Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

csejla

#1 Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Na jednoj lokaciji u gradu danima se krece povrijedjena kuja sa svoja dva steneta (mix terijera). Bilo ih je 7, ali 5 muzijaka je odmah nestalo, ostale su dvije zenkice i majaka. Na zalost majka ima posjekotine i sva je sirpepadana (ne moze joj se normalno prici) :( Koza joj je razderana kao da je neko skalperom rezao :( Potrebna nam je pomoc da ih sklonimo sa ulice, da nekako uhvatimo majku i malene. Majka bi onda trebala na ljecenje a stenci u privremeni ili stalni dom? Za sada je bitno da uspijemo da ih sklonimo sa ulice, i nadjemo im dom, a majku ljecimo? Svi koji bi nam mogli pomoci na bilo koji nacin neka se jave na pp, ili na tel. 061/360-285 Sejla, 061/597-481 Amela, 063/222-939 Dunja.

Nadam se da ce i ovo biti uspjesno!
Last edited by csejla on 21/05/2009 13:17, edited 1 time in total.
eglantina

#2 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

Ljudi, potrebno nam je nekoliko dobrovoljaca da nam pomognu da je izvucemo! molim sve one koji su voljni u subotu da odemo da se javi Sejli ili meni na pp!!!!!
Ako Bog da kada je uspijemo uzeti odvesti cemo je na veterinu na lijecenje! molim vas da se javite!!! trebace nam pomoci i u novcu i u konkretnoj akciji da ih pokupimo!!! ovo je stvarno jako jako jako vazno!!!!!
ajsela

#3 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Racunajte na mene u subotu
eglantina

#4 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

super!
csejla

#5 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Cukicu planiramo sutra ili prekosutra pokusati uhvatiti... Cim uspijemo skontati na koji nacin da to izvedemo najbolje i da vidimo ko ce nam pomoci jer se cuko jako plasi? :(
kiseljak

#6 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by kiseljak »

Ako je to subota racunajte na mene,ja cu doci autom pa da za prevoz pomognem ako treba...
csejla

#7 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

kiseljak wrote:Ako je to subota racunajte na mene,ja cu doci autom pa da za prevoz pomognem ako treba...
Super, javimo sta smo skontali. ;)
eglantina

#8 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

Ljudi ja sam se vise pogubila..radi li vet. fakultet subotom???
csejla

#9 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

eglantina wrote:Ljudi ja sam se vise pogubila..radi li vet. fakultet subotom???
hm... to ne znam... trebamo provjeriti. ako ne radi nista od subote :(
eglantina

#10 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

jedino onda neki radni dan??ponedeljak rano ujutru? veze nemam!
csejla

#11 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Pa mozemo onda sutra, al je fol sto ja mogu tek nakon pola 5 :( a ni tada veterina ne radi :( Ima li neko ko bi mogao ici rano ujutru?
amelino

#12 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by amelino »

Radi fax subotom. Jaca i ja smo u subotu u 12h odvele Mazu na veterinu, samo je frka koji je doktor tamo i bude li ih uopste. Muamer, Damir su na fax-u i subotom...Sto ranije to bolje kako god:) Ma bit ce sve to super.
amelino

#13 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by amelino »

Bolje radni dan zbog doktora na veterini. svi su tamo. Koji god nam doktor bude trebao naci cemo ga do 15h na veterini. Subotom je gutavo, definitivno mora biti dezurni doktor ali pitanje do koliko sati i koji..Prosle subote je dr. Amir bio tamo i nasa sreca primio psa a jos je i dermatolog. Po prijemu odmah je otisao sa fax-a, bilo je podne. Ipak je subota - subota.
Last edited by amelino on 21/05/2009 13:07, edited 1 time in total.
ajsela

#14 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Ja ne mogu ako je radni dan nazalost zbog posla:( Jedino iza 4
csejla

