Povecanje visine

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bwin

#1 Povecanje visine

Post by bwin »

Zna li neko gdje se moze obaviti onaj operacijski zahvat povecanja visine, tj. produzenje ekstremiteta nekakvim lomljenjem kosti i sta ja znam. Je li to svaka drzavna bolnica radi u svakom gradu i znate li sta o tome? Hitno je, pa molim odgovor.
insomnia78

#2 Re: Povecanje visine

Post by insomnia78 »

Ma to su ti i brice pocele raditi.
Ovi sto u ponudi imaju sunecenje imaju i povecanje visine
Il sacekaj da Milan Tarot izadje sa farme...

s' moje sokoćalo
sarayewo

#3 Re: Povecanje visine

Post by sarayewo »

Kakva bolan svaka bolnica, sta ti je?

Taj (jako kontroverzni) zahvati radi jedna bolnica negdje u Rusiji, proces traje mjesecima i izuzetno je bolan... U principu ti lome kosti i onda tegovima razvlace ekstremitete i time stvaraju prostor gdje je kost polomljena, koju onda kost sama popuni. Ti sad skontaj koliko dugo tome treba i koliko je bolno.

Procitao sam nedavno reportazu o tome u National Geographicu i zgrozio sam... Za to moras biti doooobro udaren u glavu i opterecen nedostatkom visine.

Mani se toga, k'o da je visina danas toliko bitna.
bubi_mama

#4 Re: Povecanje visine

Post by bubi_mama »

sarayewo wrote:Kakva bolan svaka bolnica, sta ti je?

Taj (jako kontroverzni) zahvati radi jedna bolnica negdje u Rusiji, proces traje mjesecima i izuzetno je bolan... U principu ti lome kosti i onda tegovima razvlace ekstremitete i time stvaraju prostor gdje je kost polomljena, koju onda kost sama popuni. Ti sad skontaj koliko dugo tome treba i koliko je bolno.

Procitao sam nedavno reportazu o tome u National Geographicu i zgrozio sam... Za to moras biti doooobro udaren u glavu i opterecen nedostatkom visine.

Mani se toga, k'o da je visina danas toliko bitna.
Slazem se da moras biti dobro udaren pa od sebe napraviti invalida, jer to uprqavo uradis ovim zahvatom. Nose se fixatori, i proces traje ihhhhhhh.
A gdje se radi? Ja znam da je se jedan takav zahvat uradio u Opstoj bolnici Sarajevo, jos davne 97/98.
Post Reply