Povlačenje tužbe protiv SCG?
-
MilanT
#1 Povlačenje tužbe protiv SCG?
Postoje veliki izgledi da rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu pristane na povlačenje tužbe protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koju je podnela bošnjačka strana tokom ratne 1993. godine, ističe se u danas objavljenoj analizi Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane. U analizi, rađenoj povodom aktuelne predizborne političke situacije u BiH, tvrdi se, kako je prenela bijeljinska "BN televizija", da se sarajevsko rukovodstvo SDA nalazi pod snažnim pritiskom Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića, koji traže od njega da utiče na povlačenje tužbe protiv SCG za navodni počinjeni genocid u BiH tokom rata. "Rukovodstvo SDA izbegava direktnu umešanost u političke konflikte u Novom Pazaru i Sandžaku, koji su posledica ličnih sukoba i interesa dvaju eksponenata politike, i to Sulejmana Ugljanina u Sarajevu, i Rasima Ljajića, koji je eksponent Beograda u Sandžaku", ocenili su analitičari pomenutog instituta iz Ljubljane.
Interesantno.
Interesantno.
-
focak
#4 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
MilanT wrote:Postoje veliki izgledi da rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu pristane na povlačenje tužbe protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koju je podnela bošnjačka strana tokom ratne 1993. godine, ističe se u danas objavljenoj analizi Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane. U analizi, rađenoj povodom aktuelne predizborne političke situacije u BiH, tvrdi se, kako je prenela bijeljinska "BN televizija", da se sarajevsko rukovodstvo SDA nalazi pod snažnim pritiskom Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića, koji traže od njega da utiče na povlačenje tužbe protiv SCG za navodni počinjeni genocid u BiH tokom rata. "Rukovodstvo SDA izbegava direktnu umešanost u političke konflikte u Novom Pazaru i Sandžaku, koji su posledica ličnih sukoba i interesa dvaju eksponenata politike, i to Sulejmana Ugljanina u Sarajevu, i Rasima Ljajića, koji je eksponent Beograda u Sandžaku", ocenili su analitičari pomenutog instituta iz Ljubljane.
Interesantno.
malo morgen, od toga nema nista.
-
Sting
#8 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
MilanT wrote:Postoje veliki izgledi da rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu pristane na povlačenje tužbe protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koju je podnela bošnjačka strana tokom ratne 1993. godine, ističe se u danas objavljenoj analizi Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane. U analizi, rađenoj povodom aktuelne predizborne političke situacije u BiH, tvrdi se, kako je prenela bijeljinska "BN televizija", da se sarajevsko rukovodstvo SDA nalazi pod snažnim pritiskom Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića, koji traže od njega da utiče na povlačenje tužbe protiv SCG za navodni počinjeni genocid u BiH tokom rata. "Rukovodstvo SDA izbegava direktnu umešanost u političke konflikte u Novom Pazaru i Sandžaku, koji su posledica ličnih sukoba i interesa dvaju eksponenata politike, i to Sulejmana Ugljanina u Sarajevu, i Rasima Ljajića, koji je eksponent Beograda u Sandžaku", ocenili su analitičari pomenutog instituta iz Ljubljane.
Interesantno.
Interesantno ne, LAZNO DA.
-
Cpncku
Gledajte mogući apsurd:
Osude SCG na plaćanje ratne odštete Bosni, te ispadne da se od građana Srbije (koji nisu učestvovali u ratu u BiH, a većim dijelom i bili protiv njega) oduzima mjesečno po npr. 5% od plate, a tim istim novcem se plaćaju građani BiH: Bošnjaci, Hrvati ali i Srbi u RS/BiH koji su ratovali. Posebna ironija sa stanovišta vas Bošnjaka može biti da se Srbi iz BiH plaćaju tom odštetom, a vi nas ionako smatrate za etničke čistače? Ha, ha, kakva ironija!
Kad ovo vidim, sve više vjerujem da je Zapad učinio uslugu ostavljanjem RS u sastavu BiH (uprkos težnjama Kontakt grupe da se RS dozvoli referendum nakon 2 god od potpisivanja mira) da je FBiH ne bi mogla tužiti za genocid. Jer, kako možeš tužiti dio svoje države? A nezavisnu RS bi ipak mogao.
Kakav apsurd!
p.s. A što se tiče tužbe protiv SCG, gledaj sad ovaj apsurd: regularne snage R.Hrvatske došle bile do Manjače i to kao nije agresija, a SCG osim par sporadičnih dobrovoljnih jedinica nije bila prisutna u BiH (ja ne vidjeh nijednog Valjevca, Užičanina ili slično na ratištu u BiH, već samo domaće bosanske Srbe koji ne mogu biti agresori u svojoj zemlji BiH, već samo, kako Hrvati vele, pobunjeni Srbi). Opet ironija, zar ne?
