Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
- Producent
#1 Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Vidite šta se dešava u Sarajevu prije par dana. Dolazi naš čovjek iz Slovenije sa pasatom slovenačkih registracija. Ukradu mu auto ispred kuće i frajer ode ujutro na policiju i prijavi krađu. Naravno u policiji je dakako cirkus ali on sva njihova pametna pitanja i komentare otrpi da se napravi zapisnik. Na kraju ga policajci pitaju na koji broj telefona da mu se jave ako imaju kakvih informacija o njegovom autu i on (kako nema ni telefona ni mobitela u BiH) da im telefon neke osobe "X". Za svega JEDAN SAT od tada na telefon koji je POLICIJI DAO zovu ga kriminalci koji su mu auto ukrali i pitaju ga hoće li za povratak auta platiti 2200EU ili 4400KM!!!!! Dakle i zadnjem moronu je jasno da je neko iz policije koji ima pristup tom zapisniku javio "kolegama" koji su ukrali auto taj broj telefona... Dakle, zaista su pojedinici u policiji uvezani sa njima i debelo korumpirani...
Druga stvar, ako se odvažite da otkupite auto računajte da će te još barem 2000KM se morati da uvalite u njega da bi ga vratili u prvobitno stanje: banda zamjeni gume na autu sa nekim oguljenim, ukradu kasetofon, ukradu kompjuter sa auta, spale alarm, polomi brave itd... Minimalno još 2000KM na cifru koju im trebate izvaliti...
Druga stvar, ako se odvažite da otkupite auto računajte da će te još barem 2000KM se morati da uvalite u njega da bi ga vratili u prvobitno stanje: banda zamjeni gume na autu sa nekim oguljenim, ukradu kasetofon, ukradu kompjuter sa auta, spale alarm, polomi brave itd... Minimalno još 2000KM na cifru koju im trebate izvaliti...
- karanana
#2 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
a zna se desiti da dadnes pare, odes na lokaciju gdje su ti rekli da ces naci auto a auta nigdje.
- potpuni stranac
#3 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Mislim da su te price o povezanosti policije i automafije prenapuhane, jasno mi je da rijetko koje auto pronadju, ko sto ni moje nisu, ali bas da su uvezani mi je tesko povjerovati. mislim da bi taj koji je dao broj telefona trebao slucaj prijaviti tuzilaštvu i učini nam svima uslugu.
- uvjek dobar gost
#4 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Obzirom da u ugostiteljskom objektu u kojem je moj jedan drug odnio novac uvijek sjede barem dva drota,,... mislim da je povezanost barem za ispitati.. odnosno da bi se o njoj moglo i moralo razgovarati.
-
AbU_JamaL_MovE
#5 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Samo naivna osoba moze vjerovati da policija nije povezana sa auto mafijom. Zanima me kako se onda auta, ukradena u jednoj drzavi, prodaju u drugoj? Auta predju sve te silne granice a papiri i tablice "ispravni". Ti papiri i tablice se nemaju nidje drugo za napraviti nego u MUPu.
- potpuni stranac
#6 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
kolko ja znam papiri se prave negdje u inostranstvu, a tablice privatne firme koje posao dobijaju na tenderu.AbU_JamaL_MovE wrote:Samo naivna osoba moze vjerovati da policija nije povezana sa auto mafijom. Zanima me kako se onda auta, ukradena u jednoj drzavi, prodaju u drugoj? Auta predju sve te silne granice a papiri i tablice "ispravni". Ti papiri i tablice se nemaju nidje drugo za napraviti nego u MUPu.
