Potrosnja ulja VW
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#51 Re: Potrosnja ulja VW
Koliko ja znam.. preko ljeta treba drzat ulje blizu max, preko zime oko sredine ili cak malo ispod.. tako procitah nekad davno 
-
kB27
#52 Re: Potrosnja ulja VW
Dobro je dok nije 'najoptimalnije'O'zone wrote:Ma dobro sad....kB27 wrote:Prvi put čujem da ima optimalna količina ulja.Nisam nikad čuo da iko ganja da mu je na sredini, naspe se do 1mm ispod max i ne dira ništa do naredne zamjene.
optimalno nego šta
zlatna sredina
-
Emirez
#53 Re: Potrosnja ulja VW
Da neotvaram novu temu jeli ko imao problem sa tandem pumpom i koji su simptomi.
Primjetio sam da na pumpi ima jedna cijev koja se klima kad se pipne kao da ima lufta iako je stegnuta.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Primjetio sam da na pumpi ima jedna cijev koja se klima kad se pipne kao da ima lufta iako je stegnuta.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
harla_kurla
#54 Re: RE: Re: Potrosnja ulja VW
Sema, ima li vise detalja o ovoj aferi? Tko, koja marka, daj nam malo vise info, bas me nesto zanima...moze i pp.sema911s wrote:decki
- koristimo(te) najlosije ulje i ako je upakovano u kutiju najboljeg proizvodjaca,
- dijelovi su opet najlosije kvalitete dolaze lafo iz EU, deklaracije nema, porijekla sta kako, serviser danas radi sutra ne, dobavljac hee da vam je znati
- gorivo nema inspekcije, ustanove koja ce to gorivo provjerit
auta sve sto dodje u Bosnu i znj trzista il je pregazeno, il sjebano il je sa nekim defektom poslato,.,
uskoro ceete imat aferu sa jednim renomiranim prodavcem, novopecene luksuzne marke, dobro izreklamirane,,. da su uvozili polovna vozila( koristena kao pokazna, press i sta vec ne) ali oni vrate kilometre operu usminkaju i tuse na trzistu medju svojim novima, i ako su dobili instrukciju da ukazu kupcima na navedeni detalj,.,
takodje taj isti prodavac u sestrinskoj firmi tusi polovnjake(pokusao je da zguzi konkurenciju) ali zajebo se neki politikus stoji iza tihh,., pa sada isti glOwu lomi sta ako se procuje a navaljao vam je luksuznih vozila more, na placu mu je nadjenjo nekoliko auta za koje nije imao porijeklo ali jebena politikus cuci iza njega,., pa se busaju ko je jaci ciji babo(tata) se smije posorat,.,.
al dobro je samo nek ne pucaa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#55 Re: RE: Re: RE: Re: Potrosnja ulja VW
Ma lovacka klasicna,....[emoji1]harla_kurla wrote:Sema, ima li vise detalja o ovoj aferi? Tko, koja marka, daj nam malo vise info, bas me nesto zanima...moze i pp.sema911s wrote:decki
- koristimo(te) najlosije ulje i ako je upakovano u kutiju najboljeg proizvodjaca,
- dijelovi su opet najlosije kvalitete dolaze lafo iz EU, deklaracije nema, porijekla sta kako, serviser danas radi sutra ne, dobavljac hee da vam je znati
auta sve sto dodje u Bosnu i znj trzista il je pregazeno, il sjebano il je sa nekim defektom poslato,.,
uskoro ceete imat aferu sa jednim renomiranim prodavcem, novopecene luksuzne marke, dobro izreklamirane,,. da su uvozili polovna vozila( koristena kao pokazna, press i sta vec ne) ali oni vrate kilometre operu usminkaju i tuse na trzistu medju svojim novima, i ako su dobili instrukciju da ukazu kupcima na navedeni detalj,.,
takodje taj isti prodavac u sestrinskoj firmi tusi polovnjake(pokusao je da zguzi konkurenciju) ali zajebo se neki politikus stoji iza tihh,., pa sada isti glOwu lomi sta ako se procuje a navaljao vam je luksuznih vozila more, na placu mu je nadjenjo nekoliko auta za koje nije imao porijeklo ali jebena politikus cuci iza njega,., pa se busaju ko je jaci ciji babo(tata) se smije posorat,.,.
poslano sa Sonija Ze
-
jefferson
#56 Re: RE: Re: Potrosnja ulja VW
Ova prica puca vec 20 godina a auta presla na tim uljima po 300-400,000km.harla_kurla wrote:Sema, ima li vise detalja o ovoj aferi? Tko, koja marka, daj nam malo vise info, bas me nesto zanima...moze i pp.sema911s wrote:decki
-
harla_kurla
#57 Re: Potrosnja ulja VW
Ma mislio sam na aferu prodaje polovnih automobila kao novih...ovo za ulja je stara "vijest".
-
direstraits0078
#58 Re: Potrosnja ulja VW
Ne valja ti račun. Ulje je razbijeno u prvih 2400 km, nakon čega je potrošnja porasla. Koji motor je u pitanju? Gdje si nabavio ulje?O'zone wrote:Dodajmo tome da izrazito gradska vožnja takođe uzrokuje potrošnju ulja. To sam sad vidio i na svom autu prešao sam 2400 Km čisto otvorene ceste i autoputa i ulje ostalo na istom nivou gdje je bilo kad je mjenjano. Nakon toga pređeno je cca 1000-1100 Km čisto gradske vožnje i nivo ulja je spao za cca 3-4 mm.
- O'zone
- Globalni moderator
#59 Re: RE: Re: Potrosnja ulja VW
1.8 16v, ew7j4, Xsara Picasso. Ulje kupljeno u Interautu.direstraits0078 wrote:Ne valja ti račun. Ulje je razbijeno u prvih 2400 km, nakon čega je potrošnja porasla. Koji motor je u pitanju? Gdje si nabavio ulje?O'zone wrote:Dodajmo tome da izrazito gradska vožnja takođe uzrokuje potrošnju ulja. To sam sad vidio i na svom autu prešao sam 2400 Km čisto otvorene ceste i autoputa i ulje ostalo na istom nivou gdje je bilo kad je mjenjano. Nakon toga pređeno je cca 1000-1100 Km čisto gradske vožnje i nivo ulja je spao za cca 3-4 mm.
Poslato sa radnog mjesta...
-
direstraits0078
#60 Re: Potrosnja ulja VW
Probaj neko bolje ulje, recimo Quartz Ineo MC3 5W-40. Ako već hoćeš total.
-
kiki56
#61 Re: Potrosnja ulja VW
Imam isti motor,sipo isto ulje na 4000 km falilo litar,i sve tako do 12000 do mjenjanja,promjenio drugu marku ulja Rowe isto 5w 40 preso 6000 nefali nesto vrlo malo
Poslano sa mog VOYAGER2 DG310 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog VOYAGER2 DG310 koristeći Tapatalk