Jašta će.....ko i do sad sto su a tolike firme propale i radnici na ulicama zavrsili. jedino kad su se trgli bilo je oko ZoR (ili kolektivnog ugovora ne sjećam se više kad su dosli ispred parlamenta FBiH) i to jedino zato sto se time smanjivala prava sindikata.....da toga nije bilo sindikat bi nastavio da boli ljubavni mišić za radnike.Novak20 wrote:O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-s ... /170329068
OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....![]()
Prodane duše sjede u svakom sindikatu. U mojoj firmi članarinu plaća još 1-2/5 radnika. Ne bih imao ništa protiv da za 1.Maj sindikati povedu proteste u Sarajevu da se zemlja zatrese. Ali, ali..avaj, ali...
Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
- Roccohljup
#151 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
-
statixx
#152 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
Evo nesto da dodjes sebi.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... +fakturama
Last edited by statixx on 29/03/2017 15:36, edited 3 times in total.
-
statixx
#153 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ceraju im ga njihovi...Alfons Kauders wrote:I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kiteOstro i na prvu.
Generalni direktor "BH Telecoma" Mirsad Zaimović kategoričan je u izjavi za "Avaz" da su radnici koji su mahom u prošlosti zbog kršenja granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH protiv ove kompanije pokrenuli masovne tužbe to učinili uzalud! Kako saznajemo, oko 400 radnika "BH Telecoma" tužilo je kompaniju pozivajući se na odredbu granskog kolektivnog ugovora ispregovaranog još za vrijeme vlade Nedžada Brankovića, a koji im omogućava stjecanje do pet posto kapitala „BH Telecoma“.
-
The BEN10
#154 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Zar tako o gosp Biberu, ocu SDP kandidata za načelnika Vogošće!?Alfons Kauders wrote:I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kiteOstro i na prvu.
- Kikibombona
#155 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Nece primjetiti akcize zasebno, ali primjecuje poskupljenje svega ostalog iz proteklog perioda, zajedno sa akcizama.Alfons Kauders wrote:Stoga samo mogu ponoviti da mi strasno ide na kurac socijalna patetika i kuknjava. U prosjeku, narod uopste ne zivi lose i ogromna vecina nece ni primjetiti uvodjenje akciza.
Bas mi danas jaran prica, imao prije 15 godina 900km platu, danas mu ista. Ka'e, prije 15 godina sam sa 9 stoja zivio puno bolje nego danas. Sve cijene su otisle u pm.
Tako nasa bajna vlast, samo dodaje pomalo.
- Alfons Kauders
#156 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Nije to nasa vlast, vec ekonomija i matematika, odnosno inflacija.Kikibombona wrote:Nece primjetiti akcize zasebno, ali primjecuje poskupljenje svega ostalog iz proteklog perioda, zajedno sa akcizama.Alfons Kauders wrote:Stoga samo mogu ponoviti da mi strasno ide na kurac socijalna patetika i kuknjava. U prosjeku, narod uopste ne zivi lose i ogromna vecina nece ni primjetiti uvodjenje akciza.
Bas mi danas jaran prica, imao prije 15 godina 900km platu, danas mu ista. Ka'e, prije 15 godina sam sa 9 stoja zivio puno bolje nego danas. Sve cijene su otisle u pm.
Tako nasa bajna vlast, samo dodaje pomalo.
Recimo da je 900KM pocetkom milenija nesto kao 1200KM danas.
Baska sto su otisle cijene "luksuznih" roba poput alkohola, cigareta i ostalog radi akciza i sl.
- O'zone
- Globalni moderator
#157 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
statixx wrote:O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
Evo nesto da dodjes sebi.![]()
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... +fakturama
OSUPNUT Sam da se ovo nije i ranije guralo....
- ortodont
#158 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Imam samo jedno pitanje, a to je kada je masovni protest? Izgleda da su zaboravili šta im se desilo prije par godina.
- Maraschino
#159 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Zanimljiva partija saha.
SNSD za uvodjenje akciza, SzP protiv i sada se trebaju ocitovati u Parlamentu.
Ovi bojkotuju rad ali bi se trebali pojaviti da ovo proguraju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-na ... /170329065
SNSD za uvodjenje akciza, SzP protiv i sada se trebaju ocitovati u Parlamentu.
