Povecanje visine
Moderator: anex
-
bwin
#1 Povecanje visine
Zna li neko gdje se moze obaviti onaj operacijski zahvat povecanja visine, tj. produzenje ekstremiteta nekakvim lomljenjem kosti i sta ja znam. Je li to svaka drzavna bolnica radi u svakom gradu i znate li sta o tome? Hitno je, pa molim odgovor.
Ja sam visok 180cm ali bi zelio max 190, minimalno 185, znam da ovo zvuci glupo, neko ce reci da je dovoljna visina mi i ova ali ja jednostavno zelim vise, imam dobre razloge.
Ja sam visok 180cm ali bi zelio max 190, minimalno 185, znam da ovo zvuci glupo, neko ce reci da je dovoljna visina mi i ova ali ja jednostavno zelim vise, imam dobre razloge.
-
Zoya
#2 Re: Povecanje visine
Ovu jednu sto znam istezali su
u Kini, ali ozbiljno. Ona je prije bila bas manjeg rasta, oko 1.30 pa su je istegli na 145. Znam da ima grozne oziljke po tijelu od zahvata no ona je morala to da uradi valjda, tebe ne kontam. Gdje si kontao da te najvise rastegnu? Koji su ti razlozi?
-
shin
#3 Re: Povecanje visine
bwin wrote:Zna li neko gdje se moze obaviti onaj operacijski zahvat povecanja visine, tj. produzenje ekstremiteta nekakvim lomljenjem kosti i sta ja znam. Je li to svaka drzavna bolnica radi u svakom gradu i znate li sta o tome? Hitno je, pa molim odgovor.

-
Brus Lee
#5 Re: Povecanje visine
Sirok osmijeh, zlatan vrat...shin wrote:bwin wrote:Zna li neko gdje se moze obaviti onaj operacijski zahvat povecanja visine, tj. produzenje ekstremiteta nekakvim lomljenjem kosti i sta ja znam. Je li to svaka drzavna bolnica radi u svakom gradu i znate li sta o tome? Hitno je, pa molim odgovor.
- Sheriff
#6 Re: Povecanje visine
Kakva drzavNa bolnica bolan. To ti rade privatne klinike vani ( osim ako nije kakva bolest u pitanju, cak i da je to u pitanju, sumnjam da neko radi kod nas)
Ljudi koji to rade iz estetskih razloga su urmms ne znam kako bi se to reklo, ali "bolesni". ( molim nekog da mi kaze strucni naziv) Isto kao i oni koji sakupljaju smece po kuci i ne mogu ni pomislit da ga bace i rastanu se od njega, oni koji imaju po 50 macaka u kuci i mrtve mace stavljaju u frizider jer se ne mogu rastati od njih i sl.
U engleskoj je to sasvim normalno, i drzava bi ti platila tu operaciju obzirom da te smatraju bolesnim.
Pitam se koji je tvoj razlog i sta je tako hitno? Ako uradis to istezanje, moras ostati 6 mjeseci do godine dana u bolnici da te istezu.
Ljudi koji to rade iz estetskih razloga su urmms ne znam kako bi se to reklo, ali "bolesni". ( molim nekog da mi kaze strucni naziv) Isto kao i oni koji sakupljaju smece po kuci i ne mogu ni pomislit da ga bace i rastanu se od njega, oni koji imaju po 50 macaka u kuci i mrtve mace stavljaju u frizider jer se ne mogu rastati od njih i sl.
U engleskoj je to sasvim normalno, i drzava bi ti platila tu operaciju obzirom da te smatraju bolesnim.
Pitam se koji je tvoj razlog i sta je tako hitno? Ako uradis to istezanje, moras ostati 6 mjeseci do godine dana u bolnici da te istezu.
-
Brus Lee
#7 Re: Povecanje visine
U Sarajevu ti je za to najbolji Oglo Culibrk.
-
bwin
#8 Re: Povecanje visine
To istezanje ima i u Bosni sigurno, nekad davno sam razgovarao sa jednim doktorom, vjerovatno privatna klinika, ali se nikako ne mogu sjetiti odakle je on, posto sam ga na nekom sajtu nasao. Zna li iko gdje bi to moglo biti?
