Povodom 11 godina od napada na USA

madner

#76 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by madner »

UnscarD wrote:
sumirprimus wrote:mislim ono,imaju fore do kraja decembra da ujedine sve narode,i da svijetom vlada mir,inaće ce ih apolon po nalogu zeusa resetovat nakim potopom oliti meteorom.
teorije zavjere,da se raspravljat da li su ameri iskoristili ovu "priliku" za napad na irak,iran,arapsko proljece,rjesavanje pitanja nafte,rusije ,kine i bla bla cega sve ne...
al sumnjat u to da su avioni zaista zveknuli u tornjeve i pentagon... :-)
i da ne moze od "đambo đeta"nastat onolika steta na pentagonu, i rusenje tornjeva... :roll:
Ja uopste ne sumnjam da su avioni udarali u tornjeve 1 i 2. Pa mislim postoji hiljade snimaka. Za Pentagon ne znam jer snimak ne postoji a trebao bi. Snimak koji je objavljen je izavao vise kontraverzi nego sto je odgovorio na pitanja.

Ja sumnjam da su nakon udara, zgrade pale kao posljedica toga unatoc cinjenici da su dizajnirane da izdrze nekoliko vezanih udara putnickog aviona, a pogotvo zgrada 7 koja nije udarena nikakvim avionom.
To za sobom povlaci razne implikacije kada se zna da je to bio osnovni povod za stotine hiljada izgubljenih nevinih zivota u ratovima koji su usljedili kao i ogranicavanje sloboda na zapadu koje se nastavlja i dan danas.
Te zgrade (kao i atomski reaktori) su dizajnirane da izdrze kineticku energiju najveceg putnickog aviona tada. U tom slucaju govorimo o 707. Avioni su bili veci od istog. I zaista su zgrade izdrzale udar istog. Nisu pale od udara.

To za vise vezanih udara je mit.
sumirprimus

#77 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by sumirprimus »

karanana wrote:i kao oni ne bi smjeli napasti irak da ovo nisu sami sebi uradili?
eto afganistan i irak dvije renomirane zemlje koje nisu smjeli dirati dok nisu nasli neki razlog tipa njihovog ucesca u 9/11. pa nisu napali kinu.
ja mogu vjerovati da ima nesto u ovome, ali da je ovo samo napravljeno da se napravi razlog za napad na taliban i sadama, e to ne vjerujem.
k`nana,bigr pikćr,mozda su taljebani bili samo predigra,ono jezikom Hin lacnuli,dok se nisu skinuli,a sad su se beli skinuli ful monti... :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#78 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

madner wrote:
UnscarD wrote: Interesantno je i kada jewdan od inzinjera objasnjava da je WTO teoretski bio napunjen od vrha do dna sa kerozinom, svaka prostorija potpuno puna...i da je upaljen u istom momentu, i dalje ne bi pao jer kerozin nema niti teoretsku mogucnost da rastopi celik. Tecni celik koji se izliva iz tornjeva je snimljen kamerama a mogao se pronaci i u danima nakon katastrofe. Kerozin to jednostavno nije mogao uraditi. Termit ili u ovom slucaju njegova varijacija koja se naziva jos i supertermit ili nanotermit je mogla.
Postoje brojni svijedoci koji su culi secundarne explozije. I dodatno, ovo su jedine celicno ojacane zgrade na svijetu koje su ikada pale usljed pozara.
Kako kaze jedan vatrogasni oficir u filmu, da su ikada pomislili da ce tornjevi kolabirati, ne bi slali ljude u zgradu. U samom prirucniku za gasanje pozara u visokim celicno ojacanim zgradama stoji da vatrogasci gase pozare slobodno iznutra jer ne postoji mogucnost da zgrada padne.
Celik ima mogucnost da rastopi celik :roll:
Hrdja je zapravo sporo gorenje istog, a svaka hemijska reakcija se ubrzava povecanjem temperature.

