Povodom 11 godina od napada na USA
- karanana
#26 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
kakve veze ima u sta mi vjerujemo. oni kazu da je tako, tako je. vjerujemo li u neke druge historijske dogadjaje? holocaust, slijetanje na mjesec, vanzemaljce u arei 51.........?
mozda vjerujemo mozda ne vjerujemo, ali kakve veze to ima? neko je reko da je tako i tako je. mozes sad imati snimku busha kako govori da se raketom pogodi pentagon, da li bi to nesto promijenilo?
mozda vjerujemo mozda ne vjerujemo, ali kakve veze to ima? neko je reko da je tako i tako je. mozes sad imati snimku busha kako govori da se raketom pogodi pentagon, da li bi to nesto promijenilo?
- madner
#27 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
To je cesta pojava kod ogranicenog materijala za mjesanje, ali ne treba ti to biti izgovor za sve.Superhik_ wrote:a neki sindromi se vuku još iz porodice....madner wrote:Uvijek mi je drago kada na ovim temama mogu potvrditi nisko misljenje o pojedincima.
- Alfons Kauders
#28 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ko vjeruje u jedno, moze vrlo lako povjerovati u drugo.nosara wrote:Najlakse je bit noj...![]()
Isti momci koji su likvidirali Kenedije, Kinga, Malkolma... organizovali su i Oklahomu, tornjeve, jednom, pa drugi put... Waco masakr, dilanje droge pod okriljem vojske i obavjestajnog podzemlja, agresivne pohode na resursima bogate drzave (arapi, a uskoro Venecuela, Kolumbija)... To je, dakako, samo dio...
Americka politika je cudo, a ameri su jos vece...![]()
RIP nevinim zrtvama, ali, bojim se da je zrtvovanje tek pocelo...![]()
Poredjenje markala i 9/11 je svinjarija, ali od koga je, nije ni cudo...
Npr. ako vjerujes u bajke i Djeda Mraza, lakse i je i vjerovati u Boga.
Isto ko sto mene vrijedja kad cujem neke idiote koji tvrde da su Markale i Kapija namjesteni, isto tako mi smeta kada cujem pacijente koji sire slicne "istine" o dogadjajima drugdje u svijetu.
Nisam ti ja kriv sto se svrstavas s takvim tipovima.
Nego Stojane... Jel sapunjas macora?
- guber90
#29 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
?Alfons Kauders wrote:Jes ti dure druze?guber90 wrote:De ti navedi argumente na osnovu kojih tvrdis da se to na Markalama nije desilo, to mene zivo zanima, ti si sada na nivou Karadjica, Milosevica i Mladica, jer su to ljudi koji su tvrdili da se to nije desilo, a po argumenta nisu imali, osim toboze nekih Srpskih istrazitelja...Alfons Kauders wrote: Ja sam cijeli rat proveo u Tuzli i licno sam poznavao nekoliko ljudi koji su nastradali na Kapiji. Srecom taj petak sam ostao kuci.
Ja samo govorim da je na Tuzlu palo neuporedivo manje granata nego na Sarajevo - sto dokazuje da nije bilo potrebno hiljade granata dnevno da se napravi masakr. Bila je dovolja samo jedna.
- Alfons Kauders
#30 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Pa ti si ih brojao. Rekao si kako masakr u Sarajevu nije bio izuzetak, jer je na grad pao metar granata.Superhik_ wrote:pa nećemo sada brojati granate. bih je bila napadnuta od strane zvijeri koje su htjele da istrjebe njeno nesrpsko stanovništvo. brojni gradovi su poharani prije tuzle i sarajeva. šta tinije jasno u svemu ovome. i usotalom glupasto je porediti dva nepovezana događaja i na osnovu toga izvlačiti neke zaključke.Alfons Kauders wrote:[q
Ja sam cijeli rat proveo u Tuzli i licno sam poznavao nekoliko ljudi koji su nastradali na Kapiji. Srecom taj petak sam ostao kuci.
Ja samo govorim da je na Tuzlu palo neuporedivo manje granata nego na Sarajevo - sto dokazuje da nije bilo potrebno hiljade granata dnevno da se napravi masakr. Bila je dovolja samo jedna.
Na Tuzlu nije - palo je neuporedivo manje i u granatiranju je nastradalo otprilike 30 puta manje ljudi nego u Sarajevu. A kad je granatirana Kapija, na grad su cini mi se ispaljene samo 3-4 granate... Jedna je bila dovoljna, tako da prica o milionima granata na pije vode.
