Znaci radi se o tome da je ona 90% invalid, civilna zrtva rata, valjda bila u Jagomiru a sad ide mjesecno jednom nesto, stvarno nisam upoznat oko detalja.Volio bih kad bi me neko uputio gdje da se malo vise informisem i ima li uopste pravo i na kakvu povlasticu za uvoz vozila do 7 godina starosti. Hvala unaprijed
Povlastica za uvoz automobila?
- Ady88
#1 Povlastica za uvoz automobila?
Dakle totalno sam neinformisan sto se ovih povlastica tice, ali imam jednu komsinicu kojoj treba odgovor pa me zamolila da provjerim na netu, samo sto VEZE nemam gdje da to trazim pa reko mozda mi neko od vas moze pomoci
.
Znaci radi se o tome da je ona 90% invalid, civilna zrtva rata, valjda bila u Jagomiru a sad ide mjesecno jednom nesto, stvarno nisam upoznat oko detalja.Volio bih kad bi me neko uputio gdje da se malo vise informisem i ima li uopste pravo i na kakvu povlasticu za uvoz vozila do 7 godina starosti. Hvala unaprijed
-
mido_Hz
#2 Re: Povlastica za uvoz automobila?
mislim da ima posto je 90% ratni vojni invalid,moze znaci uvesti auto iz vana na koji nece placati carinu,porez...znaci uveze auto za 5 milja a to isto auto je u BIH min 12-13 milja...ima ne znam koja sad tacno insitucija,moze da ode i provjeri sve u vezi toga......raja dosta to i prodaje po 500-100KM,nije to lose kupiti od komsnice
-
_ado_
#3 Re: Povlastica za uvoz automobila?
koliko ja znam pravo na povlasticu imaju invalidi sa 80% invalideta ekstremiteta i ja mislim slijepa lica. ovo se odnosi na civilne invalide. stepen invaliditeta odreduje onaj zavod (neznam kako se zovi) iza Sarajke (BBI), tako da je najbolje da odete tamo da se informisete.
- HAVANA
#4 Re: Povlastica za uvoz automobila?
mido_Hz wrote:mislim da ima posto je 90% ratni vojni invalid,moze znaci uvesti auto iz vana na koji nece placati carinu,porez...znaci uveze auto za 5 milja a to isto auto je u BIH min 12-13 milja...ima ne znam koja sad tacno insitucija,moze da ode i provjeri sve u vezi toga......raja dosta to i prodaje po 500-100KM,nije to lose kupiti od komsnice
Ima li meni to jedno za petaka što je ovde 13 milja
U vezi civilne povlastice moraš se otići raspitati.Postoji mogućnost korištenja povlastice za uvoz automobila kod odredjenih psihičkih bolesti ali ne znam tačno...90% zadovoljava, samo je pitanje da li može sa tom vrstom bolesti.