Pa sam termit koristi ovu cinjenicu, to nije nista drugo nego celik (ili neki drugi materijal) koji se zapali :roll:

Niti jedna druga zgrada nije pogodjena avionom. :roll:
celik nema naravno ali ima termite, no ono sto je bitno u ovome slucaju je da kerozin nema nikave sanse da rastopi celicne stubove jer je to ono sto NIST izvjestaj sugerise.

Pa bi smo sada trebali da cekamo da jos neki avion pogodi neku zgradu da bi smo taj argument opovrgnuli? :-)
nosara

#79 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

karanana wrote:i kao oni ne bi smjeli napasti irak da ovo nisu sami sebi uradili?
eto afganistan i irak dvije renomirane zemlje koje nisu smjeli dirati dok nisu nasli neki razlog tipa njihovog ucesca u 9/11. pa nisu napali kinu.
ja mogu vjerovati da ima nesto u ovome, ali da je ovo samo napravljeno da se napravi razlog za napad na taliban i sadama, e to ne vjerujem.
Ma kakvi, naravno, Irak i Afganistan su posljedice, ali nikako cilj...

Ono sto je cilj je potpuno porusen sistem ljudskih prava i sloboda u americi, kao podloga za uvodjenje novog svjetskog poretka zasnovanog na cenzuri, represiji, teroru...
madner

#80 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by madner »

Pa sada ti kazem da ima, sto i sam dokazujes. Termit koristi celik da postigne visoku temperaturu. Recimo uz aluminiji koji sluzi kao podpaljivac.

To ti je kao sa rostiljem, tesko je zapaliti ugalj (celik) sa upaljacem. Ali ako stavis ugalj na nesto sto gori dovoljno toplo, pocet ce i sam da gori i da tako razvija vecu i vecu temperaturu.
Last edited by madner on 05/09/2012 12:00, edited 1 time in total.
UnscarD

#81 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

VjecitiStudent wrote:Evo snimka udara aviona u Pentagon
http://www.youtube.com/watch?v=TAaP4Z3zls8
Ja ovde vidim bijeli objekat koji je previse mali da bi bio avion. Meni lici na raketu, mada ... nisma expert. Ljudi su anlizirali ovaj snimak i potrebno je dosta maste da se na njemu vidi avion.
nosara

#82 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

Ako ti ovdje vidis putnicki avion kako udara u pentagon, svaka ti cast na supervidu... :lol:

Krstareca, e, to je vec ok...
Alfons Kauders

#83 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:Kada se neko suoci sa informacijama koje prijete da mu promjene svijetonazor, prva i prirodna rekacija je poricanje. To je odbrambeni mehanizam i za detaljno objasnjenje ti savjetujem da pogledas poslednjih pola sata filma jer u njemu nekoliko psihologa objasnjava upravo to. Obicno takvi stavovi pocinju sa izjavama tipa " Ne mogu da vjerujem da je nasa vlada..." iil " Ja naprosto ne zelim da vjerujem da...".
Kakav ba svjetonazor? Koje informacije? Sve, ali bas sve tvrdnje navedene u ovim djetinjastim filmovima, a kazem djetinjastim jer su ih pravila jebena djeca, za djecu, su mali milion puta doslovno SATRANE od strane mnogih novinara, autora i strucnjaka sirom svijeta. Medjutim, kao sto rece Vjeciti, niko od vas to ne jebe ni 2%... I to su informacije koje mi trebaju promijeniti svjetonazor? Sto su djeca sklepala film od dzabnog videa - a cijeli projekat su pokrenuli kao djelo jebene fikcije, sto i sami priznaju. Zemljo otvori se.

