pouzdanost...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
memana
#1 pouzdanost...
Pozdrav!
Pitanjce vezano za auto kucu INDRA cars. Da li su pouzdani, ima li ko kakvo iskustvo s navedenom kucom? Naime, vidio sam par bibia pa se mislio zaputiti put Sarajeva ovaj vikend da sta pazarim.
Unaprijed hvala na odgovorima...
Pitanjce vezano za auto kucu INDRA cars. Da li su pouzdani, ima li ko kakvo iskustvo s navedenom kucom? Naime, vidio sam par bibia pa se mislio zaputiti put Sarajeva ovaj vikend da sta pazarim.
Unaprijed hvala na odgovorima...
-
bianconero
ja ti ne bih preporucio da uopste trazis auto u tim auto kucama.
moj jaran je imo golfa 3 gti s kojim je imo dva velika sudara. ovaj drugi je bio totalni. lik iz auto kuce mu je ponudio neke pare za tog golfa (unistenog) i ovaj mu je prodo. ja ne znam kako ga je mogo uopste popravit al evo tog golfa kupio moj komsija. golf je usinut, kriv, haman svaki dan se nesto kvari i otpada.
svaka auto kuca mora kupiti auto jeftino da bi mogla nesto zaraditi, a auto mozes kupit jeftino samo ako mu nesto nije u redu.
svrha rada je zarada, ne radi niko zato sto voli.
ti se opet raspitaj i vidi kako ces.
moj jaran je imo golfa 3 gti s kojim je imo dva velika sudara. ovaj drugi je bio totalni. lik iz auto kuce mu je ponudio neke pare za tog golfa (unistenog) i ovaj mu je prodo. ja ne znam kako ga je mogo uopste popravit al evo tog golfa kupio moj komsija. golf je usinut, kriv, haman svaki dan se nesto kvari i otpada.
svaka auto kuca mora kupiti auto jeftino da bi mogla nesto zaraditi, a auto mozes kupit jeftino samo ako mu nesto nije u redu.
svrha rada je zarada, ne radi niko zato sto voli.
ti se opet raspitaj i vidi kako ces.
-
LeKo
A evo opet moj haver je u indri kupio Volvo S40 i prezadovoljan ! Nije do auto kuce, do tebe je ! Prije kupovine odvezes auto na detaljan pregled, od motora, limarije, šasije, trapova itd pa do provjere putem policije jeli papiroliški sve ok.
-
bianconero
zavisi koje auto uzimas. ako je vw odes u asa auto ili neku drugu bolju radionu. ili ako poznajes nekog majstora ovde. sto se tice papira to radis u mup-u.
prodaje li neko taj auto privatno? al opet moras sve detaljno provjeriti.
ja sam prosle godine prodavo auto koje je preslo 270.000 km i niko da nazove, kamoli da pogleda. nakon dva mjeseca sam vratio kolimetrazu na 170.000 km i prodo sam ga za 2 dana. jos sam stavio vecu cijenu!
prodaje li neko taj auto privatno? al opet moras sve detaljno provjeriti.
ja sam prosle godine prodavo auto koje je preslo 270.000 km i niko da nazove, kamoli da pogleda. nakon dva mjeseca sam vratio kolimetrazu na 170.000 km i prodo sam ga za 2 dana. jos sam stavio vecu cijenu!
-
ninja-san
Federalni MUP vrsi provjeru kroz kompjuter za fizicka lica koja se obrate. Jedini je uvjet da auto koje se provjerava mora biti dovezeno kod njih, jer se desavalo da ljudi donesu papire, ustanovi se da nisu uredu a onda nema auta koje treba oduzeti. Dakle, FMUP ce ti provjeriti samo moras doci zajedno sa autom i papirima.memana wrote:E,a posto nisam iz Sarajeva gdje se sve to moze provjeriti...ne vjerujem da bi mi dali da vozim auto u Zenicu radi provjere...i kako ide procedura provjere u MUP-u vezano za urednost papira?
