Zdravo imam 18 godina gimnazijalac sam i već me dugo vremena muce neke stvari. Prije 3 mjeseca gledao sam film i uz njega umalo zaspao, međutim trznuo me upaljen računar i ustao sam da ugasim i nešto me prigušilo pri ustajanju u prsima ali zanemarljivo možda se ssamo istegnuo i onda sam kao malo dijete što želi da dirne lutku u izlogu naglo s obje ruke pritisnuo mjesto ''prigušenja'' i zamantalo mi se i gubio sam dah, otvoren prozor umivanje ali ponajviše strah me otjeralo u hitnu.
Istu noć vadili su mi nalaze (fenomenalni), rekli su mi da imam parcijalni blok desne grane međutim da je to rođenjem i da to nije uzrok, radio sam Ultrazvuk srca sve okej. Kasnije su mi gastroenterelozi savjetovali gastroskopiju, pristao sam ali i tu su nalazi bili uredni.
Pušač sam već dvije godine otprilike možda malo jače igram termine turnire uglavnom nije da samo ležim jedem i da prostite serem. Popijem tu i tamo pijem kafu.
Međutim, prošlo je 3 mjeseca a ja sam u psihičkom defektu pao sam stvarno. Ništa me ne boli kad ne razmišljam o tom ali kad legnem spavati pomislim na tu noć i opet me neki trnci preko rebara najčešče preko lijevog bliže srcu i onda samo slabije dišem ono strašljivo i zna mi se desit strah me drži sat dva i ta nekakva bol po rebru(ima) mada i nije bol nego čudno stvarno i nmg zaspat hladanznoj me ubija panika mada što vrijeme proalzi navikao sam na to. Možda sam neke detalje preskočio sigurno ih ima pa me ispitajte malo stvarno ne znam šta je, privatni doktor mi govori da je to do mene da je u mojoj glavi da neće da me šalje psihijatrima neuropsihijatrima dat će mi tablete za smirenje i to je to, kako vrijeme odmiče ja se psihički borim ne mogu da vjerujem da to ne nestaje sve me više strah posljedice šta može biti.
Potrebno mi je vaše mišljenje
Moderator: anex
- DownhillMaster
#2 Re: Potrebno mi je vaše mišljenje
.
Last edited by DownhillMaster on 29/04/2014 09:36, edited 2 times in total.
-
AndreyBlanc
#3 Re: Potrebno mi je vaše mišljenje
Iskreno pomislim na najgore bolesti nedo bog nikom znaš na šta mislim, u istom trenutku preblijedim s*ebem se ali čudna je bol pomislim--- na problem sa plućima onda skontam nije bol je na površini odem da me preslušaju doktori ma sve u dure, ali tvoja priča zaista ima mjesta milion je razloga zašto treba da budem pozitivan i manim se tih gluposti/razmisljanja negativnih i groznih, mlad sam, vodim higijenu i zdravu ishranu stvarno ne shavtam sebe.DownhillMaster wrote:Neće ti buraz ništa biti.Ako su ti nalazi svi dobri to je super jer znaš da nije neka podmukla bolest i sl. ,ali kao što vidiš nije.
Možeš ići kod psihologa i psihijatara ali samo za savjete ,nemoj slučajno piti lijekove koje ti prepiše psihijatar ,mene su zajebali sa time strava jer su to jaki lijekovi i daju se šizofreničarima i imaju više NUS POJAVA nego što pomažu.To ti je moj savjet da ne piješ ta govna sjebaće ti mozak skroz.Ako se radi o nekim biljnim tabletama za smirenje što se mogu kupiti bez recepta to OK ali ni to ti neće puno pomoći.Tebi lijekovi ne trebaju.
To kod tebe se zove anksioznost kao i kod mene što je bila.
Kao što kažeš OK si dok ne počneš razmišljati o toj noći kada ti se desilo--->onda se prepadneš---->nastaje taj problem = to ti je začarani krug koji sam sebi stvaraš
Moraš da shvatiš da će proći ali treba vremena i pozitivnog razmišljanja i svega ostalog pozitivnog da očvrsneš.
Ja sam se tako prepao gluposti i skroz psihički pao,isto mi pozlilo u noći i od tada neobjašnjiv strah koji nisam mogao kontrolisati.Nije se to iznenada desilo ,sve je to od nakupljanja nečeg negativnog ,misli ,problema ,lošeg života i sl tako da neće iznenada ni nestati,treba vremena.
Znači prvo shvati da sam sebe uvlačiš u taj začarani krug strah-problem-strah ,a iz njega ćeš najlakše izađi kada shvatiš da ti ne može naškoditi,jednostavno se pomiriš sa time i tijelo i misli se opuste i proće to sve.
Kad bih ti ja napričao šta se meni sve nadešavalo ,bukvalno hiljadu puta gore nego tebi ako možeš zammisliit i sve je prošlo na kraju,samo je fazon znati boriti se sa tim ,ne biti u grču i pesimističkom razmišljanju jer to pogoršava sve.
Prestani pušiti jer ti odmaže,najprije mozgu koji teže funkcioniše i šteti mu,a ovdje ti je mozak najpotrebniji jer tu je tvoj problem.
KAda tčim normala sve dišem, kada sam umoran odma zaspim ili pijan ono odma zaspim, ako bog da krenuo sam u proces prestanka pušenja možda samo je dot stvara mi nespremnost i slične stvari.