Od 3 sata danas prakticno je potrosacima u Sarajevu iskljucen plin. Na Šipu je pritisak toliko nizak da plinski bojler ne moze da radi, tako da smo de facto ostali bez grijanja. Vlada, Sarajevogas, BH Gas, Energoinvest i ko sve nije u tom lancu, odmaraju, odose na skijanje, a vas potrosace koji redovno placate ko j... Nevjerovatno! Ovo se poslije rata jos nije desilo! Ovako ostaviti Aferim vlado! Nemoj slucajno da se grijanje izgasi neplatisama, ali zato zavrni onima koji uredno placaju! Nit koga imas nazvat da mu po spisku sve srocis ni nista. Bas prizivaju belaj.
Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
- Capsicum
#1 Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /150306110
Od 3 sata danas prakticno je potrosacima u Sarajevu iskljucen plin. Na Šipu je pritisak toliko nizak da plinski bojler ne moze da radi, tako da smo de facto ostali bez grijanja. Vlada, Sarajevogas, BH Gas, Energoinvest i ko sve nije u tom lancu, odmaraju, odose na skijanje, a vas potrosace koji redovno placate ko j... Nevjerovatno! Ovo se poslije rata jos nije desilo! Ovako ostaviti Aferim vlado! Nemoj slucajno da se grijanje izgasi neplatisama, ali zato zavrni onima koji uredno placaju! Nit koga imas nazvat da mu po spisku sve srocis ni nista. Bas prizivaju belaj.
-
StupskaBitanga
#2 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
i ova količina tj jačina plina je bila toliko minimalna a kamo l isada kada je zvanična redukcija iako sam siguran da je ona bila i ranije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
sa ba...mi imamo plina...sacu rec da pojaca
- Capsicum
#4 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
E ne znam, mozda je do mog bojlera... Iako sumnjam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
radi...
mozda je kod tebe slab pritisak pannece da radi bojler
kod nas je obicna pec sto se vidi plamen
laik sam
mozda je kod tebe slab pritisak pannece da radi bojler
kod nas je obicna pec sto se vidi plamen
laik sam
- Capsicum
#6 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Ma ja, ova nova tehnologija je muhanata... U ratu je bilo dovoljno imati ventil i izbusenu bakarnu cijev 
-
Innovation
#7 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Ne znasCapsicum wrote:E ne znam, mozda je do mog bojlera... Iako sumnjam.
Capsicum wrote: Vlada, Sarajevogas, BH Gas, Energoinvest i ko sve nije u tom lancu, odmaraju, odose na skijanje, a vas potrosace koji redovno placate ko j... Nevjerovatno! Ovo se poslije rata jos nije desilo! Ovako ostaviti Aferim vlado!
- Capsicum
#8 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Nije nestalo, ali je smanjeno bilo. Sad je ok. U svakom slucaju i dalje stoji da njih boli neka stvar. Mislis da sutra nece skroz obustaviti isporuku plina? Nagurat ce se dug do momenta kad se vise nece moci izmirivati obaveze prema rusima i onda lagano kapak svima i onima koji placaju i koji ne placaju. Toplane ce preci na mazut, a oni koji redovno placaju plin ce jedini izvisiti u cijeloj prici.Innovation wrote:Ne znasCapsicum wrote:E ne znam, mozda je do mog bojlera... Iako sumnjam., ali je bitno napisati ovo,
Capsicum wrote: Vlada, Sarajevogas, BH Gas, Energoinvest i ko sve nije u tom lancu, odmaraju, odose na skijanje, a vas potrosace koji redovno placate ko j... Nevjerovatno! Ovo se poslije rata jos nije desilo! Ovako ostaviti Aferim vlado!
- starii
#9 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
ih da ga hoce vise iskljuciti pa da se zna na cemu...plin odavno pojeftinio a bhgas ne spista cijenu..ocigledno da ciljano idu da zarade na prevaru...
od kad se na struju grijem hem sam ustedio hem sam se ugrijao...
od kad se na struju grijem hem sam ustedio hem sam se ugrijao...
-
Innovation
#10 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Ko?Capsicum wrote:Mislis da sutra nece skroz obustaviti isporuku plina?
Trebalo bi provjeriti kod uvoznika /Energoinvest/, koliki je stvarni dug, a koliko BH gas potrazuje od Sarajevogasa.Capsicum wrote: Nagurat ce se dug do momenta kad se vise nece moci izmirivati
-
bull21
#11 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Na tv-u rekoše da je 35% smanjena isporuka... eh pa ja ću im za 35% umanjiti račun.
-
Alkos
#12 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Oni smanje, ali sat i dalje vrti... Jebem im svu f u p.
-
Deda Kurcoje
#13 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Slobodan pad se nastavlja...
- starii
#14 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
i pad je letDeda Kurcoje wrote:Slobodan pad se nastavlja...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
E to se desilo 2013 godine u Decembru kad sam dobio racun da padnem u nesvjest a jedva da sam posteno palio grijanje jer je bilo poprilicno toplo. I ne samo ja nego pola regije je dobilo takve racune. U Srbiji je to vlada odmah sankcionisala a kod nas......pa gdje da se odreknu tako lijepe cifre. Zato sam negdje na forumu i napisao koji ce nam moj tri kompanije za distribuciju plina...dvije ugasiti i ostaviti jednu i onda em laksa kontrola em racuni bi jednostavnom logikom morali biti znatno manji.Alkos wrote:Oni smanje, ali sat i dalje vrti... Jebem im svu f u p.
-
Alkos
#16 Re: Potrosacima u Sarajevu iskljucen plin!
Slazem se, koji ce nam klinac 3 firme... i ja sam postavio pitanje na onom topiku o toplanama i bas me zanima koliko nas pljackaju?!
Alkos wrote:Po kojoj cijeni BH gas kupuje, a po kojoj prodaje gas Sarajevogasu? Po kojoj cijeni Sarajevogas prodaje gas Toplanama i krajnjim potrošačima?