Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

amelino

#1 Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!

Post by amelino »

Sinoc je psa pronasla jaca78 i hranila ga i htjela ga unijeti u stan da prespava dok ne skontamo sta cemo - pansion ili sl. , ali nije htio uci ni u haustor. Spavao je ispred zgrade i docekao je jutros, tek jutros je vidjela da ima neku koznu bolest, te smo nazvale veterinara Harisa da iskljuci da je zarazna kozna bolest da bi mogao ici u pansion u Pazarice kod gospodina Fikreta. Medjutim, na nasu i njegovu zalost Haris je rekao da je zarazno da je ili suga ili demodikoza, poslije Harisa pregledao ga jer i Amar i iskljucio da je suga ali da je moguce da je demodikoza i da je zaraznao - odnosno prelazi na druge pse. Tako je ideja i dogovor za pansion propao, a Fikret je pristao da ga donesemo u pansion, ako nije zarazno.

Nakon toga, jaca78 , pas i ja smo otisli na veterinarski fakultet, gdje su nam rekli da moze biti uz placanje naravno dok prestane biti zarazan za ostale pse. To je 7-10dana. Doktor Amir je rekao da nije niti suga niti demodikoza nego gljivicna bolest koja se lijeci. Nakon toga ce u pansion gdje ce ga nastaviti lijeciti doktor Haris. Platile smo za 2dana boravka - 30KM , u cijenu je uracunata i terapija , kupile mu hranu, povodac i dr., sampon Rekonazol kojim ce ga 2x okupati dok je tamo.

Molim Vas pomozite nam da skupimo dovoljno da spasimo ovog divnog psa, nije uopste agresivan, slusa, mazi se, daje sapu cak:) Velika dobrica. Mjesanac je njem.ovcara.

Mozete ga obici svaki dan na veterini od 10-14:30h, odnijeti mu direktno tamo hranu. Boravak njegov moramo platiti u ponedjeljak, najkasnije u utorak, kao i terapiju.

Hitno nam je potrebna pomoc, sto za boravak na veterini, sto za pansion - vrijedi isti dogovor da pansion platimo po isteku boravka.

Image

Image

Image

Image
Last edited by amelino on 07/06/2009 17:11, edited 3 times in total.
jaca78

#2 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

Pas ima predivan karakter. bio je jako gladan sinoc, a i jutros :(
ali je pravi prijatelj i zaista je zasluzio zivjeti dostojan zivot. Amelino i ja ga nismo mogle ostaviti na ulici, jer je jasno da mu treba intenzivna terapija. molim sve koji mogu pomoci da to urade. hvala
eglantina

#3 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by eglantina »

Cure ono sto je najvaznije je da je cuko sklonjen sa ulice!!!!
Sada cemo se boriti za njega, da ozdravi i bude sretno udomljen!!!

MOLIM SVE KOJI NAM MOGU POMOCI FINANSIJSKI DA SE UKLJUCE, NOVAC CE NAM BITI SADA NAJVECI PROBLEM!!

HVALA PUNO UNAPRIJED SVIMA!!
jaca78

#4 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

jeste, najvaznije je da nije na ulici, jer ne bi tada imao nikakvu sansu da se izlijeci.
a on, prava dobrica, gladan, zedan, svrbi ga koza, a opet miroljubiv i fin.
blackberry

#5 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by blackberry »

baš ima tužan pogled.... :(
amelino

#6 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by amelino »

Trebat ce minimalno 2mjeseca da totalno ozdravi,da mu dlaka naraste ali cuko ima i volju i zelju da zivi bez obzira na sve sto ga je snaslo i zato se svi skupa moramo boriti da ga izlijecimo i udomimo jer ako moze on , mozemo i mi:)

U ovom momentu nazalost su najbitnije finansije :( I zato apeliram sve koji mogu pomoci da se jave jaci78, eglantini, blackberry, csejli, ajseli, darprirode ili meni...nije bitno...sve smo u ovome i samo nam je bitno zdravlje psa!!!

