Dunja upravu si sto se uspavljivanja tice.. Pretesko je uhvatiti na "obican" nacin. Znas koliko smo dana hvatali onu tornjakusu, pa posle par dana su je uhvatili uspavljivanjem. Najbolje je odmah krenuti sa uspavljivanjem ovako ces potrositi i vremena i zivaca dok je uhvatis..eglantina wrote:ja idem u Mostar u subotu u 7 ujutru..znaci nema sanse da stignem :S..Amar moze u ponedeljak..kako je uhvatiti bez uspavljivanja..jako jako JAKO! tesko
Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Moderator: anex
- tinchy
#26 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
-
jaca78
#27 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta
eglantina, u pravu si. ako budes pokusavala bez sedativa mogla bi pobjeci na neko drugo mjesto.
ja radim od 9, jedino bih mogla zamijeniti se sa nekim da budem druga smjena, ali bih morala barem dan ranije znati kada je akcija
ja radim od 9, jedino bih mogla zamijeniti se sa nekim da budem druga smjena, ali bih morala barem dan ranije znati kada je akcija
- eglantina
#28 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Jaci sutra Sejla, Aldin i vise ne znam hoce li jos moci iko popodne idemo da izvidimo situaciju...
ako ne uspijemo nista sutra akcija je u ponedeljak nadam se...ja sam se cula s Amarom, u ponedeljak u pola 8-8 bi trebali biti na tom mjestu da probamo...ja se nadam da cemo uspjeti..stvarno joj treba pomoci...
znaci ako nista ne bude od sutra, ako Bog da akcija je u ponedeljak, pa da ujedno znaju i svi oni koji su nam voljni pomoci...
ako ne uspijemo nista sutra akcija je u ponedeljak nadam se...ja sam se cula s Amarom, u ponedeljak u pola 8-8 bi trebali biti na tom mjestu da probamo...ja se nadam da cemo uspjeti..stvarno joj treba pomoci...
znaci ako nista ne bude od sutra, ako Bog da akcija je u ponedeljak, pa da ujedno znaju i svi oni koji su nam voljni pomoci...
-
jaca78
#29 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
ja sam se pokusala zamijeniti za smjenu, ali kolegica nije mogla jer joj treba poslijepodne da radi? a mozemo li to organizovati ikako u ponedjeljak malo ranije, da bih mogla stici na posao u 9? ja bih volila da budem tu jer ne znam hoce li biti neke druge mogucnosti za prevoz, pa zbog auta. javite plz kad se dogovorite
-
csejla
#30 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Jaco ovako cemo, ja i Aldin poslije mog posla danas idemo da izvidimo situaciju, nahranimo ih... u ponedjeljak ujutru oko 7-8 Dunja, Amar, Aldin i ti idete da ih uhvatite i odvucete? Jel moze?jaca78 wrote:ja sam se pokusala zamijeniti za smjenu, ali kolegica nije mogla jer joj treba poslijepodne da radi? a mozemo li to organizovati ikako u ponedjeljak malo ranije, da bih mogla stici na posao u 9? ja bih volila da budem tu jer ne znam hoce li biti neke druge mogucnosti za prevoz, pa zbog auta. javite plz kad se dogovorite
-
jaca78
#31 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ok, jel Amar ima one strelice ili?
jer ako ce nam dati sedativ da stavimo u hranu mi to mozemo i sami. meni je uspjelo jednom s jednom isprepadanom kujicom
jer ako ce nam dati sedativ da stavimo u hranu mi to mozemo i sami. meni je uspjelo jednom s jednom isprepadanom kujicom
-
csejla
#32 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ne znam, mislim da ima. Dunja mi je samo rekla da se ona sve dog sa njim. Ima do ponedjeljka jos par dana, ako ne bude imao skontat cemo ko ima, bitno je samo da uspijemo da ih spasimo. Najbolje bi bilo da veceras uspijemo, ali sumnjam da cemo bez Amara uspjeti i bez ikakvog sedativa. Uglavnom cuvajte fige.jaca78 wrote:Ok, jel Amar ima one strelice ili?
-
csejla
#33 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Danas nas troje idemo poslije posla do cukica. Ako ih uspijemo uhvatiti javlja se jedan problem. Majku bi pokusali smjestiti na veterinu, jedno stene bi moglo kod terri (hvala terri) ali drugo nema gdje.
ne mozemo skloniti majku i jedno stene a drugo ostaviti. Ima li neko ko bi ga uzeo privremeno i pomogao nam da ga slonimo? HITNO JE jer je sve uzalud ako to ne nadjemo?

-
amelino
#34 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Moze li iko uzeti jedno malo kuce na priv. cuvanje kada ih uhvatimo ?
Brzo cemo im naci dom jer su mali, slatki i razigrani.
Brzo cemo im naci dom jer su mali, slatki i razigrani.
-
jaca78
#35 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
ja nemam drugi prijedlog nego pansion