Ovi bojkotuju rad ali bi se trebali pojaviti da ovo proguraju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-na ... /170329065
- It_is_a_Leclerc
#160 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Uslovi MMF-a.
Tišina plaćeničkih NVO govori dovoljno.
Vrijeme je da se zločinačka organizacija SDA konačno poda poput posljednje ulične prostituke (što i jest) svom vjernom makrou - Miloradu Dodiku.
Tišina plaćeničkih NVO govori dovoljno.
Vrijeme je da se zločinačka organizacija SDA konačno poda poput posljednje ulične prostituke (što i jest) svom vjernom makrou - Miloradu Dodiku.
- Maraschino
#161 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
ja mislio da je selo metaforasherbett wrote:Selo je metaforaMaraschino wrote:Nista ti nisi skuzila. Ne radi se o selu nego o citavim regijama koje imaju katastrofa ceste.sherbett wrote:Ja vas ne kuzim! Radi se o vasoj drzavi!
Ma u stvari.. sad sam skuzila sto jednom selu smeta da drugo ima cestu koju ce i on placati
@Alfons Kauders je skroz u pravu.
Vi ste se zaduzili do bola za ceste ali ste ih svuda napravili. Neke isplative neke ne ali sve u svemu, svako ''selo'' ima cestu.
Ja koliko vidim ovaj iz Sa ne zeli placati dionicu kod Tuzle il di vec.. mi smo svi placali Dalmatinu a ja ljetujem u Istri a zivim u Zg
no, bilo kako bilo opet si fulila loptu...ti iz zagreba si povezana u svim pravcima autocestom(ko ti brani da se vozis i dalmacijom) dok tk i usk nisu niti ima najave da budu a to su velika dva kantona iz cijih ce se izdvajanja graditi tamo neka cesta.
-
FreakyStyley
#162 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ja sam nesto nacuo da ovaj Alfons radi u realnom sektoru. Sad, koliko je tacno, to ne znam.
- Maraschino
#163 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
tacno k'o ono o razgovoru preCednika sa americkim ambasadorom...FreakyStyley wrote:Ja sam nesto nacuo da ovaj Alfons radi u realnom sektoru. Sad, koliko je tacno, to ne znam.
svi culi niko vidio.
- Maharadza
#164 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Apsolutno kolega, zato samo bahato i...Alfons Kauders wrote:Zasto bih svojim radom doprinosio ljudima koji me mrze i rade protiv mojih interesa? Zato s ponosom isticem da nisam radnicka klasa, odnosno ovca za sisanje.edo_79 wrote:Što se tiče SDA ... mogu kolektivno svi da mi ga lagano obale, i oni i sve ostale stranke, totalno sam apolitičan, a radnička klasa jesam jer osjećam da svojim radom doprinosim, ako ništa drugo, onda barem ovoj lokalnoj zajednici da bar pola koraka krene dalje, za razliku od onih koje ti Alfons organski mrziš a to su oni što ''s kafe na kafu, malo kladionica, malo điranje po gradu, babo kupio autić, mama dala za kafe'' i oni kukaju kako je teškoAlfons Kauders wrote:Radnicka klasa jos samo postoji u glavama onih koji rade i misle da su klasa...
Kad tad ce se morati pomiriti s cinjenicom da su najobicniji kmetovi SDA, a ne radnicka klasa.
Drustvo i zajednica su dobili ono sto su trazili, ono za sta su glasali. Zato ja smatram da mi pored stranaka i gradjani mogu malo podudlati, jer su oni birali te stranke.
Empatije mi je davno nestalo. Neka se sami nose s posljedicama svog izbora, i neka se usput nose u tri picke materine, jer nisu moj problem.

- Alfons Kauders
#165 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Radio.FreakyStyley wrote:Ja sam nesto nacuo da ovaj Alfons radi u realnom sektoru. Sad, koliko je tacno, to ne znam.
Sad idem u javni. Uclanjujem se u SDA i glasam za njih na sljedecim izborima.
Zasto? Zato jer sad navijam da SDA na vlasti ostane sto duze, samo kako bih uzivao u kmecanju "gladnih" i "radnicke klase" koja ih je birala prosle tri decenije. E sad cu ja, iz inata.
