Ziv ti meni biJo i fakultet u roku zavrsiJo, ....
Potrebne smjernice (Sarajevo)
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#26 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Cukane, ... ti radi kako hoces, ... slijedi bilo cije instrukcije, ali ... kraceg puta i jednostavnijeg opisa rute do doma na Bjelavama neces dobiti.
- Edin H.
#27 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Momak pita kako doci do Studentskih domova, a preteci papetove upute jedino je jasno kako doci do dzamijeamrica wrote:![]()
- branimir stulic
#28 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Na Bjelave bolje ne idi jer dom nista ne valja...a ako vec hoces onda lagano pored americke ambasade, pa izmedju Avaza i zeljeznicke stanice kroz tunel i samo pravo.... ....do Bolnice KOsevo... E gore nekog pitaj za dalje.
- karanana
#29 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
ko je ovdje filozof, mi ili ovaj decko?
- branimir stulic
#30 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
POdsjeti me ovo na 1996. godinu, mozda mjesec dana nakon rata... E pa neko je tri autobusa regruta VRS poslao na Vratnik. Valjda vozac nije znao put za Pale pa ga ne neko poslao preko Vratnika. Mozete zamisliti te scene. Tri autobusa puna u gace upisanih tek osisanih regruta se okrecu na Mejdanu, pred najmanje 1000 ljudi .., Ali nije blo problema, Bosanci ko Bosanci dali im vode da piju... e boze moj.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#31 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Ma tek mu sad' nista nije jasno...karanana wrote:ko je ovdje filozof, mi ili ovaj decko?
- pape
#32 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Edin H. wrote:Momak pita kako doci do Studentskih domova, a preteci papetove upute jedino je jasno kako doci do dzamijeamrica wrote:![]()
Sa svim vjerskim objektima, a po nasoj staroj cuvenoj multivitaminskoj tradiciji, se odmah mora upoznati.
- stachu
- kurty
#34 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
da to slikovito odradimo onda:pape wrote:Ne opterecujte covjeka nazivima ulica, objekata i slicno. Ne poznaje Sarajevo i ovako ce mu biti lakse.Cukan91 wrote:Kako stici od Filozofskog fakulteta do studentskog doma Bjelave?
Trebam ici da pogledam kakav je dom, da li mi odgovaraju uslovi, a drugi put sam u Sarajevu, ne znam bas mnogo ljudi... pa ako bi mi neko znao dati smjernice bio bih zahvalan!!
Cukane, ... poslusaj ti mene i uradi ovako.
Idi prvi put pjesice, tako ces najbolje zapamtiti put.
Kreni od fakulteta i predji tu prvu raskrsnicu na onu stranu do crkve, tj. do ona dva visoka nebodera, i stalno idi uz tramvajsku prugu. Neka ti orijentir bude prva dzamija na koju naidjes, Alipasina dzamija, a ona ce te docekati na slijedecoj velikoj raskrsnici i bit ce na desnoj strani ceste. Tada skreni ulicom lijevo, pored banke na uglu i tako nastavi nekih pola kilometra, dok ne stignes na odvajanje ceste izmedju dva parka. Prodji cestom izmedju parkova i u istom smjeru nastavi uz malu uzbrdicu, nekih tristo metara. Ulica skrece malo u desno kod jednog nebodera u cijem je prizemlju Apoteka. Nastavi tako i proci ces pored bolnice Kosevo. Nastavi pravo pored bolnice i kad dodjes na raskrsce, idi desno. Nakon stotinjak metara imas malu uzbrdicu i na lijevoj strani ti je studentski dom.

