Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Globus

#1 Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

U ZENICI HITNO POTREBNI DOBROVOLJNI DAVAOCI KRVI, A NEGATIVNE KRVNE GRUPE. MOMAK 83' GOD. NA IZMAKU SNAGA! AKO STE LJUDI JAVITE SE I POMOZITE! Mersiha 063 512 497 Slijedi nagrada. Hvala!
kolobok

#2 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by kolobok »

Jesu li nađeni davatelji, kakvo mu je stanje ?
Globus

#3 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

Ne znam bogami niko nista ne zna .. pitam frenda danas ne zna .. jucer nisu nikog nasli ne znam danas ... treba valjda vise .. a ne daju u bolnici da se da neka druga pa da se zamjene :/ ako si voljan pomoci nazovi broj to mu je sestra pa pitaj ...uglavnom su se javljali neke druge krvne grupe da zamjenu .. al kad ne moze :/
celo43

#4 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by celo43 »

ja sam A- ali nazalost sam daleko od Zenice, ali sam ovdje kod nas redovni dobrovoljni davalac, kako bolnice ne vrse razmjenu medjusobno? Recimo ako neka ima vise A- a da joj nedostaje recimo neke druge krvne grupe...
Globus

#5 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

Ma mislis da nemaju oni kod sebe te krvne grupe .. ./ siguran sam .. znam da imaju al nedaju .. kad ih pitas mozel da se zamjene ne kazu da nema .. nego kazu ne moze :/ ima jos par osoba iz drugih gradova da bi dale al ne znaju kako .. :/ kad kkod nas moze kako oni hoce .. :/
encian

#6 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by encian »

mislim da niste fer jer je A- uvijek deficitarna u zalihama. i sarajevska klinika je ima jako malo. znam jer mi tetka ima tu krvnu grupu a morala je na operacije prosle godine. za narucene zahvate, naruci se i krv sa transfuziologije. A- krvi cesto nema dovoljno, a i kad je ima do posljednjeg trenutka se moze desiti da ode na drugu stranu - ljudima kojima je potrebna odmah. zbog toga su tetki sedmicama otkazivali operacije neposredno pred zahvat. isto je bilo i prije rata.

nadam se da ce momku naci krv brzo i da ce se uspjesno i brzo oporaviti.
Cholina_Lokica

#7 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Cholina_Lokica »

a moze vrlo lako biti i da treba da se daje direktno krv i vadi se direktno samo odredjene krvne celije ili kako se vec kaze pa da zato ne mogu zalihe... u zadnje vrijeme dosta ljudi treba tu vrstu transfuzije :( nazalost nisam A- :(
Globus

#8 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

Ma ne znam al taj njihov odgovor mi je rekao ovo sto kazem .. ali necu o tome ovdje vise .. Vidjet cu sutra oticu mu do mame pitat kako je jesul nasli ista ... ja koga god sam pitao ne odgovara ...pa cu javit ..
Globus

#9 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

Skupljeno je koliko je trebalo za sada .. Hvala svima koji su se odazvali i onima koji su zeljeli a nisu mogli ...
Globus

#10 Re: Potrebna krvna grupa A NEGATIVNA

Post by Globus »

Dobro je momak sada ..Hvala svima jos jednom ..
Post Reply