A ti si?digital wrote:Vozdra svima!
Radim u jednoj firmi kojoj su potrebna najmanje 2 masinska inzinjera (diplomirani ili ne, nije bitno) za rad u konstrukcionom birou.
Dakle, vase je da nacrtate 3d model i napravite program za glodanje istog, a sve to uz koristenje softverskog paketa - topsolid.
Obuku za gore pomenuti softver pruzila bi firma naravno.
Poznavanje engleskog ili njemackog je ogroman plus ali nije i neophodno.
Dodatna pogodnost: radili bi samnom
Zainteresovani neka se jave na PP za detaljnije informacije...
Potrebni masinski inzinjer
Moderator: anex
-
zlatan01
#1 Re: Potrebni masinski inzinjer
-
pita
#2 Re: Potrebni masinski inzinjer
Zasto bi neko radio u strojarstvu...to ti je tezak kesdigital wrote:Ma salio sam se za dodatnu pogodnost, zar se ne moze vidjeti humor iza smajlija --->?
Nego, ima li zainteresovanih?
-
zlatan01
#3 Re: Potrebni masinski inzinjer
Uvjeti, lokacija?digital wrote:Ma salio sam se za dodatnu pogodnost, zar se ne moze vidjeti humor iza smajlija --->?
-
s vetrom uz lice
#4 Re: Potrebni masinski inzinjer
uvjet i lokacija??
evo sam i ja zainteresirana.. studiram masinstvo u SA, cetvrta godina.. o topsolidu veze nemam, radila sam na programu CATIA (nesto malo
)
pa hajd pisi...
evo sam i ja zainteresirana.. studiram masinstvo u SA, cetvrta godina.. o topsolidu veze nemam, radila sam na programu CATIA (nesto malo
pa hajd pisi...
-
pita
#5 Re: Potrebni masinski inzinjer
i ja bi trebao jednog digital designerja..koji zna vhdl, c, i jasan mu je embedded svijetdigital wrote:Samo za info: oglas (vjerovatno sa vise informacija) je objavljen u Avazu (mislim da se tamo trazi 10 masinskih i 5 elektro-inzinjera).
-
pita
#6 Re: Potrebni masinski inzinjer
Ne mi fakat trazimo...u biti ako znas vhdl/c...mozes dobiti job...radis remote za nas----digital wrote:Sta je pisac htio da kaze? Da se previse trazi? Nisam gledao oglas... ili tek onako spamas?pita wrote:i ja bi trebao jednog digital designerja..koji zna vhdl, c, i jasan mu je embedded svijetdigital wrote:Samo za info: oglas (vjerovatno sa vise informacija) je objavljen u Avazu (mislim da se tamo trazi 10 masinskih i 5 elektro-inzinjera).
-
zlatan01
#7 Re: Potrebni masinski inzinjer
Catia je moj favorit! Koju verziju koristite u Sarajevu?s vetrom uz lice wrote:uvjet i lokacija??
evo sam i ja zainteresirana.. studiram masinstvo u SA, cetvrta godina.. o topsolidu veze nemam, radila sam na programu CATIA (nesto malo)
pa hajd pisi...
-
Misirlija
#8 Re: Potrebni masinski inzinjer
Evo ja se javljam, nisam nikad cuo za topsolid, ali ako je to ba bazi Solidworks ili Solidedge onda nema problema tu sam dobar. Ali da bi se uradio program za frezu, odnosno cnc glodalicu treba neki CAD program tipa Mastercam, SolidCam, Gibs, nema ni tu problema, o kojoj se kompaniji radi?digital wrote:Vozdra svima!
Radim u jednoj firmi kojoj su potrebna najmanje 2 masinska inzinjera (diplomirani ili ne, nije bitno) za rad u konstrukcionom birou.
Dakle, vase je da nacrtate 3d model i napravite program za glodanje istog, a sve to uz koristenje softverskog paketa - topsolid.
P.S. Moze na PM
Samo malo da editujem ovaj svoj post, meni se cini da tebi vise treba CNC programner nego inzenjer.