Ponavljam, stavljanje jednokasti izmedju Markala i 911 zahtijeva primjenu logike da ako je neka vlada nekada lagala svoje ljude, onda su prirodno sve vlade u svijetu uvijek lagale ljude. Takav pristup ne uzima u obzir razlicitosti i specificnosti odvojenih dogadjaja i jednom rijecju se naziva, generalizacija. Ja licno recimo ne vjerujem u zvanicnu verziju 911 ali vjerujem u zvanicnu verziju oko Markala. To je naravno zato sto vidim jasnu razliku izmedju ta dva dogadjaja i izbjegavam da ih generalizujem.
Ipak, razumijem i tvoju logiku jer sam i sam naletao na ljude na koje ti ciljas i za koje bi Markale i 911 zaista mogli biti ista stvar. Pretpostaviti da su SVI ljudi takvi je generalizacija.
Postujuci tvoje misljenje i ulazuci zaista napor da ti objasnim zasto smatram da su to odvojene teme, jos jednom te molim da ukoliko imas nesto reci na temu Markala, otvoris posebnu temu.
Nije nikakva generalizacija i ja tu stavljam znak jednakosti, vec sam u nekoliko navrata rekao zasto.
Man of steel

#84 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Man of steel »

harač wrote:
alibegoa wrote:A vjerujete u zvanične verzije Markala i rušenja Starog Mosta? Kako vas nije stid?
ouch :D

čovječe koji komunističko-talibanski mentalni sklopovi, ovu temu trebaju izučavati sociolozi :lol:
U zvaničnu verziju napada na Ameriku ne vjeruju ni milioni Amerikanaca.

Povlačite glupe paralele i poredite neuporedivo.

Mnogo toga u vezi 11 septembra je nejasno a na mnoga pitanja nikad nije odgovoreno. Zato i ne treba čuditi što ljudi postavljaju logična pitanja i traže odgovore.
UnscarD

#85 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

madner wrote:Pa sada ti kazem da imam, sto i sam dokazujes. Termit koristi celik da postigne visoku temperaturu. Recimo uz aluminiji koji sluzi kao podpaljivac.

To ti je kao sa rostiljem, tesko je zapaliti ugalj (celik) sa upaljacem. Ali ako stavis ugalj na nesto sto gori dovoljno toplo, pocet ce i sam da gori i da tako razvija vecu i vecu temperaturu.
OK ali ne razumijem sta hoces da kazes? Pratim sljedeci dio pa te onda gubim ... Avioni su udarili, kerozin se zapalio i zagrijao ....(sta je zagrijao i kakvu je reakciju napravio) ? Sta je ugalj u ovom tvom popredjenju?

Takodjer, ne zaboravi da u zgradu 7 nije udario niti jedan avion. Sta cemo sa njom?
Alfons Kauders

#86 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:
Ja ovde vidim bijeli objekat koji je previse mali da bi bio avion. Meni lici na raketu, mada ... nisma expert. Ljudi su anlizirali ovaj snimak i potrebno je dosta maste da se na njemu vidi avion.
Hm, znas li ti slucajno koje je vrijeme ekspozicije u takvom snimku? Jebote pa rijec je o analognoj security kameri instaliranoj prije 2001, znaci tehnologiji od prije 15 ili vise godina... I sta ti ocekujes, da ce imati shutter speed od 1/100000 pa da ti uhvati avion koji pici 500 cvorova bez motion blura?!

Mislim stvarno... :-)
Alfons Kauders

#87 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:
madner wrote:Pa sada ti kazem da imam, sto i sam dokazujes. Termit koristi celik da postigne visoku temperaturu. Recimo uz aluminiji koji sluzi kao podpaljivac.

OK ali ne razumijem sta hoces da kazes? Pratim sljedeci dio pa te onda gubim ... Avioni su udarili, kerozin se zapalio i zagrijao ....(sta je zagrijao i kakvu je reakciju napravio) ? Sta je ugalj u ovom tvom popredjenju?

