Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- SONY_91
#1 Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
- insomnia78
#2 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Nahrani kerove i nista ne diraj.
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
emko1234
#3 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
prilikom startanja auta, kompjuter autov provjerava kod s kljuca da bi ti mogao upalit auto. to svako novo auto ima. znaci procesor obradjuje taj kod i omogucava autu da se pokrene. da nema toga, svako ko fizicki iskopira taj kljuc bi ti mogao sjest u auto i odvest ga. valjda si cuo za kodirane kljuceve.SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
elem, nije nikakav kvar. da se auto ne moze upalit, i da samo vergla a ta ti lampica gori, znaci da ti taj kljuc nije u funkciji tj da kod kljuca ne odgovara kodu procesora u autu.
pa valjda si dobio knjigu s autom koja ti pojasnjava o kojim se lampicama radi i za sta sluze.
- SONY_91
#4 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
emko1234 wrote:prilikom startanja auta, kompjuter autov provjerava kod s kljuca da bi ti mogao upalit auto. to svako novo auto ima. znaci procesor obradjuje taj kod i omogucava autu da se pokrene. da nema toga, svako ko fizicki iskopira taj kljuc bi ti mogao sjest u auto i odvest ga. valjda si cuo za kodirane kljuceve.SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
elem, nije nikakav kvar. da se auto ne moze upalit, i da samo vergla a ta ti lampica gori, znaci da ti taj kljuc nije u funkciji tj da kod kljuca ne odgovara kodu procesora u autu.
pa valjda si dobio knjigu s autom koja ti pojasnjava o kojim se lampicama radi i za sta sluze.

-
_ado_
#5 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Da nije u pitanju ona srebrena Astra GTC sto se na piku prodavala za 10800?SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
sorry za offtopic
- SONY_91
#6 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
nije, auto kupljeno u njemačkoj i uveženo prije par dana, ja lično kupio i uvezao, a ovo mi se jutros prvi puta pojavilo, auto kod mene oko 10 dana_ado_ wrote:Da nije u pitanju ona srebrena Astra GTC sto se na piku prodavala za 10800?SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
sorry za offtopic
- johntra
#7 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Na dijagnostiku i vidi koji ti od ovih kodova izbacuje...Pošto ti nije automatik, vjerovatno nije mjenjač, a ja mislim da je nešto vezano do brave i kodova, to jeste, da ti je slabija baterija u ključu...ako nemaš nikakvih problema prilikom vožnje, isključio bi i probleme sa motorom...
- seoBIH
#8 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
- Edin H.
#9 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Cestitam123456789 wrote:Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
- drndalo
#10 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Jos kad nauci i napisati stogod osim fabricki unesenog potpisa, gdje ce mu biti kraj...?
Moze npr. promijeniti potpis u "S moje novo Sokocalo koje sam platio 589 KM na 24 rate"...
Moze npr. promijeniti potpis u "S moje novo Sokocalo koje sam platio 589 KM na 24 rate"...
- seoBIH
#11 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Bravo, neka se vidi da vi znate napisati recenicu. Way to go ! Dobri bosnjo...
-
zLatk0
#12 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Imas u Opelu do 15.6. pregled vozila + dijagnostiku za 1KM, nazovi i naruci se sto prije.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#13 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna? 
- SONY_91
#14 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
2400 € auto + 150 € Zoll Table + 50 € za zamjenu ulja i filtera koje sam tamo obavio prije kretanja. Ovdje dao 1700 KM za rješavanje papira i ostala mi registracija još.mali_milojica wrote:Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna?
Što se tiče teme, problem riješen sam od sebe, nakon dva dana sama se gasi lampica nakon davanja kontakta
- ranger
#15 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
ocitaj gresku sam.
kod moje astre g je moglo, sjednes, drzis gas i kocnicu, das kontakt i drzis dugme za otkljucavanje i onda ti ta lampica pocne treptat, trepne 3 puta to znaci broj 3, 5 treptaja znaci 5, 10 treptaja znaci 0.
vidi na yt ima neko uputstvo moze bit da sam sta fulio...
kod moje astre g je moglo, sjednes, drzis gas i kocnicu, das kontakt i drzis dugme za otkljucavanje i onda ti ta lampica pocne treptat, trepne 3 puta to znaci broj 3, 5 treptaja znaci 5, 10 treptaja znaci 0.
vidi na yt ima neko uputstvo moze bit da sam sta fulio...
- mali_milojica
#16 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Dobro si prosao,nije te puno izasao. Kako si uspio srediti papire ovdje tako jeftino. Nisi placao carinu ili ?SONY_91 wrote:2400 € auto + 150 € Zoll Table + 50 € za zamjenu ulja i filtera koje sam tamo obavio prije kretanja. Ovdje dao 1700 KM za rješavanje papira i ostala mi registracija još.mali_milojica wrote:Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna?
Što se tiče teme, problem riješen sam od sebe, nakon dva dana sama se gasi lampica nakon davanja kontakta
-
citroen xm
#17 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
- SONY_91
#18 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinumali_milojica wrote:Dobro si prosao,nije te puno izasao. Kako si uspio srediti papire ovdje tako jeftino. Nisi placao carinu ili ?SONY_91 wrote:2400 € auto + 150 € Zoll Table + 50 € za zamjenu ulja i filtera koje sam tamo obavio prije kretanja. Ovdje dao 1700 KM za rješavanje papira i ostala mi registracija još.mali_milojica wrote:Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna?
- mali_milojica
#19 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Znam to,ali posto znam da je covjek auto uzeo od privatnog lica,prepostavio sam da nije imao EUR1 obrazac.citroen xm wrote:Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
Kako si izganjao ako je auto od privatnog lica?SONY_91 wrote: Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinu
- SONY_91
#20 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
PPmali_milojica wrote:Znam to,ali posto znam da je covjek auto uzeo od privatnog lica,prepostavio sam da nije imao EUR1 obrazac.citroen xm wrote:Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
Kako si izganjao ako je auto od privatnog lica?SONY_91 wrote: Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinu
- SONY_91
#21 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
Opet ja, ponovo isti problem samo što sada u jednom trenutku nisam mogao upaliti auto. Na kontaktu mi se upalila lampica sa ključem i ostala je migati a nikakvog odziva od motora nisam imao, znači kada okrenem ključ do kraja ništa se ne dešava. Isčitava mi grešku ECN 161450, znal netko o čemu se radi?
- seoBIH
#22 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu
http://www.astraownersnetwork.co.uk/arc ... 97619.html161450 - Immobiliser wrong signal received B-008 or wrong transponder key immobiliser B-006