Osude SCG na plaćanje ratne odštete Bosni, te ispadne da se od građana Srbije (koji nisu učestvovali u ratu u BiH, a većim dijelom i bili protiv njega) oduzima mjesečno po npr. 5% od plate, a tim istim novcem se plaćaju građani BiH: Bošnjaci, Hrvati ali i Srbi u RS/BiH koji su ratovali. Posebna ironija sa stanovišta vas Bošnjaka može biti da se Srbi iz BiH plaćaju tom odštetom, a vi nas ionako smatrate za etničke čistače? Ha, ha, kakva ironija!
Kad ovo vidim, sve više vjerujem da je Zapad učinio uslugu ostavljanjem RS u sastavu BiH (uprkos težnjama Kontakt grupe da se RS dozvoli referendum nakon 2 god od potpisivanja mira) da je FBiH ne bi mogla tužiti za genocid. Jer, kako možeš tužiti dio svoje države? A nezavisnu RS bi ipak mogao.
Kakav apsurd!
p.s. A što se tiče tužbe protiv SCG, gledaj sad ovaj apsurd: regularne snage R.Hrvatske došle bile do Manjače i to kao nije agresija, a SCG osim par sporadičnih dobrovoljnih jedinica nije bila prisutna u BiH (ja ne vidjeh nijednog Valjevca, Užičanina ili slično na ratištu u BiH, već samo domaće bosanske Srbe koji ne mogu biti agresori u svojoj zemlji BiH, već samo, kako Hrvati vele, pobunjeni Srbi). Opet ironija, zar ne?
-
kike
Ovoaj apsurd nisi ti izmislio nego to stalno ponavljaju pravnici na dojce vele iz Beograda.
ako je Srbija nevina neka to dokaze u Hagu
Da je pravda spora ali pravedna pokazuje i primjer Blaskica koji je dokazao da nije odgovoran za Ahmice
Znaci, gospodo Srbi, ako ste tako nevini kazite to sudu, a ne nama
Mene ako optuze da sam silovao moju komsinicu, mirne cu duse otici na sud
ako je Srbija nevina neka to dokaze u Hagu
Da je pravda spora ali pravedna pokazuje i primjer Blaskica koji je dokazao da nije odgovoran za Ahmice
Znaci, gospodo Srbi, ako ste tako nevini kazite to sudu, a ne nama
Mene ako optuze da sam silovao moju komsinicu, mirne cu duse otici na sud
-
margareta
Popustite se tih otrovnih žvakačih guma koje vam bacaju kamenje a ne prašinu u oči.Zašzo i ti Srpski SADA ne daš svoj PRAVI doprinos za spasCpncku wrote:Gledajte mogući apsurd:
Kakav apsurd!
srpskog i svakog običnog čovjeka SADA ?
Nemoj misliti da ne znam zašto si baš slučajno odabrao ovu temu.
Znam da nije na nacionalnoj osnovi, ali nije fer što eskiviraš zajednički život.Ionako nas niko ne pita ništa osim kad su izbori mi smo samo da biramo.
POZDRAV
Last edited by margareta on 23/09/2004 10:43, edited 1 time in total.
-
micika
samo ti sanjaj nezavisnu shupsku
hajd ba sto je to apsurdno,makar ce se po ovoj teoriji tvoji nagrnuti para.Jos ako iz kuce npr imas 2-3 clana koji su ratovali,tj.borili se za svetu zamlju srpsku na Bosansko-Hercegovackoj teritoriji,sta ce ti ista vise.Zato suti i cekaj presudu

- manijak1
Nije ironija već apsurdOsude SCG na plaćanje ratne odštete Bosni, te ispadne da se od građana Srbije (koji nisu učestvovali u ratu u BiH, a većim dijelom i bili protiv njega) oduzima mjesečno po npr. 5% od plate, a tim istim novcem se plaćaju građani BiH: Bošnjaci, Hrvati ali i Srbi u RS/BiH koji su ratovali. Posebna ironija sa stanovišta vas Bošnjaka može biti da se Srbi iz BiH plaćaju tom odštetom, a vi nas ionako smatrate za etničke čistače? Ha, ha, kakva ironija!
Nisam upućen kao ti da se nakon dvije godine od potpisivanja ( misliš na Daytonski sporazum valjda gdje je Slobo dobio kredibilitet da zastupa one posmatrače iz RS koji su vodili njegovu agresiju
Ha Hi Ho sve više mi se ukazuje da je Zapad
No kako su mnoge stvari prije pet godina bile nezamislive sada su jedna tmurna realnost
Nisam danas za ove teme
-
Cpncku
Nisam shvatio Margaretu u vezi doprinosa spasu obraza Srba?
Da se razumijemo, ja sam da se ratni zločinci osude, ali svi (a ne da se čeka da neki pomru, kao Alija i Tuđman. Nisu Srbi napravili logore u Tarčinu, Konjicu, nisu Srbi poklali sami sebe na Pakračkoj poljani i u Medačkom džepu).
Zločinci da se osude, ali svi: i srpski, i bošnjački i hrvatski !!!
Da se razumijemo, ja sam da se ratni zločinci osude, ali svi (a ne da se čeka da neki pomru, kao Alija i Tuđman. Nisu Srbi napravili logore u Tarčinu, Konjicu, nisu Srbi poklali sami sebe na Pakračkoj poljani i u Medačkom džepu).
