Ako neko ima dobru volju pa da usput pogleda u nekim auto dijelovima u Sarajevu, Zenici ili bilo gdje drugo, bio bih mu zahvalan.
Auto je: Alfa Romeo 166
godiste 2001.
motor 2.4jtd 103kw
broj sasije: ZAR93600000060097
Necu ostati duzan.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Imas ovlasteni servis u Vitezu. Zove se SOFA M ili tako nestopreludezalude wrote:Potrebna mi je pomoc kod pronalaska jednog dijela za moju alfu. Radi se o dihtung gumici koja dodje izmedju uljne pumpe i hladnjaka ulja. Prebrao sam sve auto dijelove u Tuzli- nema. Zvao Autokomerc u Sarajevu - nema. Zvao ovlasteni servis u Mostaru - nema. Kaze moze se naruciti i dobijem ga za 7-10 dana. I jos kaze da sam prvi koji trazi tu gumicu, kao, ona nikad jos nije nekom otisla. Eto kakve sam srece. Inace ta jebena gumica u Alfa servisu kosta 11,90KM. Sranje pa eto. Bilo bi mi lakse da je rekao da kosta 100KM![]()
. Auto radi sve normalno, ali mi ulje pomalo kaplje. Da mi je to rijesiti sto prije.
Ako neko ima dobru volju pa da usput pogleda u nekim auto dijelovima u Sarajevu, Zenici ili bilo gdje drugo, bio bih mu zahvalan.
Auto je: Alfa Romeo 166
godiste 2001.
motor 2.4jtd 103kw
broj sasije: ZAR93600000060097
Necu ostati duzan.
Nije stvar u parama vec u vremenu.530i wrote:Ako nije strašno kapanje ulja, naruči i sačekaj tih desetak dana. Ne vidim da ćeš proći jeftinije.
Palo je meni to na pamet, ali mehanicar me je samo blijedo pogledao. Ma salim se, na ovakvim stvarima se nebih time zezao.sorcerer wrote:ma to si trebao otic kod majstora nekog da ti naabrira crvenim abrom![]()
Sta je ovo?sorcerer wrote:ma to si trebao otic kod majstora nekog da ti naabrira crvenim abrom![]()
ma ne, ozbiljno te pitambasicm wrote:To vi jos nemate u USA, tek za par godina ce vam doci ta tehnologija
mislis ove stvar?basicm wrote:to su one ABRO diht paste, sto se npr. stavljaju kad se vodena pumpa mijenja.
pa cekaj, ovo se stavi da bi se ''gasket'' lijepo zalijepio ili kako vec da kazem to, a ovaj na videu pokazuje da se ovo stavlja UMJESTO gasket, tako i naziv pise. Jesam ja nesto fulao ili?basicm wrote:Jeste, evo konkretno ovaj:
Na nekom autu sam imao rupicu na hladnjaku i rijesio problem Abro prahom za krpljenje. Navodno je negativan strana sto se prah talozi u magistralama za hladjenje i sprecava protok rashladne tecnosti. Da li se to desavalo ne znam, nije pokazivao nikakve simptomne a prestao je da gubi vodu.mobsterc wrote:Jesi li probao ili samo palamudis? Mislim, bez uvrede, ali ne vidim kako ti mozes odgovarati obzirom da je ispalo da nikada nisi cuo za abro a zivis u usa... Znam ja vrlo dobro da je vecina takvih stvari ubleha i da nisu trajno rjesenje, ali recimo drugi produkti od abra su mi se pokazali dosta bolje nego svi ostali (recimo za ciscenje, zastitu, polir paste i sl.)
Nisam ti ja bas najbolji sa tim dubinskim stvarima oko auta, neke ozbiljnije stvari.mobsterc wrote:Jesi li probao ili samo palamudis? Mislim, bez uvrede, ali ne vidim kako ti mozes odgovarati obzirom da je ispalo da nikada nisi cuo za abro a zivis u usa... Znam ja vrlo dobro da je vecina takvih stvari ubleha i da nisu trajno rjesenje, ali recimo drugi produkti od abra su mi se pokazali dosta bolje nego svi ostali (recimo za ciscenje, zastitu, polir paste i sl.)
Ako ti curi ulje na karteru,skines karter, skines stari dihtung, fino sve ocistis, namazes tom Abro diht masom, vratis karter i stezes sarafe polahko i nasuprot jedan drugom.Melami wrote:pa cekaj, ovo se stavi da bi se ''gasket'' lijepo zalijepio ili kako vec da kazem to, a ovaj na videu pokazuje da se ovo stavlja UMJESTO gasket, tako i naziv pise. Jesam ja nesto fulao ili?basicm wrote:Jeste, evo konkretno ovaj:
Kad se popravlja nako curenje ulja, recimo izpod ''oil pan'', kako se to radi? Mjenja se cijeli oil pan, sa gasket i ovim sealantom ili se samo uzme ovaj sealant i uradi se reseal ili kako?
Hajd mi ovo odg pa da idem spavati.
Izvini na izrazima, pokusavam skontati na bosanskom kako se kaze al ne ide mi nikako
Hvala
Eto ostaje ti jos da probas abro, nemas sta izgubitiMelami wrote:Nisam ti ja bas najbolji sa tim dubinskim stvarima oko auta, neke ozbiljnije stvari.mobsterc wrote:Jesi li probao ili samo palamudis? Mislim, bez uvrede, ali ne vidim kako ti mozes odgovarati obzirom da je ispalo da nikada nisi cuo za abro a zivis u usa... Znam ja vrlo dobro da je vecina takvih stvari ubleha i da nisu trajno rjesenje, ali recimo drugi produkti od abra su mi se pokazali dosta bolje nego svi ostali (recimo za ciscenje, zastitu, polir paste i sl.)
probo sam neke stvari, ne te abro, al ti si opcenito pitao,i nikad mi nista nije radilo.
Uvijek sam uzimao najskuplje,kao najbolje al nista.
Ne sjecam se konkretnih imena, brendova, al vjerovatno ih i nema u BiH, samo znam da mi nikad nista nije radilo kako su oni reklamirali i kako pise na bocici.
Znaci imam kutiju kojekakvih produkata, ne bi vjerovo.
Znam da nisam neko ko ulijeva pouzdanje oko automobila al jbg neke stvari sam probo i znam, tako da se nisam uvrijedio.
Ja volim da pitam jer volim da znam.
Pozz