Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sunašce_veselo

#1 Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by sunašce_veselo »

Pozdrav !
Ja sam djevojka iz Hrvatske. Želim pokušati upasti na filozofski fakultet u Sarajevu, točnije na engleski jezik i književnst.. Međutim rečeno mi je da dokumente za prijavu ne primaju poštom a ja nisam nikako u mogućnosti sada odlaziti u sarajevo. Dali netko ima ideju kako riješiti taj problem i dali postoji neka dobra duša koja ja spremna pomoći? Plaćam pivo. Puno piva. ;-)

Molim vas :(
saobracajni fax

#2 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by saobracajni fax »

ah cuj piva je to... :D
salim se,pa mozes li poslati autobusm pa bi ti ja to predao..
ali moras sve popuniti i sta vec treba uvjerenje o drzavljanstvu,rodni list,diplome i to...
sunašce_veselo

#3 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by sunašce_veselo »

oh baš si srce. :D
ma nije mi problem poslati nego pronaći nekog poštenog tko će to stvarno odnijeti i to.
Imam sve dokumente . dali se mogu prijaviti a tek poslije to nostrificirati ako upadnem? . jer čujem da ta nostrifikacija traje malo duže? hmh

mrzim papirologiju.
saobracajni fax

#4 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

ja cu ti poslati porukom ako hoces ime i prezime,dodaj me na facebook pa procijeni da li sam posten...
ali sam stvarno spreman pomoci,stavi sve papire u jednu kovertu,zamoli vozaca da ti da to na preporuceno ime(moje)daj mu neku sicu cisto da popije kafu i ja cu ti to predati..jos se raspitaj sta treba,i javi mi...
sunašce_veselo

#5 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by sunašce_veselo »

moze! imam ja i msn.
saobracajni fax

#6 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

sunašce_veselo wrote:oh baš si srce. :D
ma nije mi problem poslati nego pronaći nekog poštenog tko će to stvarno odnijeti i to.
Imam sve dokumente . dali se mogu prijaviti a tek poslije to nostrificirati ako upadnem? . jer čujem da ta nostrifikacija traje malo duže? hmh

mrzim papirologiju.
evo sta kaze konkurs za to:

Izuzetno, kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine imaju pravo učešća na Konkurs i prije izvršene nostrifikacije, odnosno ekvivalencije svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju u inostranstvu, ali se u prvu godinu studija mogu upisati nakon izvršene nostrifikacije, odnosno ekvivalencije o završenom srednjem obrazovanju u inostranstvu, a najkasnije do početka školske 2010/2011. godine.
sunašce_veselo

#7 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by sunašce_veselo »

je vidjela sam to , samo, zbunila sam se. dakle mogu samo poslati ovo ovjereno za sada valjda.
Cibra

#9 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by Cibra »

sunašce_veselo wrote:je vidjela sam to , samo, zbunila sam se. dakle mogu samo poslati ovo ovjereno za sada valjda.
Poslao sam ti poruku. pogledaj.
tinchy

#10 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by tinchy »

Zar ti nije lakse upisati Anglistiku u Hrvatskoj :-)
sunašce_veselo

#11 Re: Potrebna pomoć oko upisa na fakultet ZBILJA

Post by sunašce_veselo »

da bilo bi , da nisu ove godine uveli Državnu Maturu . Ja sam maturirala godinu dana ranije onu obicnu maturu ali svjedno traze od mene drzavnu. I da pokusala sam i to odradit, ali organizacija je bila uzasna i vrlo malo ljudi je upisalo
" hrvatska zemlja znanja"........... svakako :|
Post Reply