-
margareta
Ne pada mi na pamet da branim te koje si spomenuo.Da si bolje i pažljivije htio da ukopčaš jednostavan jezik kojim govorim, ZNAO bi daCpncku wrote:Nisam shvatio Margaretu u vezi doprinosa spasu obraza Srba?
(kao što to očekuješ da čuješ) sam baš ja ta koja je jedini autor tvojega
zadnjeg dijela iz ovog citata.
Samnom nemoj da pokušavaš da ratuješ, za rat je potrebno DVOJE i TROJE , a ja baš nisam za rat na "nacionalnoj" osnovi!
-
RoadRunner
Ma nemaju oni para ni za penzionerePrenj wrote:Mada ako im ovi is SCG dobro plate, ko zna...A wrote:SDA nema takve ovlasti. SDA je SAMO politicka stranka, a ne neprikosnoveni vladari zemlje.Postoje veliki izgledi da rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu
-
crazy
Cpncku wrote:
Da se razumijemo, ja sam da se ratni zločinci osude, ali svi
Nisu Srbi napravili logore u Tarčinu, Konjicu, nisu Srbi poklali sami sebe na Pakračkoj poljani i u Medačkom džepu).
Hvala Bogu dragom, da si i ti za
Zao mi je, ali nekako nisam cula da se u Ujedinjenim nacijama ili bilo gdje drugo, prica o tim logorima
Naravno da treba da se osude, ali nasi evo samo odose u Haag, Hrvati-pola na silu, pola dobrovoljno, a ovi vasi....ama bas nikako!
Pa kako da im se sudi
-
Skljoco
Slusao sam na radio europi tu mogucnost i zbilja sam se prepao
intelektualne "snage" srpskih politicara koji su obrazlagali tu mogucnost.
Obrazlozenje ne mogu citirati ali mogu "prepricati",
Visoki srpski duznosnik javno iznosi ponudu da BiH povuce tuzbu protiv Srbije a da ce Srbija uzvratiti povlacenjem tuzbe protiv NATO-a .
Da nije toliko tuzno i jadno i opasno jer taj duznosnik obnasa vaznu drzavnu funkciju u susjednoj drzavi onda bi bilo veoma , veoma smjesno.
Jel zbilja moguce da u Srbiji nema normalnog covjeka koji se bavi politikom ?
intelektualne "snage" srpskih politicara koji su obrazlagali tu mogucnost.
Obrazlozenje ne mogu citirati ali mogu "prepricati",
Visoki srpski duznosnik javno iznosi ponudu da BiH povuce tuzbu protiv Srbije a da ce Srbija uzvratiti povlacenjem tuzbe protiv NATO-a .
Da nije toliko tuzno i jadno i opasno jer taj duznosnik obnasa vaznu drzavnu funkciju u susjednoj drzavi onda bi bilo veoma , veoma smjesno.
Jel zbilja moguce da u Srbiji nema normalnog covjeka koji se bavi politikom ?
-
putokaz1
#21 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
Da smo povukli tužbu na Vrijeme ne bi se ''Osramotili'',Imali bi pravo govorit da je bio Genocid,ko što i jest bio u čitavoj BH,ne bi se Bakir izblamiro
- Sara03
#22 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
Jah, postali bi balavi dupelisci i jedni i drugi bi nam na sva zvona prišivali to da smo prešutno priznali da genocida nije ni bilo...
Sramota tražiti pravdu.
Sramota tražiti pravdu.
-
Vipsilon
#23 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
Ne prdi, i ti i Bakir. Poginulo je 66 hiljada Bošnjaka, i ti bi nešto povlačio. Tebe treba za uši povući.putokaz1 wrote:Da smo povukli tužbu na Vrijeme ne bi se ''Osramotili'',Imali bi pravo govorit da je bio Genocid,ko što i jest bio u čitavoj BH,ne bi se Bakir izblamiro
-
putokaz1
#24 Re: Povlačenje tužbe protiv SCG?
IZVINJAVAM SE.
Jeste bio genocid u čitavoj BH.
Ne bi ja povukao prije 2007.
Ali nakon onakve političke odluke Suda Nepravde,sve je jasno,Međunarodna Zajednica nije željela okarterizirati Srpski Narod kao Genocidan niti Državu Srbiju,Sama Amerika nastala na Genocidu i od takve zemlje očivati da se stavi na stranu žrtve je teško.
Ona samo gleda svoj interes.
Utjecaj USA,Rusije ,UK je bio jači od pravde.
Jeste bio genocid u čitavoj BH.
Ne bi ja povukao prije 2007.
Ali nakon onakve političke odluke Suda Nepravde,sve je jasno,Međunarodna Zajednica nije željela okarterizirati Srpski Narod kao Genocidan niti Državu Srbiju,Sama Amerika nastala na Genocidu i od takve zemlje očivati da se stavi na stranu žrtve je teško.
Ona samo gleda svoj interes.
Utjecaj USA,Rusije ,UK je bio jači od pravde.