Povodom ovih i sl.izjava pojedih gradjana Hrvata, zelim da objasnim sljedece:24sata wrote:Udruženje dobrovoljaca i veterana Hrvatskog vijeća odbrane Herceg-Bosne uputiće pismo svim relevantnim hrvatskim institucijama, a mogući su i protesti zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik ovog udruženja Josip Zvonimir Kukić.
Kukić smatra da Komšić nije predstavnik Hrvata i naglašava da su izbori pokazali da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike, što "nema nigdje u svijetu"
Pravo svakoga pojedinca je da glasa za koga hoce. Znaci ja kao bosanac i bosnjak glasam za koga ja hocu.
Osoba za koju glasam zadovoljava moje kriterije predsjednika, i zato glasam za tu osobu. Za nekog kanditata za predsjednistvo ne glasam prema njegovoj vjeri, niti prema pripadnosti nekom narodu. Mogu glasati i za Jevreja ili "ostalog". Da se Obama kandidovao glasao bih za njega.
Moj predstavnik je onaj sa kojim dijelim STAVOVE o buducnosti ove zemlje.
Privremeno ne zivim u Republici Bosni i Hercegovini, ali imam dvojno drvaljnastvo te time imam pravo glasanja na izborima i u ovoj evropskoj zemlji.
Prema pisanju ovog retena ja bih trebao glasati za nekog bosanca/hercegovca ili bosnjaka u ovoj evropskoj zemlji. Iskreno ima tih pojedinaca i u ovoj zemlji (inace su bosanci visoko kotiraju u svim drzavama Evrope). Zbog cega bih ja glasao za bosnanca u ovoj drzavi? Ja glasam za onoga koji ce donjeti PROSPERITET i koji nudi promjene u drustvu a koje su moj interes, npr. manji porez, vise radnih mjesta itd. Dakle glasam za onog ko da vise za moju buducnost, a ne za vjeru ili zemlju porijekla doticnog kandidata.
Drudgi primjer: Recimo da sam naseljen u Hrvatskoj.
Zbog cega bih ja glasao za Bosanca na celu Hrvatske drzave? Zbog cega ja moram glasaci za bosnaca/bosnjaka ako zivim u Hrvatskoj? Glasam za onoga cija se politika podudara sa mojim stavovima. Npr. veca penzija, bolje skolstvo, bolja plata.
Zar vi zaista glasate za nekog predstavnika is razloga sto je srbin, hrvat,bosnjak, jevrej itd??? A sta ako je vas prestavnik glup, zagovara rat i secesiju, mrznju? Odose vam djeca u grob, sa takvim glupanima cete biti siromasni, a vasa djeca ce se seliti u druge zemlje.
Samo oni koji zagovaju napredak ove zemlje jesu PRAVI IGRACI i za njih cu uvijek glasati bez obzira koji su narod ili vjera.