Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Moderator: anex
-
csejla
#51 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Super, Amela aj ti vidi sada kada odes na veterinu jel odgovara jedna od ove dvije kreme? Da li moze uz tu njihovu terapiju i to? Beli je primao samo terapiju, i jos uvijek prima evo vec peti mjesec, ali se sve uspjesno povuklo zahvaljujuci terapiji. Ovaj mali slatkis srecom nema isto sto i Beli ali je jako slicno. Samo da se sto prije oporavi.
-
amelino
#52 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Ovo se prije lijeci nego demodex koji je Beli imao
Prognoze su 2 mjeseca da se koza regenerise i nova dlaka naraste:)
Ali u svakom slucaju, za svaku koznu bolest terapija je dugotrajna i nista nema preko noci...
Ali u svakom slucaju, za svaku koznu bolest terapija je dugotrajna i nista nema preko noci...
-
csejla
#53 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Sreca pa nije istoamelino wrote:Ovo se prije lijeci nego demodex koji je Beli imaoPrognoze su 2 mjeseca da se koza regenerise i nova dlaka naraste:)
- Pasiflora
#54 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Amela, imas pm 
- eglantina
#55 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Ljudi ja sam vidjela da je deka ispod njega, ja sam mislila u elpi komercu da mu kupim onaj jedan kao mali "cupavac " cilim da mu stavimo ispod, mislim da deka dodatno iritira, bocka :S
javite mi sta mislite..
Veljo hvala za kremu!!!
javite mi sta mislite..
Veljo hvala za kremu!!!
- Pasiflora
#56 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Mislim da nikakav "cupavac" nije odgovarajuci jer zbog sintetike i cupkica ga iritira (kao sto si pretpostavila).eglantina wrote:Ljudi ja sam vidjela da je deka ispod njega, ja sam mislila u elpi komercu da mu kupim onaj jedan kao mali "cupavac " cilim da mu stavimo ispod, mislim da deka dodatno iritira, bocka :S
javite mi sta mislite..
Cini mi se da bi nesto pamucno bilo ok.
-
amelino
#57 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Uzet cu mu carsafa, bitno je da je pamuk. Cuko je super.
Cika Velja krema nam ne moze pomoc - pitali smo doktora. Svakako hvala Vam puno.
Kreme koje mu mogu pomoci su : LAMISIL I ORONAZOL. To su najbolje kreme u njegovom slucaju.
Danasnje slike stavljam kasnije.
Hvala svima za pomoc!!!
Cika Velja krema nam ne moze pomoc - pitali smo doktora. Svakako hvala Vam puno.
Kreme koje mu mogu pomoci su : LAMISIL I ORONAZOL. To su najbolje kreme u njegovom slucaju.
Danasnje slike stavljam kasnije.
Hvala svima za pomoc!!!
-
ajsela
#58 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Gdje se mogu nabaviti te kreme sto mu trebaju?
-
amelino
#59 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
U apoteci. Fol je sto su kremice male - 50ml a on ima puno mjesta koje treba mazati:( Imamo 2 kreme koje cemo mu poslije kupanja sutra staviti:):)
-
ajsela
#60 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Nasla sam na forumu Lamisil je 15,70 KM ali cijena varira od apoteke do apoteke. U apoteci na Ktedrali je 18,20 KM
-
jaca78
#61 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Amelino i ja smo danas kod njega bili 2,5 sata. obradovao se kao i uvijek kad smo dosle. bio nas je prepao jer mu je pocela ici krv na nos, ali brzo je prestalo, doktor kaze najvjerovatnije od vrucine (a mozda i od uzbudjenja sto nas je puno oko njega jer su bile jos dvije djevojke i jedan momka koji su dosli obici ga-HVALA IM).
mazio se i ceskio kao i uvijek, voli puno da jede. vidio je kad su hranili jednu zenku i odmah je poceo glasno da cvili pa smo mu morali dati jos da jede
danas nije cvilio kad smo otisle, mislim da se vec bio umorio od vrucine i da je htio odmarati u hladovini. doktor kaze da napreduje a to smo i mi primijetile.
dobar je cuko, pravo
mazio se i ceskio kao i uvijek, voli puno da jede. vidio je kad su hranili jednu zenku i odmah je poceo glasno da cvili pa smo mu morali dati jos da jede
danas nije cvilio kad smo otisle, mislim da se vec bio umorio od vrucine i da je htio odmarati u hladovini. doktor kaze da napreduje a to smo i mi primijetile.
dobar je cuko, pravo
-
amelino
#62 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Posto sam ja Lamisil kupila jos prosle godine za zeke , nisam ga ni otvorila jer se zeko nije dao mackati, ponijela sam da vidimo moze li pomoci cuki i moze:) Oronazol je poklonila djevojka Aldina koja je dosla da ga obidje danas, kao i Gorana i njen drug
Hvala im puno za sve.
