Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
boky327

#1 Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Post by boky327 »

Na acer laptopu imam sasvim solidnu konfiguraciju intel core 2 duo 2.2ghz, 4gb ram ali mi je graficka problem.
Tacan model graficke je Mobile Intel GMA 4500 MHD. Posvecena memorija ove graficke je samo 64mb dok je dijeljena memorija dosta preko 1gb. Postoji li mogucnost povecavanje posvecene memorije a da to nije preko biosa. U biosu nemam tu opciju. Moze li se uraditi kakva dorada na biosu da mi otvori tu opciju ili slicno?
Hvala unaprijed.
Benq

#2 Re: Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Post by Benq »

To je integrisana graficka na ploci , tako da ti tu ne mozes puno da utices , ako u biosu nema opcija da povecas memoriju za GPU onda nemoj ni da pokusavas jer drugi nacin ne postoji.
dragan.s

#3 Re: Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Post by dragan.s »

Intel GMA nije integrisana već je to zaseban čip na ploči. Integrisana (sa procesorom) se sreće samo u novijim i3 i i5 kao i AMD APU procesorima.
Kako god, sve i da povećaš tu memoriju (što je praktično nemoguće) nećeš ništa dobiti.
Benq

#4 Re: Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Post by Benq »

dragan.s wrote:Intel GMA nije integrisana već je to zaseban čip na ploči. Integrisana (sa procesorom) se sreće samo u novijim i3 i i5 kao i AMD APU procesorima.
Kako god, sve i da povećaš tu memoriju (što je praktično nemoguće) nećeš ništa dobiti.
Valjda shvata na sta sam mislio , ta graficka nije u pci-e slotu ili slicno , nego je "integrisana" i ako nema opciju u biosu da joj dodijeli vise memorije , onda nece nista ni moci. I kao sto si vec rekao , sve i da poveca memoriju , nista ne bi dobio jer je preslaba za bilo kakav gaming.
boky327

#5 Re: Povecanje posvecene memorige graficke kartice

Post by boky327 »

Hvala na odgovorima.
Post Reply