Amela 061 597 481
Last edited by amelino on 17/05/2009 11:12, edited 1 time in total.
jaca78

#7 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

imali smo srecu, mi i on da dezurni bude veterinar dermatolog. uZ lijecenje on ce vrlo brzo biti pravi pas, jer je jako poametan. nazalost, da je ostao vani mislim da bi mu se vrlo brzo desilo nesto lose
Phia

#8 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by Phia »

Cure obavezno pišite broj telefona jer ima ljudi koji samo čitaju forum.Nadam se da će ovaj namučeni pas pronaći sretan kraj..i hvala Bogu pa postoje samilosni ljudi kao što ste vi koji ne okreću glavu od tuđe patnje..a posebno ne one slabijeg od nas ljudi..
Phia

#9 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by Phia »

Ovako Amela :)

Kontakt telefon za pomoć bolesnom psu Dobrici: Amela 061 597 481
amelino

#10 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by amelino »

:) Hvala Phia :-)
Phia

#11 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by Phia »

amelino wrote::) Hvala Phia :-)
Nema na čemu.Nadam se da će se dobri ljudi javljati..
csejla

#12 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by csejla »

Kao je vec gore napisano, glavni problem nam je novac za ljecenje i smjetaj ovog malisana :( Molim jos jednom sve koji mogu pomoci finansijski da nam se jave. I 5-10KM je puno i dobrodoslo kada se radi o ljecenju psa i skupljanja novca za to!
jasminasab

#13 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jasminasab »

Kad budete dolazile po pare za ono mache, dam vam i za ovog cukonju, ko god bude dolazio. :roll:

Dusa mila.
caes

#14 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by caes »

mozemo li donijeti hrane ili tako nesto?
jel probirljivo kuce, sta jede, sta ne jede?
eglantina

#15 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by eglantina »

Amela i ja danas idemo na veterinu pa se javimo kasnije sa najnovijim informacijama! znaci ono sto nam je hitno jeste: novac za lijecenje/smjestaj (da ponovim , cukica poslije lijecenja ide u pansion!) i hrana..za hranu nam se uvijek nekako lakse snaci, zahvaljujemo se ljudima iz ZOO centra na Grbavici koji nam uvijek izlaze ususret i svim ljudima koji nam pomazu!! HVALA VAM!

I ovaj slucaj je jos jedna borba s nadom u sretan zavrsetak, nadam se da cete nam pomoci da ovom jadnicku obezbijedimo jedan puno ljepsei zivot!
Pasiflora

#16 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by Pasiflora »

Djevojke, naravno da mozete racunati na mene. Javim vam tokom dana na koji nacin cu poslati...
"Posrednik" nam je jutros zauzet :wink:
csejla

#17 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by csejla »

caes wrote:mozemo li donijeti hrane ili tako nesto?
jel probirljivo kuce, sta jede, sta ne jede?
Naravno da moze. Svaka pomoc je dobro dosla. Potrebni su nam i novci za ljecenje i smjestaj a naravno i hrana. Hvala svima koji se javljaju da pomognu na bilo koji nacin. Jos jednom molim sve koji su u mogucnosti da nam pomognu da spasimo ovog cukicu (bilo finansijki - sto nam je prioritet jer ce troskovi ljecenja i smjestaja biti veliki, hranom, privremenim domom). Zaista je predivan, uprkos svemu sto ga je snaslo on je i dalje jedna velika dobrica i maza.
jaca78

#18 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

sitno wrote:Djevojke, naravno da mozete racunati na mene. Javim vam tokom dana na koji nacin cu poslati...
"Posrednik" nam je jutros zauzet :wink:
probirljiv nije, jako je gladan, jadnicak pa mete sve redom
csejla

#19 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by csejla »

Upravo sam se cula sa Amelom, na veterini je sa cukicmo, donijela je sampon i malisu su okupali ;) Cim dodje pisat ce detalje...
jaca78

#20 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

i ja sam se cula s Amelino, pomogla je tehnicaru da okupaju cuku, ona ga je prosetala. kaze da je dobar i da mu se koža još više zacrvenila. valjda reakcija od terapije i kupanja. duša
darprirode

#21 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by darprirode »

Racunajte na mene naravno sta god treba.....
amelino

#22 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by amelino »

Novosti:

Cuko je dobro, okupali smo ga Damir i ja, bio je miran:) Setala sam ga i lezao je malo na suncu da mu se dlaka osusi. Hrane ima, Dunja ce mu donijeti jos hrane poslije posla. Sutra se dr. Amir vraca iz Beograda i sutra cemo platiti njegov boravak.

Bit ce minimalno jos 10dana na veterini.

Slikice poslije kupanja postavljam kasnije:) Pas ima predivnu narav:)
Last edited by amelino on 22/05/2009 14:24, edited 1 time in total.
jaca78

#23 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

Amelino, hvala na vijestima i sto si ga obisla. jel ti se obradovao?
amelino

#24 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by amelino »

Vjeruj da jest, iako vjerujem da jedva ceka da mu ti dodjes:) Sad ce srijeda:)
jaca78

#25 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa pronadjenog sinoc!!!!

Post by jaca78 »

Vjerujem da jeste. On bas zeli i trazi drustvo. Dusa mila
Post Reply