilo neko rjesenje ako se stvarno bez para...
sa svakim zubarom se mozes dogvooriti da placas u nekoliko rata...na kraju krajeva nece ni on njemu uraditi kompletnu vilicu od jednom...to sto si rekla 4500 km moze da bude jako povoljno...od ljudi iz svog okruzenja znam da to jako puno kosta...zavisi sta radis i u kakvom ti je stanju vilica...ove implantate sto spominju ne mogu svi ni raditi (postoje odredjene predispozicije)..
to "povoljan" zubar ti je relativna stvar..drugarica je radila nekoliko zuba (krunice ili sta li vec) kod kao jednog od boljih (citaj medju najskupljim zubarima) sarajevskih zubara...medjutim sad je dosla u situaciju da to mora sve ponovo raditi iako je dala poprilicnu sumu vec za te prve zube...cijena nije odraz kvaliteta...
prijatelj je radio zube kod jednog dr Begica..negdje na grbavici...ima ih nekoliko mjeseci i za sad je zadovoljan...kaze da se covjek polomio dok mu je to sve sredio...da ga je zubar zvao nedjeljom da vidi je li dobro i slicno (imao je nekih problema sa vilicom)..on je sto se tice tretmana i odnosa zubara prema njemu prezadovoljan...tek kada prodje nekoliko godina ce se pokazati da li je to sto mu je uradio stvarno dobro ili ne... (zavisi naravno od njega i njegove volje za njegom zuba)...
ne znam jesam li od kakve pomoci bila...ali ako treba mogu ti nabaviti broj od tog begica, a i od ovog sto mi je drugarici unistio zube :)
u svakom slucaju sretno...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Povoljan Zubar

Post by PipiDugaDevetka »

Kakve su cijene u entitetu i to u Lukavici?
Ko je tamo najbolji?
Post Reply