ovaj zdanji dio slike dva je malo dalje, pa evo ga i blize

- kurty
- stachu
#36 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Jest, al ja sam prije! 
-
argeta i hljeb
#37 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
pape wrote:Ne opterecujte covjeka nazivima ulica, objekata i slicno. Ne poznaje Sarajevo i ovako ce mu biti lakse.Cukan91 wrote:Kako stici od Filozofskog fakulteta do studentskog doma Bjelave?
Trebam ici da pogledam kakav je dom, da li mi odgovaraju uslovi, a drugi put sam u Sarajevu, ne znam bas mnogo ljudi... pa ako bi mi neko znao dati smjernice bio bih zahvalan!!
Cukane, ... poslusaj ti mene i uradi ovako.
Idi prvi put pjesice, tako ces najbolje zapamtiti put.
Kreni od fakulteta i predji tu prvu raskrsnicu na onu stranu do crkve, tj. do ona dva visoka nebodera, i stalno idi uz tramvajsku prugu. Neka ti orijentir bude prva dzamija na koju naidjes, Alipasina dzamija, a ona ce te docekati na slijedecoj velikoj raskrsnici i bit ce na desnoj strani ceste. Tada skreni ulicom lijevo, pored banke na uglu i tako nastavi nekih pola kilometra, dok ne stignes na odvajanje ceste izmedju dva parka. Prodji cestom izmedju parkova i u istom smjeru nastavi uz malu uzbrdicu, nekih tristo metara. Ulica skrece malo u desno kod jednog nebodera u cijem je prizemlju Apoteka. Nastavi tako i proci ces pored bolnice Kosevo. Nastavi pravo pored bolnice i kad dodjes na raskrsce, idi desno. Nakon stotinjak metara imas malu uzbrdicu i na lijevoj strani ti je studentski dom.
definitivno poslusaj prijedlog
- Edin H.
#38 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Sto jest'. jest'pape wrote:Edin H. wrote:Momak pita kako doci do Studentskih domova, a preteci papetove upute jedino je jasno kako doci do dzamijeamrica wrote:![]()
A, ne ... ne grijesi dusu. Nisi zapazio da je prvo dobio instrukciju da prvu raskrsnicu predje kod crkve.
Sa svim vjerskim objektima, a po nasoj staroj cuvenoj multivitaminskoj tradiciji, se odmah mora upoznati.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#39 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Ja sam ipak za to da ti nadjes bus br. 14 ispred Doma Armije,i on te izbaci pred vrata Doma ....
Al' eto ovi crtaci su ti dobro iscrtali sve to,ako se uspijes snaci u ovim kartama.
Pape,Stachu,Kurty ..ukombinuj njih trojicu i to ti je to..

Al' eto ovi crtaci su ti dobro iscrtali sve to,ako se uspijes snaci u ovim kartama.
Pape,Stachu,Kurty ..ukombinuj njih trojicu i to ti je to..
- pape
#40 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
- HomeSweetHome
#41 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
E, stvarno ste tctctctc
Dijete trazi pomoc a vi ga/ju zbunjujete
Sinko, ovako ti je najlakse doci do Bjelava, ukljucuje malo pjesacenja, ali sta ces...
Od fakulteta kreni desno i idi sve dok ne vidis da se ulica racva a dva dijela, tu ces na desnoj strani vidjeti veliku zgradurinu u izgradnji. Eh, ti se odluci da nastavis ici lijevom stranom te ulice (proci ces pored pekare Kaiser, zlatare, restorancica koji se zove MutWak, velike knjizare, Alipasine dzamije, Predsnjeistva). nastavi jos malo i uskoro ces vidjeti jos jednu veliku zgradu na kojoj pise BBI Centar, ispred ima veliki trg, ne mozes fuliti. Preko puta ti je park, tu ces vidjeti okruglu fontanu, spomenik pobijenoj djeci Sarajeva. Prodji kroz park pravo od BBI Centra, pored te okrugle fontane, i nastavi uzbrdo ulicom koja te doceka kad izadjes iz parka. Penji se dok ti dusa ne izadje u nos, odnosno dok ne ugledas cesmu s lijeve strane i samoposlugu ispred sebe, a vidjet ces i Konzum nekoliko metara dalje. Tu skreni lijevo, idi jedno 20 metara, vidjet ces Studentski. Ulaz ces vec naci, nije daleko.
Dakle, s faksa desno, sve do BBI Centra, preko parka uz brdo do cesme i samoposluge i to je to.
Ili poslusaj Papeta, to ti je u pet deka.
edit: vi vec i karte iscrtali
ne boj se, sine, niko te nije poslao na Pale
Dijete trazi pomoc a vi ga/ju zbunjujete
Sinko, ovako ti je najlakse doci do Bjelava, ukljucuje malo pjesacenja, ali sta ces...
Od fakulteta kreni desno i idi sve dok ne vidis da se ulica racva a dva dijela, tu ces na desnoj strani vidjeti veliku zgradurinu u izgradnji. Eh, ti se odluci da nastavis ici lijevom stranom te ulice (proci ces pored pekare Kaiser, zlatare, restorancica koji se zove MutWak, velike knjizare, Alipasine dzamije, Predsnjeistva). nastavi jos malo i uskoro ces vidjeti jos jednu veliku zgradu na kojoj pise BBI Centar, ispred ima veliki trg, ne mozes fuliti. Preko puta ti je park, tu ces vidjeti okruglu fontanu, spomenik pobijenoj djeci Sarajeva. Prodji kroz park pravo od BBI Centra, pored te okrugle fontane, i nastavi uzbrdo ulicom koja te doceka kad izadjes iz parka. Penji se dok ti dusa ne izadje u nos, odnosno dok ne ugledas cesmu s lijeve strane i samoposlugu ispred sebe, a vidjet ces i Konzum nekoliko metara dalje. Tu skreni lijevo, idi jedno 20 metara, vidjet ces Studentski. Ulaz ces vec naci, nije daleko.
Dakle, s faksa desno, sve do BBI Centra, preko parka uz brdo do cesme i samoposluge i to je to.
Ili poslusaj Papeta, to ti je u pet deka.
edit: vi vec i karte iscrtali
ne boj se, sine, niko te nije poslao na Pale
Last edited by HomeSweetHome on 14/09/2011 00:22, edited 1 time in total.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#42 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Tram. karta 1.60.. Taksi ti nece uzeti vise od 6km pa ti vidi isplati li ti se zavrsiti na trebevicu budes li slusao ove rodjene sarajlije 
- stachu
#43 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Samo prati mape, i ne mopzes fulati! I moj ti je savjet da ides pjeske da upamtis koliko toliko put...
A vjeruj mi nemas se gdje izgubiti, ako sta nije jasno, samo pitaj nekog usput...
A vjeruj mi nemas se gdje izgubiti, ako sta nije jasno, samo pitaj nekog usput...
Last edited by stachu on 14/09/2011 00:27, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#44 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Jest nahodaće se.
Ima varijantu da na "slikovitijoj"
mapi da sjedne na autobus (prva slika) gdje si stao sa crtanjem (taman je tu stanica).
Ili na ovoj manje slikovitoj ima varijantu da se vozi tramvajem do Katedrale i da ide Pehlivanušom koja ovdje nije naznačena tj.ne piše.
Mislim da mu je najlakše doći do Doma Armije i sjesti na autobus(ako mu se ne hoda).Most Drvenija ne može fulati svijet prodaje knjige, a to je četvrta stanica od Muzeja.Kad izađe iz tramvaja preći će preko ulice produžiti pravo i odma sa desne strane ima stanicu.

