Potrebna pomoc

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
wildflies

#1 Potrebna pomoc

Post by wildflies »

Znam da ima otvorena tema po ovom pitanju,ali mislim da ipak ovo je nesto malo drugacije,
Posjedujem 2 njemacka ovcara, starosne dobi 2 i 3 godine, muzjaka i zenku.
Problem je u muzjaku, jer on ima proljev non-stop , ponekad ga zna imati puni mjesec dana.
Vodili smo ga kod 3 veterinara, nema sta mu nisu davali, od injekcije,psece tablete ,infuzije, na kraju su mu davali i ljudske tablete protiv proljeva,ali mu bas nista nije pomoglo, te su na kraju zakljucili da ima hronicni proljev.
Onda smo pokusali promijeniti hranu , pa smo kupovali sve moguce proizvodjace hrane u bobicama i konzervama ,ali nista,opet isto, pa smo mu jedno vrijeme davali hranu iz kuce samo,ali opet ni to nije pomoglo, pa smo mu poslije kupovali kosti ,ali nista opet.
Mislim da je vazno napomenuti da zenka kao i on jede potpuno identicnu hranu, ali ona uvijek ima normalnu stolicu, cak naprotiv nije nikada ni imala proljev.
Ako iko od vas ima neko rijesenje ,dobro bi mi doslo.
Hvala
Pozdrav!
una_bo

#2 Re: Potrebna pomoc

Post by una_bo »

Polusajte voditi neku dnevnok sta je taj dan jeo, ja sam uvjerena da psi kao i ljudi somatiraju, mozda ukoliko je nervozan ili pod stresom iz nekog razloga, dovede do proljeva? Nisam veterinar ali bi ja i na to obratila paznju?!

Sent from my iPhone using Tapatalk
pakica_

#3 Re: Potrebna pomoc

Post by pakica_ »

moj dober zbog hrane sa velikim udjelom zitarica srao k'o grlica.. a mala mjesankica moze pojest staklo, samo joj supom zali, nikad nije problem s pupom imala.. ono sto sam ja radila da njemu malo smirim stomak je riza s jogurtom.. to mu dajem par dana da obnovi sluznicu zeluca i onda sam se vratila na happy dog profi line high energy i od nje kaki normala..
kakvo je ponasanje kod tvog psa? primjetis li ista neobicno, osim stolice? ako je "samo" to, pokusaj njega prebaciti na BARF (sirovu) ishranu.. kostat ce te mozda malo vise, ali neces imati problema.. ja sam kontala svog prebaciti na BARF ako se nista ne promijeni, jer nisam vise mogla da gledam ljigavu stolicu, ali, hvala Bogu sve je ok sada, tako da ne moram :D
wildflies

#4 Re: Potrebna pomoc

Post by wildflies »

pakica_ wrote:moj dober zbog hrane sa velikim udjelom zitarica srao k'o grlica.. a mala mjesankica moze pojest staklo, samo joj supom zali, nikad nije problem s pupom imala.. ono sto sam ja radila da njemu malo smirim stomak je riza s jogurtom.. to mu dajem par dana da obnovi sluznicu zeluca i onda sam se vratila na happy dog profi line high energy i od nje kaki normala..
kakvo je ponasanje kod tvog psa? primjetis li ista neobicno, osim stolice? ako je "samo" to, pokusaj njega prebaciti na BARF (sirovu) ishranu.. kostat ce te mozda malo vise, ali neces imati problema.. ja sam kontala svog prebaciti na BARF ako se nista ne promijeni, jer nisam vise mogla da gledam ljigavu stolicu, ali, hvala Bogu sve je ok sada, tako da ne moram :D

Jucer je dobio rizu sa jogurtom,to smo nasli na netu, pa smo odmah napravili,ali nista,opet sve po starom, pa cemo mu davati jos neko vrijeme, da vidimo,mozda mu bude bolje.
A sto se tice njegovog ponasanja, on je uvijek veseo,mase repom, uvijek moze jesti, igra se, trci , s tim da cesto zna biti bolestan, onda koliko god da jede uvijek je mrsav, sad je sama kost i koza, pa pije neke vitamine, i jos neke tablete koje mu je veterinar prepisao,ali opet nista.
Zenka,koja je manja i mladja od njega dobija manje obroke,a deblja je od njega dva puta.
Trenutno nam je veterinar rekao da mu dajemo za jedan obrok tjesteninu, po mogucnosti psecu sa mrkvom i komadicima mesa. kako bi ga privuklo da jede, a za drugi obrok da jede rizu sa mrkvom i mesom , jer bi mu to trebalo smiriti zeludac i poboljsat kilazu, a kada dobije na kilazi da mu jedno vrijeme dajemo samo bobice, sto mi je takodjer neko sa foruma predlozio.
;)
Post Reply