Topsolid je izgleda nesto novo i jako ''powerful tool'', integrated CAD/CAM zajedno, ali onaj ko ''zanat''
njemu ne treba ovo, G codovi se mogu uraditi i na samoj masini
Last edited by Misirlija on 14/04/2008 19:29, edited 1 time in total.
-
s vetrom uz lice
#9 Re: Potrebni masinski inzinjer
CATIA V5 R16zlatan01 wrote:Catia je moj favorit! Koju verziju koristite u Sarajevu?s vetrom uz lice wrote:uvjet i lokacija??
evo sam i ja zainteresirana.. studiram masinstvo u SA, cetvrta godina.. o topsolidu veze nemam, radila sam na programu CATIA (nesto malo)
pa hajd pisi...
jako zanimljivo i super alat za nas mašince
-
s vetrom uz lice
#10 Re: Potrebni masinski inzinjer
digital wrote:Poslao sam ti PM sa par dodatnih informacija.s vetrom uz lice wrote:uvjet i lokacija??
pa hajd pisi...
isčitala i odgovorila ..
pozdrav!
-
zlatan01
#11 Re: Potrebni masinski inzinjer
Apsolutno najbolji za masince od svih koje sam upoznao, nije dzaba medju najskupljim. R16? Nije lose. Na mom ex univerzitetu sad imaju R18.s vetrom uz lice wrote:CATIA V5 R16zlatan01 wrote:Catia je moj favorit! Koju verziju koristite u Sarajevu?s vetrom uz lice wrote:uvjet i lokacija??
pa hajd pisi...
jako zanimljivo i super alat za nas mašince
-
Misirlija
#12 Re: Potrebni masinski inzinjer
Hvala na javljanju. Cuo sam ja za ovu kompaniju, iskreno nebi se postidili nijedne firme u svijetu u ovom polju.
Sa tom linijom CNC masina i plus CMM sa mogucnosti programiranja (DCC) fantasticno.
Pozdrav!
Sa tom linijom CNC masina i plus CMM sa mogucnosti programiranja (DCC) fantasticno.
Pozdrav!
-
s vetrom uz lice
#13 Re: Potrebni masinski inzinjer
heee, jest skupa CATIA .. a gdje to R18?zlatan01 wrote:Na mom ex univerzitetu sad imaju R18.
-
laku noć
#14 Re: Potrebni masinski inzinjer
Je li bitno sa kojeg je fakulteta diploma?Imam jednog kolegu koji živi u RS-u i u dotičnom srednjoškolskom centru profesor na kraju godine pita srednjoškolce (maturante):"ko će od vas na fakultet a ko na Pale"digital wrote:Vozdra svima!
-
zlatan01
#15 Re: Potrebni masinski inzinjer
http://hh.se/english.5_en.htmls vetrom uz lice wrote:heee, jest skupa CATIA .. a gdje to R18?zlatan01 wrote:Na mom ex univerzitetu sad imaju R18.
Univerzitet je relativno mali i broji oko 10000 studenata ali jako brzo raste. Prema nekim izvorima je najbolji u Svedskoj u koristenju CATIA.
-
s vetrom uz lice
#16 Re: Potrebni masinski inzinjer
aaa, prostudirat ću ovo, hvala na inf ..zlatan01 wrote:http://hh.se/english.5_en.htmls vetrom uz lice wrote:heee, jest skupa CATIA .. a gdje to R18?zlatan01 wrote:Na mom ex univerzitetu sad imaju R18.
Univerzitet je relativno mali i broji oko 10000 studenata ali jako brzo raste. Prema nekim izvorima je najbolji u Svedskoj u koristenju CATIA.
-
MA DAJ...
#17 Re: Potrebni masinski inzinjer
Misirlija wrote:Evo ja se javljam, nisam nikad cuo za topsolid, ali ako je to ba bazi Solidworks ili Solidedge onda nema problema tu sam dobar. Ali da bi se uradio program za frezu, odnosno cnc glodalicu treba neki CAD program tipa Mastercam, SolidCam, Gibs, nema ni tu problema, o kojoj se kompaniji radi?digital wrote:Vozdra svima!
P.S. Moze na PM
Samo malo da editujem ovaj svoj post, meni se cini da tebi vise treba CNC programner nego inzenjer.