- mO k3
#31 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
trebalo bi ovdje par banova dati na jedno mjesec dana da se malo smire strasti
- nosara
#32 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Drzite se teme, ako imate ikakvih argumenata...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#33 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Trenutno je u USA aktuelan film :
“9/11: Explosive Evidence – Experts Speak Out”
Ovaj film je emitovan na PBS mrezi i izizvao je dosta paznje. Treci je najgledaniji film koji je PBS ikada emitovao a ubjedljivo prvi po preporukama koje PBS mjeri.
Za razliku od ostalih filmova slicne tematike, ovaj se ne bavi spekulacijama u smislu ko stoji iza napada, nego samo barata sa naucnim cinjenicma. Iza filma stoji udruzenje koje broji preko 1700 injiznjera i arhitekata iz USA koji su za istinu stavili svoje karijere pod upitnik i javno, imenom i prezimenom traze novu istragu jer zvanicna verzije NAUCNO NIJE MOGUCA.
Link udruzenja.
http://shop.ae911truth.org/main.sc
U kratkim crtama, nedvojbeno je ustanovljeno da je u cesticama pronadjen nanotermite, sredstvo koje USA vojska koristi kada je potrebno da unisti tenk koji ostaje iza neprijateljskih linija, zbog toga sto stvara izuzetno visoku temperaturu.
Link na film :
http://www.youtube.com/watch?v=YW6mJOqRDI4
Pogledajte film i javite sta mislite.
“9/11: Explosive Evidence – Experts Speak Out”
Ovaj film je emitovan na PBS mrezi i izizvao je dosta paznje. Treci je najgledaniji film koji je PBS ikada emitovao a ubjedljivo prvi po preporukama koje PBS mjeri.
Za razliku od ostalih filmova slicne tematike, ovaj se ne bavi spekulacijama u smislu ko stoji iza napada, nego samo barata sa naucnim cinjenicma. Iza filma stoji udruzenje koje broji preko 1700 injiznjera i arhitekata iz USA koji su za istinu stavili svoje karijere pod upitnik i javno, imenom i prezimenom traze novu istragu jer zvanicna verzije NAUCNO NIJE MOGUCA.
Link udruzenja.
http://shop.ae911truth.org/main.sc
U kratkim crtama, nedvojbeno je ustanovljeno da je u cesticama pronadjen nanotermite, sredstvo koje USA vojska koristi kada je potrebno da unisti tenk koji ostaje iza neprijateljskih linija, zbog toga sto stvara izuzetno visoku temperaturu.
Link na film :
http://www.youtube.com/watch?v=YW6mJOqRDI4
Pogledajte film i javite sta mislite.
- madner
#34 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ne znam sta su ti argumenti kada za sve od letecih medvjedica da Waka krivis istu ekipu 
-
poostar
#35 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Jeste, silni profesori fizike/hemije, matematike, naucnici, piloti i kojekakvi renomirani arhiktetki koji takodjer sumnjaju u zvanicnu verziju 9/11 su leteci medvjedici, al nek si ti pametan Lagumdzija.madner wrote:Ne znam sta su ti argumenti kada za sve od letecih medvjedica da Waka krivis istu ekipu
-
UnscarD
#36 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Nisi u toku. Informacija nije da nije poginuo niti jedan jevrej nego da nije poginuo niti jedan Izraelac. Infomaciju je prva plasirala Libanonska dnevna novina referisuci se na zvanicna izvjestaj Izraelskog ministarstva i u roku od 24 sata su je prenijeli svi mediji poistovjetivsi IZRAEL i JEVREJE kao narod. Veoma cesto se koristi kada je potrebno osporiti ostale nelogicnosti u napadima.It_is_a_Leclerc wrote:Najgubavija od svih gubavih teorija koja se valjda na dnevnoj bazi javljaju na ovu temu je da u WTC-u, u vrijeme terorističkog napada, nije bilo nijednog Jevreja jer su, tobože, obaviješteni da ne idu na posao.
Samo letimičan pogled na spisak ubijenih i to samo one koji se prezivaju sa A, B ili C potpuno ruši tu teoriju.
Nisam poklonik teorija zavjere. Mislim da one vrijeđaju porodice žrtava, i žrtve kao takve.
Dakle sumirano, jevreji su u napadima poginuli i to njih oko 100-200 ali zaista nije poginuo niti jedan Izraelac.
- gidora
#37 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Tako nekakoHalcyon wrote:Zvanična verzija, po mom mišljenju, nije tačna. Napad je bio potreban kako bi se na neki način opravdali imperijalistički pohodi SAD nakon njega. Bila je potrebna nova prijetnja od koje se Amerikanci moraju braniti, ovog puta su na red došli teroristi, odnosno muslimani.
