Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rusmir.ba

#1 Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by rusmir.ba »

Da li je neko vadio ovu potvrdu o nekaznjavanju ili kako se vec zove u PU Novi Grad?
Koliko se ceka da to bude gotovo, cini mi se da se placa neka taksa i da treba licna ili rodni list?

Isto pitanje samo vezano za Opcinski sud, tu mi treba neka potvrda da nemam privredne prestupe??? J
el tu treba kakva dodatna dokumentacija i sta se placa, koliko se ceka?

Hvala
suspect_zero

#2 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by suspect_zero »

Dokaz o nekažnjavanju odnosno da se protiv lica ne vodi krivični postupak se vadi na Sudu, plaća se taksa u iznosu od 8 KM (čini mi se da je ta cijena) ukoliko si nezaposlena osoba onda si oslobođen plaćanja takse (priložiš dokaz sa biroa)........ne čeka se puno, danas do 12:00h predaš sutra gotovo..........i da, naravno da ti treba identifikacioni dokument .............sličan postupak ti je i za dokaz da ne posjeduješ privredne svojine
rusmir.ba

#3 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by rusmir.ba »

Hmm, cini mi se da je sad u MUP-u ovo o nekaznjavanju, nasao sam na netu nesto, 35KM, treba i rodni list, samo ne pise koliko se ceka, nadam se ne duze od 1-2 dana...
rusmir.ba

#4 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by rusmir.ba »

Evo ako nekom zatreba, a trebat ce ako se misli prijavljivati na javne konkurse:

1. Potvrda o nekazanjavanju se vadi u MUP-u u mjestu rodjenja (tako sam i ja morao u Stocu, dole je besplatno i ne ceka se ni malo,tj ceka se dok ti otkucaju ime,prezime i adresu..) dok je ovdje u Novom gradu 35KM.
2. Potvrda da se ne vodi krivicni postupak i da nema privrednih prestupa se vadi u Sudu, kosta 8KM i ceka se par dana jer ide na provjeru u Opcinski sud, ja sam jedva dobio 4.dan jer je bio neki pozar u sudu par dana ranije.

Naravno preporuka: ne cekajte do zadnjeg dana, uvijek negdje moze zastopati pa i za ove gluposti morate traziti vezu, kako sam i ja da bih dobio ujutro a ne u 14h i tako zakasnio sa predajom dokumenata.
vilhana

#5 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by vilhana »

Ko zna da mi odgovori tacno.. Dali se potvrda vadi u Mupu ili na Sudu?
hvala
cute poison

#6 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by cute poison »

vilhana wrote:Ko zna da mi odgovori tacno.. Dali se potvrda vadi u Mupu ili na Sudu?
hvala
Imas 2 potvrde, jedna je o ne kaznjavanju, a druga je da se ne vodi krivicni postupak protiv tebe! Eh sad ova u sudu sto se vadi ona je 8KM, a ako si student, pokazes index i ne placas nista! Ova u mupu je prije bila oko 25KM ja mislim, uplatis u posti, vratis se u mup s uplatnicom i zavrse odmah!
vilhana

#7 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by vilhana »

Znaci, potvrda o nekaznjavanju ipak se vadi u mupu... a kolika je cijena? 25km ili/?
cute poison

#8 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by cute poison »

vilhana wrote:Znaci, potvrda o nekaznjavanju ipak se vadi u mupu... a kolika je cijena? 25km ili/?
Na vrhu stranice pise 35KM.
A-R-N-I

#9 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by A-R-N-I »

vilhana wrote:Znaci, potvrda o nekaznjavanju ipak se vadi u mupu... a kolika je cijena? 25km ili/?
:shock:

a da procitas temu ispocetka? u Stocu je djaba a u Novom Gradu 35KM.
veljaca

#10 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by veljaca »

A-R-N-I wrote:
:shock:

a da procitas temu ispocetka? u Stocu je djaba a u Novom Gradu 35KM.
A koliko je u Starom Gradu ?????
Denys

#11 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by Denys »

Postoje tri potvrde/uvjerenja o nekažnjavanju:

1. Uvjerenje Kantonalnog suda , da protiv tebe nije podignuta optužnica -mjesto izdavanja Kantonalni sud (zgrada suda u Šenoinoj), taxa 8,00 KM, obrazac kupis na info pultu kosta o,50 KM, popunis i predas ( ne znam koji je tacno broj sobe, ali znam da je u prizemlju gdje su i sve šalterske službe, predaj zahtjev, moras imati licnu kartu i kod predavanja zahtjaeva i prilikom preuzimanja uvjerenja.Zahtjevi se predajuod 09,00 - 14,00, preuzimanje uvjerenja sutradan ili najkasnije za dva dana od 15,00)

2. Uvjerenje MUP-a, da u kaznenoj evidenciji ne postoje podaci o osuđivanosti- Predaje se u Upravi policije mjesta prebivališta, taksa je 35,00 KM.

3. Uvjerenje Općinskog suda o činjenicama iz službene evidencije , a tiču se prekrsajnih kazni. Obrazac uzmes na salteru Opcinskog suda (ista zgrada, salter sala), popunis, kupis taksu od 8,00 Km na info pultu, predas i cekas 2-3- dana, termini za predaju od 09,00-14,00, preuzimanje u terminu koji ce ti reci referent koji primi zahtjev).

Ne znam za koju svrhu ti trebaju ova uvjerenja, ili ti treba jedno od njih ili dva, ali mi je poznato da se najcesce traze (pravnim licima) za ucesce na tenderu, a fizickim licima za konkurs za posao...

Ako nesto nije jasno, priupitaj...
rusmir.ba

#12 Re: Potvrde o nekaznjavanju, sudskom procesu?

Post by rusmir.ba »

Denys wrote:Postoje tri potvrde/uvjerenja o nekažnjavanju:

2. Uvjerenje MUP-a, da u kaznenoj evidenciji ne postoje podaci o osuđivanosti- Predaje se u Upravi policije mjesta prebivališta, taksa je 35,00 KM.
ne placa se u svim opcinama koliko vidim,jos neke kolege nisu placale...a bio neki konkurs pa za to sam vadio...
Post Reply