povišeni trigliceridi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

dječak sa šibicama

#26 Re: povišeni trigliceridi

Post by dječak sa šibicama »

Vjerovatno je zutica ostavila posljedice.

Jer obicno trigliceridi idu u paketu sa holesterolom, ili sa visokom tlakom, ili sa dijabetesom, mislim povezano je uglavnom, bolesti krvozilnog sistema.

Kod tebe ocito jetra ne prati ostatak organizma, pa je to razlog. Ali dobro, cuvaj se, sta ces.
pinokio04

#27 Re: povišeni trigliceridi

Post by pinokio04 »

dječak sa šibicama wrote:Vjerovatno je zutica ostavila posljedice.

Jer obicno trigliceridi idu u paketu sa holesterolom, ili sa visokom tlakom, ili sa dijabetesom, mislim povezano je uglavnom, bolesti krvozilnog sistema.

Kod tebe ocito jetra ne prati ostatak organizma, pa je to razlog. Ali dobro, cuvaj se, sta ces.
Tako je, hvala, valja se pripazit

Sent from my gangam style mashine
nutricionist

#28 Re: povišeni trigliceridi

Post by nutricionist »

Postaviti sebi cilj: Odraditi terapiju 20 dana
Napraviti poseban jelovnik sa nemasnom hranom.
VAŽNO:UVIJEK IMATI NEMASNU REZERVU U FRIŽIDERU UMJESTO MASNE (npr. umjesto masnog kolača tiramisu ili bilo kojeg masnog kolača napraviti rižu s mlijekom (sutlija) sa malo domaćeg pekmeza ). Uvijek imati nemasnu rezervu i za slatko i za slano (možete u frižideru označiti policu sa svojim imenom).
Piti čaj od koprive i čaj od ploda SIKAVICE (sadrži silimarin koji obnavlja jetru i poboljšava njene funkcije)
Koristiti neobrađene biljke npr. SIPF Artičoka (otopina biljke koja se pije , proizvedena na minus 200 stepeni C , u kojoj su 100% sačuvani svi ljekoviti sastojci). SIPF artičoka (čisti jetru od toksina i smanjuje razinu masnoća i triglicerida).
Ako niste prilagodili prehranu, ne pomaže ništa. Ako jeste, gore navedene stvari će sigurno pomoći.
Amela Numić , nutricionist
kakavdanakneiskustvu

#29 Re: povišeni trigliceridi

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li pomaže lijek od limuna i bijelog luka protiv holesterola i triglicerida?
seadss

#30 Re: povišeni trigliceridi

Post by seadss »

Pozdrav, evo da i ja dam moj komentar odnosno probleme sa kojim se borim. Možda će nekome pomoći a možda već znate većinu ili sve ovo. Ja imam 44 godine, visina 187cm, kilaža oko 96kg, imam masnu jetru 20 godina i nikada nisam obraćao pažnju na to , a i sam doktor mi je rekao da to nije ništa opasno ( sada vidim da nema pojma, jer da sam tada reagovao ne bi došao dovde ). Prije 5 godina pojavili su se problemi, vrtoglavica, pritisak u psima i oko srca . Odem u apoteku da izmijerim trigleciride kad ono aparat ne može da izmjeri, jer mjeri do 8 . Odmah u dom zdravlja, EKG, internisti itd. 4 godine sam pio lijekove za masnoću, pritisak i neke za zaštitu srca, nema koje lijekove nisam koristio za masnoću po 10mg i sve što sam čuo da ima na prirodnoj bazi, zatim to mi dosadidi, odem i uradim kompletne nalaze , sve što se ima kontrolisati i snimiti abdomen, ultrazvuk srca, opterećenje na traci, štitnu žlijezdu, hormone štitne, frakciju krvi itd. Hvala bogu sve ok ali ja i dalje imam povišene samo trigleciride i nikada ih nisam skinuo ispod 2,5. Nastavim piti tablete, međutim prije dva mjeseca stanem na vagu i 102kg. Pretjerano, onda prije 2 mjeseca odlučim na svoju ruku da izbacim tablete i da idem na strogu dietu. Prije toga sam puno čitao na netu razna iskustva vezano za masnoće i masnu jetru . Izbacim hljeb i sve vrste peciva, sve vrste slatkiša, konzerve salame, masne sireve, gazirana pića, kafu sam 5 puta umanjio. Ostanem samo na zobenim pahuljicama, cijelim žitaricama, mladom siru, salatama, ne masnim čorbicama, kuhanoj piletini, bademima i sličnoj hrani. Ubacio sam i 3 puta sedmično šetnje po par kilometara i pomalo dodatne vježbe. Zatim sam koristio jedan recept: cimet u štapićima i karanfilići se ubaci u 2l flaširane vode odstoji 4 dana pa se pije po 1 dec ujutro. Za dva mjeseca sam smršao na Prije par dana uradim nalaze i triglecitidi 4,35 a holesterol 5.9.
Ovo mi nije odgovaralo i sada pređem na još goru dijetu i ubacim prirodne lijekove:
1. svaki dan se uzme jedna smokva izbode viljuškom i ubaci u razblazeno sirće od jabuke i popije ujutro.
2. manju glavicu crvenog luka oguliti presjeći i ubaciti u 2 dece vode, popiti ujutro.
3. 1 malu kašiku mjevenog rogača uzeti ujutro istopiti ustima i polako progutati.
4. ćaj od drena 1l , dren se kuha 5 minuta u litri vode procijedi i pije 3 puta na dan.
Odlučio sam da idem do 90km možda malo manje, da skinem stomak vježbama i poslije ovoga ću vam reći moje rezultate. Vjerujte da nije lako ali ako čovijek odluči onda sve se može . Ja ne mislim da pijem tablete cijeli život i želim da odmastim jetru, ako se tako kaže .
BOX_2016

#31 Re: povišeni trigliceridi

Post by BOX_2016 »

kod mene trigliceridi 2.0-jesu li ok?
kakavdanakneiskustvu

#32 Re: povišeni trigliceridi

Post by kakavdanakneiskustvu »

BOX_2016 wrote:kod mene trigliceridi 2.0-jesu li ok?

malo iznad normale
BOX_2016

#33 Re: povišeni trigliceridi

Post by BOX_2016 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
BOX_2016 wrote:kod mene trigliceridi 2.0-jesu li ok?

malo iznad normale
šta cu sad?
Post Reply