Takodjer, ne zaboravi da u zgradu 7 nije udario niti jedan avion. Sta cemo sa njom?
Pa nije je udario avion, samo je na nju trehnulo par stotina tona krsa s tornja pored nje... Sto cemo naravno zaboraviti jer se ne uklapa u teorije zavjere, jel tako? :D
karanana

#88 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by karanana »

nosara wrote:

Ono sto je cilj je potpuno porusen sistem ljudskih prava i sloboda u americi, kao podloga za uvodjenje novog svjetskog poretka zasnovanog na cenzuri, represiji, teroru...
pa sta se to nas u bosni tice? mi, kinezi, rusi, bjelorusi, afganistanci, sjevernokorejci, jordanci.....zivimo tako vec desetinama godina. pa nek onda taj neki NWO sistem oduzme i amerima ljudska prava i slobode.
Alfons Kauders

#89 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

Man of steel wrote:
harač wrote:
alibegoa wrote:A vjerujete u zvanične verzije Markala i rušenja Starog Mosta? Kako vas nije stid?

čovječe koji komunističko-talibanski mentalni sklopovi, ovu temu trebaju izučavati sociolozi :lol:

Mnogo toga u vezi 11 septembra je nejasno a na mnoga pitanja nikad nije odgovoreno. Zato i ne treba čuditi što ljudi postavljaju logična pitanja i traže odgovore.
Pa ni u "zvanicnu verziju" Markala ne vjeruje haman milion ljudi u BiH. Meni to ne dokazuje da oni imaju pravo, vec da su nenormalni.
madner

#90 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by madner »

UnscarD wrote:

Ekplozija je upaljac.
Kerozin + Aluminium su drva
Ugalj je celik. Celik gori kada se podpali.

I znas kako znam da to radi? To je upravo termit :D
moke_31

#91 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by moke_31 »

Alfons Kauders wrote:
Superhik_ wrote: Poredjenje je na mjestu - ista logika i potpuno isto ignorisanje cinjenica iz politickih/ideoloskih razloga.

Ko je spreman povjerovati u bajke o namjernom rusenju WTC moze koristeci isti pristup povjerovati u laziranje napada u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

Pristalice i jednih i drugih teorija zavjere su po meni u pet deka. Kad mi neko pocne pricati o rusenju tornjeva, i ja kao i kolega odmah priupitam za Markale, cisto da provjerim o kojem stepenu poremecenosti se radi.
ako pažljivo pročitaš moje postove vidjet ćeš da ja nisam ništa ustvrdio, samo kažem, a tako i mislim, da potpunu istinu mi nikada nećemo saznati. ako ti misliš da sve znaš onda sretno ti bilo.
Desilo se ono sto se desilo. Hrpa budala otela cetiri aviona, uspjesno napali tri mete, Amerika uzvratila invazijom na Afganistan, a dvije godine kasnije iskoristili priliku (tj. strah i zaludjenost naroda), da napadnu Irak radi potpuno drugih ciljeva.

11 godina kasnije, Amerika je jos u Afganu, ko fol su se povukli iz Iraka i oba rata su bila katastrofa nevidjena jos od Vijetnama. Osama je mrtav, ali je uspjesno odradio sto je zamislio. Ameriku je uvukao u dugotrajan, skoro beskonacan a jos pride besmislen rat.

Osama je znao reci da mu je jedan od ciljeva bio da sjebe americku ekonomiju. Mozda je rahmetlija, mozda mu je organizacija skoro unistena, ali cini mi se da je na kraju dana imao vise uspjeha u svojim nakanama od Amera. Ekonomija im je u kurcu, srozali su si ugled sirom svijeta i imaju vise politickih podjela i nestabilnosti nego ikad.

Nekoliko hiljada ljudi je sjebalo najmocniju silu svijeta - meni ne treba nikakva teorija zavjere, ovo je bila prava zavjera, i to jebeno dobra.[/quote]

Legendo po razim temam pišeši nešto smisleno napišeš ali ovdje totalno lupaš. Ovo što ti pišeš je hrpa gluposti i generaliziranja koja su tipična za kanalizacijske zapadne medije tipa Foxa i CNN-a.

Ako hoćeš nešto da pišeš o ovoj temi prvo malo prosurfaj po internetu ili se na drugi način malo više informiši.