Ima varijantu da na "slikovitijoj"
Ili na ovoj manje slikovitoj ima varijantu da se vozi tramvajem do Katedrale i da ide Pehlivanušom koja ovdje nije naznačena tj.ne piše.
Mislim da mu je najlakše doći do Doma Armije i sjesti na autobus(ako mu se ne hoda).Most Drvenija ne može fulati svijet prodaje knjige, a to je četvrta stanica od Muzeja.Kad izađe iz tramvaja preći će preko ulice produžiti pravo i odma sa desne strane ima stanicu.
Last edited by MAN-lion's coach on 14/09/2011 00:29, edited 1 time in total.
- stachu
#45 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
MAN-lion's coach wrote: Jest nahodaće se.
Ima varijantu da na "slikovitijoj"mapi da sjedne na autobus (prva slika) gdje si stao sa crtanjem (taman je tu stanica).
Mislim da mu je najlakše doći do Doma Armije i sjesti na autobus(ako mu se ne hoda).Most Drvenija ne može fulati svijet prodaje knjige, a to je četvrta stanica od Muzeja.Kad izađe iz tramvaja preći će preko ulice produžiti pravo i odma sa desne strane ima stanicu.![]()
![]()
![]()
![]()
-
MAN-lion's coach
#46 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Dobro onda kofol malo manje slikovitoj. 
- Tercius
#47 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
E da ti znas gdje te oni salju ko sto ne znas

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#48 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Cukane,sta ti nije jasno...bolje receno,jel' ti ista jasno ???? 
- pape
#49 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Cukane, ... kad malo bolje razmislim, da sam na tvom mjestu, ... ja bih razyebo ideju o studijama i vratiJo se kuci, ...

- stachu
#50 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
MAN-lion's coach wrote:Dobro onda kofol malo manje slikovitoj.
Ne prepadaj ga bezze, na kraju nece nikako ni u Sarajevo doci...Tercius wrote:E da ti znas gdje te oni salju ko sto ne znas![]()
BTW,