-
csejla
#36 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ovako, ako ih uhvatimo danas ili sutra treba nam dom za stene bar 5 dana? Ako ih uhvatimo u ponedjeljak onda nam treba smejstaj za jedno stene 2-3 dana. A za pansion nemamo love
Treba ljeciti i majku i za to moramo skupiti novac jer ce trebati platiti i boravak i ljecenje.
Nadam se da cu danas ili sutra uspjeti da ih slikam i postaviti slike.
Nadam se da cu danas ili sutra uspjeti da ih slikam i postaviti slike.
-
jaca78
#37 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
znam da je zeznuto za lovu. evo meni prvoj kasni plata. ali sam mislila ako bismo se udruzili, bilo bi lakse 
sejla, hajd plz javi jeste li ih nasli i jeste li uspjeli
-
csejla
#38 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ma naravno, i ja sam mislila da se opet svi udruzimo i ko god moze da koliko moze. 5-10KM koliko ko ima mogucnost... Samo da i majku spasimo.jaca78 wrote:znam da je zeznuto za lovu. evo meni prvoj kasni plata. ali sam mislila ako bismo se udruzili, bilo bi lakse
-
amelino
#39 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Najbolje uhvatiti pse sutra rano i odmah sutra Asimu u Brcko jer je rekao da ih mozemo dovuci, da ce ih primiti. Zavisno u kakvom je stanju majka skontati sta dalje, da su rane otvorene umrla bi davno od raznoraznih infekcija, tako da mozda moze na lijecenje i kod Asima. Definitivno je treba vet pregledati ali ako nije opasno po njen zivot i ako nije zarazno najbolje ih odmah furati za Brcko. Znaci sve ih strpati u auto / kombi i na put. Inace ce se kucici napatiti od ruke do ruke a i majka bez njih, posebno ako je istraumatizirana i uplasena. Ovo je moj prijedlog u slucaju da ih uhvatite sutra ujutro, danas je vec kasno za put...
Jer sve ostale varijante su pet puta skuplje a rezultat je isti - zavrsit ce kod Asima u azilu u Brckom. I najprije ce se ustediti na vremenu da se lijepo smjeste na jedno mjesto svi skupa, majka i kucici.
Ne moze covjek biti pametan kako god. . .
Jer sve ostale varijante su pet puta skuplje a rezultat je isti - zavrsit ce kod Asima u azilu u Brckom. I najprije ce se ustediti na vremenu da se lijepo smjeste na jedno mjesto svi skupa, majka i kucici.
Ne moze covjek biti pametan kako god. . .
- samrichakk
#40 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Konacno je i moja registraccija na ovom forumu uspjela( skoro godinu dana se pokusavam registrirati)!
Sto se tice prijedloga koji je amelinio iznio u potpunosti se slazem sa njim.Majka a i bebe ce dozivjeti manji stres ako se odmah prebace u Brcko,a i nas ce to sve manje kostati...(Naravno ako povrede koje majka ima nisu toliko strasne da ne moze putovati)
Sto se tice prijedloga koji je amelinio iznio u potpunosti se slazem sa njim.Majka a i bebe ce dozivjeti manji stres ako se odmah prebace u Brcko,a i nas ce to sve manje kostati...(Naravno ako povrede koje majka ima nisu toliko strasne da ne moze putovati)
-
ajsela
#41 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ljudi pokupili su ih sintori,jutros ih Sejla i Aldin nisu nasli
. nazvan je sinteraj. U 11 cemo imati informaciju i idemo po njih u sinteraj.
Cuvajte nam fige, trebace nam!!!!
Cuvajte nam fige, trebace nam!!!!
-
darprirode
#42 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
jesu li ih sintori pokupili 100 % il mislite da su ih pokupili,trebali sta pomoc?pozz
- Phia
#43 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Mi smo ih juče tražile i nije ih bilo kao ni jutros.Sad sam zvala Šejlu.Ona je s Aldinom i šintore su zvali.Rekli su im da nazovu iza 11 jer su na "terenu" - čitaj dave pse.Znaju sve o kuji i kučićima i gdje se nalaze.Nadam se da će se ovo završiti dobro..darprirode wrote:jesu li ih sintori pokupili 100 % il mislite da su ih pokupili,trebali sta pomoc?pozz
- blackberry
-
ajsela
#45 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Cim jave tj potvrde da su ih uhvatili (nadam se da nisu) idemo po njih gore.
- Friesian
#46 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
ako ih oni ne budu uhvatili onda vam je najbolje (sto se sedacije tice) da nadjete kod nekog Sedalin gel koji se moze staviti na neku hranu i onda ostaviti da ona to pojede... nakon odredjenog perioda ce je to sedirati...
- blackberry
#47 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
ima li ikakvih vijesti??????
- Phia
#48 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Nisu kod šintora.Tražit će ih dalje..Valjda su se između ostalog šintori žalili da im je maloprije neka žena na svoju ruku otvorila kombi i pustila sve pse napolje.Svaka joj čast ko god da je.Ljudi moji oni rade kao da nikad zakon nije ni izašao

- blackberry
#49 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
uh, odahnuh...
treba ih dalje traziti... i to intenzivno... SVAKA CAST GOSPODJI KOJA JE OTVORILA VRATA KOMBIJA
samo, postavlja se pitanje da li su ih uhvatili - pa ih ova gospodja pustila ili ih nikako nisu ni uhvatili...
i jos - obzirom da sada sintori znaju lokaciju gdje se krije ova zenka s kucicima - ne trebam ni govoriti koliku opasnost ovo za njih predstavlja...
samo, postavlja se pitanje da li su ih uhvatili - pa ih ova gospodja pustila ili ih nikako nisu ni uhvatili...
i jos - obzirom da sada sintori znaju lokaciju gdje se krije ova zenka s kucicima - ne trebam ni govoriti koliku opasnost ovo za njih predstavlja...
- eglantina
#50 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta
Ljudi nema gdje nismo bili, od pola9 do 1 smo ih trazili...
nadamo se da ce se pojaviti ovih dana..
danas je dio pasa ubijen u sinteraju..nadam se da nisu bili medju njima i da cemo ih uspjeti naci...
nadamo se da ce se pojaviti ovih dana..
danas je dio pasa ubijen u sinteraju..nadam se da nisu bili medju njima i da cemo ih uspjeti naci...