#15 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

amelino wrote:Bolje radni dan zbog doktora na veterini. svi su tamo. Koji god nam doktor bude trebao naci cemo ga do 15h na veterini. Subotom je gutavo, definitivno mora biti dezurni doktor ali pitanje do koliko sati i koji..Prosle subote je dr. Amir sasvim slucajno bio tamo i nasa sreca primio psa a jos je i dermatolog. Po prijemu odmah je otisao sa fax-a, bilo je podne. Ipak je subota - subota.
Meni je najveci problem sto radnim danom do pola pet radim :( Nema sanse ni da kasnim ni da izadjem ranije sa posla :( a cukica jedino ujutru bude tamo, onda se jadnica sakrije, vjerovatno je strah, buka... ne znam sta da radimo :( A veterina radi do 15 h radnim danom, elem uzas! :(
eglantina

#16 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

ovako...
dr. Amar moze s nama ujutru oko 8 u ponedeljak da ode da je pokusamo uhvatiti...i onda poslije da je otfuramo na veterinu..u principu bi nam trebao neko s autom da mozemo nju da odvedemo i kucice da smjestimo kod privremenih udomitelja..ali ako i ne bude Boze moj..moracemo se snaci nekako...
amelino

#17 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by amelino »

Ma i subota je ok, samo prijedlog da je sigurnije da bude radni dan radi doktora , prijema, pregleda, dogovora oko svega:(

Ja ne znam ni hocu li moci bude li subota ili ponedjeljak, znat cu noc prije i javim na vrijeme svima.

Ma i subota je ok , ali poceti skroz rano - 6- 7h? Ne moze covjek biti pametan sta je najbolje :(:(
eglantina

#18 Re: Potrebna pomoc za povrijedzenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

Amar bi mogao u pon. oko 8 ujutru...
Ja sam sada preuzela odlazak u Mostar u subotu da ovo mogu izganjat u ponedeljak prije posla..svi smo puni obaveza i pomjeramo sve redom..ja znaci mogu u ponedeljak, na poslu moram biti u 10, taman da je ako Bog da uhvatimo i odvucemo..
eglantina

#19 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

ja idem u Mostar u subotu u 7 ujutru..znaci nema sanse da stignem :S..Amar moze u ponedeljak..kako je uhvatiti bez uspavljivanja..jako jako JAKO! tesko
eglantina

#20 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

p.s. meni je palo na pamet da odem sutra poslije posla s tim momkom i pokusam se zavuci na to mjesto..ali me strah ako je ne uspijem uhvatiti da ce se prepasti i samo zbrisati dalje..
blackberry

#21 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by blackberry »

mislim da bi bilo dobro da je vet. uspava s onim strelicama jer joj je na taj nacin manji stres...ja bih vam pomogla, ali radim i u sub i u pon...:( a i oni macici me zivu izmorishe ... ako budem mogla bilo sta uraditi - javim vam...
csejla

#22 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

eglantina wrote:p.s. meni je palo na pamet da odem sutra poslije posla s tim momkom i pokusam se zavuci na to mjesto..ali me strah ako je ne uspijem uhvatiti da ce se prepasti i samo zbrisati dalje..
Sutra poslije posla mozemo nas troje opet otici da vidimo i pokusamo je uhvatiti ako se ukaze prilika. Uzet cemo onaj sedativ da probamo, ako ne uspijemo onda da vi u ponedjeljak opet odete. Ljudi ima li neko da bi uzeo privremeno jedno stene?
ajsela

#23 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

Ja necu moci u ponedjeljak ujutro nazalost:( Ako treba za sutra posljepodne moze!
ajsela

#24 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by ajsela »

A gdje se krije , gdje se to usunja pa je tesko doci do nje? Jesu li i druga dva psica tu sa majkom na istom mjestu?
csejla

#25 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

ajsela wrote:A gdje se krije , gdje se to usunja pa je tesko doci do nje? Jesu li i druga dva psica tu sa majkom na istom mjestu?
Ma tesko je doci do njih, svi su skupa. Saljem ti na pp detalje
Post Reply