Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

csejla

#51 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Uh... ovako. Jutros smo se Dunja, Aldin i ja nasli na lokaciji gdje su kucici i njih nije bilo :( Aldinova mama ih je na dva sata prije hranila. Obisli smo sve oko tog mjesta, ali nije ih bilo. Ona smo nazvali sintore, oni su nam rekli da postoji sansa da su kod njih, da je ekipa "na terenu" :( do 11h i da ih tada nazovemo. Sacekali smo 11h, nazvali, i onda su nam rekli da nije gore, tj. da je neka zena u Olovsakoj ulici (Hrasno brdo) otvorila kombi, i pustila im sve pse i da su se sa terena vratili prazni. OVOJ ZENI SVAKA CAST! DA IH JE BOGDOM VISE OVAKVIH. Pitali smo imaju li ikakvih stenaca da ih usvojimo medjutzim kao nema. Uglavnom onda smo Dunja, Aldin, Anela i ja obisli Hrasno brdo i Vraca uzduz i poprijeko, ni jednog cukicu nasli nismo :( Vratile smo se na mjesto gdje su prije bile cukice, pitali ljude iz obliznjih radnji medjutim niko sinote vidio nije. NADAM SE DA IH NISU UHVATILI! :( Ponovo smo nazvali sinteraj, ovaj put direktora koji nam je rekao da smo ZAKASNILI :( Inace oni subotom u 13h ubijaju pse :( Veceras ce opet Aldinova mama otici da vidi ima li ih, ako ih bude kupimo ih odmah... Eto... ukratko... cuvajte fige da ih nadjemo :(
samrichakk

#52 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by samrichakk »

Ma djubrad su njih pokupila i pobila,a prica o toj zeni koja je otovrila kombi je samo bajkica...To su vam rekli samo da vas se otarase...
Majko moja,pa koji je vrag taj zakon donesen kad oni i dalje ubijaju??
Veljo,sta raditi sad kad ih mi pozivamo na zakon a oni i dalje rade po svome?!! Ma djaba nama sto zakona,kad smo mi govna...
Jadne cukice... :-?
csejla

#53 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

samrichakk wrote:Ma djubrad su njih pokupila i pobila,a prica o toj zeni koja je otovrila kombi je samo bajkica...To su vam rekli samo da vas se otarase...
Majko moja,pa koji je vrag taj zakon donesen kad oni i dalje ubijaju??
Veljo,sta raditi sad kad ih mi pozivamo na zakon a oni i dalje rade po svome?!! Ma djaba nama sto zakona,kad smo mi govna...
Jadne cukice... :-?
Iskreno sumnjam da su nam rekli za tu zenu bezveze da nas skinu s dnevnog reda. Imala sam slicnu situaciju sa Belim, i isto mi je receno da sacekam da se kombi vrati, onda sam otisla u sinteraj po njega, podpisala da ga usvajam i odvela. Dakle mislim da nije bilo nekog razloga da nas lazu, mogli su odmah kada smo prvi put reci NISU KOD NAS i skinut nas s dnevnog reda.... (mada opet kazem nista nije sigurno, ni da su ih odveli ni da nisu)...
Nevjerovatno je jedino da na podrucju Hrasnog brda i Vraca nismo naisli ni na jednu jedninu lutalicu :(

Sto se tice ovoga sto rade protiv zakona... tu nemam rijeci, jednostavno nam je sve u drzavi tako naopako fuj!!!
CUVAJ FIGE DA SE VECERAS POJAVE :(
samrichakk

#54 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by samrichakk »

Nadam se a i molim boga da se veceras pojave pa da i njih pokusamo spasiti od tih krvolocnih govana! Ako trebadne neka pomoc zovite!
csejla

#55 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

samrichakk wrote:Nadam se a i molim boga da se veceras pojave pa da i njih pokusamo spasiti od tih krvolocnih govana! Ako trebadne neka pomoc zovite!
Vazi, hvala ti. Javimo sta bude.
ajsela

#56 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

HITNO NAM TREBA AUTO U 11,00 DANAS!!!! AKO IKO IMA AUTO I U 11,00 JE SLOBODAN NEKA SE JAVI SEJLI NA 061 360 285.

Detalji na PP!
csejla

#57 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Ljudi sve se zakomplikovalo... Pisemo vam kasnije sta je tacno bilo i sta nam je sada raditi... :(
eglantina

#58 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

OSTALI SMO BEZ MARKE!!!NOVAC JE POTROSEN NA CUKICU KOJI JE NA VETERINI, AMELA POKRIVA TROSKOVE TJ. RASPOREDJUJE SREDSTVA KOJA SU DONIRALI POJEDINCI NA CEMU SMO VAM BESKRAJNO ZAHVALNI, CUVAJU SE KOD BERINE MACE, JEDAN PAS U PANSIONU U KISELJAK, JEDAN NA VETERINI I OSTALE ZIVOTINJICA KOJE SMO SKLONILI SA ULICE
MOLIM VAS MOZE LI IKO DA NAM DONIRA HRANU ZA STENCE!!!!
NEMAMO DOSLOVCE VISE NISTA!!!
6STENACA SMO IZVUKLI MALOPRIJE IZ SINTERAJA!!!
csejla

