povezivanje 2 divx fajla

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frutek

#1 povezivanje 2 divx fajla

Post by Frutek »

Vozdra!

Da li je neko koristio neki program za povezivanje 2 divx fajla u jednu cjelinu (obadva su veličine od oko 700 MB). Nakon spajanja ta dva divx-a, hoću da taj novi fajl spržim na dvd disc.

Pozdrav!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

VirtualDub samo moras obratiti paznju koji ti je audio, MP3 ili AC3. Imas posebno za oba tipa audia VirtualDub
Frutek

Post by Frutek »

Kako da to provjerim?
Radi se o 2 AVI fajla.
kirk13

Post by kirk13 »

Zadnji put sam to radio prije nekoliko mjeseci. Uglavnom ako se dobro sjećam; Treba ti VirtualDub. Otvoriš prvi film. Izabereš File, Append AVI segment i otvoriš drugi film koji imaš. Nakon toga u opciji Video, izabereš Direct Stream Copy. Isto to napraviš u Audio opcijama. Izabereš Save As i sejvaš. I to je to. Čitav proces traje par minuta jer VirtualDub samo 'zalijepi' (popravi indexe) od dva filma u jednog. Naravno prije bilo što da počneš ti treba DivX/XviD codec, a to sigurno već znaš. Eto! :-)
Frutek

Post by Frutek »

kirk13 wrote:Zadnji put sam to radio prije nekoliko mjeseci. Uglavnom ako se dobro sjećam; Treba ti VirtualDub. Otvoriš prvi film. Izabereš File, Append AVI segment i otvoriš drugi film koji imaš. Nakon toga u opciji Video, izabereš Direct Stream Copy. Isto to napraviš u Audio opcijama. Izabereš Save As i sejvaš. I to je to. Čitav proces traje par minuta jer VirtualDub samo 'zalijepi' (popravi indexe) od dva filma u jednog. Naravno prije bilo što da počneš ti treba DivX/XviD codec, a to sigurno već znaš. Eto! :-)
Hvala ti. Instaliro sam codece divx/xvid codece u paketu, ali pri otvaranju prvog filma u VirtualDub-u, dobijem ovu poruku

"Couldn't locate decompressor for format 'DX50' (unknown). VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs such as those used by Windows Media Player, are not suitable." :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Potrazi program koji se zove Easy Video Joiner.

Mali program, spaja bez problema.

Evo ga

http://www.topshareware.com/Easy-Video- ... d-1216.htm
kirk13

Post by kirk13 »

Moguće da sam tada upotrijebio VirtualDubMod (http://prdownloads.sourceforge.net/virt ... p?download). ili Nandub. Znam da definitvno radi. Više o konvertiranju i sličnom pročitaj na: http://www.doom9.org/. Eto! :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

VirtualDub hoæe da serucka (pardon) s nekim avijima.

Da bi se to izbjeglo, prekodiraj ta oba fajla AG Knotom pa ih onda spajaj VDubom. Za to ti treba jedno 2, 3 ili 4 sata posla (s vrlo dobrom ma¹inom).

Po mom mi¹ljenju, mani se æorava posla.

Ako æe¹ to pr¾iti na DVD ili kakvu drugu kerefeku izvoditi, hajde de. Ali, ako æe¹ to zbog nekog drugog razloga... Iz mog iskustva, CD-ovi su jo¹ uvijek najsigurniji prenosivi medij za pohranu podataka.

Ili naði kakav drugi program za spajanje.
Post Reply