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#7 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Hajde razumijem nase ljude u Sa koji imaju losija auta a nemaju kasko osiguranje kokuzluk jbg,ali nikad necu svatiti ljude voze dobra auta a nemaju kasko a pogotovu ove sto zive vani a nema kasko???Samo lud i glup covjek moze kupiti auto od 40 milja a da nema kasko..Pa kad ga ukradu a ti imas kasko a nazovu te a ti im kazes sipu mi racku

- zgembo_sa
#8 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Pa naravno da je policija umijesana. Samo naivni i glupi to ne vide. Zar nije ocigledno da je Sarajevo postalo raj na zemlji za kradljivce automobila i ucjenjivace? Tih primjera sa davanjem telefona ima koliko hocete. Problem kradje automobila i uznudjivanja je, iako vjerovatno medju najvecim brojem kradja automobila po stanovniku jednog grada u Evropi, samo mali problem u odnosu na to sta sve policija radi u saradnji sa kriminalcima. Tone teskih droga prolaze kroz nasu drzavu nesmetano, prostitucija se obavlja nesmetano, trgovina ljudima, pljacke banaka gotovo u 100% slucajeva ostaju nerijesene itd. Znaci ne ulazim u pitanja tuzilastva i sudstva, te njihovog nerada i kriminala, vec cisto u policijske poslove, a gdje se policija do srzi uvezala sa mafijom. Konkretno sto se tice automafije, dosli smo do nivoa na kojem nije pogresno reci da nasa policija u stvari predstavlja tu automafiju.
Nema ovdje fajde od policije, izgleda da ce ova auto mafija malo stati na loptu tek kad poraste broj slucajeva kao onaj na Lapisnici. Pricu vec svi znate vjerovatno. Ukrali covjeku auto, trazili otkup, nadju se da razmijene auto i novac i ovaj dvojici lopova smjesti po metak u celo. Ako policija nije u stanju, odnosno nece da nas stiti, vec nas u stvari reketira onda je jedino sto nam preostaje da se sami branimo.
Nema ovdje fajde od policije, izgleda da ce ova auto mafija malo stati na loptu tek kad poraste broj slucajeva kao onaj na Lapisnici. Pricu vec svi znate vjerovatno. Ukrali covjeku auto, trazili otkup, nadju se da razmijene auto i novac i ovaj dvojici lopova smjesti po metak u celo. Ako policija nije u stanju, odnosno nece da nas stiti, vec nas u stvari reketira onda je jedino sto nam preostaje da se sami branimo.
- zgembo_sa
#9 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
A on ti kaze "znamo gdje ti djeca idu u skolu", kao sto se vec desavalo stotinama puta... i ti platis... vozdra kasko.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Hajde razumijem nase ljude u Sa koji imaju losija auta a nemaju kasko osiguranje kokuzluk jbg,ali nikad necu svatiti ljude voze dobra auta a nemaju kasko a pogotovu ove sto zive vani a nema kasko???Samo lud i glup covjek moze kupiti auto od 40 milja a da nema kasko..Pa kad ga ukradu a ti imas kasko a nazovu te a ti im kazes sipu mi racku![]()
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#10 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
E jbg sad onda nema potrebe da ukrade auto nego te nazove i kaze znamo gdje ti djete ide u skolu daj lovu......Daleko si otisao fakat...Ili recimo nazove te i kaze znamo gdje zivis daj pare....zgembo_sa wrote:A on ti kaze "znamo gdje ti djeca idu u skolu", kao sto se vec desavalo stotinama puta... i ti platis... vozdra kasko.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Hajde razumijem nase ljude u Sa koji imaju losija auta a nemaju kasko osiguranje kokuzluk jbg,ali nikad necu svatiti ljude voze dobra auta a nemaju kasko a pogotovu ove sto zive vani a nema kasko???Samo lud i glup covjek moze kupiti auto od 40 milja a da nema kasko..Pa kad ga ukradu a ti imas kasko a nazovu te a ti im kazes sipu mi racku![]()
- bato99
#11 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
nije to problem samo u sarajevu evo ovde u mostaru ista stvar...momak dao broj telefona policiji istu veče ga zovu lopovi i traže pare da mu vrate auto....mislim to se zna odavno već je druga stvar što šute oni koji bi trebali reagovat
