Povecanje visine
Moderator: anex
-
bwin
#1 Povecanje visine
Zna li neko gdje se moze obaviti onaj operacijski zahvat povecanja visine, tj. produzenje ekstremiteta nekakvim lomljenjem kosti i sta ja znam. Je li to svaka drzavna bolnica radi u svakom gradu i znate li sta o tome? Hitno je, pa molim odgovor.
- insomnia78
#2 Re: Povecanje visine
Ma to su ti i brice pocele raditi.
Ovi sto u ponudi imaju sunecenje imaju i povecanje visine
Il sacekaj da Milan Tarot izadje sa farme...
s' moje sokoćalo
Ovi sto u ponudi imaju sunecenje imaju i povecanje visine
Il sacekaj da Milan Tarot izadje sa farme...
s' moje sokoćalo
-
sarayewo
#3 Re: Povecanje visine
Kakva bolan svaka bolnica, sta ti je?
Taj (jako kontroverzni) zahvati radi jedna bolnica negdje u Rusiji, proces traje mjesecima i izuzetno je bolan... U principu ti lome kosti i onda tegovima razvlace ekstremitete i time stvaraju prostor gdje je kost polomljena, koju onda kost sama popuni. Ti sad skontaj koliko dugo tome treba i koliko je bolno.
Procitao sam nedavno reportazu o tome u National Geographicu i zgrozio sam... Za to moras biti doooobro udaren u glavu i opterecen nedostatkom visine.
Mani se toga, k'o da je visina danas toliko bitna.
Taj (jako kontroverzni) zahvati radi jedna bolnica negdje u Rusiji, proces traje mjesecima i izuzetno je bolan... U principu ti lome kosti i onda tegovima razvlace ekstremitete i time stvaraju prostor gdje je kost polomljena, koju onda kost sama popuni. Ti sad skontaj koliko dugo tome treba i koliko je bolno.
Procitao sam nedavno reportazu o tome u National Geographicu i zgrozio sam... Za to moras biti doooobro udaren u glavu i opterecen nedostatkom visine.
- bubi_mama
#4 Re: Povecanje visine
Slazem se da moras biti dobro udaren pa od sebe napraviti invalida, jer to uprqavo uradis ovim zahvatom. Nose se fixatori, i proces traje ihhhhhhh.sarayewo wrote:Kakva bolan svaka bolnica, sta ti je?
A gdje se radi? Ja znam da je se jedan takav zahvat uradio u Opstoj bolnici Sarajevo, jos davne 97/98.