-
poostar
#38 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Evo najnoviji danski dokumentarac 9/11. Traje samo dvadeset minuta- engleski titl., nema pretjeranih teorija samo konkretna pitanja. Obavezno pogledati
- karanana
#39 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
pa nije pogino ni jedan bosnjak pa sta?UnscarD wrote:Nisi u toku. Informacija nije da nije poginuo niti jedan jevrej nego da nije poginuo niti jedan Izraelac. Infomaciju je prva plasirala Libanonska dnevna novina referisuci se na zvanicna izvjestaj Izraelskog ministarstva i u roku od 24 sata su je prenijeli svi mediji poistovjetivsi IZRAEL i JEVREJE kao narod. Veoma cesto se koristi kada je potrebno osporiti ostale nelogicnosti u napadima.It_is_a_Leclerc wrote:Najgubavija od svih gubavih teorija koja se valjda na dnevnoj bazi javljaju na ovu temu je da u WTC-u, u vrijeme terorističkog napada, nije bilo nijednog Jevreja jer su, tobože, obaviješteni da ne idu na posao.
Samo letimičan pogled na spisak ubijenih i to samo one koji se prezivaju sa A, B ili C potpuno ruši tu teoriju.
Nisam poklonik teorija zavjere. Mislim da one vrijeđaju porodice žrtava, i žrtve kao takve.
Dakle sumirano, jevreji su u napadima poginuli i to njih oko 100-200 ali zaista nije poginuo niti jedan Izraelac.
-
UnscarD
#40 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Alfons, ima li kakve sanse da se drzimo teme ? Ok jasno mi je da je za tebe to slicno ali a mene nije. Objasnio sam ti gore da je preduslov za tvoju logiku poistovjecivanja i stavljanja znaka jednakosti izmedju Markala i 911, privatanje logige da ako je neka vlada nekada negdje pobmanula svoje ljude onda mora da je svaka vlada uvijek i svuda takodjer obmanjivala javmnost. Ukoliko je to logika kojom se rukovodis, palsim se da nije tacna. U pitanju je ogromna generalizacija sa tvoje strane.Alfons Kauders wrote:Pa ti si ih brojao. Rekao si kako masakr u Sarajevu nije bio izuzetak, jer je na grad pao metar granata.Superhik_ wrote:pa nećemo sada brojati granate. bih je bila napadnuta od strane zvijeri koje su htjele da istrjebe njeno nesrpsko stanovništvo. brojni gradovi su poharani prije tuzle i sarajeva. šta tinije jasno u svemu ovome. i usotalom glupasto je porediti dva nepovezana događaja i na osnovu toga izvlačiti neke zaključke.Alfons Kauders wrote:[q
Ja sam cijeli rat proveo u Tuzli i licno sam poznavao nekoliko ljudi koji su nastradali na Kapiji. Srecom taj petak sam ostao kuci.
Na Tuzlu nije - palo je neuporedivo manje i u granatiranju je nastradalo otprilike 30 puta manje ljudi nego u Sarajevu. A kad je granatirana Kapija, na grad su cini mi se ispaljene samo 3-4 granate... Jedna je bila dovoljna, tako da prica o milionima granata na pije vode.
Jos jednom molim da se drzimo teme. Ukoiko nekoga zanimaju markale, neka otvori temu o Markalama.
- madner
#41 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Dok su na drugoj strani hamo pipa i ostala ekipa.poostar wrote:Jeste, silni profesori fizike/hemije, matematike, naucnici, piloti i kojekakvi renomirani arhiktetki koji takodjer sumnjaju u zvanicnu verziju 9/11 su leteci medvjedici, al nek si ti pametan Lagumdzija.madner wrote:Ne znam sta su ti argumenti kada za sve od letecih medvjedica da Waka krivis istu ekipu
- nosara
#42 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Izvuceni su i pojedini iz "sluzbi" koji su bili u drugom tornju, kao i kompletan tim svih agencija koje su radile u trecoj zgradi...UnscarD wrote:Nisi u toku. Informacija nije da nije poginuo niti jedan jevrej nego da nije poginuo niti jedan Izraelac. Infomaciju je prva plasirala Libanonska dnevna novina referisuci se na zvanicna izvjestaj Izraelskog ministarstva i u roku od 24 sata su je prenijeli svi mediji poistovjetivsi IZRAEL i JEVREJE kao narod. Veoma cesto se koristi kada je potrebno osporiti ostale nelogicnosti u napadima.It_is_a_Leclerc wrote:Najgubavija od svih gubavih teorija koja se valjda na dnevnoj bazi javljaju na ovu temu je da u WTC-u, u vrijeme terorističkog napada, nije bilo nijednog Jevreja jer su, tobože, obaviješteni da ne idu na posao.
Ma, sve se zna, ali mase nemaju vremena za to, treba radit...
