Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SONY_91

#1 Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
insomnia78

#2 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by insomnia78 »

Nahrani kerove i nista ne diraj.

s' moje sokoćalo
emko1234

#3 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by emko1234 »

SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
prilikom startanja auta, kompjuter autov provjerava kod s kljuca da bi ti mogao upalit auto. to svako novo auto ima. znaci procesor obradjuje taj kod i omogucava autu da se pokrene. da nema toga, svako ko fizicki iskopira taj kljuc bi ti mogao sjest u auto i odvest ga. valjda si cuo za kodirane kljuceve.
elem, nije nikakav kvar. da se auto ne moze upalit, i da samo vergla a ta ti lampica gori, znaci da ti taj kljuc nije u funkciji tj da kod kljuca ne odgovara kodu procesora u autu.
pa valjda si dobio knjigu s autom koja ti pojasnjava o kojim se lampicama radi i za sta sluze.
SONY_91

#4 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

emko1234 wrote:
SONY_91 wrote:Kupio sam prije par dana Astru H GTC, i sada prilikom paljenja kada dam kontakt upali mi se lampica sa žutim autom preko kojeg je ključ i ta lampica sja sve dok ne startujem motor, da li neko zna o čemu se radi?
prilikom startanja auta, kompjuter autov provjerava kod s kljuca da bi ti mogao upalit auto. to svako novo auto ima. znaci procesor obradjuje taj kod i omogucava autu da se pokrene. da nema toga, svako ko fizicki iskopira taj kljuc bi ti mogao sjest u auto i odvest ga. valjda si cuo za kodirane kljuceve.
elem, nije nikakav kvar. da se auto ne moze upalit, i da samo vergla a ta ti lampica gori, znaci da ti taj kljuc nije u funkciji tj da kod kljuca ne odgovara kodu procesora u autu.
pa valjda si dobio knjigu s autom koja ti pojasnjava o kojim se lampicama radi i za sta sluze.
Image
_ado_

#5 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by _ado_ »

Da nije u pitanju ona srebrena Astra GTC sto se na piku prodavala za 10800?
sorry za offtopic
SONY_91

#6 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

_ado_ wrote:
Da nije u pitanju ona srebrena Astra GTC sto se na piku prodavala za 10800?
sorry za offtopic
nije, auto kupljeno u njemačkoj i uveženo prije par dana, ja lično kupio i uvezao, a ovo mi se jutros prvi puta pojavilo, auto kod mene oko 10 dana
johntra

#7 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by johntra »

Na dijagnostiku i vidi koji ti od ovih kodova izbacuje...Pošto ti nije automatik, vjerovatno nije mjenjač, a ja mislim da je nešto vezano do brave i kodova, to jeste, da ti je slabija baterija u ključu...ako nemaš nikakvih problema prilikom vožnje, isključio bi i probleme sa motorom...
seoBIH

#8 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by seoBIH »

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Edin H.

#9 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by Edin H. »

123456789 wrote:Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Cestitam :oops:
drndalo

#10 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by drndalo »

Jos kad nauci i napisati stogod osim fabricki unesenog potpisa, gdje ce mu biti kraj...? ;-)

Moze npr. promijeniti potpis u "S moje novo Sokocalo koje sam platio 589 KM na 24 rate"... :skoljka:
seoBIH

#11 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by seoBIH »

Bravo, neka se vidi da vi znate napisati recenicu. Way to go ! Dobri bosnjo...
zLatk0

#12 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by zLatk0 »

Imas u Opelu do 15.6. pregled vozila + dijagnostiku za 1KM, nazovi i naruci se sto prije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#13 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by mali_milojica »

Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna? :thumbup:
SONY_91

#14 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

mali_milojica wrote:Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna? :thumbup:
2400 € auto + 150 € Zoll Table + 50 € za zamjenu ulja i filtera koje sam tamo obavio prije kretanja. Ovdje dao 1700 KM za rješavanje papira i ostala mi registracija još.

Što se tiče teme, problem riješen sam od sebe, nakon dva dana sama se gasi lampica nakon davanja kontakta
ranger

#15 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by ranger »

ocitaj gresku sam.
kod moje astre g je moglo, sjednes, drzis gas i kocnicu, das kontakt i drzis dugme za otkljucavanje i onda ti ta lampica pocne treptat, trepne 3 puta to znaci broj 3, 5 treptaja znaci 5, 10 treptaja znaci 0.
vidi na yt ima neko uputstvo moze bit da sam sta fulio...
mali_milojica

#16 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by mali_milojica »

SONY_91 wrote:
mali_milojica wrote:Vidim uzeo si Astru. Je li to ona iz DE sto si govorio? Koliko te je izasla ako nije tajna? :thumbup:
2400 € auto + 150 € Zoll Table + 50 € za zamjenu ulja i filtera koje sam tamo obavio prije kretanja. Ovdje dao 1700 KM za rješavanje papira i ostala mi registracija još.

Što se tiče teme, problem riješen sam od sebe, nakon dva dana sama se gasi lampica nakon davanja kontakta
Dobro si prosao,nije te puno izasao. Kako si uspio srediti papire ovdje tako jeftino. Nisi placao carinu ili ?
citroen xm

#17 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by citroen xm »

Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
SONY_91

#18 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

mali_milojica wrote:
SONY_91 wrote:

Dobro si prosao,nije te puno izasao. Kako si uspio srediti papire ovdje tako jeftino. Nisi placao carinu ili ?
Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinu
mali_milojica

#19 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
Znam to,ali posto znam da je covjek auto uzeo od privatnog lica,prepostavio sam da nije imao EUR1 obrazac.
SONY_91 wrote: Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinu
Kako si izganjao ako je auto od privatnog lica?
SONY_91

#20 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

mali_milojica wrote:
citroen xm wrote:Pa carina se ne plaća na auta proizvedena u EU.
Znam to,ali posto znam da je covjek auto uzeo od privatnog lica,prepostavio sam da nije imao EUR1 obrazac.
SONY_91 wrote: Euro 1 obrazac i ne plaćaš carinu
Kako si izganjao ako je auto od privatnog lica?
PP
SONY_91

#21 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by SONY_91 »

Opet ja, ponovo isti problem samo što sada u jednom trenutku nisam mogao upaliti auto. Na kontaktu mi se upalila lampica sa ključem i ostala je migati a nikakvog odziva od motora nisam imao, znači kada okrenem ključ do kraja ništa se ne dešava. Isčitava mi grešku ECN 161450, znal netko o čemu se radi?
seoBIH

#22 Re: Potrebna pomoć, moguć potencijalni kvar na vozilu

Post by seoBIH »

161450 - Immobiliser wrong signal received B-008 or wrong transponder key immobiliser B-006
http://www.astraownersnetwork.co.uk/arc ... 97619.html
Post Reply