-
hizo ramidovic
#166 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
pokrai svi problema uovoi drzavi viste nasli pricat o akcizama nagorivo aniko ni je obijasnijoi stae tuj problem mrebit dasu trebali bit vece jerboje 15 felingi malko ali itamosu ljudi koi imaju obzira prema narodu pasu nasli nekaku mini malnu broiku istase koi klinac buni sirotinja patoje zanjihovo dobro dase prave ceste ikoceto placat akonece oni pšanece valjda smanjit administraciu ilnjihove plate imalto idze usvietu znaci svakce dat pomalo kap pokap ieto puta imiesto dareknete sucur paimamo vake vodze koisuto smisli li vito pljuete zato ijes dase sitna burania voza makadamom adase prava gracka raja voza asvaltom ipo auto putima
-
FreakyStyley
#167 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
I jest najpametnije.Alfons Kauders wrote:Radio.FreakyStyley wrote:Ja sam nesto nacuo da ovaj Alfons radi u realnom sektoru. Sad, koliko je tacno, to ne znam.![]()
Sad idem u javni. Uclanjujem se u SDA i glasam za njih na sljedecim izborima.
Zasto? Zato jer sad navijam da SDA na vlasti ostane sto duze, samo kako bih uzivao u kmecanju "gladnih" i "radnicke klase" koja ih je birala prosle tri decenije. E sad cu ja, iz inata.
- edo_79
#168 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Loše je ako su plate u jednom kantonu ASTRONOMIJA za plate u drugom kantonu .... a iznosi koji se izdvajaju isti .... dali je lakše izdvojiti, npr 100 KM od plate od 1000 KM i 100 KM od plate of 500KM?sherbett wrote:Opet ne kuzimMaraschino wrote: ja mislio da je selo metafora![]()
no, bilo kako bilo opet si fulila loptu...ti iz zagreba si povezana u svim pravcima autocestom(ko ti brani da se vozis i dalmacijom) dok tk i usk nisu niti ima najave da budu a to su velika dva kantona iz cijih ce se izdvajanja graditi tamo neka cesta.![]()
Zasto je lose da se igdje u drzavi radi autoput?
Kužiš sad?
- Alfons Kauders
#169 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /170405032
Fino se zakuhalo. Wigemark i ambasadori zovu parlamentarce da lobiraju za akcize?
Otkud da im je to odjednom toliko bitno?
Fino se zakuhalo. Wigemark i ambasadori zovu parlamentarce da lobiraju za akcize?
-
k1ks
#170 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Protesti nam trebaju,ali nema nikoga da bi taj potez povukao. Opozicija se raspada,ne/vladine organizacije su katastrofalne,sindikat se odavno prodao tako da ovdje nece biti nikakvih promijena. Sta sve dopustamo da je to nevjerovatno,agresor nas je napadao i unistavao 5 godina a SDA 25. Narod zna zasto.
- klixoris
#171 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Zanimljivo je da su i SNSD zastupnici, koji cijelo vrijeme bojkotuju i ne dolaze na sjednice, na ovu o akcizama ipak odlucili dociAlfons Kauders wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /170405032
Svi principi se gaze kada treba uzeti pare
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#172 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
bez ovog zakona nema druge tranše kredita MMF-a, a bez nje entitetski i kantonalni budžeti padaju kao kula od karata...osim ako se dodatno ne zaduže na nekoj drugoj strani po puno nepovoljnijim uslovima.
znači, šta god da se desi s ovim pušalgin je

znači, šta god da se desi s ovim pušalgin je
- Capsicum
- Capsicum
#174 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ovi samo znaju zagrabit u dzepove gradjana, tako da nemojte se nadat da nece izglasat povecanje akciza. Novac od povecanja akciza ce se iskoristiti za finansiranje kampanje nacionalistickih stranaka za izbore 2018. Evropu boli ona stvar, oni samo nece da se previse talasa, tako da im odgovara taj neki status quo koji odrzavaju nacionalisti na vlasti. Za njih bi dobar rezultat gradjanskog bloka na izborima bio samo glavobolja, tako da uopste ne cudi sto su se ambasadori razletili da daju podrsku povecanju akciza.
- Maraschino
#175 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... ila/420191klixoris wrote:Zanimljivo je da su i SNSD zastupnici, koji cijelo vrijeme bojkotuju i ne dolaze na sjednice, na ovu o akcizama ipak odlucili dociAlfons Kauders wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /170405032
Otkud da im je to odjednom toliko bitno?![]()
Svi principi se gaze kada treba uzeti pare
U ovo je mogao samo naivan povjerovati.