Topsolid je izgleda nesto novo i jako ''powerful tool'', integrated CAD/CAM zajedno, ali onaj ko ''zanat''
njemu ne treba ovo, G codovi se mogu uraditi i na samoj masini
ne pali se i polako...tip je levat u vezi neceg,ali da ga provjerimo...
sto ce mu VSS,pored nas sa SSS koji to rijesavamo...mislim,ne svatljivo za mene.
a usput da pitam,da li neko zna od nas za leguru nikl-aluminij
hemijska formula je CUAL10FENI5...
-
zlatan01
#18 Re: Potrebni masinski inzinjer
http://en.wikipedia.org/wiki/Raney_nickel" onclick="window.open(this.href);return false;MA DAJ... wrote:a usput da pitam,da li neko zna od nas za leguru nikl-aluminij
hemijska formula je CUAL10FENI5...
-
zgembica23
#19 Re: Potrebni masinski inzinjer
Ima, kako da nema, mogu li se dobiti dodatne informacije na PM???digital wrote:Ma salio sam se za dodatnu pogodnost, zar se ne moze vidjeti humor iza smajlija --->?
- atko
#20 Re: Potrebni masinski inzinjer
auto-industrija?pita wrote:i ja bi trebao jednog digital designerja..koji zna vhdl, c, i jasan mu je embedded svijetdigital wrote:Samo za info: oglas (vjerovatno sa vise informacija) je objavljen u Avazu (mislim da se tamo trazi 10 masinskih i 5 elektro-inzinjera).
Kakva je pinka?
-
pita
#21 Re: Potrebni masinski inzinjer
ne Telekomunikacije.....atko wrote:auto-industrija?pita wrote:i ja bi trebao jednog digital designerja..koji zna vhdl, c, i jasan mu je embedded svijetdigital wrote:Samo za info: oglas (vjerovatno sa vise informacija) je objavljen u Avazu (mislim da se tamo trazi 10 masinskih i 5 elektro-inzinjera).
Kakva je pinka?
placa je ovisna od ucinkovitosti
-
ken-bez
#22 Re: Potrebni masinski inzinjer
Ja sam masinski ing buduci
ostao mi je jedan ispit, poznajem engleski, rad u CATI i perfekt autocad 20..
Pa eto ako ima posla za mene zovite
radio sam kao konstruktor i tehnolog 6-8 mjeseci ali firma je stala pa tako da sam sad slobodan 
Ako vam treba crtanje modeliranje i u drugim programima moze se nauciti jer sam fleksibilan na tom podrucju i ide mi od ruke ;)kao i sve sto je vezano za moju struku .
Javite mi na PP ili na mail
Ako treba i biografiju saljem.
Pa eto
Pa eto ako ima posla za mene zovite
Ako vam treba crtanje modeliranje i u drugim programima moze se nauciti jer sam fleksibilan na tom podrucju i ide mi od ruke ;)kao i sve sto je vezano za moju struku .
Javite mi na PP ili na mail
Ako treba i biografiju saljem.
Pa eto
- burekodsira
#23 Re: Potrebni masinski inzinjer
ovo oglas od 2008 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#24 Re: Potrebni masinski inzinjer
Ima li CATIA kupit na buvljaku kod nasih hajduka i uskokas vetrom uz lice wrote:heee, jest skupa CATIA .. a gdje to R18?zlatan01 wrote:Na mom ex univerzitetu sad imaju R18.
Trebala bi mi jedan kopija za edukativne svrhe
u moj vakat (u proslom stoljecu) je CATIA bila samo kod naske u vazduhoplovnoj industrije
cini mi se da je razvijena u Francuskoj za Aerospatiale avio industriju i da je jako mnogo trosa u AIRBUS industriji.
tad je bila basnoslovno skupa....
- atko
#25 Re: Potrebni masinski inzinjer
Ne ismijavaj co'jka koji hoce da radi sirniburecheburekodsira wrote:ovo oglas od 2008
@toto, naravno da ima ... po nekad imas prvo sirano release prije mastre release-a pojedinih produkata ... najozbiljnije