Sto se tice auto kuca, to je posao kao svagdje u svijetu i tu zaista ima svega.Ima sasvim ok auta, ali ima i auta koja su havarisana ili udarana. Uglavnom , strategija rada tih auto kuca je da vani po Njemackoj, Nizozemskoj itd , nadju auto sa manjim ostecenjem (npr. udareno na parkingu, razbijeno jedno staklo itd) sto vani znacajno umanjuje cijenu vozila (od 200 - 800 €). To auto poprave za male pare i tu otresu zaradu. Takodjer , ima auta kojima je istekla registracija jer je normalno da npr.Svabe imaju po dva tri auta, e u tom slucaju oni u oglasu naglase da je auto sa povoljnom cijenom za export (izvoz).
Sve u svemu do tebe je.Ljudi u BIH su prilicno lijeni , ali to ne smije biti mrsko-ode se u ovlasteni servis za odredjenu marku vozila (U SA sve vodece marke imaju prodajno - servisne centre).
Plati se sat njihovog rada koji je od 30-50 KM, ljudi stave auto na aparate , i naparave dijagnozu do toga kad se ko nakasljao u tom autu.
Sretno.
-
bianconero
ninja-san wrote:Federalni MUP vrsi provjeru kroz kompjuter za fizicka lica koja se obrate. Jedini je uvjet da auto koje se provjerava mora biti dovezeno kod njih, jer se desavalo da ljudi donesu papire, ustanovi se da nisu uredu a onda nema auta koje treba oduzeti. Dakle, FMUP ce ti provjeriti samo moras doci zajedno sa autom i papirima.memana wrote:E,a posto nisam iz Sarajeva gdje se sve to moze provjeriti...ne vjerujem da bi mi dali da vozim auto u Zenicu radi provjere...i kako ide procedura provjere u MUP-u vezano za urednost papira?
Sto se tice auto kuca, to je posao kao svagdje u svijetu i tu zaista ima svega.Ima sasvim ok auta, ali ima i auta koja su havarisana ili udarana. Uglavnom , strategija rada tih auto kuca je da vani po Njemackoj, Nizozemskoj itd , nadju auto sa manjim ostecenjem (npr. udareno na parkingu, razbijeno jedno staklo itd) sto vani znacajno umanjuje cijenu vozila (od 200 - 800 €). To auto poprave za male pare i tu otresu zaradu. Takodjer , ima auta kojima je istekla registracija jer je normalno da npr.Svabe imaju po dva tri auta, e u tom slucaju oni u oglasu naglase da je auto sa povoljnom cijenom za export (izvoz).
Sve u svemu do tebe je.Ljudi u BIH su prilicno lijeni , ali to ne smije biti mrsko-ode se u ovlasteni servis za odredjenu marku vozila (U SA sve vodece marke imaju prodajno - servisne centre).
Plati se sat njihovog rada koji je od 30-50 KM, ljudi stave auto na aparate , i naparave dijagnozu do toga kad se ko nakasljao u tom autu.
Sretno.
ma nije to bas tako. ja sam sa autom imao sudar i vratio kilometrazu pa na dijagnozi nisu nista nasli. cak je mastor u servisu rekao da odavno nije vidio ocuvanije auto
-
AdnanSA
Ja sam kupio auto u Indra Carsu i prezadovoljan sam. Nisam imao nikakvih problema sa njim ni oko registracije niti sa kvarovima. Mozda sam samo ima srece.Kupovina u auto kuci je bolje rijesenje nego privatno. Ipak covjek ima "neku" sigurnost jer ti prodaje firma a ne neki pojedinac. Mada to nemora nista da znaci jer je trziste potpuno neuredjeno i bez nekih pravila.
Auto kuće naravno moraju da zarađuju mada cijene vozila preko oglasa nisu nista niže u odnosu na auto kuće.
Auto kuće naravno moraju da zarađuju mada cijene vozila preko oglasa nisu nista niže u odnosu na auto kuće.