Sve se vrti oko para i ovo nije prvi put da Amerikanci izvedu nešto slično radi ekonomskih interesa, ali pazi sada, ne naroda i države već korporacija i bankara, elite koja u stvari vlada Amerikom. Onih 1% koji žive ko bubreg u loju. Oni ne prezaju ni od čega da dođu do prirodnih resursa drugoh država.

Irak su roknuli zbog nafte a Afganistan zbog opijuma (90% opijuma na svjetkosm tržištu dolazi iz Afganistana, a dok su Talibani bili dolazilo je vrlo malo , do 10 %) i minerala u afganistankim brdima a koji su rijetki na planeti i koriste se recimo za prozivodnju baterija za laptope i sl.

Zar zaista vjeruješ da amerikanci nešto rade nepromišljeno, iz principa ili ideologije.

Samo RAČUNICA !!!!
harač

#92 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by harač »

Man of steel wrote:
harač wrote:

prošle sedmice su komunističko-talibanski mentalni sklopovi "raspravljali" o N. Armstrongu i Mjesecu. Prirodan razvoj situacije jeste da ćemo sutra raspravljati o ontologiji vanjskog svijeta i realnosti matrixa :-)

što se tiče amerikanaca: gallup pokazuje da nešto više od 40% amerikanaca (oko 100 miliona ljudi) vjeruje da je Zemlja nastala prije manje od 10.000 godina, te da su fosili i erozija stvari koje je bog tu ubacio da nas zbuni :-D 'nuff said
Alfons Kauders

#93 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

harač wrote:

Sociolozi? Prije psiholozi... :D
zateznistub

#94 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by zateznistub »

Alfons Kauders wrote:
UnscarD wrote:

Pa nije je udario avion, samo je na nju trehnulo par stotina tona krsa s tornja pored nje... Sto cemo naravno zaboraviti jer se ne uklapa u teorije zavjere, jel tako? :D
Tayyip

#95 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Tayyip »

UnscarD wrote:
dževad zna
alibegoa

#96 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by alibegoa »

UnscarD wrote:
recimo ova analiza za mali bjeli objekt
Last edited by alibegoa on 05/09/2012 12:10, edited 1 time in total.
nosara

#97 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

karanana wrote:
nosara wrote:

pa sta se to nas u bosni tice? mi, kinezi, rusi, bjelorusi, afganistanci, sjevernokorejci, jordanci.....zivimo tako vec desetinama godina. pa nek onda taj neki NWO sistem oduzme i amerima ljudska prava i slobode.
Postujem... Ne tice te se, to je ok, ali nema veze s nekim koga se, eto, tice...
Man of steel

#98 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Man of steel »

Alfons Kauders wrote:
Pa ni u "zvanicnu verziju" Markala ne vjeruje haman milion ljudi u BiH. Meni to ne dokazuje da oni imaju pravo, vec da su nenormalni.
Zna se vrlo dobro ko ne vjeruje u masakr na Markalama, i zbog čega je to tako.

Na Sarajevo je tokom rata ispaljeno na stotine hiljada granata, i to što se od jedne koja je napravila masakr pravi teorija zavjere se nikako ne može porediti sa terorističkim napadom u Americi.

Amerikanci su i prije 11. Septembra koristili samo-atentate kao povod i izgovor za osvojanja.
nosara

#99 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

[quote="UnscarD"][/quote]

Ovaj danski dokumentarac je bas po mjeri... Sve receno...
alibegoa

#100 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by alibegoa »

Man of steel wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zna se vrlo dobro ko ne vjeruje u masakr na Markalama, i zbog čega je to tako.

Na Sarajevo je tokom rata ispaljeno na stotine hiljada granata, i to što se od jedne koja je napravila masakr pravi teorija zavjere se nikako ne može porediti sa terorističkim napadom u Americi.

Amerikanci su i prije 11. Septembra koristili samo-atentate kao povod i izgovor za osvojanja.
Baš tako, kao što su i Austrijanci sami ubili Ferdinanda.
Locked