Inace taj zahvat nije nista pretjerano komplikovan kao ovo u Kini sto spominjete,
evo nesto o tome
http://www.doktor.rs/forum/ortopedija/p ... 25128.html
Razloga ima vise, jedan od njih je taj sto se bavim sportom koji zahtjeva puno vecu visinu a ja je nemam, strucnjaci mi govore da sam jedan od najvecih talenata u drzavi koji moze imati veliku karijeru ali eto fali visine.
Ima tu i privatnih razloga ali su sporedni u svakom slucaju. Osim toga genetski sam bio predodredjen za barem 190 posto mi je cijeli muski dio familije preko 190, cak mi je i majka visoka, ali ja se zbog raznih bolesti u pubertetu nisam razvio, tako da ja to moram uraditi
Ima li neki drugi tretman mimo ovoga? Znam da mnoge boli neka stvar i smatraju da sam kompleksas ali eto, ako znate pomozite "kompleksasu"
Inace taj zahvat nije nista pretjerano komplikovan kao ovo u Kini sto spominjete,
evo nesto o tome
http://www.doktor.rs/forum/ortopedija/p ... 25128.html
Razloga ima vise, jedan od njih je taj sto se bavim sportom koji zahtjeva puno vecu visinu a ja je nemam, strucnjaci mi govore da sam jedan od najvecih talenata u drzavi koji moze imati veliku karijeru ali eto fali visine.
Ima tu i privatnih razloga ali su sporedni u svakom slucaju. Osim toga genetski sam bio predodredjen za barem 190 posto mi je cijeli muski dio familije preko 190, cak mi je i majka visoka, ali ja se zbog raznih bolesti u pubertetu nisam razvio, tako da ja to moram uraditi
Ima li neki drugi tretman mimo ovoga? Znam da mnoge boli neka stvar i smatraju da sam kompleksas ali eto, ako znate pomozite "kompleksasu"
Last edited by bwin on 27/05/2013 09:37, edited 3 times in total.
- tendzera
#9 Re: Povecanje visine
Taman da sam metar i se'set santi ne bi se rastez'o.gluho i ne bilo.

-
mishkina
#10 Re: Povecanje visine
Kao neko ko se bavi poslom koji zahtijeva stalan trening, nadam se samo da postavljac teme razumije sta znaci 6 mjeseci do godina dana bez treninga. Ima nekih stvari koje se ne mogu nadoknaditi. A mislim da bi bilo pametno konsultovati se sa vise doktora i dobiti i drugo i trece misljenje, jer znam da ovakva procedura moze donijeti prakticnu visinu, ali nikad se nece moci vratiti stopostotna prijasnja pokretljivost i snaga. A da ne govorim samo o tendonitisu, koji jednom kad se dobije, vraca se kao Lesi...
Iskreno mislim da ovakav zahvat moze zapecatiti karijeru.
-
bwin
#11 Re: Povecanje visine
Poenta je u tome sto ako nemam te visine ionako nemam karijere, ovako se 6 mjeseci moze nadoknaditi sigurno. Evo mjerio sam se sad, imam 182cm tacnije, tako da bi mi bilo dovoljno i 187 cm, dakle samo 5 cm barem, sto definitivno nece proizvesti dugotrajan oporavak, jer problem imaju oni sto po 10 ili 15 cm povecaju visinumishkina wrote:Kao neko ko se bavi poslom koji zahtijeva stalan trening, nadam se samo da postavljac teme razumije sta znaci 6 mjeseci do godina dana bez treninga. Ima nekih stvari koje se ne mogu nadoknaditi. A mislim da bi bilo pametno konsultovati se sa vise doktora i dobiti i drugo i trece misljenje, jer znam da ovakva procedura moze donijeti prakticnu visinu, ali nikad se nece moci vratiti stopostotna prijasnja pokretljivost i snaga. A da ne govorim samo o tendonitisu, koji jednom kad se dobije, vraca se kao Lesi...Iskreno mislim da ovakav zahvat moze zapecatiti karijeru.