- zgembo_sa
#12 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Ja ti kazem kako jest, ovo su primjeri iz stvarnosti. Mogu oni i tako, ali su se specijalizovali za kradju automobila, a hajd ti sad vjeruj da ti nece za inat napraviti jos neko vece sranje. Tebi je steta vec nastupila kradjom, sto znaci da su pokazali da su spremni da te ostete, e sad je samo pitanje dokle su spremni ici. Ti bi rizikovao?MELBOURNE_SARAJEVO wrote:E jbg sad onda nema potrebe da ukrade auto nego te nazove i kaze znamo gdje ti djete ide u skolu daj lovu......Daleko si otisao fakat...Ili recimo nazove te i kaze znamo gdje zivis daj pare....zgembo_sa wrote:A on ti kaze "znamo gdje ti djeca idu u skolu", kao sto se vec desavalo stotinama puta... i ti platis... vozdra kasko.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Hajde razumijem nase ljude u Sa koji imaju losija auta a nemaju kasko osiguranje kokuzluk jbg,ali nikad necu svatiti ljude voze dobra auta a nemaju kasko a pogotovu ove sto zive vani a nema kasko???Samo lud i glup covjek moze kupiti auto od 40 milja a da nema kasko..Pa kad ga ukradu a ti imas kasko a nazovu te a ti im kazes sipu mi racku![]()
Kod nas odes u policiju da prijavis i oni ti kazu da platis, da se ne peglas... Cak ti ponude da oni pregovaraju u tvoje ime da se smanji cijena (licno cuo od osobe koja se nasla u takvoj situaciji).
Volio bih naci podatak koliko se godisnje u Sarajevu ukrade vozila, a koliko bude uhapsenih kradljivaca i koliko policija vrati ukradenih vozila. Kladim se da na ovom kontinentu nema gorih rezultata po ovom pitanju...
- hakazvaka
#13 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
ma ja eto samo se kod nas kradu auta i samo kod nas je policija korumpirana..
sekunde jedne mi nije drago sto sam drzavljanin ove usrane BiH, ali ne vjerujem da je puno bolje na ostalim lokacijama..
sekunde jedne mi nije drago sto sam drzavljanin ove usrane BiH, ali ne vjerujem da je puno bolje na ostalim lokacijama..
- chuchumbamayumbe
#14 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
A na stranu to sto raja ostavlja polisu odiguranja, zeleni karton, pa mnogi cak i saobracajnu, u autu...
Onda je veoma "tesko" saznati broj telefona, adresu, itd...
Onda je veoma "tesko" saznati broj telefona, adresu, itd...
-
dimu
#15 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
pa kad su mogli upratiti Gasijeve razgovore mogu upratiti i ko je kome izdiktirao taj i taj broj telefona...Producent wrote:Dakle i zadnjem moronu je jasno da je neko iz policije koji ima pristup tom zapisniku javio "kolegama" koji su ukrali auto taj broj telefona... Dakle, zaista su pojedinici u policiji uvezani sa njima i debelo korumpirani...
al ko bi se toga sjetio...
- Sarayman
#16 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Sve do jednom. Ima nas ludih iz rata koji nikako ne mozemo preci preko ovakve prijetnje. Sjeti se sta je bilo prije 5 god. kada je za vrijeme primopredaje ispraznjen sarzer u dvojicu tih "pametnih"... Lapisnica, cini mi se, bijeli Golf 4..zgembo_sa wrote:
A on ti kaze "znamo gdje ti djeca idu u skolu", kao sto se vec desavalo stotinama puta... i ti platis... vozdra kasko.
- karanana
#17 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
to je i sam zgembo spomeno. citaj od vrha.Sarayman wrote:Sve do jednom. Ima nas ludih iz rata koji nikako ne mozemo preci preko ovakve prijetnje. Sjeti se sta je bilo prije 5 god. kada je za vrijeme primopredaje ispraznjen sarzer u dvojicu tih "pametnih"... Lapisnica, cini mi se, bijeli Golf 4..zgembo_sa wrote:
A on ti kaze "znamo gdje ti djeca idu u skolu", kao sto se vec desavalo stotinama puta... i ti platis... vozdra kasko.
ma ljudi nema vise direktnih kontakata. sada je ostavi pare tu i tu i gubi se. ostavis pare i nadas se da ce te zovnuti da ti kazu gdje je auto. nikad ti njih ne vidis.