To je garant cijena, iako sam mislila da su jeftinije oko 7-8KM..pobrkala sam sve zivo:)
To je garant cijena, iako sam mislila da su jeftinije oko 7-8KM..pobrkala sam sve zivo:)
-
amelino
- Pasiflora
#64 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Dusha draga, stvarno puno bolje izgleda.
Bravo djevojke

Bravo djevojke
-
opet ja
-
ajsela
#66 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Cula sam od dosta osoba da je sapun dr Pasha Kafa-Karanfilic dobar za gljivicna oboljenja po kozi, djeluje antigljivicno i antibakterijski. Moze li mu to pomoci, da uzmem?
-
caes
-
amelino
#68 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
@caes fotka je super:)
Pitat cu sutra. Skodit ne moze jer su to prirodni sapuni, ali bolje da pitam:) Ajsela hvala:)
@sitno hvala puno!!!
Pitat cu sutra. Skodit ne moze jer su to prirodni sapuni, ali bolje da pitam:) Ajsela hvala:)
@sitno hvala puno!!!
-
jaca78
#69 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Amelino, javi kako je proslo kupanje 
-
amelino
#70 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Kupila sam mu jutros pamucne carsafe u second hand-u, dobio je na poklon i peskira i raznih pamucnih slifera koje mogu posluziti da na njima sapava. Ako neko ima pamucnih carsafa , slifera i dr. da mu ne trebaju i da ce ih baciti neka odnese malenom na veterinu:) Hvala svima!!
Kupanje je proteklo sa mnogo bjezanja, sapunice po cijeloj prostroriji ...
Samra, nas pomocnik jedan divan momak i ja smo ga kupali dobrih 20minuta
10minuta sampon mora biti na kozi da djeluje:)
Cuko je okupan, namazali smo ga kremama kada se osusio. Nije bio bas horan danas, nervozan je sto zbog vrucine sto zbog svraba, mnogo se ceskao, ali to je normalno poslije kupanja jer djeluju supstance iz sampona:) Jedna kobila je bila u dvoristu cijelo vrijeme i nas hajvo je cijelo vrijeme lajao na nju:-) Kao i na macke
Voli mnogo ljude i svim mogucim doktorima prilazi i daje sapu, ali druge zivotinje bas i ne gotivi 
Samra hvala ti puno za danas i hvala svima za pomoc !!!!
Kupanje je proteklo sa mnogo bjezanja, sapunice po cijeloj prostroriji ...
Cuko je okupan, namazali smo ga kremama kada se osusio. Nije bio bas horan danas, nervozan je sto zbog vrucine sto zbog svraba, mnogo se ceskao, ali to je normalno poslije kupanja jer djeluju supstance iz sampona:) Jedna kobila je bila u dvoristu cijelo vrijeme i nas hajvo je cijelo vrijeme lajao na nju:-) Kao i na macke
Samra hvala ti puno za danas i hvala svima za pomoc !!!!
-
jaca78
#71 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Amelino i Samra hvala puno
Iako nije bio horan, znam da vam se obradovao. Pa i jucer je lajao na kravu
mislim da on jadan nikad nije ni vidio te zivotinje
-
amelino
#72 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Hehehehhe:) Gradski cuko:) Ma obradovao se nego sta, ocetkala sam ga dobro, kupila gumenu cetku jer se jako linja i peruta. Kaze doktorica da ce biti najbolje ocetkani pas u Sarajevu
Hhehheheeehheheh:)
Elem, posto ces ti sutra, a mozda cu i ja sa tobom, ostavila sam na njegovim vratima cetku pa navali:) Dlaka do plafona:)
Elem, posto ces ti sutra, a mozda cu i ja sa tobom, ostavila sam na njegovim vratima cetku pa navali:) Dlaka do plafona:)
-
jaca78
#73 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Znači može se četkati. Ja sam se baš pitala smije li se četkati, ali sam zaboravila to pitati doktora umjesto sebe samu 
-
amelino
- Pasiflora
#75 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!
Joj, te sapice mu stvarno grozno izgledaju...