Znas li gdje se to radi? Zelim bar pitati doktora sve o ovome, ako je zdravstveni rizik preveliki necu raditi, zato zelim konsultacije
-
mishkina
#12 Re: Povecanje visine
Sto se tice postupka, mozda da ces i dobiti misljenje da 5 cm nije veliki rizik, i da je 6 mjeseci dovoljno za pun oporavak. Ali ne zaboravi da je sve relativno, jedno su ljudi koji se ne bave sportom, a drugo su ti. Svi ti mogu garantovati da ces normalno hodati, ali niko ti ne moze garantovati da ces se moci baviti sportom profesionalno. I najmanja komplikacija, sporiji oporavak, tendonitis (upala ovojnica), bakterijska infekcija, istrosena hrskavica, smanjena pokretljivost... sve ti to moze zavrsiti karijeru.
Naravno, ti se raspitaj i dobro postavjetuj s nekim ko razumije sportsku medicinu. Ali moj iskren savjet ti je da uportijebis ono sto drugima fali, tj. svoj talent da nadoknadis eventualne nedostatke u visini. Nisi ni prvi ni zadnji kojem fali par centimetara, ali ljudi uspijevaju na razlicite nacine.
Sretno!
Naravno, ti se raspitaj i dobro postavjetuj s nekim ko razumije sportsku medicinu. Ali moj iskren savjet ti je da uportijebis ono sto drugima fali, tj. svoj talent da nadoknadis eventualne nedostatke u visini. Nisi ni prvi ni zadnji kojem fali par centimetara, ali ljudi uspijevaju na razlicite nacine.
Sretno!
- insomnia78
#13 Re: Povecanje visine
Prvo posjeti psihijatra
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
bwin
#14 Re: Povecanje visine
U kosarci talenat je nazalost nista ako nemas barem minimalnu visinu za kosarkasamishkina wrote:
Sretno!
Ja sa svojih 182 cm mogu samo im dodavati peskire, jaci su u skoku, duelu, bananu prilikom suta mi dvometras napravi ko iz sale, tako da...
Ako slucajno saznas ko bi u Bosni mogao znati nesto vise o ovome javi. Hvala unaprijed
-
sarayewo
#15 Re: Povecanje visine
Radi ti jarane na razvijanju skoka pa nadoknadi tih 5 cm odrazom... Napisah na duplikatu teme koji si otvorio, procitao sam detaljnu reportazu u tome i prvo sto je to proces koji traje mjesecima, drugo sto je strahovito bolno, i trece sto narusavas balans vlastitog tijela.bwin wrote:Poenta je u tome sto ako nemam te visine ionako nemam karijere, ovako se 6 mjeseci moze nadoknaditi sigurno. Evo mjerio sam se sad, imam 182cm tacnije, tako da bi mi bilo dovoljno i 187 cm, dakle samo 5 cm barem, sto definitivno nece proizvesti dugotrajan oporavak, jer problem imaju oni sto po 10 ili 15 cm povecaju visinumishkina wrote:Kao neko ko se bavi poslom koji zahtijeva stalan trening, nadam se samo da postavljac teme razumije sta znaci 6 mjeseci do godina dana bez treninga. Ima nekih stvari koje se ne mogu nadoknaditi. A mislim da bi bilo pametno konsultovati se sa vise doktora i dobiti i drugo i trece misljenje, jer znam da ovakva procedura moze donijeti prakticnu visinu, ali nikad se nece moci vratiti stopostotna prijasnja pokretljivost i snaga. A da ne govorim samo o tendonitisu, koji jednom kad se dobije, vraca se kao Lesi...Iskreno mislim da ovakav zahvat moze zapecatiti karijeru.
Znas li gdje se to radi? Zelim bar pitati doktora sve o ovome, ako je zdravstveni rizik preveliki necu raditi, zato zelim konsultacije
Procedura je takva da ti polome kosti, pa ti fiksatorima ili tegovima razvuku taj lom i onda cekaj da kost sama popuni nastalu rupu. Ako se dobro sjecam, jednim tretmanom se dobija par centimetara maksimalno, tako da bi to morao raditi 2-3 puta. A onda kontaj gdje ti je 5 cm misica koji ce to podrzavati, koza, ligamenti nenaviknuti na tu duzinu, itd.
