Valjda su to naslovi, jedino u u ovom posljednjem ima nalsov unutra, koliko vidim to je isto što i na naslovnoj:

nemoj tako, ja kao cafir znam arapskikaranana wrote:znaci potreban ti je prevod sa arapskog na engleski?
sumnjam da ti iko ovdje zna arapski. ovdje sve cafiri i nevjernici.
probaj na bosnjaci.net i na islambosna.org.
Hvala.afree_ba wrote:Prvi ti je
البحث عن الكنز
El-bahsu anil kenz
Treasure Hunt
Potraga za blagom
Do mene je, ja sam pogrijesio. Ispravno je to Alshabahpeja_s wrote:Meni su rekli da je to u engleksoj transkripciji Alshabah.
Hvala ti za ove naslove, staviću zasad to bez transkripcije, a ako neko potvrdi, onda mogu dodati i transkripciju.

Pa ne prevodimo stripove, treba samo napisati naslove na arapskom.Angelina84 wrote:ajmo sada svima po jedan primjerak prevedenog stripa
U originalu iz 1958-1961, u Egiptu je ovo izlazilo 1969-1971, kod nas u Politikinom zabavniku i Denisu.amrica wrote:Izvini za OT, ali od kad su ovi stripovi?
Ja se sjecam Fantoma od prije.... milion godina i ne mogu svariti da je kvalitet stripa bio ovakav, odnosno cista 0, nula, nistica, katastrofaMislim na crteze, naravno.
Ili mladost idealizira i ono ste je ocito grozno?
Ali zar i ovo u transkripciji ne bi trebalo da bude Albashu umjesto El?afree_ba wrote:Prvi ti je
البحث عن الكنز
El-bahsu anil kenz
Treasure Hunt
Potraga za blagom

باتمانmofo33 wrote:kako se pise batman na arapskom?