- madner
#43 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Argument nije ono sto ti mislis, stvarno mi je zao ali postoje neki kriteriji za isti.nosara wrote:Ovo za argumente se ne odnosi na tebe i alfonsa... Nema svrhe...madner wrote:Ne znam sta su ti argumenti kada za sve od letecih medvjedica da Waka krivis istu ekipu
- nosara
#44 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
karanana wrote:pa nije pogino ni jedan bosnjak pa sta?UnscarD wrote:Nisi u toku. Informacija nije da nije poginuo niti jedan jevrej nego da nije poginuo niti jedan Izraelac. Infomaciju je prva plasirala Libanonska dnevna novina referisuci se na zvanicna izvjestaj Izraelskog ministarstva i u roku od 24 sata su je prenijeli svi mediji poistovjetivsi IZRAEL i JEVREJE kao narod. Veoma cesto se koristi kada je potrebno osporiti ostale nelogicnosti u napadima.It_is_a_Leclerc wrote:Najgubavija od svih gubavih teorija koja se valjda na dnevnoj bazi javljaju na ovu temu je da u WTC-u, u vrijeme terorističkog napada, nije bilo nijednog Jevreja jer su, tobože, obaviješteni da ne idu na posao.
Ako nije bio tamo, kako je mogao poginut...?
- karanana
#45 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
kako znas da tamo nije bio niti jedan bosnjo?
u tornjevima je bilo oko 50.000 ljudi. poginulo je oko 3.000. u obicnom danu, od tih 50.000 ljudi, koliko je izraelaca obicno u tim tornjevima?
za izrael je jevrej=izraelac. nije bitno sto mozda nema izraelski pasos. stoga, teorija da je ok zrtvovanje 100-200 jevreja samo zato sto nisu izrealeski drzavljani, bas je bezveze.
i sta je izrael dobio od 9/11?
u tornjevima je bilo oko 50.000 ljudi. poginulo je oko 3.000. u obicnom danu, od tih 50.000 ljudi, koliko je izraelaca obicno u tim tornjevima?
za izrael je jevrej=izraelac. nije bitno sto mozda nema izraelski pasos. stoga, teorija da je ok zrtvovanje 100-200 jevreja samo zato sto nisu izrealeski drzavljani, bas je bezveze.
Last edited by karanana on 05/09/2012 10:31, edited 1 time in total.
- nosara
#46 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Samo se drzi teme, makar, po obicaju, bez ikakve veze o istoj... Nabijaj postove...madner wrote:Argument nije ono sto ti mislis, stvarno mi je zao ali postoje neki kriteriji za isti.nosara wrote:Ovo za argumente se ne odnosi na tebe i alfonsa... Nema svrhe...madner wrote:Ne znam sta su ti argumenti kada za sve od letecih medvjedica da Waka krivis istu ekipu
- madner
#47 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Drzim se teme, cekam argumente i ismijavam misljenja bez ikakvog pokrica. U duhu teme.
- nosara
#48 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Nema ta tvoja prica nikakve veze sa ovom temom... Ni jedna ozbiljna analiza 9/11 ne poziva se na tu zvaku o Izraelcima/Jevrejima, to je samo usput... Fokus je na drugom mjestu...karanana wrote:kako znas da tamo nije bio niti jedan bosnjo?
- Alfons Kauders
#49 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Za mene je to potpuno ista tema - manifestacija istoh psihickog poremecaja u dvije razlicite kulture, na dva kontinenta.UnscarD wrote: Alfons, ima li kakve sanse da se drzimo teme ? Ok jasno mi je da je za tebe to slicno ali a mene nije. Objasnio sam ti gore da je preduslov za tvoju logiku poistovjecivanja i stavljanja znaka jednakosti izmedju Markala i 911, privatanje logige da ako je neka vlada nekada negdje pobmanula svoje ljude onda mora da je svaka vlada uvijek i svuda takodjer obmanjivala javmnost. Ukoliko je to logika kojom se rukovodis, palsim se da nije tacna. U pitanju je ogromna generalizacija sa tvoje strane.
Jos jednom molim da se drzimo teme. Ukoiko nekoga zanimaju markale, neka otvori temu o Markalama.
- alibegoa
#50 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Alfons Kauders wrote:Za mene je to potpuno ista tema - manifestacija istoh psihickog poremecaja u dvije razlicite kulture, na dva kontinenta.UnscarD wrote: Alfons, ima li kakve sanse da se drzimo teme ? Ok jasno mi je da je za tebe to slicno ali a mene nije. Objasnio sam ti gore da je preduslov za tvoju logiku poistovjecivanja i stavljanja znaka jednakosti izmedju Markala i 911, privatanje logige da ako je neka vlada nekada negdje pobmanula svoje ljude onda mora da je svaka vlada uvijek i svuda takodjer obmanjivala javmnost. Ukoliko je to logika kojom se rukovodis, palsim se da nije tacna. U pitanju je ogromna generalizacija sa tvoje strane.