Mani se budalastina, ako si talenat napravices karijeru sa ili bez tih 5 cm, uz puno rada i truda, koji god sport da je u pitanju. Pogledaj igrace po NBA koji su napravili karijere tipa Mugsy Bogues koji je visok 1.60m... Ili Nate Robinson koji sa 1.70m zakucava...
-
pametna_glupost
#16 Re: Povecanje visine
PAzi da ne budes igrao kosarku nakon takve operacije...
- Altsa
#18 Re: Povecanje visine
to je izuzetno tezak proces i jos da dodam mnogo bolan...stvarno se ne isplati te patnje...pogledaj kosarkase u nba-u...toliko ima niskih (i ako tebe ne smatram za nisku osobu) a igraju vrhunski...evo u beogradu rade produzavanje ekstremiteta
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=412845
evo ovi srbi samo se produzuju
http://www.naslovi.net/2012-01-09/pravd ... ti/3091110
evo ovi srbi samo se produzuju
- Referent za ONO i DSZ
#19 Re: Povecanje visine
Ne mogu da vjerujem da neko ostavlja postove na ovoj "temi"

-
bwin
#20 Re: Povecanje visine
Jbg uzdati se u to da cu jednog dana biti poput tih NBA igraca je preambiciozno, 5 cm znace mnogo u kosarci, vidis na tim linkovima frajer povecao djevojku za pola metraAltsa wrote:to je izuzetno tezak proces i jos da dodam mnogo bolan...stvarno se ne isplati te patnje...pogledaj kosarkase u nba-u...toliko ima niskih (i ako tebe ne smatram za nisku osobu) a igraju vrhunski...evo u beogradu rade produzavanje ekstremiteta
evo ovi srbi samo se produzuju![]()
KAKO JE MOGUCE DA MI OVO NEZNAMO? Nekad davno sam pricao sa nekim doktorom iz Bosne, nisam siguran ali mislim da je iz Banja Luke, i sad kad trazim na netu nmg da ga nadjem-.
-
pametna_glupost
#21 Re: Povecanje visine
bwin wrote:Jbg uzdati se u to da cu jednog dana biti poput tih NBA igraca je preambiciozno, 5 cm znace mnogo u kosarci, vidis na tim linkovima frajer povecao djevojku za pola metraAltsa wrote:to je izuzetno tezak proces i jos da dodam mnogo bolan...stvarno se ne isplati te patnje...pogledaj kosarkase u nba-u...toliko ima niskih (i ako tebe ne smatram za nisku osobu) a igraju vrhunski...evo u beogradu rade produzavanje ekstremiteta
evo ovi srbi samo se produzuju![]()
http://www.naslovi.net/2012-01-09/pravd ... ti/3091110, tako da ako moze pola metra a da je ostala normalna e onda mora moci i 5 cm sigurno. Ovo je prilicno jednostavan operacijski zahvat koliko god ko mislio da je neki bauk
KAKO JE MOGUCE DA MI OVO NEZNAMO? Nekad davno sam pricao sa nekim doktorom iz Bosne, nisam siguran ali mislim da je iz Banja Luke, i sad kad trazim na netu nmg da ga nadjem-.
Gdje ces covjece takvu operaciju praviti i igrati kosarke? Znas li koliko su noge opterecene u kosarci? JA svoja koljena jos uvijek osjetim...
-
bwin
#22 Re: Povecanje visine
Vremenom kosti srastu i budu sasvim normalne, nakon nekoliko mjeseci se moze komotno igrati.pametna_glupost wrote:[
Gdje ces covjece takvu operaciju praviti i igrati kosarke? Znas li koliko su noge opterecene u kosarci? JA svoja koljena jos uvijek osjetim...
- gnjev
#23 Re: Povecanje visine
Uzmi hormon rasta 
-
bwin
#24 Re: Povecanje visine
Skupa igracka i vjerovatno neefikasna sobzirom da sam presao pubertetgnjev wrote:Uzmi hormon rasta
- Joker88
#25 Re: Povecanje visine
insomnia78 wrote:Prvo posjeti psihijatra
ozbiljno, ne budali, vec se potrudi vjezbanjem da budes bolji...