Te zgrade (kao i atomski reaktori) su dizajnirane da izdrze kineticku energiju najveceg putnickog aviona tada. U tom slucaju govorimo o 707. Avioni su bili veci od istog. I zaista su zgrade izdrzale udar istog. Nisu pale od udara.UnscarD wrote:Ja uopste ne sumnjam da su avioni udarali u tornjeve 1 i 2. Pa mislim postoji hiljade snimaka. Za Pentagon ne znam jer snimak ne postoji a trebao bi. Snimak koji je objavljen je izavao vise kontraverzi nego sto je odgovorio na pitanja.sumirprimus wrote:mislim ono,imaju fore do kraja decembra da ujedine sve narode,i da svijetom vlada mir,inaće ce ih apolon po nalogu zeusa resetovat nakim potopom oliti meteorom.
teorije zavjere,da se raspravljat da li su ameri iskoristili ovu "priliku" za napad na irak,iran,arapsko proljece,rjesavanje pitanja nafte,rusije ,kine i bla bla cega sve ne...
al sumnjat u to da su avioni zaista zveknuli u tornjeve i pentagon...![]()
i da ne moze od "đambo đeta"nastat onolika steta na pentagonu, i rusenje tornjeva...
Ja sumnjam da su nakon udara, zgrade pale kao posljedica toga unatoc cinjenici da su dizajnirane da izdrze nekoliko vezanih udara putnickog aviona, a pogotvo zgrada 7 koja nije udarena nikakvim avionom.
To za sobom povlaci razne implikacije kada se zna da je to bio osnovni povod za stotine hiljada izgubljenih nevinih zivota u ratovima koji su usljedili kao i ogranicavanje sloboda na zapadu koje se nastavlja i dan danas.
To za vise vezanih udara je mit.