#59 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

PREHITNO JE... NISMO NASLI KUJU U SINTRAJU ALI SMO IZVUIKLI 6 STENACA... TREBA NAM HITNOOOO HRANA
csejla

#60 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Ovako stoje stvari, zenka tj. majka se bila pojavila, pokusali smo je naci i uhvatiti ali se dobro skrivala. Juce ujutru je zena vijela sinotore bas na tom mjestu i kada ih je nazvala receno je da zenka kod njih i da ujutru dodjemo po nju. Jutros u 7 sati su Aldin, Enisa i Dunja otisli gore. Receno je da pas nije kod njih (ne znam kako je juce bio danas ne)??? :(( uzas!!! i da ima 5 (na kraju se ispostavilo 6) stenaca koje ce danas eutanizirati jer su permali i oni se ne mogu brinuti o njima. Podpisano je da se oni usvajaju. Postoji sansa da su to stenci od ove kuje, ne znamo... Uglavnom stence smo izvukli maloprije, sada su kod Andrea an pregeldu. Ono sto nam hitno treba za njih je hrana koju nemamo? Oni su skroz mali, jos se u sustini nisu smjeli odvojiti od majke :( Ako ovih 7 dana bude sve ok onda ce primiti bocu. Skupljamo pare da kupimo hranu, ili ako neko zeli sam da kupi pa da mi dodjemo po to. Samo treba imati na umu da su mini i da ne smiju jesti hranu za odrasle.

P.S. Danas su sintori gore doveli 20 stenaca, ako neko moze uzeti 1-2 bilo bi super. Da se i oni spase, zalosno je da se ubiju :(
ajsela

#61 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Mozemo li se organizovati par ljudi sa foruma pa usvojiti jos stenaca da ih spasimo iz sinteraja. Za usvajanje treba samo licna i nista vise!
darprirode

#62 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by darprirode »

Dakle samo privremeno,dok im ne nadjemo dom..molim vas pomozite!!!
ajsela

#63 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Ako nam iko moze pokloniti bar po vrecicu malu hrane za stence, bili bi mu zahvalni jer necemo imati cime da ih hranimo! Imamo 6 stenaca!
samrichakk

#64 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by samrichakk »

Kako otici u sinterj i od tih 20 izabrati samo neke? meni bi srce puklo j ane bih mogla presuditi koji ce zivjeti a kojeg ce ubiti...
uzas...
pa imaju li ti ljudi duse??? ja mogu dati licnu ali zaista ne bih mogla podnijeti da odme gore i da neke spasim a ostale ostavim da ih ubiju...jedino da ih izvedemo sve...ali i to je nemoguce......... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
ajsela

#66 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Za 6 stenaca nam trebaju stare deke ili carsafi. Ako neko ima stare koje bi bacio neka nam javi, to nam je neophodno.
amelino

#67 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by amelino »

Kucici su preslatki, kao i svi kucici :) Slike kucica prije kupanja na veterini:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
darprirode

#68 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by darprirode »

Bili smo sinoc kod njih divni su..sad za sad im je dobro,ali sto prije im moramo naci dom..kupili smo im puuno hrane i zahvaljujem se svima koji su dali novac (ne znam po nikovima ko su ali pronace se :))dali smo pola para za njihovo cuvanje,ali je stvarno momku kod kojih su tesko,previse ih je, a i mali je stan..Ako smo ih vec spasili od sigurne smrti pomozite da im nadjemo dom kakav zasluzuju.Hvala..pozzz
ajsela

#69 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

HITNO im trebamo naci dom! Za sad su na sigurnom ali 6 ih je a stancic je premal za sve njih. Molim vas ako je neko zainteresovan za udomljavanje da se javi!
csejla

#70 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

[quote="ajsela"]

Evo slkica ovih 6 stenaca juce nakon pupanja kada smo dosli i ovog svrcwe sto smo ga sinoc nasli.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

A ovo je svrco od sinoc, ovako smo ga nasli :( :

Image

Image

OVIH 6 LJEPOTANA IMA ROK DO PETKA DA IM SE NADJE STALNI ILI PRIVREMENI DOM :( Nakon petka smo na zalost prisiljeni da ih vratimo na prvobitno staniste jer nemamo gdje sa njima... Sami ne mozemo. Trebamo se svi sa foruma aktivirati da bi uspjeli naci im dom. Mi smo sve nase bonuse sa smjestajem ispucai :(
Last edited by csejla on 02/06/2009 09:12, edited 1 time in total.
ajsela

#71 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Joj ove male duse od sinoc, kako se jadan skupio sam u kutiji, tuga! Sreca da je pronadjen i spasen!
FairyGodmother

#72 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by FairyGodmother »

Dragi/e,

ja nažalost ne mogu udomiti niti barem pričuvati niti jedno štene. Mi imamo tri odrasla psa (sve troje udomljeni također sa ulice) plus se naša ženka oštenila prije dva mjeseca i tek smo prošle sedmice uspjeli uspješno udomiti sve štence. No ono što mogu toplo preporučiti je stranica http://www.pik.ba . Moje iskustvo je da se preko njih jako brzo i dobro udome štenci. Ako vam treba pomoć u tom smislu, javite se ili na pp ili na 062.609.987. Također, mi imamo par starih deka koje vam možemo pokloniti i mogli bi da kupimo štencima nekoliko konzervi hrane, barem za početak. Javite samo gdje, šta i kad. Ako vam trebaju AD3 kapi i tabletice protiv parazita, toga također imamo. Samo se javite. ;)

Puno vam sreće!
csejla

#73 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

FairyGodmother Hvala Vam, imate pp :)
blackberry

#74 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by blackberry »

ostatak kučića - koji su ostali u kafileriji - su jutros uspavani :( :( :( kažu da ih svaki dan uspavaju na desetine .... :( :( :(
ajsela

#75 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

UZAS!
Na pitanje kada konacno misle da postuju zakon, odgovor njihov je bio "Imamo fore jos godinu dana da ovako radimo" :(
Post Reply