-
Lesli Eldridž
#18 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Nije naša policija dala Bakiru one snimke. To ide iz stranih službi. Naša policija služi da samo ugnjetava građane i štiti lopove i mafijaše na vlasti. Znaju strane službe sve, i ko krade i ko je uvezan, samo ne reaguju, nije im interesa, sitno je to.dimu wrote:pa kad su mogli upratiti Gasijeve razgovore mogu upratiti i ko je kome izdiktirao taj i taj broj telefona...Producent wrote:Dakle i zadnjem moronu je jasno da je neko iz policije koji ima pristup tom zapisniku javio "kolegama" koji su ukrali auto taj broj telefona... Dakle, zaista su pojedinici u policiji uvezani sa njima i debelo korumpirani...
al ko bi se toga sjetio...
-
Lesli Eldridž
#19 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Naletili papci na drugog većeg i jačeg mafijaša... Čini mi se da su tada poginuli policajci, samo se to krije.Sarayman wrote:Sve do jednom. Ima nas ludih iz rata koji nikako ne mozemo preci preko ovakve prijetnje. Sjeti se sta je bilo prije 5 god. kada je za vrijeme primopredaje ispraznjen sarzer u dvojicu tih "pametnih"... Lapisnica, cini mi se, bijeli Golf 4..zgembo_sa wrote:
- JThomas
#20 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
kad mi neko krene braniti policiju u stilu oni jedini dobro rade svoj posao, ja bih ga pljunuo punih usta, onako s šlajmom...
dileri, provalnici i kradljivci kola i policija sjede u istim kafićima, i oni kao ne znaju da su to oni...pričajte to nekom drugom.
al sad će doći @sayonara da kaže da je postavljač teme lažov i mahalac i da da dokaze na sud
dileri, provalnici i kradljivci kola i policija sjede u istim kafićima, i oni kao ne znaju da su to oni...pričajte to nekom drugom.
al sad će doći @sayonara da kaže da je postavljač teme lažov i mahalac i da da dokaze na sud
-
Lesli Eldridž
#21 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Ma sve se zna samo se ljudi prave nevješti i naivni. Mahalci sve znaju. Mi smo nacija mahalaca, koji gledaju tuđa posla, ali neće da reaguju kad vide nepravdu. Znam ja nas, jebo ti nas...JThomas wrote:kad mi neko krene braniti policiju u stilu oni jedini dobro rade svoj posao, ja bih ga pljunuo punih usta, onako s šlajmom...
- JThomas
#22 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
pa da ti ja kažem, ja bi se na mjestu postavljača teme tužio svakome kome mogu, i internoj kontroli i komandiru i sudu i svakome, i još bi nastojao da se sve što dalje razglasi...pa makar ništa ne bilo, ali da se vidi i čuje da postojim i da nisam slijep i glup.
-
Lesli Eldridž
#23 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
I ja bih, ali nažalost mi smo bolesno društvo, sa bolesnim ljudima i zato nam država i ne valja. Nažalost, to ti je sve piši propalo u najvećem broju slučajeva. Policija je najbolje organizovana banda.JThomas wrote:pa da ti ja kažem, ja bi se na mjestu postavljača teme tužio svakome kome mogu, i internoj kontroli i komandiru i sudu i svakome, i još bi nastojao da se sve što dalje razglasi...pa makar ništa ne bilo, ali da se vidi i čuje da postojim i da nisam slijep i glup.
- JThomas
#24 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
a vjeruj mi, nije to ni tako bezveze...ako hoćeš da ti ispričam jednu zanimljivu priču, pošalji mi PP, mada nije u vezi s policijom, nego s fakultetom, ali svejedno ima sličnosti...oni s "orasima u džepu" se jako brzo prepadnu, mnogo brže od onih koji ih nemaju.
-
Santos
#25 Re: Povezanost auto-mafije sa policijom u Sarajevu...
Ima se kasko naravno ali jebajiga sam osjecaj pa cekaona nije to bas tako.